BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#4801 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Alkos wrote:
Vizionar 1985 wrote: Ne valja ti matematika. Ja uzmem 4 puta po 2 za 12 km. :kiss:
Ti pricas o sedmicnim? Ja sam isao na mjesecnu opciju jer je kolega pitao za 30 dana. :) a svakako je da ima i povoljnijih opcija i da se moze fino odabrati sta kome treba. :thumbup: :bih:
Ma ne znam jesam li shvatio dobro na sta si mislio i jesi li to mislio. Kupis kad je dupla porcija dva puta i imas dva mjeseca duplo. Jesi li na to mislio i jesam li shvatio dobro.

Ja sedmicno dokupljujem radi toga sto vise se dobije, a visak na jutub ili utakmice potrosim jer mi je i ovaj drugi na stiku iako je flat ogranicen na 8 giga.
Alkos

#4802 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Vizionar 1985 wrote:
Alkos wrote:
Vizionar 1985 wrote: Ne valja ti matematika. Ja uzmem 4 puta po 2 za 12 km. :kiss:
Ti pricas o sedmicnim? Ja sam isao na mjesecnu opciju jer je kolega pitao za 30 dana. :) a svakako je da ima i povoljnijih opcija i da se moze fino odabrati sta kome treba. :thumbup: :bih:
Ma ne znam jesam li shvatio dobro na sta si mislio i jesi li to mislio. Kupis kad je dupla porcija dva puta i imas dva mjeseca duplo. Jesi li na to mislio i jesam li shvatio dobro.

Ja sedmicno dokupljujem radi toga sto vise se dobije, a visak na jutub ili utakmice potrosim jer mi je i ovaj drugi na stiku iako je flat ogranicen na 8 giga.
Momak je trazio ima li kakva mjesecna opcija slicna BHT, gdje za 15 KM ima 5 GB. :) Hallo kada daje duple, aktiviras mjesecnu 2 puta zaredom i imas 8 GB za 16 KM. :) Shvatio si dobro, samo nemas 2 mjeseca, nego samo jedan, ako opcije aktiviras jednu za drugom odmah.
Sanjarko

#4803 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Alkos wrote:
Momak je trazio ima li kakva mjesecna opcija slicna BHT, gdje za 15 KM ima 5 GB. :) Hallo kada daje duple, aktiviras mjesecnu 2 puta zaredom i imas 8 GB za 16 KM. :) Shvatio si dobro, samo nemas 2 mjeseca, nego samo jedan, ako opcije aktiviras jednu za drugom odmah.
Ma pitam jer sam ja jednom kupio ovu mjesecnu dvaput kada je dupla bila porcija i imao sam jedan mjesec duplo kada su ukinuli duplu porciju. Vjerovatno sam dokupio par dana prije nego sto su je ukinuli pa se potrefilo da sam imao dva mjeseca duplo. Zato i pitam reko da nema neka caka a da ja ne znam posto ko mene sve kasni. :lol:
dugonja

#4804 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

gofree je nenadmašiv za internet
3 GB za 10 KM plus flat na 128 kbps
plus opcija da se sabira nepotrošeni internet iz mjeseca u mjesec ako se dokup izvrši prije samog isteka prethodnog, tako da ko manje troši može sabrat i 10tak GB interneta
getriba

#4805 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

Radar71 wrote:
Doda37 wrote:
To se zove platomat :), provjeri u svom gradu imaju li u poslovnici Eronet-a platomat
Gdje ima u Sarajevu? Imaš neki link, meni samo neki tender izbacuje
Prodajno mjesto Eronet-a kod Narodnog pozorišta
TouringBiker
Grijem se na: Struju

#4806 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TouringBiker »

Doda37 wrote:
Radar71 wrote:Na šalteru NLB banke za račun (Eronet) od 29,56 KM uzeli mi proviziju 2 KM :-)
Zasto ne placas na Eronet uplatnom " bankomatu" bez provizije, ja imam 4 racuna mjesecno od Eroneta, u stvari svaki racun placam bez provizije, EP i voda..
To se plaća u Eronet centru kod pozorišta. Ja tamo odem svaki mjesec, nije problem i ako nemaš stnog, bankomat vrati kusur
Dr Kova

#4807 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dr Kova »

Radar71 wrote:
Doda37 wrote:
To se zove platomat :), provjeri u svom gradu imaju li u poslovnici Eronet-a platomat

Kod pozorišta imaš Eronet, gdje je bio stari Hemingvej, tu imaš "platomat", sve uredno bez provizije, a vraća i kusur :thumbup:
Radar71

#4808 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Radar71 »

Buckethead wrote:
Radar71 wrote:
Doda37 wrote:

Kod pozorišta imaš Eronet, gdje je bio stari Hemingvej, tu imaš "platomat", sve uredno bez provizije, a vraća i kusur :thumbup:
:thumbup:
Sanjarko

#4809 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:gofree je nenadmašiv za internet
3 GB za 10 KM plus flat na 128 kbps
plus opcija da se sabira nepotrošeni internet iz mjeseca u mjesec ako se dokup izvrši prije samog isteka prethodnog, tako da ko manje troši može sabrat i 10tak GB interneta
Ma znam ali nema bas svuda uzeti dopune a ne znaju moji gdje ima sve i ne mogu ih sa i tim obavezati. Znam da ima dosta mjesta gdje se mogu one uzeti, ali nema kod dosta trafika, prodavnica. Ali razmisljam da uzmem Go. Halo je sad skuplji.
nerislav

#4810 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nerislav »

MTEL se tiho povlaci sa trzista FBiH, gdje im je broj korisnika znatno pao. Fokus su stavili na broadband trziste RS-a (Open IPTV platforma) i modernizaciju fiksne mobilne mreze u RSu.
U FBiH cemo imati trziste izmedju Eroneta i BH Telecoma na polju mobilne telefonije, jer MTEL nece ulagati u dalju modernizaciju svoje mobilne mreze u FBiH koja je vec sada korak iza BH Telecoma i Eroneta.[/quote]

Ovo su neki insajderski podaci ili lična pretpostavka?[/quote]

Nije licna pretpostavka.[/quote]

Pogrešna informacija druže,BB segment jeste važan,ali razvoj i ulaganja idu ravnomjerno.Logično je da je FBiH takvo stanje,kao i u RS,zbog nacionalne strukture,ali ako bilo ko zapostavi bilo koji dio tržišta što se tiče modernizacije,pao je.U čemu to mreža MTEL-a zaostaje,pozdrav?
bumerangss

#4811 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

dugonja wrote:kad se ne znate snaći
kupiš dual sim mobitel i onda kao drugu sim koristi operatera koji ima najbolju internet ponudu, eto ultru sa 5 GB za 15 KM ili gofree 3 GB za 10 KM sa flatom na 128 kbps !! i opcijom da ako dokupiš dan prije novih 3 GB i oni nepotrošeni od prije ti se sabiraju !!!

a i haloo da 2 GB za 8 KM je dobar
Ja imam samsung J7 duo i nedavno prešao sa ultre na moj mini 15 koji je ustvari 17 KM to najviše zbog neta jer imam i moju tv pa sam to povezao u moj izbor tako da imam 1G po punoj brzini a nakon te potrošene gige smanji na 64 kbps. Slabo koga zovem i nikad ne šaljem sms jer puno koristim viber tako da mjesecno potrošim po 3 do 4 KM na razgovore a ostalih 13 14 KM mi propadne jer se prenosi nepotrošeni novac samo jedan mjesec tako da ce ne može akumulirati 50 100 KM na racunu i ne može se prebaciti na drugi ultra broj i za taj novac se ne može dokupiti net nego se sve to dodatno naplati :-)

Zanima me da li u isto vrijeme mogu biti aktivna oba broja na jednom tom dual telefonu, kako to fercera, da je npr jedan broj ovaj moj stari od BHTelekoma i da bude na ultri da na njega zovem obicnim pozivom i da mene drugi zovu a da drugi broj bude npr taj go free od 10m KM 3 gige i da mi bude stalno aktivan taj internet jer se puno dopisujem na viber i fejzbucim :D ?
ing-ecc

#4812 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ing-ecc »

bumerangss wrote: Zanima me da li u isto vrijeme mogu biti aktivna oba broja na jednom tom dual telefonu, kako to fercera, da je npr jedan broj ovaj moj stari od BHTelekoma i da bude na ultri da na njega zovem obicnim pozivom i da mene drugi zovu a da drugi broj bude npr taj go free od 10m KM 3 gige i da mi bude stalno aktivan taj internet jer se puno dopisujem na viber i fejzbucim :D ?
Drugi broj ti ne mora biti 'broj' tj.ne moras imati omogucene pozive na drugom broju. Dovoljno je da na SIM kartici imas uslugu mobilog interneta koja tebe zanima. Tako npr. m Internet paket za 10 KM ti daje mogucnost 2 GB (bez ugovora) a 4 ili 6 Giga sa ugovorom na 12/24 mj. i imas to sto zelis.
dugonja

#4813 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

bumerangss wrote:
dugonja wrote:kad se ne znate snaći
kupiš dual sim mobitel i onda kao drugu sim koristi operatera koji ima najbolju internet ponudu, eto ultru sa 5 GB za 15 KM ili gofree 3 GB za 10 KM sa flatom na 128 kbps !! i opcijom da ako dokupiš dan prije novih 3 GB i oni nepotrošeni od prije ti se sabiraju !!!

a i haloo da 2 GB za 8 KM je dobar
Ja imam samsung J7 duo i nedavno prešao sa ultre na moj mini 15 koji je ustvari 17 KM to najviše zbog neta jer imam i moju tv pa sam to povezao u moj izbor tako da imam 1G po punoj brzini a nakon te potrošene gige smanji na 64 kbps. Slabo koga zovem i nikad ne šaljem sms jer puno koristim viber tako da mjesecno potrošim po 3 do 4 KM na razgovore a ostalih 13 14 KM mi propadne jer se prenosi nepotrošeni novac samo jedan mjesec tako da ce ne može akumulirati 50 100 KM na racunu i ne može se prebaciti na drugi ultra broj i za taj novac se ne može dokupiti net nego se sve to dodatno naplati :-)

Zanima me da li u isto vrijeme mogu biti aktivna oba broja na jednom tom dual telefonu, kako to fercera, da je npr jedan broj ovaj moj stari od BHTelekoma i da bude na ultri da na njega zovem obicnim pozivom i da mene drugi zovu a da drugi broj bude npr taj go free od 10m KM 3 gige i da mi bude stalno aktivan taj internet jer se puno dopisujem na viber i fejzbucim :D ?
pa to je ta šema koju ja i predlažem
dakle kupiš GOfree karticu s tim da pitaš da li je nano formatu, jer samo ta ide u s7, ako nije morat ćeš je negdje prvo isjeći na nano format
ubaciš kao drugu i za nju podesiš da vuče internet, u APN ukucaj: mtelfrend
tako ćeš znači imat internet od 3 GB plus flat na 128 kbps za samo 10 KM
a sa drugim bht brojem se vrati na ultru i nek budes imo 5 KM mjesečno poziva opet ćeš u ovakvoj varijanti biti na dobitku jer ćeš imat za 15 KM 3 GB interneta i 5 KM za pozive, dalekooo bolje od mini15
dejang93

#4814 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dejang93 »

@bumerangss Preporučujem ti da umjesto GOfree kartice uzmeš m:tel prepaid (Frend) karticu jer od danas kod njih se dobija 5GB za 11,70km mjesečno + flat na 128kbps. Tako da je ovo sada ubjedljivo najbolja ponuda interneta.
dugonja

#4815 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

to je vjerovatno neka kratkotrajna akcijska ponuda
daj link da vidimo
dugonja

#4817 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

za nevjerovat da su pormetili tržište i dogovor tri najveća banditska operatera o nekonkurenciji jedni drugima
5 GB za 11,70 KM jeste trenutno top ponuda interneta, čak su sjebali i GOfree

nadajmo se daljoj utrci i odgovoru i snižavanju cijena druga dva banditska telekom operatera, bht i ere
Tesla Edison

#4818 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

dugonja wrote:za nevjerovat da su pormetili tržište i dogovor tri najveća banditska operatera o nekonkurenciji jedni drugima
5 GB za 11,70 KM jeste trenutno top ponuda interneta, čak su sjebali i GOfree

nadajmo se daljoj utrci i odgovoru i snižavanju cijena druga dva banditska telekom operatera, bht i ere
I BH Telecom ima slučnu opciju odavno:

SURFER PRO 5000 MB 15 KM 30 dana

Ako je ovo stalna m:tel ponuda, vjerovatno slijedi BHT korekcija i opet će BHT biti povoljniji pogotovo kad pogledamo kvalitet i pokrivenost.
dugonja

#4819 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

"odavno" nije 5 mjeseci, od kada je nova ultra i ta ponuda
onda nije isto 15 i 11,7 KM
a bht daje samo 24 sata flat poslije potrošenih 5 giga i to na 64 kbps
bolja pokrivenost je šuplja priča koju više nikome ne možete prodat
bumerangss

#4820 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

Hvala vam obojvi (ili oboma, kakao se piše :roll: ) na savjetima. Interesuje me da li ce mi onda neko moci slati viber poruke na moj 061 xxx-xxx broj i ja njima ako mi on bude na ultri i bez neta a ta druga kartica sa koje koristim tet nije BHTelecomova?

Možda je glupo pitanje ali ja sam talašika što se tice te tehnologije :-)
smartXL

#4821 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Moze, bitna je samo registracija na viber. Mozes i izvadit sim karticu i dalje ce ti viber radit, naravno ako si spoken na wifi ili mobilni net neovisno o davaocu usluge
Doda37

#4822 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Doda37 »

bumerangss wrote:Hvala vam obojvi (ili oboma, kakao se piše :roll: ) na savjetima. Interesuje me da li ce mi onda neko moci slati viber poruke na moj 061 xxx-xxx broj i ja njima ako mi on bude na ultri i bez neta a ta druga kartica sa koje koristim tet nije BHTelecomova?

Možda je glupo pitanje ali ja sam talašika što se tice te tehnologije :-)
Kod Duos telefona u postavkama imas opciju " rad sa dvije kartice ", tu dozvolis jednoj SIM kartici da koristi mobilni internet
avaks

#4823 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

dugonja wrote: nadajmo se daljoj utrci i odgovoru i snižavanju cijena druga dva banditska telekom operatera, bht i ere
Od Ere se ne nadaj sigurno, eto imamo i njihovog uposlenika na ovo temi koji se izjasnio oko toga. Zašto bi oni ponudili nešto što nama nije potrebno (ipak su "stručnjaci" izračunali da je njihova ponuda uber) a ni ostali nemaju ništa konkretno.
A evo Mtel me iznenadi, ovo je fakat solidna ponuda, ne znam zašto tako nešto ne ubace u postpaid pakete :-)

Eto jedino se nadati da će BHT onda nešto izbaciti da im konkuriše...
Tesla Edison

#4824 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

dugonja wrote:"odavno" nije 5 mjeseci, od kada je nova ultra i ta ponuda
onda nije isto 15 i 11,7 KM
a bht daje samo 24 sata flat poslije potrošenih 5 giga i to na 64 kbps
bolja pokrivenost je šuplja priča koju više nikome ne možete prodat
Šta će ti 5 GB kad na 95% teritorije ne možeš koristiti 3G mrežu?

Napisao sam da, ukoliko ovo ostane stalna ponuda, očekivati je reakciju BHT-a. Kvalitet i pogodnosti su definitivno na strani BHT-a pogotovo u FBIH koja nije pokrivena ni 2% mtel-ovom 3G mrežom.
avaks

#4825 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Mtel ti ima bolji 3G signal u Sarajevu nego BHT :lol:
Dalje ne moramo o pokrivenosti :bih:
Post Reply