Republika Turska

Post Reply
Co0l

#4801 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
japin_mutapi wrote: pekaka najavljuje ofanzivu i borbe, ali amerika i ostali trebaju pritisnuti tursku da se sukob završi

logika nula bodova
Lider PKK je pozvao Ameriku da izvrsi pritisak i bude medijator izmedju Turske i PKK kako bi se sukobi okoncali.

Turci su poziv ignorisali.
Jesu li i Ameri to ignorisali?
Cuj,Turci ignorisali poziv teroristickog lidera.Genocidasi!
Opetja033

#4802 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Predsjednik irackog Kurdistana, Barzani, optuzio proteroristicki HDP za krah mirovnih pregovora i eskalaciju oruzanih sukoba. Naglasio je kako nijedna vlada Republike Turske, ni u proslosti ni u buducnosti, nije i nece uraditi za kurdsko pitanje koliko AKP na celu sa predsjednikom Erdoganom. :thumbup:
Co0l

#4803 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Opetja033 wrote:Predsjednik irackog Kurdistana, Barzani, optuzio proteroristicki HDP za krah mirovnih pregovora i eskalaciju oruzanih sukoba. Naglasio je kako nijedna vlada Republike Turske, ni u proslosti ni u buducnosti, nije i nece uraditi za kurdsko pitanje koliko AKP na celu sa predsjednikom Erdoganom. :thumbup:
Sad ce Kiki da pocne pljuvat i Barzanija.
Mohamad Sissoko

#4804 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Kikibombona wrote:
japin_mutapi wrote: pekaka najavljuje ofanzivu i borbe, ali amerika i ostali trebaju pritisnuti tursku da se sukob završi

logika nula bodova
Lider ISISa je pozvao Rusiju da izvrsi pritisak i bude medijator izmedju Sirije i ISISa kako bi se sukobi okoncali.

Sirijci su poziv ignorisali.
Pa ti kontaj gluposti...
hzsa22

#4805 Re: Republika Turska

Post by hzsa22 »

Hoce l' biti kakvog mora djaba ove godine ? :D
Novak20

#4806 Re: Republika Turska

Post by Novak20 »

Herr Flick wrote:
VjecitiStudent wrote:
Legenda trazi da se ukine video,pa nije to Turska Tajipe :lol: :lol: :lol:,koja budala braco mila,fakat ova Turska se srozava na razinu jedne S.Arabije po slobodi govora :-)
Ministarstvo spoljnih poslova Njemačke je potvrdilo da se Erdogan sastao sa njemačkim ambasadorom radi žalbi na viceve.

http://www.dw.com/bs/erdogan-uzdigao-vi ... 62-html-cb
Fudo387

#4807 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:

logika nula bodova
Lider PKK je pozvao Ameriku da izvrsi pritisak i bude medijator izmedju Turske i PKK kako bi se sukobi okoncali.

Turci su poziv ignorisali.
Interesantno.
Prvo je zaprijetio teroristickim napadima na Tursku i onda zatrazio od Amerikanaca da izvrsi pritisak na Tursku da se okoncaju sukobi koje
ce on inicirati?
Pa ima smisla. :lol:
Kikibombona

#4808 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Otisao Norman dojaviti sultanu da se Kiki, Sunce i Asur sale na njegov racun, pa se nemojte iznenaditi ako odmah pozove BH ambasadora na konsultacije. Ako je neki SDA kadar, neka mu popusi isprike radi! :D :D
Last edited by Kikibombona on 30/03/2016 16:35, edited 1 time in total.
Kikibombona

#4809 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
Interesantno.
Prvo je zaprijetio teroristickim napadima na Tursku i onda zatrazio od Amerikanaca da izvrsi pritisak na Tursku da se okoncaju sukobi koje
ce on inicirati?
Pa ima smisla. :lol:
Ne leti pred rudu!

Poruka je poslana u avgustu prosle godine, dok jos nije bilo eskaliralo. Da su Turci pristali, nista se strasno ne bi desilo.

PKK urges US to mediate in its war with Turkey and admits to secret talks with Washington

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ngton.html

Turci nisu prihvatili. Rekli su da sa teroristima nema pregovora, iako su do sada xy puta pregovarali. Pa i sada kazu da ce opet radije pregovarati sa Odzalanom nego sa legalno i legitimno izabranim predstavnicima stranke HDP.

I budali je jasno da ovo nije rat protiv PKK, vec je rat protiv HDP i PYD (stranka sirijskih Kurda)... Turci zele ocrniti HDP i PYD u ocima svjetske javnosti, zato sto ne mogu podnijeti njihovu popularnost i ugled u svijetu, kao i jacanje na lokalnom nivou. PKK je dovoljno ocrnjen, tu se vise nista ne moze napraviti. Vidis da teroristicke napade na sve moguce nacine pokusavaju prisiti PYD, da optuzuju HDP za podrsku teroristima i sl. Zele njima nauditi. PKK je tu od sekundardne vaznosti, alibi za rat protiv HDP i PYD, u konacnici, rat protiv kurdskog naroda u cjelini.

PKK je siguran od Turske. Ne mogu im nista. Na kraju ce opet sa njima sklopiti primirje jer PKK ovako moze 1 000 godina ratovati, a turska ekonomija ne moze prezivjeti tako dugo ratnu psihozu...

Ako ne uspiju unistiti HDP i PYD, Erdogan zasluzuje dozivotnu robiju za veleizdaju!
Fudo387

#4810 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:Ne leti pred rudu!Poruka je poslana u avgustu prosle godine, dok jos nije bilo eskaliralo. Da su Turci pristali, nista se strasno ne bi desilo.
Na sta Turci nisu pristali?
Na zahtijeve teroristicke organizacije?
Sta su im ponudili, ako ispune to, to, i to oni nece postavljati bombe po turskim gradovima?
Kikibombona wrote:rci nisu prihvatili. Rekli su da sa teroristima nema pregovora
Naravno da se sa teroristima ne pregovara, bar ne u smislu da napravis trajni dogovor. Moguci su pregovori ali samo u smislu da ti daju momentum
ili kreiras situaciju pregovorima koja ce ti pomoci da idiote dobro namaras.

I jos se otisli Amerima zaliti da Turci nece pregovarati sa njima i udovoljavati njihovim teroristickim zahtijevima? :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa to je sve go' debil.
Kikibombona

#4811 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
Kikibombona wrote:Ne leti pred rudu!Poruka je poslana u avgustu prosle godine, dok jos nije bilo eskaliralo. Da su Turci pristali, nista se strasno ne bi desilo.
Na sta Turci nisu pristali?
Na zahtijeve teroristicke organizacije?
Sta su im ponudili, ako ispune to, to, i to oni nece postavljati bombe po turskim gradovima?
Kikibombona wrote:rci nisu prihvatili. Rekli su da sa teroristima nema pregovora
Naravno da se sa teroristima ne pregovara, bar ne u smislu da napravis trajni dogovor. Moguci su pregovori ali samo u smislu da ti daju momentum
ili kreiras situaciju pregovorima koja ce ti pomoci da idiote dobro namaras.

I jos se otisli Amerima zaliti da Turci nece pregovarati sa njima i udovoljavati njihovim teroristickim zahtijevima? :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa to je sve go' debil.
Fudo, Turska je sa PKK pregovarala i sklapala primirje BEZBROJ puta. To ce i sada uraditi. To je opklada koju ne mozes izgubiti. Ako ti neko ponudi da se kladite, zalozi svu imovinu i zenu na njegovih 100 dolara. Eto, kvota je toliko mala.

PKK ima visemilionsku bazu u Kurdistanu i veliku finansijsku pomoc kurdske dijaspore. Njihovi najveci kriticari kazu da su prije rata imali logistiku za 10 000 boraca, a da sada zahvaljujuci ratnim sukobima mogu regrutovati i do 20 000 boraca. Oni tu cifru radi ogromne baze mogu zauvijek obnavljati.

Turska problem PKK moze rijesiti jedino da pobije i protjera 10 000 000 Kurda i da na granicu sa Sirijom, Irakom i Iranom trajno rasporedi 200 000 vojnika koji ce neprestano ketiti na granici. I jedno i drugo je nemoguce izvesti... Tako da...

Milionska posjeta u Dijarbakiru na proslavi Newroza, koji sam ukupno ima oko milion stanovnika... svi zajedno pjevaju himnu PKK i masu zastavama Kurdistana, bez ijedne jedine turske zastave...

Isti slucaj si imao sa Srbijom i Kosovom. Srbi su UCK mogli rijesiti jedino da su protjerali i pobili sve Albance. Na kraju, vidjeli smo sta je bilo! :D Izvuci sam zakljucak, bez moje pomoci...
Co0l

#4812 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Otisao Norman dojaviti sultanu da se Kiki, Sunce i Asur sale na njegov racun, pa se nemojte iznenaditi ako odmah pozove BH ambasadora na konsultacije. Ako je neki SDA kadar, neka mu popusi isprike radi! :D :D
Pa sad,ako zajebancijom na njegov racun smatras ono sto te je svaki put rastavio u raspravama,onda neka ti bude :D
Fudo387

#4813 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:Isti slucaj si imao sa Srbijom i Kosovom. Srbi su UCK mogli rijesiti jedino da su protjerali i pobili sve Albance. Na kraju, vidjeli smo sta je bilo! Izvuci sam zakljucak, bez moje pomoci...
Momak ti stvarno imas problema sa elementarnom logikom.
Slijedeci tvoju pricu o toj nekakvoj kurdskoj pkk kiti i poredjenju sa Kosovom, neko bi pomislio da su Albanci dobili drzavu tako sto su
podmetanjem bombi po Beogradu pritisli americku administraciju da ih prizna, sto svako sa bar dvije zdrave sive celije zna da nema veze sa
onim sto se desavalo.
Kikibombona

#4814 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
Kikibombona wrote:Isti slucaj si imao sa Srbijom i Kosovom. Srbi su UCK mogli rijesiti jedino da su protjerali i pobili sve Albance. Na kraju, vidjeli smo sta je bilo! Izvuci sam zakljucak, bez moje pomoci...
Slijedeci tvoju pricu o toj nekakvoj kurdskoj pkk kiti i poredjenju sa Kosovom, neko bi pomislio da su Albanci dobili drzavu tako sto su
podmetanjem bombi po Beogradu pritisli americku administraciju da ih prizna, sto svako sa bar dvije zdrave sive celije zna da nema veze sa
onim sto se desavalo.
UCK je napdala legalnu vojsku i policiju. Napadali su i civile. Ubili su znatan broj Albanaca koje su oznacili kao izdajnike. Trgovali su drugom kako bi se finansirali.

Al' sve to tebi nije vazno jer ti ljude dijelis na muslimane i nemuslimane.
Fudo387

#4815 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:
Fudo387 wrote:
onim sto se desavalo.
UCK je napdala legalnu vojsku i policiju. Napadali su i civile. Ubili su znatan broj Albanaca koje su oznacili kao izdajnika. Trgovali su drugom kako bi se finansirali.

Al' sve to tebi nije vazno jer ti ljude dijelis na muslimane i nemuslimane.
Aha, a gdje i kada su to postavili bombu u Beogradu k'o ti tvoji sto rade po Ankari, Istambulu itd?
Kikibombona

#4816 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
Aha, a gdje i kada su to postavili bombu u Beogradu k'o ti tvoji sto rade po Ankari, Istambulu itd?
Aha, znaci samo bi se brojalo da su napadali Beograd i Novi Novi sad??

Da li to znaci da PKK ima potpuno pravo dizati u zrak tursku policiju u Cizreu, Dijarakiru i drugim gradovima u istocnoj Turskoj? Imaju pravo ubijati i turske civile na istoku zemlje? Imaju pravo ubijati i 'izdajnike' iz reda kurdskog naroda?
Co0l

#4817 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Nije da nema slicnosti-i Kurdi trguju drogom :D
Fudo387

#4818 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:
Fudo387 wrote:
Aha, znaci samo bi se brojalo da su napadali Beograd i Novi Novi sad??

Da li to znaci da PKK ima potpuno pravo dizati u zrak tursku policiju u Cizreu, Dijarakiru i drugim gradovima u istocnoj Turskoj? Imaju pravo ubijati i turske civile na istoku zemlje? Imaju pravo ubijati i 'izdajnike' iz reda kurdskog naroda?
Pa ako ih Turci ubijaju i trpaju u hladnjace koje poslije frljacaju po Bosforu, k'o sto je onomad srpska soldateska radila sa Albancima koje je tusila
u Dunavu, naravno da imaju pravo da se brane. No posto se to ne desava, tvoji jalovi pokusaji poredjenja sa Kosovom i pokusaji iznalazenja
opravdanja za kurdski terorizam su sve jadniji. Vec sam ti jednom napisao, pa da ti ponovim jos jednom, da sam kurd rek'o bi ti, haj' ti momak
od mene. :D
Kikibombona

#4819 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
Pa ako ih Turci ubijaju i trpaju u hladnjace koje poslije frljacaju po Bosforu, k'o sto je onomad srpska soldateska radila sa Albancima koje je tusila
u Dunavu, naravno da imaju pravo da se brane. No posto se to ne desava, tvoji jalovi pokusaji poredjenja sa Kosovom i pokusaji iznalazenja
opravdanja za kurdski terorizam su sve jadniji. Vec sam ti jednom napisao, pa da ti ponovim jos jednom, da sam kurd rek'o bi ti, haj' ti momak
Hladnjace su bile dosta poslije nego je nastao UCK!

Kod Kurda koliko znam nije bilo hladnjaca, ali jeste bilo 40 000 ubijenih u Dersimu, 20 000 u Zilanu... pa i stotine ubijenih u posljednjem sukobu... od toga preko 100 ljudi koji su zapaljeni na tri lokacije gdje su se skrivali od rata. Jedna od tih je bolnica u Cizreu!

Ukratko, Turci su kroz dugu historiju terora pobili NEUPOREDIVO vise Kurda nego Srbi kosovskih Albanaca. Uopste se ne moze porediti.

To im daje legitimitet da uzvrate, da se brane?
Aj neka si vec jednom priznao!
Fudo387

#4820 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:
Fudo387 wrote:
Hladnjace su bile dosta poslije nego je nastao UCK!

Kod Kurda koliko znam nije bilo hladnjaca, ali jeste bilo 40 000 ubijenih u Dersimu, 20 000 u Zilanu... pa i stotine ubijenih u posljednjem sukobu... od toga preko 100 ljudi koji su zapaljeni na tri lokacije gdje su se skrivali od rata. Jedna od tih je bolnica u Cizreu!

Ukratko, Turci su kroz dugu historiju terora pobili NEUPOREDIVO vise Kurda nego Srbi kosovskih Albanaca. Uopste se ne moze porediti.

To im daje legitimitet da uzvrate, da se brane?
Aj neka si vec jednom priznao!
Ako je to tako, a nije, naravno da im daje legitimitet da se brane ali ne i pravo da postavljaju bombe po parkovima i trgovima.
Nece njih niko ozbiljan u tome podrzati, bas kao sto ne bi ni Albance da su se koristili slicnim metodama.
Kikibombona

#4821 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
Ako je to tako, a nije, naravno da im daje legitimitet da se brane ali ne i pravo da postavljaju bombe po parkovima i trgovima.
Nece njih niko ozbiljan u tome podrzati, bas kao sto ne bi ni Albance da su se koristili slicnim metodama.
Naravno da je tako. Sve ima dokumentovano, a to sto ti negiras opstepoznate cinjenice pokazatelj je pristrasnosti.

UCK je isto tako imao napade na civile. Palestinske grupe su napadale civile na razne nacine. Al' ti njihovo djelovanje vidis drugacije zato sto se bore protiv nemuslimana.

To je ocigledno svakome ko ima trun objektivnosti.
Kikibombona

#4822 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Ukini hin Tajipe, SDA mladez je uz tebe, ne smije niko da te pljuje! :izet:

Kada je Tajip poceo govoriti, Sebija se za srce lapila, hoce da joj iskoci, jeboteee... :lol: :lol:

Da je malo mladja, tacno bih imao par neumjesnih komentara! :D

Dakle, odmah ukinuti, posamarati, dignuti vojsku :!:

Germany and EU reject protests over song mocking Erdogan

http://www.bbc.com/news/world-europe-35 ... ign=buffer

What is Erdogan hiding?

https://www.washingtonpost.com/opinions ... &tid=ss_tw

Danima pljuju covjeka i vrijedjaju osjecaje vjernika! :(
Kikibombona

#4823 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Tek sad vidim da je video iznad naslovljen sa 'radjanje lidera'!? :thumbup:

Mocni sultan u posjeti AmeriKi, partneru i prijatelju!

Gle'aj face! 8-)

Image

Prijatelji se malo prave blesavi, eskiviraju takvu licnost i lidera :o

Erdogan Uses Closed-Door Meeting to Blast Obama Administration
The fact that not a single official from the Obama administration attended the dinner seemed to indicate a growing distrust between the two powers. Erdogan had wanted Obama to attend the opening of a Turkish-funded mosque in Maryland during his visit. When the White House declined, the Turks sought a formal bilateral meeting, but the White House has refused to commit to that as well.
http://foreignpolicy.com/2016/03/30/erd ... ite-house/

Putinovi uvlakaci se isto tako nasladjuju :evil:

'Erdogan bombing Kurds like crazy, US less than happy with that'

https://www.rt.com/op-edge/337766-us-tu ... ign=buffer

Ipak je vidio Obamu :-D

Image

I ovi manipulatori nasli kritikovati, ledja okrenuli :-)

Amnesty International urges Obama to pressure Turkey to stop slaughter of Kurds

http://aranews.net/2016/03/amnesty-inte ... ter-kurds/

Javljaju se dusmani sa svih strana :?

Erdogan’s Attempt to Suppress German Satire Has the Opposite Effect

http://www.nytimes.com/2016/03/31/world ... p=cur&_r=0

I ovaj Filips nesto sere, ne znam zasto ga ne hapse viseeee :shock:

Turkey: An Uncertain Ally

http://www.huffingtonpost.com/david-l-p ... 77882.html

Malo su ipak siju savili, kontaju i oni da si udaranjem glavom od zid nece pomoci... sto prije prihvate sirijski Kurdistan bice im lakse :)

Different views on PYD won't harm US-Turkey relations, says Turkish FM

http://rudaw.net/english/middleeast/turkey/300320162

A sad ozbiljno raja, fanovi sultana, njegovi sljedbenici... Nagazili su ga dobro, simultani napadi sa svih strana!
Co0l

#4824 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Dokle su stigli neboderi u Erbilu?
vivaldi

#4825 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

brko i dalje prskosi svim ovozemaljskim zakonima..

Ankara -- Bruto domaći proizvod Turske je porastao za četiri odsto u 2015. godini u odnosu na godinu dana ranije, premašivši tako očekivanja.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... id=1114283
Post Reply