Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
moke_31

#4801 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

semirsar wrote:nijesam se nesto s tijem zamar'o u zadnje vrijeme, ali gledam kod komse mi kako on to s tijem barata... skine lola film u 4K 2160p UHD hdr 10bit od nekijeh 40-ak GB na racunar, sa racunara na usb pa taj usb usteka u tv pa se zavali i taraka dok ne nadje player i voila pocne film uz neko stopanje, brzanje tona kasnjenje slike... uglavnom, nije mu dosadno u pripremi. Ja recimo skinem isti film, upalim kodi nadjem film i zavalim se i uzivam :-)
Sta 'ocu rec', ne volem previse da se bakcem oko nekih stvari, kad mi je cejf 'ocu to sad i odma' najmanji mi je problem nesto skinut' s neta, ali, da se peglam sa usb i prebacivanjem na isti film od ihahaaaj GB ma nejma sanse. Kod mene ti je sve uvezano... TV sa racunarom putem utp kabla i wi fi mreze, imade kodi i na tv i na racunaru, ali, zbogradi graficke koja ne podrzaje 4K format ne koristim uopste kodi sa racunara za gledanje, racunar mi sluzi samo kao sehara za filmove, tako se HDD i zove :mrgreen: ... na kodiju na tv sam zadao putanju za HDD i uvezao u library sav video i audio materijal tako da sve sto skinem istog trena mi je dostupno za upotrebu u punom formatu u kojem je i snimljeno :thumbup:
Kako si naštimo da kad skidaš preko kodija film( na TV-u) da ga on snimi na HDD računara? Preko wi fi routera ne može. Mora da ti je proradilo kad si preko utp kabla povezao tv i wi fi router? Ili je nešto drugo u pitanju? Koristiš ektertni HDD ili na računaru?
semirsar

#4802 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

moke_31 wrote: Kako si naštimo da kad skidaš preko kodija film( na TV-u) da ga on snimi na HDD računara? Preko wi fi routera ne može. Mora da ti je proradilo kad si preko utp kabla povezao tv i wi fi router? Ili je nešto drugo u pitanju? Koristiš ektertni HDD ili na računaru?
pogresno smo se razumjeli, ne snima kodi nista na HDD, vec vidi folder u koji skidam filmove sa torrenta na racunar
kao sto rekoh, tv je povezan sa racunarom i isti vidi kao UPnP devices
semirsar

#4803 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

vatrogasac wrote:
semirsar wrote:... na kodiju na tv sam zadao putanju za HDD i uvezao u library sav video i audio materijal tako da sve sto skinem istog trena mi je dostupno za upotrebu u punom formatu u kojem je i snimljeno :thumbup:
Pa davaj tu putanju ako je eksterni HDD i meni više ništa ne treba. :mrgreen:
nije externi HDD
moke_31

#4804 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

Ok. Tako je i kod mene podešeno. Ja shvatio da si uspio naštimati da ti kodi na tv-u skida na HDD račubnara. To bi bila prava stvar :D
Sanjarko

#4805 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Maheri.
vicious

#4806 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Ja juče poslije dužeg vremena upalim kodi na kompu i ostadoh šokiran koliko je sve brže nego na android tv-u :shock:

Nekako sam u zadnje vrijeme slabo i koristio kodi, pa i kad ga upalim to bude na tv-u zato što mi je lakše nego klikati mišem, tako da mi je već postalo normala da mi onaj kruzic dole vrti i vrti dok ne prebaci na sljedeći screen ili pokrene film. Na računaru to sve ide istog momenta, a ja više i zaboravio... :D
Naročito recimo green addon mi je na tv-u užasno spor, a ovamo k'o munja.
Zorge

#4807 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zorge »

Storage\04384xxxxx\Android\data\org.xbmc.kodi\fil es\Quasar
Možda ovo da pokuša sa Usb vezano za Quasar
vatrogasac

#4808 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

Zorge wrote:Storage\04384xxxxx\Android\data\org.xbmc.kodi\fil es\Quasar
Možda ovo da pokuša sa Usb vezano za Quasar
Pokušao to ja prije par dana i nije htjelo.

Image
shalla

#4809 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Zadnji mjesec sam poprilično intenzivno koristio Netflix i moram priznati da me razmazio sa svojom fluidnošću i jednostavnošću. To sam skontao danas kada sam upalio KODI da gledam petu sezonu "Brooklyn 9-9" jer je na Netflixu nema i ono, prvo zajebancija oko source, pa dok pokrene seriju, pa subtitle offset pa malo malo nešto štopa :roll: :sad:

Jbt Internet mi je 100 mbps i gledam kako mi malo malo zaledi slika...

Ima li spasa ovome, imam samo clean install Kodija i Exodus Redux 8.0 instalirane?

P. S. Kodi mi je na TV-u ne na boxu...
semirsar

#4810 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

shalla wrote:Zadnji mjesec sam poprilično intenzivno koristio Netflix i moram priznati da me razmazio sa svojom fluidnošću i jednostavnošću. To sam skontao danas kada sam upalio KODI da gledam petu sezonu "Brooklyn 9-9" jer je na Netflixu nema i ono, prvo zajebancija oko source, pa dok pokrene seriju, pa subtitle offset pa malo malo nešto štopa :roll: :sad:

Jbt Internet mi je 100 mbps i gledam kako mi malo malo zaledi slika...

Ima li spasa ovome, imam samo clean install Kodija i Exodus Redux 8.0 instalirane?

P. S. Kodi mi je na TV-u ne na boxu...
ima, mjenjaj tv sad za novu :mrgreen:
shalla

#4811 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Mislim da ni Džeko sa svojim parama ne uzima TV svake godine :mrgreen:
Zorge

#4812 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zorge »

Ako je usb na Android, onda treba neka druga putanja sa brojevima
Testiraću ja sutra posle posla
Zorge

#4813 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zorge »

Evo moje putanje za Quasar, usb je SanDisk 3.0
Radi bez greške
Probaj skinuti ažurirano Quasar univerzal sa njegove stranice

Image
shalla

#4814 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Kako me je sinoć ispizdio, skroz sam ga obrisao :oops:

Jebote imam net od 100 mbps, fresh install KODI-ja sa samo Exodus Reduxom i on meni na seriji koja traje 25 minuta trza i prekida :roll:
Od danas sam samo na Netflixu dok se ne napravi add-on koji neće jebavati. Ne treba mi ni live tv ni ništa, samo filmovi i serije...
beni-bu-man

#4815 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

shalla wrote:Kako me je sinoć ispizdio, skroz sam ga obrisao :oops:

Jebote imam net od 100 mbps, fresh install KODI-ja sa samo Exodus Reduxom i on meni na seriji koja traje 25 minuta trza i prekida :roll:
Od danas sam samo na Netflixu dok se ne napravi add-on koji neće jebavati. Ne treba mi ni live tv ni ništa, samo filmovi i serije...
Skidaj s torrenta s tom brzinom
shalla

#4816 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

beni-bu-man wrote:

Explain molim te. Napominjem da mi je KODI na TV-u, nemam box.

Hvala unaprijed
beni-bu-man

#4817 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

shalla wrote:
beni-bu-man wrote:

Hvala unaprijed
Pa filmove/serije skines na USB ili eksterni koji skopcas na TV i gledas, s brzinom 100mbps to ide veoma brzo
shalla

#4818 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Nemoj se smijati sad ali nemam kući ni desktop kompjuter ni laptop. Mogao bih eventualno na mobitel pa sa mobitela na USB ali mi je to sve vala komplikovano jebavanje :-?
Hvala na pomoći, kažem dok se KODI malo ne dozove imam sasvim dovoljno serija na Netflixu kojima ću popuniti ono koliko gledam TV (počeo sinoć gledati Narcos Mexico) :mrgreen:
beni-bu-man

#4819 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

shalla wrote:Nemoj se smijati sad ali nemam kući ni desktop kompjuter ni laptop. Mogao bih eventualno na mobitel pa sa mobitela na USB ali mi je to sve vala komplikovano jebavanje :-?
Hvala na pomoći, kažem dok se KODI malo ne dozove imam sasvim dovoljno serija na Netflixu kojima ću popuniti ono koliko gledam TV (počeo sinoć gledati Narcos Mexico) :mrgreen:
normala :thumbup:

Ja plejku nisam gasio 2 danas dok nisam pregledo Narcos: Mexico :mrgreen:
irac300

#4820 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

shalla wrote:
beni-bu-man wrote:

Hvala unaprijed
Ne kontam, ako nisi negdje vani, zašto ne koristiš Quasar/Elementum koji rade na principu torrenta? Što se tiče samog Reduxa, znam da se može naletiti na neke linkove koji će trzati ili lediti, sve ovisi sa kojeg izvora povlači stream, ali ja čim vidim da ne valja, pređem na drugi, treći...jedan će raditi normalno. Ako ti se to dešava na svakom, onda nešto nije uredu kod tebe, da li do postavki samog Kodija (u šta sumnjam) ili wifi ako ti nije TV spojen mrežnim kablom na net ili nešto treće, ali ponavljam, to nije normalno ponašanje. Evo jutros sam baš testirao tu seriju na Reduxu svaka epizoda koju sam otvorio radi normalno.
shalla

#4821 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Ma čitao samo ovo za Quasar 100x i bilo mi komplikovano, ne kontam kako da instaliram niti sam skotano na šta mislite kad govorite o "količini memorije na televizoru" :roll: :lol:
A internet je spojen LAN kablom u TV, dakle do neta nije sigurno...
Probaću jedino opet večeras clean install pa vidjeti. Ono što me je zbunilo kod prošle instalacije je što mi nije ponudio da "enable lambda scrappers" ili kako već pa sam ja ručno upalio sve izvore na sources, garant sam tu nešto zajebo :lol:
vicious

#4822 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

shalla wrote:Ma čitao samo ovo za Quasar 100x i bilo mi komplikovano, ne kontam kako da instaliram niti sam skotano na šta mislite kad govorite o "količini memorije na televizoru" :roll: :lol:
Probaću jedino opet večeras clean install pa vidjeti. Ono što me je zbunilo kod prošle instalacije je što mi nije ponudio da "enable lambda scrappers" ili kako već pa sam ja ručno upalio sve izvore na sources, garant sam tu nešto zajebo :lol:
Ma opali Elementum (to je noviji fork Quasara):
https://howtomediacenter.com/en/install-elementum-kodi/
Eto ima instalacija objašnjena sve korak po korak, samo trebaš izabrati verziju za android.
Slika će biti sigurno kvalitetnija nego na Exodusu pošto je torrent stream, samo izabereš 1080p torrent (ili ako nema taj onda 720p).
irac300

#4823 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote:
shalla wrote:Ma čitao samo ovo za Quasar 100x i bilo mi komplikovano, ne kontam kako da instaliram niti sam skotano na šta mislite kad govorite o "količini memorije na televizoru" :roll: :lol:
Eto ima instalacija objašnjena sve korak po korak, samo trebaš izabrati verziju za android.
Slika će biti sigurno kvalitetnija nego na Exodusu pošto je torrent stream, samo izabereš 1080p torrent (ili ako nema taj onda 720p).
Ma nije to ništa specijalno komplikovano. Evo ovaj link što je @vicious postavio, sve je objašnjeno. Samo bih ti nadodao, da skineš android ARM verziju. Ono što te kopka u vezi memorije TV-a, potrebna je jer Elementum/Quasar skidaju torrent fajl, kao na klasičnom torrentu. Znači ako imaš slobodno prostora 8GB naravno da nećeš moći skinuti fajl od 10GB, nego vidiš na popisu koji ti fajl odgovara. Kada završiš sa gledanjem, i pritisneš stop, addon te automatski pita želiš li nastaviti download tj. seedati, ti odaberš ''ne'' i torrent se automatski briše iz memorije TV-a. Neće ti nikada zatrpati disk, da se ne plašiš toga. Uz takvu brzinu neta za tebe je ovo idealno, kvalitet slike da ne spominjem.

A za Redux, iskreno ne znam šta te zeza, ti izvori nemaju veze sa trzanjem i zamrzavanjem slike, nego samo traže izvore za stream. Tako da nisi imao tu šta zeznuti.
diablobih

#4824 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

shalla wrote:Nemoj se smijati sad ali nemam kući ni desktop kompjuter ni laptop. Mogao bih eventualno na mobitel pa sa mobitela na USB ali mi je to sve vala komplikovano jebavanje :-?
Ima ono malo sranje da mozes direktno staviti usb u mobitel :D

A i uvijek mozes pokusati sa Stremio programom, on ti ne bi trebao stopati.
shalla

#4825 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

irac300 wrote:
vicious wrote:
Ma nije to ništa specijalno komplikovano. Evo ovaj link što je @vicious postavio, sve je objašnjeno. Samo bih ti nadodao, da skineš android ARM verziju. Ono što te kopka u vezi memorije TV-a, potrebna je jer Elementum/Quasar skidaju torrent fajl, kao na klasičnom torrentu. Znači ako imaš slobodno prostora 8GB naravno da nećeš moći skinuti fajl od 10GB, nego vidiš na popisu koji ti fajl odgovara. Kada završiš sa gledanjem, i pritisneš stop, addon te automatski pita želiš li nastaviti download tj. seedati, ti odaberš ''ne'' i torrent se automatski briše iz memorije TV-a. Neće ti nikada zatrpati disk, da se ne plašiš toga. Uz takvu brzinu neta za tebe je ovo idealno, kvalitet slike da ne spominjem.

A za Redux, iskreno ne znam šta te zeza, ti izvori nemaju veze sa trzanjem i zamrzavanjem slike, nego samo traže izvore za stream. Tako da nisi imao tu šta zeznuti.
Hajde probaću ovo večeras, samo me zbunjivalo ovo što govorite za veličinu samog torrenta ali hajde valjda ću to skontati. Ja sam išao logikom da ako je veća kvaliteta torrenta da je i file veći, tipa ono hoću 1080 film, on je lupam 10gb...

Hajde zapetljao sam se više ni ja sebe ne kontam, probam ovo večeras dok otpremim ženu na spavanje pa ću javiti kako je prošlo.

Hvala puno
Post Reply