Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
agent_zero

#4801 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

friskyoreo wrote:
agent_zero wrote:
friskyoreo wrote: BTW, Redmi Note 5 Global upravo stigao, evo postavljaju se aplikacije. Odmah sto sam primijetio da me nervira sto je zadnja kamera izbocena, pa kad je telefon na stolu "klacka" se...
Gdje si uzeo colega i hau mač?

I stipu ove uletače kojima 4g nije bitan...
Kupio na Honorbuy, crni, 4/64 gb verzija, kostao 223 eura. Kupio kao preorder, trebali ga 15. tek ga poslati, ali evo danas dodje, juce ga poslali.
Koliko si čekao od narudžbe i koliko su te dadžbine izašle?

Nedavno je pisalo na klixu da se ukidaju neki porezi na tu vrstu robe, pa sad ne znam u čemu je fazon.
friskyoreo

#4802 Re: Xiaomi mobiteli

Post by friskyoreo »

agent_zero wrote:
Koliko si čekao od narudžbe i koliko su te dadžbine izašle?

Nedavno je pisalo na klixu da se ukidaju neki porezi na tu vrstu robe, pa sad ne znam u čemu je fazon.
Ja zivim u EU, tako da sam bas zbog toga narucio sa EU skladista, da ne placam dadzbine. Juce su ga poslali iz Italije, evo maloprije DHL kurir donio.
Mislim da do 300 km se ne placaju te dadzbine u BiH, tako da ovaj telefon nazalost prelazi tu granicu, tako da ces morati racunati sa carinom i porezom. Neka me neko ispravi ako grijesim.
PlusSA

#4803 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

To za kameru je kod vecine mobitela današnjice problem, rijetko koji mobitel ima glatku ravnu stranu kod kamere.

Bas me zanima poredenje sa Redmi 5 plus vs Note 5 Pro
skafiskafsnjak

#4804 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

PlusSA wrote:To za kameru je kod vecine mobitela današnjice problem, rijetko koji mobitel ima glatku ravnu stranu kod kamere.

Bas me zanima poredenje sa Redmi 5 plus vs Note 5 Pro
pa kad se stavi neka zastita, to se uglavnom izravna ...
strongmen

#4805 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

Xiaomi najveći rast u Evropi, Samsung u padu
http://www.racunalo.com/prodaja-pametni ... st-od-999/
Image
friskyoreo

#4806 Re: Xiaomi mobiteli

Post by friskyoreo »

Weather app mi ne radi kako treba, tj ne detektuje lokaciju. Ponudi mi da sam ukucam svoj grad... Kako se to moze napraviti?
I koji launcher koristite na miui? Ovim stilom bez app drawer nisam bas odusevljen, sve mi je natrpano i nepregledno.
harera

#4807 Re: Xiaomi mobiteli

Post by harera »

skafiskafsnjak wrote:
harera wrote:Sa Alija, uzeo verziju 4/64 i izaslo me 297,20 KM :bih:
Dobio odmah i update neki ali neću ga još preuzimati...dok ne čujem utiske ;)
boja ? aj sikni link :D
https://m.aliexpress.com/item/32850716503.html
strongmen

#4808 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

friskyoreo wrote: I koji launcher koristite na miui? Ovim stilom bez app drawer nisam bas odusevljen, sve mi je natrpano i nepregledno.
Launchera ima mali milion, Nova se uglavnom preporučuje, ako ti se već ne sviđa taj fazon iOS/ajfun, jer da si ih nekad koristio znao bi da je to u tom fazonu, jer MIUI i jest kopija iOSa a Xaomi zovu kineski Ajfun
I po ispeglanosti i fluidnosti MIUI je blizu iOSa jer vazi za najbolji android skin
agent_zero

#4809 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

friskyoreo wrote:Weather app mi ne radi kako treba, tj ne detektuje lokaciju. Ponudi mi da sam ukucam svoj grad... Kako se to moze napraviti?
I koji launcher koristite na miui? Ovim stilom bez app drawer nisam bas odusevljen, sve mi je natrpano i nepregledno.
Dozvoli da ti weather app ima pristup lokaciji i onda restartuj mobitel.
skafiskafsnjak

#4810 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Pa xiaomi svako malo izbacuje telefone...hahaha
kloniran

#4811 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

Sarajevo1970 wrote:
tnt-tunja wrote:Xiaomi Redmi Note 5 pro uredno prodaju u Indiji, cijena za 6/64GB verziju je oko 213€ dok je 4/64GB verzija oko 187€.
Cudi me da nijedan kineski shop ne nudi ovaj telefon jos uvijek u druge krajeve svijeta.

Postoji li neka stranica preko koje bi se moglo iz Indije direktno poruciti da posalju u Bosnu ili neka slicna opcija?
Jel' to mislis na ovaj?
Image

Ja se opet dvojnim.. Imam Redmi Note 4 Global 3/32 koji je nedavno kupljen i koji sam bas prekjučer update-ovao na Oreo.
Image
Sve super radi, dovoljno brz, ekran dobar, itd itd. Ali mi se svidja ovaj Note 5+ (4/64) pravo. Nisam bas nesta u toku sto
se tice mobitela pa me nekako strah da ako ovaj Note 5+ uzmem da ce za 3 mjeseca izaci Note 6+ pa isti belaj ponovo. :P
A imam jos neki extra popust kod Aliexpress od 15% pa bi mi ovaj crni Note 5+ 4/64 sa DHL izasao na €146.55 (279.42KM) :?
pa ako imas toliki popust kupi ga, il daj meni taj popust da ja kupim :mrgreen:
strongmen

#4812 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

Sarajevo1970 wrote:
tnt-tunja wrote:Xiaomi Redmi Note 5 pro uredno prodaju u Indiji, cijena za 6/64GB verziju je oko 213€ dok je 4/64GB verzija oko 187€.
Cudi me da nijedan kineski shop ne nudi ovaj telefon jos uvijek u druge krajeve svijeta.

Postoji li neka stranica preko koje bi se moglo iz Indije direktno poruciti da posalju u Bosnu ili neka slicna opcija?
Jel' to mislis na ovaj?
Image

Ja se opet dvojnim.. Imam Redmi Note 4 Global 3/32 koji je nedavno kupljen i koji sam bas prekjučer update-ovao na Oreo.
Image
Sve super radi, dovoljno brz, ekran dobar, itd itd. Ali mi se svidja ovaj Note 5+ (4/64) pravo. Nisam bas nesta u toku sto
se tice mobitela pa me nekako strah da ako ovaj Note 5+ uzmem da ce za 3 mjeseca izaci Note 6+ pa isti belaj ponovo. :P
A imam jos neki extra popust kod Aliexpress od 15% pa bi mi ovaj crni Note 5+ 4/64 sa DHL izasao na €146.55 (279.42KM) :?
Pa izbacuje nove modele jednom godisnje kao i svi, a posto je taj tek izašo, znači eventualni Redmi Note 6 tek iduće godine
AhmetShabo

#4813 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Sarlo Akrobata wrote:
Ako ti bude baterija, javi se, imam jednu viska, poklonicu ti je.
Problem je bio softverski, rijesii su u servisu

Jedino mi je krivo sto sam mozda mogao i ja ove stvari kod kuce rijestii, da ne dajem dzaba 30 KM za servis.
Ali bitno je da je sve opet kako treba
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4814 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

AhmetShabo wrote:
Sarlo Akrobata wrote:

Jedino mi je krivo sto sam mozda mogao i ja ove stvari kod kuce rijestii, da ne dajem dzaba 30 KM za servis.
Kako bi ljudi šta zaradili, kad bi mi svi šarafali kući?! :mrgreen:
Sarlo Akrobata

#4815 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sarlo Akrobata »

AhmetShabo wrote:
Sarlo Akrobata wrote:

Ja volim takve kao ti, na vama se uvijek moRe zaraditi :mrgreen:

Ako ti bude trebalo sta za mi4, imam 3 rasturena, skinuti displeji, slobodno se javi, naravno sve je za Dz :thumbup:
irac300

#4816 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

friskyoreo wrote:Weather app mi ne radi kako treba, tj ne detektuje lokaciju. Ponudi mi da sam ukucam svoj grad... Kako se to moze napraviti?
Nova launcher, zakon.
AhmetShabo

#4817 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Sarlo Akrobata wrote:
AhmetShabo wrote:
Sarlo Akrobata wrote:

Ja volim takve kao ti, na vama se uvijek moRe zaraditi :mrgreen:

Ako ti bude trebalo sta za mi4, imam 3 rasturena, skinuti displeji, slobodno se javi, naravno sve je za Dz :thumbup:
hvala care puno.
Vise mi treba ovako softverska podrska :D, kao sto je sad bio neki problem da se rijesi..
friskyoreo

#4818 Re: Xiaomi mobiteli

Post by friskyoreo »

irac300 wrote:
Nova launcher, zakon.
Hvala! Bio sam instalirao novu, ali sam izgubio par funkcija koje mi se svidjaju na ovom miui launcheru. Ali snasao sam se u medjuvremenu i sa ovim. Sve aplikacije koje mi nisu na pocetnom zaslonu i koje ne koristim cesto sam potrpao u jedan folder i to mi je sad kao app drawer... :D
AhmetShabo

#4819 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Koristi li neko Stravu na xiaomi telefonu?
Nakon ovog popravka, danas sam isao u voznju i nije mi snimilio nista.
Ocigledno kad stavim telefon u dzep, locka se i ne snima nista..
Gledo sam po netu rjesenja, sve sam namjestio one permissions i to , gps ...
dadoka84

#4820 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dadoka84 »

Da nije battery saver. pa kad se zakljuca telefon zeza. kod rn4 je bio takav problem.
Heller

#4821 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Heller »

AhmetShabo wrote:Koristi li neko Stravu na xiaomi telefonu?
Nakon ovog popravka, danas sam isao u voznju i nije mi snimilio nista.
Ocigledno kad stavim telefon u dzep, locka se i ne snima nista..
Gledo sam po netu rjesenja, sve sam namjestio one permissions i to , gps ...
U opcijama baterije, ja sam recimo podesio da kad je zaključan duže od tri min, mobilni internet ide u stand by dok ga ne otključam. Takođe ima opcija da onemogućiš otključavanje u džepu pod security.
strongmen

#4822 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

PlusSA

#4823 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

Malo mi je glupo sto Note 5 Pro nema snimamje u 4k a Redmi 5 plus podržava cini mi se 4k snimanje.
valjuga

#4824 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

PlusSA wrote:Malo mi je glupo sto Note 5 Pro nema snimamje u 4k a Redmi 5 plus podržava cini mi se 4k snimanje.
A vala i micro usb u 2018 je za mene dealbreaker
friskyoreo

#4825 Re: Xiaomi mobiteli

Post by friskyoreo »

PlusSA wrote:Malo mi je glupo sto Note 5 Pro nema snimamje u 4k a Redmi 5 plus podržava cini mi se 4k snimanje.
Podržava 4k snimanje, samo ne u nativnoj aplikaciji. Skineš neku 3rd Party app i imaš 4k.
Stabilizacija slike kod videa je nevjerovatno dobra. Ovo se odnosi na global verziju. Sad vidim da pominješ indijsku ustvari.

Mislim da ovaj miui nije bas najispeglaniji. Ima par bugova, npr. Kad izadjem iz avio režima pali se automatski Bluetooth, iako mi je stalno isključen.
Post Reply