Čita li iko one liste kad dobije na izborima, il ono samo bubne pogled pa ko mu zapadne za oko...
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Thorgerson
#4801 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Meni nije jasno kako likovi poput Kerle, Pecikoze, Mekića, Poturka i da ne nabrajam ulaze u skupštinu i odlučuju o našim životima...
Čita li iko one liste kad dobije na izborima, il ono samo bubne pogled pa ko mu zapadne za oko...
- Porodice Foht
#4802 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kao da se to nije znalo. Ovo je zabava za narod.TheGodfather001 wrote: ↑12/12/2019 09:18 https://novi.ba/clanak/264551/a-6
Napisah ja da na fotki sa link-a https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/534261 ... upio-sbb-u vidim konzumenta i dilera...
- Styling
#4803 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mozda je znao uzi krug, ali nije bilo dokaza. Kada izadje ovako javno sa dokazima, ne moze oprati i reci da je trac i rekla-kazalaPorodice Foht wrote: ↑12/12/2019 10:24Kao da se to nije znalo. Ovo je zabava za narod.TheGodfather001 wrote: ↑12/12/2019 09:18 https://novi.ba/clanak/264551/a-6
Napisah ja da na fotki sa link-a https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/534261 ... upio-sbb-u vidim konzumenta i dilera...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#4804 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kladimo se da ce ga avaz odbraniti, da narod ni rijeci reci nece?Styling wrote: ↑12/12/2019 10:43Mozda je znao uzi krug, ali nije bilo dokaza. Kada izadje ovako javno sa dokazima, ne moze oprati i reci da je trac i rekla-kazalaPorodice Foht wrote: ↑12/12/2019 10:24Kao da se to nije znalo. Ovo je zabava za narod.TheGodfather001 wrote: ↑12/12/2019 09:18 https://novi.ba/clanak/264551/a-6
Zanemarujete moc pisanog medija. Pogotov avaza
-
A_A_AKCIJA
#4805 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad ustaneš ujutro, mamuran poslije dana euforije, a Vlada tamo gdje je i bila:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /191212022
Ljudi, nasilje nije odgovor! Sve što vam treba je 18 ruku, ne exploziv!
Eto, tako je kada imaš pametnu glasačku bazu, pa rušenje Vlade shvate malo bukvalnije nego je trebalo
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /191212022
Ljudi, nasilje nije odgovor! Sve što vam treba je 18 ruku, ne exploziv!
Eto, tako je kada imaš pametnu glasačku bazu, pa rušenje Vlade shvate malo bukvalnije nego je trebalo
- duh_sa_sjekirom
#4806 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Celo seloTheGodfather001 wrote: ↑12/12/2019 09:18 https://novi.ba/clanak/264551/a-6
šmrče belo
-
last mohicans
#4807 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sto puta sam isto pitanje sebi postavio. Isto metuzalemi. Dodaj tu Stojnica i slične likove. Pa sta te kod takvih ljudi ima privuci? Meni je to neobjašnjivo.Thorgerson wrote: ↑12/12/2019 10:09 Meni nije jasno kako likovi poput Kerle, Pecikoze, Mekića, Poturka i da ne nabrajam ulaze u skupštinu i odlučuju o našim životima...
Čita li iko one liste kad dobije na izborima, il ono samo bubne pogled pa ko mu zapadne za oko...![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4808 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Poturak je u počecima išao golfom dvojkom u Njemačku, pa ima borbu, pa se prebijen vraća dvojkom u BIH. Prije ću takvog glasati nego nekog ko van budžeta nije feninga zaradio. Skeptična sam prema svakom ko nikad na tržištu nije marke zaradio.. To mene predstavljati neće ine može.
- duh_sa_sjekirom
#4809 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ipak, Esso Radeljaš je ikona ove skupštine
-
last mohicans
#4810 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Lijepo elaborirano, kolega. U suštini, to je to. Dodao bih da će prosječni Bošnjo musliman odigrati koji par u kladionici nakon dzume i zalomiti petak ili subotu. Uz ispriku ili razmisljanje: Haj ba sha fali, normaaala. To je jednom heftično, Allah je milostiv, oprostit ce. To je ta (ne)svijest o vjeri, nekim pogrešnim shvatanjima i idealima što blage veze nema sa suštinskim poimanjem Islama, u njihovom slučaju. Za ostale kategorije dijelim mišljenje._Reds_ wrote: ↑11/12/2019 23:57A_A_AKCIJA wrote: ↑11/12/2019 23:52 Ideološke razlike nisu ogromne, nego smo mi previše neobrazovano društvo, čak i za ideologiju, koja po definiciji znači negaciju nauke.
Kod nas ideološko raslojavanje ne postoji, onako kako je u razvijenim društvima. Kratko i jasno.
Kod nas će prosječan ljevičar, sebe proglasiti ljevičarem, samo jer voli popiti, i ne ide u džamiju. Sasvim dovoljan uslov. Nema veze što kupuje nedeljom u pola 10 navečer u Bingu i usput se mršti zbog neraspoložene kasirke. Nema nikakav problem da zaposli radnika i plaća mu minimalac, a ostalo na ruke. Ni stranka nema problem sa time.
Sa druge strane, prosječan SDAovac psuje mirgante, a bio je jučer kao oni. Kada ide sa džume, udijeli sadaku, a radnicima duguje plaću i doprinose. Na kraju krajeva, glasa za SDA, a nije ga strah hoće li u Džehennem jer podržava kriminalce i lopove koji prodaju kurbansko meso iz doma Pazarić...
Liberal će komplet familiju pokupiti na Gay paradu, ugušiće Instagram fotkama, ali sutra neće podržati Rome, rudare, jer je to nako, jednobojno na slikama. Kad HArekrišnovci sviraju na ulici, to mu je kul, ali se užasava Ilahija...
Nema ovdje kapaciteta za ideologije, još zadugo, a kamoli za šta bolje od toga...![]()
![]()
- Banksy
#4811 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
08. Aprila 2019
U narednih mjesec dana SDA će, u Skupštini Kantona Sarajevo, pokrenuti formiranje nove parlamentarne većine, kao i formiranje nove Vlade KS, najavio je predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Asim Sarajlić.
-
kluz franjo
#4812 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ima i ova...
26.12.2018.
"Cijenimo da ova vlada neće moći iznijeti teret od realizacije budžeta od 926 miliona maraka. U narednom periodu SDA će intezivno raditi na državnoim i federalnom nivou i u kantonima mislim da će u narednih 15 – 20 dana ta stvar biti potpuno drugačija", kazao je Mahir Dević, SDA.
- Banksy
#4813 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dal da guglamo dalje...
Ima ona dobra Hayatova...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#4814 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Npr vlasnik termi ilidza je jako uspjesna. Dakle, on zasluzuje tvoj glas?KatarinaKosaca wrote: ↑12/12/2019 11:17 Poturak je u počecima išao golfom dvojkom u Njemačku, pa ima borbu, pa se prebijen vraća dvojkom u BIH. Prije ću takvog glasati nego nekog ko van budžeta nije feninga zaradio. Skeptična sam prema svakom ko nikad na tržištu nije marke zaradio.. To mene predstavljati neće ine može.
-
statixx
#4815 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sestorki je do sada islo na ruku sto nije formirana vlast na visim nivoima. Ako se to uskoro promjeni mogu ocekivati pravi pritisak.
- KatarinaKosaca
#4816 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Netačno da je uspješan. Privatizacija je napravljena preko stranke. Neusporedivo sa ovim što govorim za Porurka.izvrsni direktor wrote: ↑12/12/2019 11:32Npr vlasnik termi ilidza je jako uspjesna. Dakle, on zasluzuje tvoj glas?KatarinaKosaca wrote: ↑12/12/2019 11:17 Poturak je u počecima išao golfom dvojkom u Njemačku, pa ima borbu, pa se prebijen vraća dvojkom u BIH. Prije ću takvog glasati nego nekog ko van budžeta nije feninga zaradio. Skeptična sam prema svakom ko nikad na tržištu nije marke zaradio.. To mene predstavljati neće ine može.
ali, od nekog ko prima pare od stranke, očekivano... jednom bot uvijek bot
- Banksy
#4817 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ovo treba stalno ponavljati...A_A_AKCIJA wrote: ↑11/12/2019 23:16
Da, to je prvi put u 20ikusur godina da nam je neko objasnio gdje ide taj novac. Do tada nikoga nije bilo briga. Ukratko, jedan veliki bankomat za uposlene na budžetu KS, gdje ode preko pola milijarde samo na plate.
Za mene lično, je svjetlosnu godinu napredak da znam gdje ide moj novac. Moj, kao poreskog obveznika.
Saznao sam da su hoštapleri pravili kiosk od 250.000 KM i htjeli platiti mojim novcem.
Da su napravili kupleraj na Bjelašnici, za 1.000.000 KM, takođe od mog novca.
Da su se čašćavali međusobno VIP kartama za skijanje na Bjelašnici, a ja sam morao, opet, mojim novcem platiti i te karte, ali i karte kada ja dođem da skijam.
Da su subvencionirali Budnju sa milionima godišnje, pogađaš, mog novca, a da sam ja i ti, morali podmiriti razliku, takođe, našim novcem.
Saznao sam da su prijašnje Vlade zavalile Kanton samo sa dugom prema Poreznoj Upravi Federacije, za 160 miliona KM, postaje već dosadno, ali pogađaš, mog novca. Novca poreskih obveznika.
Takođe, sada znam zašto mi niko od familije ne radi u KP Rad, jer sam saznao da u 20ikusur godina nisu raspisali konkurs za i jedno radno mjesto. Mjesto, koje ja plaćam svojim novcem.
Saznao sam da je Ćesir planirao da nas zavali za 50ak miliona kredita kod EBRD, pa da mi, našim novcem, plaćamo mijenjanje cijevi visokih profila, koje i nisu trebale biti mijenjane.
Takođe, saznao sam da ViK, koji ja plaćam, mojim novcem, nema interventne timove za otklanjanje kvarova, da niko ne uzima lopatu u ruke i da je leglo stranačkog zapošljavanja. Evo, prošlo 11 navečer, a kod mene pritisak jak. Zahvaljujući uvođenju reda, od strane Vlade.
Po prvi put, ikada, novac namjenjen za privredu, preko 6 miliona KM je otišao u privredu. Prvi put nije podijeljen među javnim preduzećima, kada su jednu fakturu pravdali i po nekoliko puta i haračili, moj novac, novac poreskih obveznika.
Konačno znam ko je uposlen i plaćen od KS, kakvu plaću ima, jer je dobija od mog novca.
Isto znam za imovinu političara koji su u Skupštini, ministri.
Kao što vidiš, itekako me zanima gdje je potrošena milijarda, a zahvaljujući Vladi, imam dosta bolji uvid šta se radi sa tim, tj mojim novcem. Za početak, kako to i biva kada se radi inventura poslije mraka, podvučena je linija i znamo na čemu smo.
- Manual
#4818 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jasta, treba letak napraviti i djeliti raji, a i preko drustvenih mrezaBanksy wrote: ↑12/12/2019 11:53ovo treba stalno ponavljati...A_A_AKCIJA wrote: ↑11/12/2019 23:16
Da, to je prvi put u 20ikusur godina da nam je neko objasnio gdje ide taj novac. Do tada nikoga nije bilo briga. Ukratko, jedan veliki bankomat za uposlene na budžetu KS, gdje ode preko pola milijarde samo na plate.
Za mene lično, je svjetlosnu godinu napredak da znam gdje ide moj novac. Moj, kao poreskog obveznika.
Saznao sam da su hoštapleri pravili kiosk od 250.000 KM i htjeli platiti mojim novcem.
Da su se čašćavali međusobno VIP kartama za skijanje na Bjelašnici, a ja sam morao, opet, mojim novcem platiti i te karte, ali i karte kada ja dođem da skijam.
Da su subvencionirali Budnju sa milionima godišnje, pogađaš, mog novca, a da sam ja i ti, morali podmiriti razliku, takođe, našim novcem.
Saznao sam da su prijašnje Vlade zavalile Kanton samo sa dugom prema Poreznoj Upravi Federacije, za 160 miliona KM, postaje već dosadno, ali pogađaš, mog novca. Novca poreskih obveznika.
Takođe, sada znam zašto mi niko od familije ne radi u KP Rad, jer sam saznao da u 20ikusur godina nisu raspisali konkurs za i jedno radno mjesto. Mjesto, koje ja plaćam svojim novcem.
Saznao sam da je Ćesir planirao da nas zavali za 50ak miliona kredita kod EBRD, pa da mi, našim novcem, plaćamo mijenjanje cijevi visokih profila, koje i nisu trebale biti mijenjane.
Takođe, saznao sam da ViK, koji ja plaćam, mojim novcem, nema interventne timove za otklanjanje kvarova, da niko ne uzima lopatu u ruke i da je leglo stranačkog zapošljavanja. Evo, prošlo 11 navečer, a kod mene pritisak jak. Zahvaljujući uvođenju reda, od strane Vlade.
Po prvi put, ikada, novac namjenjen za privredu, preko 6 miliona KM je otišao u privredu. Prvi put nije podijeljen među javnim preduzećima, kada su jednu fakturu pravdali i po nekoliko puta i haračili, moj novac, novac poreskih obveznika.
Konačno znam ko je uposlen i plaćen od KS, kakvu plaću ima, jer je dobija od mog novca.
Kao što vidiš, itekako me zanima gdje je potrošena milijarda, a zahvaljujući Vladi, imam dosta bolji uvid šta se radi sa tim, tj mojim novcem. Za početak, kako to i biva kada se radi inventura poslije mraka, podvučena je linija i znamo na čemu smo.
- shbc
#4819 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Forum je mjesto za razmjenu misljenja, a ne za demoniziranje sagovornika. Ti i takvi mozete slobodno u Sjevernu Koreju sa takvim stavom.KatarinaKosaca wrote: ↑12/12/2019 11:50Netačno da je uspješan. Privatizacija je napravljena preko stranke. Neusporedivo sa ovim što govorim za Porurka.izvrsni direktor wrote: ↑12/12/2019 11:32Npr vlasnik termi ilidza je jako uspjesna. Dakle, on zasluzuje tvoj glas?KatarinaKosaca wrote: ↑12/12/2019 11:17 Poturak je u počecima išao golfom dvojkom u Njemačku, pa ima borbu, pa se prebijen vraća dvojkom u BIH. Prije ću takvog glasati nego nekog ko van budžeta nije feninga zaradio. Skeptična sam prema svakom ko nikad na tržištu nije marke zaradio.. To mene predstavljati neće ine može.
-
TheGodfather001
#4820 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da se ne zaboravi subvencioniranje vrtića
Subvencioniranje prirodnog gasa
Subvencioniranje prirodnog gasa
-
Akibh
#4821 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
posebno NIPovcima i SDAovcima, i oblijepiti im centraleBanksy wrote: ↑12/12/2019 11:53ovo treba stalno ponavljati...A_A_AKCIJA wrote: ↑11/12/2019 23:16
- KatarinaKosaca
#4822 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kako se keže... Kifla primitivno govori sa SDA, jer je to jedini jezik koji razumiju. Tako i botovi. Čim se napiše bilo šta što nije u skladu sa vašim osjećajima, odmah proglasite sagovornika botom. Tako, samo je dobio ono što nudi...shbc wrote: ↑12/12/2019 12:13Forum je mjesto za razmjenu misljenja, a ne za demoniziranje sagovornika. Ti i takvi mozete slobodno u Sjevernu Koreju sa takvim stavom.KatarinaKosaca wrote: ↑12/12/2019 11:50Netačno da je uspješan. Privatizacija je napravljena preko stranke. Neusporedivo sa ovim što govorim za Porurka.izvrsni direktor wrote: ↑12/12/2019 11:32
Npr vlasnik termi ilidza je jako uspjesna. Dakle, on zasluzuje tvoj glas?
-
The BEN10
#4823 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
BRAVO, to je to!A_A_AKCIJA wrote: ↑11/12/2019 23:16
- KatarinaKosaca
- jazzer
#4825 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ali zato vjeroucitelj iz Ilijasa zna sta je 926 miliona.Cijenimo da ova vlada neće moći iznijeti teret od realizacije budžeta od 926 miliona maraka. U narednom periodu SDA će intezivno raditi na državnoim i federalnom nivou i u kantonima mislim da će u narednih 15 – 20 dana ta stvar biti potpuno drugačija", kazao je Mahir Dević, SDA.
Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević u zadnje dvije godine je mjenjao svoju nacionalnost kako bi došao do pozicija.
Na izborima 2016. godine Mahir Dević se izjasnio kao Ostali kako bi dobio poziciju Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš, da bi se na izborima 2018. godine izjasnio kako bi bio član kluba Bošnjaka u Skupštini KS.
Mahir Dević je imenovan za šefa kluba zastupnika SDA u Skupštini KS i učestvovao je u izborima u klubu Bošnjaka iako po pravilima nema pravo na to.
Ostaje nam da vidimo da li će Mahir Dević na narednim izborima biti Srbin ili Hrvat.