Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
-
kakonako
#4801 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
. Ima tome i deset godina kako je Boris Dežulović napisao tekst baš o tom kamenu i moru kao nedostižnim autentičnim kvalitetima. Zar kraj onakve obale, kvalitetnog vina, maslina i doslovno prirodnih plaža (što je za većinu hotelskih ponuda u Turskoj nezamisliva kategorija) treba čeznuti za agresivnim trgovačkim dodacima koji prirodni ambijent pretvaraju u urbanu košnicu?", navodi Kebu u svom komentaru.
- p206
#4802 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
nikad nisam volio kamene plaže... plaža bi trebala biti pješčana valjda, da ne lomiš prste kad izlaziš iz vode a valovi te udaraju po nogama
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4803 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
E upravo. Ja neugodnost te vrste nisam dozivio ni 1997 a kamoli sad.uglavnomja wrote: usput, za sve ove godine ja ne sretoh tog nekog 'rvatinu koji mi je nesto ruzno rekao
ja sam musterija, dam pare, on meni ono sto trazim i adio
pa nece dubiti na glavi oko mene, a ni ne treba mi novi najbolji drug
vi fakat mislite da vas turci ili spanci ili albanci vole![]()
![]()
sve drugacije zvuci na engleskom
2014 se zadesim na moru za vrijeme samog pocetka Svjetskog prvenstva, BiH Argentina dole gledao u kafani. Ne samo da je raja regularno sa nasim zastavama prolazila, nego je ludnica nastala u kafani kad smo dali go.
- beni-bu-man
#4804 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Ma bice polahkokonektovan wrote:Je li se meni cini ili ove godine nije bilo prepucavsnja oko toga gdje je bolje ,Hrvatska, Turska,...... ????:D
- Jolie
#4805 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Ne recite dva putabeni-bu-man wrote:Ma bice polahkokonektovan wrote:Je li se meni cini ili ove godine nije bilo prepucavsnja oko toga gdje je bolje ,Hrvatska, Turska,...... ????:D
https://forum.klix.ba/gdje-na-more-2019 ... 0s225.html
-
frngla
#4806 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ko nije vidio jonsko i egejsko more, nije ni svjestan kakva je podvala jadransko.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4807 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ti pišeš k'o da su ljudi slijepi, pa da im neko podvali more....frngla wrote:Ko nije vidio jonsko i egejsko more, nije ni svjestan kakva je podvala jadransko.
- cLo
#4808 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Jes' al' u panjevima treba pjescanap206 wrote:nikad nisam volio kamene plaže... plaža bi trebala biti pješčana valjda, da ne lomiš prste kad izlaziš iz vode a valovi te udaraju po nogama
- konektovan
#4809 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Gdje si bio, negdje u prvom redu predpostavljam,addy_sa wrote:Tučepi, dva noćenja za dvije osobe 170e.
Last edited by konektovan on 21/07/2019 23:10, edited 1 time in total.
-
kuli1961
#4810 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
"017- bukiram 2-krevetni apartman u Zadru, Villa Nico. To malo izvan samo Zadra, ali nema veze.
Dodjem i umjesto apartmana, 2 krevetna soba sa doruckom...namjestaj iz 1970 ih, tus kabina za Pigmejce u fazi raspadanja, zardjala, vodokotlic konstanto curi. Trazio da ga se popravi, obecanja i nista, sve dok ga sam nisam sredio. Prvog dana popodne, pukne im glavna vodovodna cijev, i cijelo vrijeme boravka jep opralvjaju.. voda curi po sred prilaza/ulaza, keine stress...
Dorcak- kao onaj sto sam imao u JNA, ako nije i losiji, uglavnom "djecije radosti"
Umjesto planiran 8 nocenja, ostanemo 7, i to "zadovoljstvo" smjestaja B&B platim cca 730 EUR...
Vanpansionska potrosnja: prvo vece zena i ja odemo do grada, autom jer je predaleko za setnju, parking. jedva sam se uvalio, automat ne prima kovanice, tj. prima ili ih guta, a "konduktera"- manualca- nigdje. Neki restorancic, relativno blizu vodenih orgulja.. narucili po neku paštu- mileneze, bolenjeze- ne sjecam se, cijena po porciji 70 kunića.. helouuu, a pašta ne da je bila molto al dente, nego mi je bio potreban štemajz da ih savladam...
Ulaz na plazu Borik. mislim da je 15 kuna, ok je to. Tamo- kava 15 kn u plasticnoj casi, renta lezaljke 50 kunića/komad,, voce u zdjelici od 100 ml zapremine nekih 30 kuna...
S druge strane, Rodos, Zakintos, Krf... Krit 2 puta-smjestaj u mjestu Retimno, hotel Bio Suites, 100 m od plaze, HB, klopa izvrsna, velicina soba kao hacijenda.. na plazi 2 odlicne lezaljke sa ogromnim slamnatim fiksnim suncobranom- 5 EUR za goste hotel. Svjezi sok narandze- pred tobom cijedi cca 2,5 dcl 2,5 Eur.
Tavenra uz plazu- cesto sam tamo isao na kavu, pice, jelo...sta god da narucim i kad god to bilo, tretira me kao da sam potrosio milion eura, ne 5-10-100. zavisi sta smo jeli ili pili.
Izleti po ostrvu, renta auta ili motora, izlet do Santorinija---relativno je da li je skupo ili nije, jer nam nisu dzepovi jednako duboki- ali ima ponude! Drugo ljetovanje na Kritu sam iznajmio motor od 300 ccm, zena i ja smo obigrali cijelo ostrvo uzduz i poprijeko! toliko nam je dobro bilo, da razmiljamo da i naredne godine idemo.
Zauzvrat- sta CRo nudi- obijest, uzasnu skupocu, nemastovitost ( u Zadru sam htio da vidim Sv. Donata- o tom zdanju sam znao vise, nego ona cura koja prodaje ulaznice. U Arheoloskom muzeju Zadra (vrijedi vidjeti) , u gift shopu konstantan odgovor- to jos nismo dobili, ocekujemo.. a bio je juli mjesec... helouuu. U jednoj izvikanoj konobi, dok dugo cekamo narucenu veceru, tazili smo nesto za mezu (bilo nas je 6- oro, dosli da potrosimo i ne pitamo koliko sta kosta), uz mezu smo trazli i malo pogace ili hljeba. Konbar kaze. mislite- kruha? Rekoh, ne nego pogace ili hljeba. Kaze on- to nemamo. Iste sekunde smo se digli i otisli. Treba li jos sta?
Uglavnom, CRO moze samo za neki produzeni vikend cetvrtak- nedjelja i nista vise! Neki se prjatelji ovih dana vracaju sa odmora u Cro- uglavnom makarska rivijera, kazu poluprazno..i u Brelama vuku za rukav, nude smjestaj, a sto je ranijih godina bilo nezamislivo.
Cro me kosta vise novca i nerava, nego bilo gdje u Grckoj. Ovog avgusta cu na Siciliju, vidjecemo...ali CRO kao neki glavni odmor. NIKADA VISE
Dodjem i umjesto apartmana, 2 krevetna soba sa doruckom...namjestaj iz 1970 ih, tus kabina za Pigmejce u fazi raspadanja, zardjala, vodokotlic konstanto curi. Trazio da ga se popravi, obecanja i nista, sve dok ga sam nisam sredio. Prvog dana popodne, pukne im glavna vodovodna cijev, i cijelo vrijeme boravka jep opralvjaju.. voda curi po sred prilaza/ulaza, keine stress...
Dorcak- kao onaj sto sam imao u JNA, ako nije i losiji, uglavnom "djecije radosti"
Umjesto planiran 8 nocenja, ostanemo 7, i to "zadovoljstvo" smjestaja B&B platim cca 730 EUR...
Vanpansionska potrosnja: prvo vece zena i ja odemo do grada, autom jer je predaleko za setnju, parking. jedva sam se uvalio, automat ne prima kovanice, tj. prima ili ih guta, a "konduktera"- manualca- nigdje. Neki restorancic, relativno blizu vodenih orgulja.. narucili po neku paštu- mileneze, bolenjeze- ne sjecam se, cijena po porciji 70 kunića.. helouuu, a pašta ne da je bila molto al dente, nego mi je bio potreban štemajz da ih savladam...
Ulaz na plazu Borik. mislim da je 15 kuna, ok je to. Tamo- kava 15 kn u plasticnoj casi, renta lezaljke 50 kunića/komad,, voce u zdjelici od 100 ml zapremine nekih 30 kuna...
S druge strane, Rodos, Zakintos, Krf... Krit 2 puta-smjestaj u mjestu Retimno, hotel Bio Suites, 100 m od plaze, HB, klopa izvrsna, velicina soba kao hacijenda.. na plazi 2 odlicne lezaljke sa ogromnim slamnatim fiksnim suncobranom- 5 EUR za goste hotel. Svjezi sok narandze- pred tobom cijedi cca 2,5 dcl 2,5 Eur.
Tavenra uz plazu- cesto sam tamo isao na kavu, pice, jelo...sta god da narucim i kad god to bilo, tretira me kao da sam potrosio milion eura, ne 5-10-100. zavisi sta smo jeli ili pili.
Izleti po ostrvu, renta auta ili motora, izlet do Santorinija---relativno je da li je skupo ili nije, jer nam nisu dzepovi jednako duboki- ali ima ponude! Drugo ljetovanje na Kritu sam iznajmio motor od 300 ccm, zena i ja smo obigrali cijelo ostrvo uzduz i poprijeko! toliko nam je dobro bilo, da razmiljamo da i naredne godine idemo.
Zauzvrat- sta CRo nudi- obijest, uzasnu skupocu, nemastovitost ( u Zadru sam htio da vidim Sv. Donata- o tom zdanju sam znao vise, nego ona cura koja prodaje ulaznice. U Arheoloskom muzeju Zadra (vrijedi vidjeti) , u gift shopu konstantan odgovor- to jos nismo dobili, ocekujemo.. a bio je juli mjesec... helouuu. U jednoj izvikanoj konobi, dok dugo cekamo narucenu veceru, tazili smo nesto za mezu (bilo nas je 6- oro, dosli da potrosimo i ne pitamo koliko sta kosta), uz mezu smo trazli i malo pogace ili hljeba. Konbar kaze. mislite- kruha? Rekoh, ne nego pogace ili hljeba. Kaze on- to nemamo. Iste sekunde smo se digli i otisli. Treba li jos sta?
Uglavnom, CRO moze samo za neki produzeni vikend cetvrtak- nedjelja i nista vise! Neki se prjatelji ovih dana vracaju sa odmora u Cro- uglavnom makarska rivijera, kazu poluprazno..i u Brelama vuku za rukav, nude smjestaj, a sto je ranijih godina bilo nezamislivo.
Cro me kosta vise novca i nerava, nego bilo gdje u Grckoj. Ovog avgusta cu na Siciliju, vidjecemo...ali CRO kao neki glavni odmor. NIKADA VISE
-
frngla
#4811 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Tu je to negdje, ja slijep, ja "jadransko more je najljepše, borovina" qrci palci.konektovan wrote:Ti pišeš k'o da su ljudi slijepi, pa da im neko podvali more....
-
frngla
- konektovan
#4813 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Niko nije rekao da je najljepše, ima ih ljepših sigurno, all je najbolje...frngla wrote:Tu je to negdje, ja slijep, ja "jadransko more je najljepše, borovina" qrci palci.konektovan wrote:Ti pišeš k'o da su ljudi slijepi, pa da im neko podvali more....
-
frngla
#4814 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Jeste, ko nije dobacio dalje od Tučepa.
- Edin H.
#4815 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
kuli1961 wrote:"kava 15 kn u plasticnoj casi,
uz mezu smo trazli i malo pogace ili hljeba. Konbar kaze. mislite- kruha? Rekoh, ne nego pogace ili hljeba. Kaze on- to nemamo. Iste sekunde smo se digli i otisli.
- Raigor Stonehoof
#4816 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Za taj odmor 17te, halali al samo levat moze rezervisati i platiti toliko bez da je 100% siguran kome i za sta daje pare. Nasamarili te, jebiga.kuli1961 wrote:"017- bukiram 2-krevetni apartman u Zadru, Villa Nico. To malo izvan samo Zadra, ali nema veze.
Ovo preseravanje hljeb kruh
I prijatelji te lazu. Ne znam za ostatak obale, ali Makarska rivijera je puna ko i uvijek. Sinoc se vratio.
- konektovan
#4817 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Tučepi su tonbe, ali eto dobaci se i malo dalje, do Baskih, Brela....frngla wrote:Jeste, ko nije dobacio dalje od Tučepa.
-
elcaliente
#4818 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Uzivo Novalja: ne da je puno, nego covjek na covjeku doslovice, ja sam se ponadao citajuci novine da nema guzvi i da ce me vuci za rukav, al niti me ko vuce za rukav niti mi daju jeftino smjestaj.
Prevara!!
Placamo 145 eur smjestaj za 4 osobe po noci.
Mobilhome u kampu, drugi red od mora, pogled na more, plaza 6 metara od smjestaja, lezaljke na plazi uracunate u cijenu.
Camp Strasko, mogu svakome preporuciti, raj za djecu, imamo cak i manji zoloski vrt u kampu i jahanje konja, aquqark u moru sve u cijeni nocenja.
Karlovacko toceno 0,5 kosta 22 kune, lignje na zaru 50 kuna, malvazija 0,7 - 90 kuna.
Prevara!!
Placamo 145 eur smjestaj za 4 osobe po noci.
Mobilhome u kampu, drugi red od mora, pogled na more, plaza 6 metara od smjestaja, lezaljke na plazi uracunate u cijenu.
Camp Strasko, mogu svakome preporuciti, raj za djecu, imamo cak i manji zoloski vrt u kampu i jahanje konja, aquqark u moru sve u cijeni nocenja.
Karlovacko toceno 0,5 kosta 22 kune, lignje na zaru 50 kuna, malvazija 0,7 - 90 kuna.
Last edited by elcaliente on 21/07/2019 23:33, edited 4 times in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4819 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ovo je veca ubleha od seksi matorke 3 km od meneEdin H. wrote:kuli1961 wrote:"kava 15 kn u plasticnoj casi,
uz mezu smo trazli i malo pogace ili hljeba. Konbar kaze. mislite- kruha? Rekoh, ne nego pogace ili hljeba. Kaze on- to nemamo. Iste sekunde smo se digli i otisli.
- BarbaDue
#4820 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ja i šta sad!?Edin H. wrote:kuli1961 wrote:"kava 15 kn u plasticnoj casi,
Kakve to veze ima sa suštini koju je čovjek napisao...sad ga malo treba napraviti glupim jel tako.
- p206
#4821 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
ništa onda, sljedeći put kad odemo zajedno na Jadran, ti na kamenu u Istru a ja ću na pješčanu u UlcinjcLo wrote:Jes' al' u panjevima treba pjescanap206 wrote:nikad nisam volio kamene plaže... plaža bi trebala biti pješčana valjda, da ne lomiš prste kad izlaziš iz vode a valovi te udaraju po nogama![]()
Dje to pise?
Puhne vjetar sve ti u oci i u usi, a kad mokar izadjes iz mora, pa slucajno ne pogodis peskir k'o da si ti neka snicla s mrvicama. Pa izmedju prstiju pijesak, odvratnost na najjace! Ja sam se par puta zafrkala, nema sanse vise. Kamencici zakon!
- cLo
#4822 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ja cu u Rovinj, ti u Ulcinj, vi'l stej in tacINj 
- Raigor Stonehoof
#4823 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
vozila ga baba nedjeljom u crkvu samo_BataZiv_0809 wrote:Ovo je veca ubleha od seksi matorke 3 km od meneEdin H. wrote:kuli1961 wrote:"kava 15 kn u plasticnoj casi,
- Edin H.
#4824 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ma nema bolan nikakvu dublju namjeru, nego samo primjetih da je prihvatio da kupuje kavu, a zakuha sa konobarom oko hljeba/kruha.BarbaDue wrote:Ja i šta sad!?Edin H. wrote:kuli1961 wrote:"kava 15 kn u plasticnoj casi,
Kakve to veze ima sa suštini koju je čovjek napisao...sad ga malo treba napraviti glupim jel tako.
- Point.
#4825 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
A jebo ga sunce ne budi toliki bukvalac. Kad se kaže na more misli se na odmor.Raigor Stonehoof wrote:
Čitam, i govoris da si isao u Hr NA MORE, a onda opisujes restorane i hranu
Tebi ako je to kriterij za odmor, postujem, svako ima ono sto on voli, ali ti za to ne treba more.
Zna se šta je kriterij za odmor, plaža, more, klopa, solidan smještaj, kvalitetna usluga, ako imaš djecu neka razonoda i za njih itd.