Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
r_faruk

#4801 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by r_faruk »

S4mpion wrote:
r_faruk wrote:
S4mpion wrote:
Šta misliš, lažu li nas svi ovi izvještaji čiji rezultati ukazuju na to da tako malobrojna homoseksualna populacija uspijeva činiti više od 60% zaraženih HIV-om?
Ovako brzinski nadjoh podatak da je 2017 godine 36.9 miliona ljudi bilo zarazeno HIV-om. Dakle 60% njih bi tebalo da je gej? Mozes li mi pokazati to istrazivanje, nisam uspio naci...
https://www.cdc.gov/hiv/group/msm/index.html
Ok, hvala, ovo je za USA, ja sam mislio da govoris o cijeloj populaciji. Bas me sada zanima sa kojim procentom ucestvuje gej populacija u ukupnom broju zarazenih, posto si to tako predstavio u svom prvom postu na temu procenata...

Ne mislim da izvjestaji lazu.
S4mpion

#4802 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

r_faruk wrote:
Ok, hvala, ovo je za USA, ja sam mislio da govoris o cijeloj populaciji. Bas me sada zanima sa kojim procentom ucestvuje gej populacija u ukupnom broju zarazenih, posto si to tako predstavio u svom prvom postu na temu procenata...

Pa vidi jednu stvar, nije riječ o 5 ljudi, radi se otprilike o 305 miliona ljudi koliko SAD broji, što je i više nego mjerodavna brojka. Iskren da budem, ne vjerujem da podaci na svjetskom nivou mogu šta značajno popravit'.

Ali mi nije jasno, kako jedno ovakvo normalno stanje, poput homoseksualnosti, može ovako efikasno širiti zarazne bolesti, a nije poremećaj?

Kako 20 homoseksualaca zarazne bolesti širi puno efikasnije nego 980 heteroseksualaca?
Rugafet

#4803 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rugafet »

Ih i ti sada počeo. Da je šta drugo u pitanju širenja aidsa bile bi kampanje na TV 18 sati dnevno, ovako tu je ravnopravnost, prava i slobode i slične gluposti
MaksprotivMarksa

#4804 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MaksprotivMarksa »

S4mpion wrote:
r_faruk wrote:

Pa vidi jednu stvar, nije riječ o 5 ljudi, radi se otprilike o 305 miliona ljudi koliko SAD broji, što je i više nego mjerodavna brojka. Iskren da budem, ne vjerujem da podaci na svjetskom nivou mogu šta značajno popravit'.

Ali mi nije jasno, kako jedno ovakvo normalno stanje, poput homoseksualnosti, može ovako efikasno širiti zarazne bolesti, a nije poremećaj?

Kako 20 homoseksualaca zarazne bolesti širi puno efikasnije nego 980 heteroseksualaca?
Tako sto im je seksualno zivot aktivniji no medju pripadnima heteroseksualne orijentacije, zbog nacina odnosa, analni odnos nosi najveci rizik za prijenos HIV-a, sanse se i do deset puta vece nego kod odnosa penis - vagina, ali to ne znaci da se radi o bolesti, to samo dokazuje da si ti neonformiran i da ako volis da ga zenama stavljas u guzu, a cesto mijenjas partnere, imas rizik da se zarazis HIV-om podjednak pripadnicima homoseksualne populacije. Tu je i droga, gejevi se zbog stigme drustva drogiraju tezim drogama cesce od heteroseksualaca, a droge izazivaju neodgovorno ponasanje i rizik je veci.

Informisi se :bih:
nosara

#4805 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by nosara »

Hoćemo li sutra pustiti na ulice pedofile, zoofile, nekrofile i ubice da paradiraju i oni svojim uvjerenjima, jer i oni imaju ta neka svoja prava.
Prejako.

Jebi ga, profesore, ili zapad ili Putin. Nema sredine. :D
SmokingMan

#4806 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

I hepatitis A
mirsek

#4807 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirsek »

tranquil wrote:
mirsek wrote:@tranquil,
E super ako bi dao dijete nekom poznatom homoseksualnom paru isto kao i heteroseksualnom, zvuci principijelnije. Da li bi isto gledao na nepoznati homoseksualni i heteroseksualni par kad bi trebao dati dijete par mjeseci na cuvanje ?
Pa upravo sam ti naveo zasto sam to napisao za dijete, da se ti sam testiras, u glavi, u mislima, da li iskreno gledas LGBT kao na jednake drugima, ne da to stvarno uradis, mislim, ne znam sta ti nije tu jasno.
Nista je tebi ne zelim da uradis bukvalno, pogotovo ne djeci , nego samo da razmisljanjem o tom primjeru preispitas sebe.
I dalje insistiraš da uvlačiš tuđu djecu u razgovor, iako sam već naglasio da je to izrazito nisko i neukusno. Ako su te neke stvari koje su rečene na temi pogodile pa si se iznervirao, bolje je da se smiriš, i odgovoriš poslije kada popiješ tabletu, a ne da uvlačiš djecu forumaša u raspravu.

Nedovoljno poznatom niko nikada ne bi trebao ostaviti djecu, osim ako nije certificirana ili provjerena osoba, u vrtiću ili negdje drugo, a boli me briga s kim šta radi u spavaćoj. Ako ti opciju ostavljanja djece nepoznatim ljudima, i to "mjesecima", smatraš za uobičajenu, onda tvoja priča o navodnoj zabrinutosti za djecu poprima čudan karakter.

Sada kada smo to razjasnili, da li si ti, s druge strane, rasčistio sa sobom, da li bi i zašto tvoji neistomišljenici trebali imati druge standarde zaštite djece od tvoje? Zašto daješ prijedloge da bi djecu ljudi koji ne vole diskriminaciju trebalo izlagati stvarima koje bi zabranio za ostale? Tako si rekao, tj. predložio, i vidim da sada pokušavaš da to prekriješ filozofijom da si "htio da se zamislim", ali moram reći da čitava tvoja priča o tuđoj djeci i standardima zaštite djece ostavlja, biću iskren, prilično jeziv dojam.
Ti si zakljucio sta si zakljucio, i onda pored mog jasnog objasnjenja( koje je mozda i suvisno jer bi svako ko pazljivo procita moje upise ili taj upis zna da to nije moj stil i bit onoga sto sam naglasio) ti i dalje pogresno tumacis i tvrdis sta te pitam, i pricas neke nebuloze. Ti si jeziv sa svojom logikom, bukvalnoscu i podmetanjima. Zavrsavamo diskusiju, toliko si fulio fudbal i toliko se drzis toga, da je nesuvislo nastaviti. Best regards :bih:
S4mpion

#4808 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

MaksprotivMarksa wrote:
S4mpion wrote:

Tako sto im je seksualno zivot aktivniji no medju pripadnima heteroseksualne orijentacije, zbog nacina odnosa, analni odnos nosi najveci rizik za prijenos HIV-a, sanse se i do deset puta vece nego kod odnosa penis - vagina, ali to ne znaci da se radi o bolesti, to samo dokazuje da si ti neonformiran i da ako volis da ga zenama stavljas u guzu, a cesto mijenjas partnere, imas rizik da se zarazis HIV-om podjednak pripadnicima homoseksualne populacije. Tu je i droga, gejevi se zbog stigme drustva drogiraju tezim drogama cesce od heteroseksualaca, a droge izazivaju neodgovorno ponasanje i rizik je veci.

Informisi se :bih:
Ma nemoguće da ovako divna pojava nosi ovakve poremećaje za sobom?

Dvadeset ljudi napravi više štete nego grupa od 980 ljudi?
Last edited by S4mpion on 28/08/2019 20:14, edited 1 time in total.
Rugafet

#4809 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rugafet »

@Maks, pa ja nije govno nego se pas posro
MaksprotivMarksa

#4810 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Ne nosi to pojava nego nacin odnosa, heteroseksualni muskarci prakticiraju tu vrstu odnosa u svojim vezama takodjer, onda mozemo to reci i za heteroseksualne parove koji prakticiraju analni sex da su bolesni, legendo :thumbup: :bih:

Samo citaj, istrazuj, mozda nesto nekada i shvatis.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4811 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by plain vanilla »

Pa izvanbranim seksom se siri Aids. Kad bi svako usao u brak 'nevin' i ne bi se poslije svalerao, bio bi iskorijenjen aids u heteroseksualnom svijetu.
Mogli bismo kamenovati/spaljivati/kastrirati bludnike i svijetla buducnost nas ceka.
allem_77

#4812 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

Ako se već ne može spriječiti parada, ne bi bilo loše poduzeti neke mjere?

Povorka se lagano kreće, a nju prate cisterne i vodeni topovi.
Na drugoj strani vjerojatno naoružani kamenjem čekaju tinejdžeri željni pičetine.
Kada kamenice, šarafi i drugi metalni predmeti budu katapultirani, pederi bi trebali da rasklope kišobrane, naravno one u duginim bojama. Vjerojatno se neće moći svi zaštiti, te bi moglo biti i krvi?
Tada nastupaju vodeni topovi, da rastjeraju zaraćene strane.
Cisterne sa vodom će da saperu krv, da se ne širi zaraza.

Ako bude sunčan dan, kada vodeni topovi budu djelovali, možda im se ukaže i prava duga? :D
MarlboroGold

#4813 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Rugafet wrote:Najjače mi je kad izneseš svoje mišljenje o ovim hairlijama onda slijede 962 pitanja a kako ovo? A ovi imaju prava? Kakva je razlika između? Pa kako može ovo a ovo ne može. Sve ko biva da se dokaže nešto. Ama nije normalno/prirodno da se dva muškarca guze, a o tome da usvajaju djecu je i suvišno govoriti.
Eto, to je to motaj kablove.
A žene?
Korisničkoime

#4814 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

S4mpion wrote:
r_faruk wrote:

Nezasticen sex, vecina heteroseksualaca se stiti kako nebi doslo do trudnoce a ne radi zastite od spolno prenosivih bolesti, kako trudnoca nije moguca kod homoseksualaca to ne i manje zastie kod istih.
Pored toga HIV bi ocigledno postojao i da nema homoseksualaca.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4815 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Velkoski »

A one tehnički i ne mogu da se guze :mrgreen:
MaksprotivMarksa

#4816 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Trebamo svi biti lezbijke, kod njoh je incidenca hiv infekcija najmanja, prljavi heteroseksualci i homoseksualci unistavaju planetu.
Last edited by MaksprotivMarksa on 28/08/2019 20:28, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#4817 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

allem_77 wrote:Ako se već ne može spriječiti parada, ne bi bilo loše poduzeti neke mjere?

Povorka se lagano kreće, a nju prate cisterne i vodeni topovi.
Na drugoj strani vjerojatno naoružani kamenjem čekaju tinejdžeri željni pičetine.
Kada kamenice, šarafi i drugi metalni predmeti budu katapultirani, pederi bi trebali da rasklope kišobrane, naravno one u duginim bojama. Vjerojatno se neće moći svi zaštiti, te bi moglo biti i krvi?
Tada nastupaju vodeni topovi, da rastjeraju zaraćene strane.
Cisterne sa vodom će da saperu krv, da se ne širi zaraza.

Ako bude sunčan dan, kada vodeni topovi budu djelovali, možda im se ukaže i prava duga? :D
Jebi ga, da si kojom srećom zaglavio u Siriji im'o bi priliku i da ih razapinješ i linčuješ. :hulahop:

Doduše, do sad bi okonč'o u kakvom kanalu ili bi kmeč'o iz kampa kako si se zajeb'o.
Korisničkoime

#4818 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

MarlboroGold wrote:
Rugafet wrote:Najjače mi je kad izneseš svoje mišljenje o ovim hairlijama onda slijede 962 pitanja a kako ovo? A ovi imaju prava? Kakva je razlika između? Pa kako može ovo a ovo ne može. Sve ko biva da se dokaže nešto. Ama nije normalno/prirodno da se dva muškarca guze, a o tome da usvajaju djecu je i suvišno govoriti.
Eto, to je to motaj kablove.
A žene?
Po nekima nije normalno ni da muskarac guzi zenu u dupe pa eto desava se, nije normalan ni oralni sex pa eto desava se, nije normalan ni promiskuitet ali eto desava se kod muskih je to cak veoma cesto hvale vrijedna pojava, nije normalan ni grupni heteroseksulani sex pa eto desava se, nije normalna ni razmjena partnera ili ti swinger pa eto desava se svi gore navedeni imaju pravo na mirno okupljanje pa tako i homoseksualci.
Korisničkoime

#4819 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

S4mpion wrote:Uvest ću male korekcije (crvenom bojom):
Korisničkoime wrote: Opet pojmovi normalno i prirodno, zar ne vidite da su vase definicije normalnog i prirodnog razlikuju ko nebo i zemlja.
@Irsar ako cemo biti iskreni a trebali bi homoseksalci nemaju ista prava kao ostali.
Ne mogu stupiti u brak.
Brak je zajednica muškarca i žene, imaju pravo na sklapanje braka baš kao i svaki drugi građanin BiH.
Njihova zajednica nije priznata kao takva nigdje.
Nema pojma o bracnoj ili vanbracnoj stecevini.
Iskljuceni su iz zakonskog nasljednog reda.
Naprotiv, slijeduje ih sve po zakonu, kao i ostale građane.
Nemaju prava na odbitak poreznih nameta radi izdrzavanja bracnog druga.
Kad nisu u braku, ne mogu ni imati ta prava.
Ni rodni list ne mogu izvaditi za osobu s kojom zive 20 godina.
Nemaju prava odlucivanja u slucaju bolesti, nece ih se ili ih se nebi smjelo nista pitati kada je u pitanju zdravlje njihovog partnera.
Nemaju pravo da saznaju bilo sta o obolenju svog partnera, doktori ako bi bas postovali zakon nebi istima smjeli reci nista o stanju njihovog oboljelog partnera.
Nemaju prava usvajanja djeteta.
Imaju prava usvajanja, pod uslovima koje mora zadovoljiti svaki građanin BiH.
Nikada nece dobiti pravo skrbnistva nad djetetom.
Upitno je i pravo skrbnistva nad svojim partnerom u slucaju gubitka poslove sposobnosti.
Nemaju prava na porodicnu penziju.
Ovo je na prvu sto se mogu sjetit bez neke detaljisanja.
Argument zasto ne mogu usvajati djecu je argument protiv naseg drustva a ne protiv njih, ne mogu usvajati djecu jer bi dijete koje je ni krivo ni duzno trpilo zlostavljanje okoline jer ima istospolne roditelje. To je i zasita tako ali govori vise o nama kao ljudima koji bi se izivljavali na neduznom djetetu samo zato sto se ne slazemo sa seksulanom orijentacijom njegovih roditelja.
Pametniji si ti od ovoga.
MarlboroGold

#4820 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Udri ga ad hominemom :mrgreen:
S4mpion

#4821 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

MaksprotivMarksa wrote:Ne nosi to pojava nego nacin odnosa, heteroseksualni muskarci prakticiraju tu vrstu odnosa u svojim vezama takodjer, onda mozemo to reci i za heteroseksualne parove koji prakticiraju analni sex da su bolesni, legendo :thumbup: :bih:

Samo citaj, istrazuj, mozda nesto nekada i shvatis.
Ali 20 naprema 980, kako to šefe?
JanuaryJones

#4822 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

Image
Musa pripazi kako držiš mikrofon prstićima :lol:
Korisničkoime

#4823 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

MarlboroGold wrote:Udri ga ad hominemom :mrgreen:
Torbicom ga, torbicom :D
mirsek

#4824 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirsek »

Dajte linkove i pokazatelje. Da vidimo ljepotu homoseksualizma. Nema fajde od debatiranja o umjetnickoj slobodi analne penetracije.
S4mpion

#4825 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Korisničkoime wrote:
S4mpion wrote: Pa vidi jednu stvar, nije riječ o 5 ljudi, radi se otprilike o 305 miliona ljudi koliko SAD broji, što je i više nego mjerodavna brojka. Iskren da budem, ne vjerujem da podaci na svjetskom nivou mogu šta značajno popravit'.

Nezasticen sex, vecina heteroseksualaca se stiti kako nebi doslo do trudnoce a ne radi zastite od spolno prenosivih bolesti, kako trudnoca nije moguca kod homoseksualaca to ne i manje zastie kod istih.
Pored toga HIV bi ocigledno postojao i da nema homoseksualaca.
Ali 20 ljudi potuče 980, kako to?

Je li stvarno istina da su od 980 njih 960 disciplinovani?
Locked