Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Roccohljup wrote:Ne kontam na osnovu čega može neko za Platformu reći da je SDA igrač, nova DF, itd? Čime su to do sada pokazali? Ili je ono ako nisi sa nama onda si sa onima.....a neka treća opcija ne može biti nikako?
Da je ovo rekao peđa ili hadži-dino jedni bi pljeskali, da je rekao komšić pljeskali bi oni drugi, a kad kaže neko bez oraha u džepu onda svi saspu paljbu. Aferim........ i ne treba nam nista bolje.
Oni koji pucaju na glasace koji nikad ne bi dali glas sda a Bosnjaci su( ti glasaci), ne vole konkurenciju.
Stoga markiranjem Platforme ostaje vise Bosnjackih glasova njima..
Ukratko.
Taktika.
Bice zanimljivo kad pukne tikva za koga ce se forumasi opredijelit,kifla,ns ili sdp
U bunilu postizborne borbe za konstruiranje vlasti, Bakir je sve svoje spavače, baš sve, do zadnjeg, izvukao na ledinu, razotkrio ih i zauvijek im završio karijere.
Po starom receptu i sistemu, vrijeme je za kreiranje novih igrača i novih ''političkih protivnika''.
Ma daj molim te....čuj nema drugih opcija. Ako Platforma (za sad) nije u vezi sa NS i NiP (koji btw ima puno više sličnosti sa SDA nego što će platforma nadam se ikada imati) onda mora da su Bakirovi? Hoćete li tako i za Pedju i NS pričati kad i ako pukne veza i ljubav između njih i konakovića?
Opet pitam, konkretne činjenice i dokazi da je Platforma SDA igrač?
Bojim se da ćemo za njih, kao i za ove stare, za izlaske iz ormara morati čekati bar deceniju.
ne znam sta bi bilo kad bi bilo, po onome sto vidim i cujem, cisto sumnjam da će platforma pući. Men se čini da će prije pući koalicija u KS (daj bože da griješim) a to bi tek bilo zanimljivo kako bi se ko postavio od šestorke. Šta ako Platforma sa nekim od šestorke (mislim na SDP ili NS) možda koalira na općinskim izborima? Hoće li i tada biti SDA krilo?
Ja iskreno podjednako simpatišem i NS i Platformu i najsretniji bih bio da te dvije opcije nađu zajednički jezik, mada imaju i dosta razlika mada iste nisu nepromostive.
HAdži Dino moiže biti samo šerif u KS (iskreno mislim da ga više i ne zanima), a NS i PzP imaju potencijal da dobace puno dalje. Naravno ako su i jedni i drugi pametni....
U bunilu postizborne borbe za konstruiranje vlasti, Bakir je sve svoje spavače, baš sve, do zadnjeg, izvukao na ledinu, razotkrio ih i zauvijek im završio karijere.
Po starom receptu i sistemu, vrijeme je za kreiranje novih igrača i novih ''političkih protivnika''.
Ma daj molim te....čuj nema drugih opcija. Ako Platforma (za sad) nije u vezi sa NS i NiP (koji btw ima puno više sličnosti sa SDA nego što će platforma nadam se ikada imati) onda mora da su Bakirovi? Hoćete li tako i za Pedju i NS pričati kad i ako pukne veza i ljubav između njih i konakovića?
Bojim se da ćemo za njih, kao i za ove stare, za izlaske iz ormara morati čekati bar deceniju.
Ko kaže da moramo i trebamo čekati? Ako budemo čekali da nam se sve servira od tog nema ništa. Vrijeme je da se zahukta aktivizam i probudi ovaj narod više......pa jal puklo i krenulo nešto novo jal se sve sunovratilo pa da znamo da fajde i spasa nam više nema. Ovako agonija samo traje....
Konkretne dokaze kažeš.
E pa vidiš politika između ostalog znači i prepoznati obrazac ponašanja bez konkretnih dokaza, jednom kad dokazi isplivaju obično bude kasno.
Nema dokaza, ali svako ima mozak da razmisli o svemu. A za pogrešnu procjenu slijedi kazna, to bar mi ovdje najbolje znamo.
A obrazac ponašanja je šta konkretno u slučaju PzP? Zato sto su osnovani i što imaju dosta bošnjaka u članstvu, ili ima nešto drugo?
Šta reći za SBB, DF, SDP, i ostale koji su svi redom koketirali ili to još uvijek rade sa SDA (čast NS za sada)? Ili SDA spinoffima tipa ASDA, Kasumović, Kukić, Hadžibajrić, Konaković, koji su do juče bili pod istom kapom sa njima pa su se onda kao razišli pa neki opet sa njima koketiraju (ASDA i Kukić), neki ne bi imali nista protiv za dobru cijenu (Hadžibajrić i Kasumović) a neki se i dalje opiru a po pitanju nepotizma nisu daleko iza SDA (konaković) a pitanje je li i koliko će dugo jer neki od ranijih disidenata (kasumović i Kukić) su na početku i drvlje i kamenje a sad je skroz druga priča.
A jok, bolje onog ko nema veze sa njima odmah proglasiti tajnim agentom........
Ako vam već smetaju stranke koje navodno razvodnjavaju borbu protiv SDA mafije, što se brate onda ne ujedinite pa pokazete svima da ste spremni sve uložiti u borbu i odreći se svojih pozicija za dobrobit naroda i države? Ili je to too much za pomisliti gluho i ćoravo bilo......
Boze sacuvaj......ds se onomad ljevica ujedinila ili da sada dodje do stvarne fuzije medju sestorkom ili makar trojkom, ja bih se rado pridruzio (ko zna mozda bi i ovi iz platforme) jer bi pokazali time da ste ozbiljni u nakani da se obracunate sa sda smecem i da ste spremni zrtvovati licne interese (ne zamjeri, ne prozivam tebe vec rukovodstva stranaka). Ovako (iako svaka cast na rezultatima) meni i dalje lici na jagmu za fotelje i guranje podobnih a ne sposobnih, tako da cu radije ostati simpatizer samo NS i PzP.
Ja i ne vidim neki izlaz sto se tice nas Bosnjaka.
Ovako podijeljeni smo najlaksi za manipulaciju a ocito da je netko ulozio ogroman napor i jos uvijek ga ulaze da se ta podjela nastavi..
ma ja kad nemaš šta onda priča ovo je SDA forimrila ovo ono, i po tim pričama mi i imao samo SDA ili su SDA derivati, disidenti ili ih SDA kontorliše preko svojih igrča. dokazi? e toga nema barem u slučaju PzP
Bili zanimljivi prvi mjesec, interesantno je bilo pratit da se međusobno zovu iskrama U posljednjih dva mjeseca, klasicna balkanska mantra, oglasavaju se na populisticke teme, ratovi se unutar stranke vode oko pozicija. Samo jos jedna izlizana stranka u bosnjackom korpusu
Revolucionar ★ wrote:Bili zanimljivi prvi mjesec, interesantno je bilo pratit da se međusobno zovu iskrama U posljednjih dva mjeseca, klasicna balkanska mantra, oglasavaju se na populisticke teme, ratovi se unutar stranke vode oko pozicija. Samo jos jedna izlizana stranka u bosnjackom korpusu
to iskre se odnosi na to se smatraju kao ono iskra promjene odnosno svojevrsni moto budi i ti iskra promjene, pa eto od toga mota se skratili svi smo mi iskre, malo pojašnjenje
Glasna tisina povodom sporazuma trojke, tim za medije radi uzasan posao, marginalni fasisti SDA provincijencije, polupismeni propali pjevaci iz rijaliti programa zamazuju oci Mirsadu (barem se nadam da je tako), prilika koju Platforma ima sada je ogromna, gubi se energija, odbori nista ne rade, zavrsile su se unutarstranacke bitke za pozicije i sada se tapka u mjestu, sve postaje samo sebi svrha, na SDA lopovluke se suti, ali se ne propusta prilika da se desnim populizmom dodvori SDA glasacima koji se nikada nece privuci, ima nas i koji se borimo za nesto drugaciju praksu, vidjecemo sta ce biti, ali neke stvari su i vise nego indikativne, godisnji su odmori pa se tjesimo, a ljudi izbaceni iz bps-a zbog lopovluka nam predstavljaju istaknute clanove, vidjecemo od septembra sta ce biti, a ovdje ce sve biti napisano poimenice jer se nece dozvoliti jos jedna prevara gradjana.
MaksprotivMarksa wrote:Glasna tisina povodom sporazuma trojke, tim za medije radi uzasan posao, marginalni fasisti SDA provincijencije, polupismeni propali pjevaci iz rijaliti programa zamazuju oci Mirsadu (barem se nadam da je tako), prilika koju Platforma ima sada je ogromna, gubi se energija, odbori nista ne rade, zavrsile su se unutarstranacke bitke za pozicije i sada se tapka u mjestu, sve postaje samo sebi svrha, na SDA lopovluke se suti, ali se ne propusta prilika da se desnim populizmom dodvori SDA glasacima koji se nikada nece privuci, ima nas i koji se borimo za nesto drugaciju praksu, vidjecemo sta ce biti, ali neke stvari su i vise nego indikativne, godisnji su odmori pa se tjesimo, a ljudi izbaceni iz bps-a zbog lopovluka nam predstavljaju istaknute clanove, vidjecemo od septembra sta ce biti, a ovdje ce sve biti napisano poimenice jer se nece dozvoliti jos jedna prevara gradjana.
vidi se da ti je stalo do ovog političkog projekta. i ja se nadam da je zatišije zbog godišnjih odmora. vidjet čemo šta če se dešavati od 1.9. i dolska sa godšnjeg, za sada je sve stalo...