Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
KPNCTNJAH

#4801 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

Zanimljivo mi je to koliko se vec godina komsinice trude da bakljadom prekinu utakmicu, moraju jadni iz sve snage bacati baklje prema terenu u nadi da ce neka zavrsiti na terenu, pa ce sudija prekinuti utakmicu... sav dim se njima vraca :mrgreen: onda s druge strane krece magla, koja prekrije cak i jug na par minuta :mrgreen: a vidim da je izbrisan post ovog efendije sto nije ni primijetio bakljadu navijaca Zeljeznicara kad je gledao prenos :mrgreen:
Max Bunker

#4802 Re: Sarajevski derbi

Post by Max Bunker »

Samo sa pive da se javim i da kazem, da su igrali Zeba i Beslija, oni bi nas uzeli.
hypko_nurko

#4803 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

sudija je srao zestoko. lafo neke nepostojece faulove svirao a neke koje je trebao nije. i ono sudi evropa ligu. ne treba mu dati da sudi mjesnu ligu a kamoli premijer
BHF_Manijak

#4804 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Nevezano za utakmicu:

Zalosno je da sandzaklija pjeva na Kosevu i derbi utakmici "Zajedno smo rasli grade ja i ti", ali to mnogo govori o tome u sta se ovaj grad pretvora(io). Da bar covjek ima ikakve veze sa klubom FKS ili ikakve slicnosti, ali bas nikakve, nego eto pojavio se onako, ni iz cega...Pored Keme zivog, Soljanin je pjeva. I ova kritika nije upucena vama kao klubu, vec iskreno mi se place sta je Sarajevo kao grad dozivilo.
Sad me optuzite kao sandzakofoba, boli me djon, ali je tako!
leki hz

#4805 Re: Sarajevski derbi

Post by leki hz »

hypko_nurko wrote:kako se debeli prostro hahahah
zape frajer na reklame, jbg bojler je ucinio svoje :lol: :lol: :lol: :lol:
Debeli je vama zabiberio, pa vi sad pričajte šta hoćete :lol: :lol: :lol: :lol:
Kemal Malovčić

#4806 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

LSD wrote:Loše, jako loše veceras...razocaran sam izdanjem ekipa, izuzev Zole i Kvesića :thumbup: :thumbup: njima svaka čast....jao šta Mirso promaši :shock: :shock: i onaj gol nafakaši zabiše na rufo, nešto se lopta odbi, hu ha, priletiše šošoni i uguraše u gol...puuuu sadake...a i Pilav je smeće od covjeka.
ko diro
hypko_nurko

#4807 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

BHF_Manijak wrote:Nevezano za utakmicu:

Zalosno je da sandzaklija pjeva na Kosevu i derbi utakmici "Zajedno smo rasli grade ja i ti", ali to mnogo govori o tome u sta se ovaj grad pretvora(io). Da bar covjek ima ikakve veze sa klubom FKS ili ikakve slicnosti, ali bas nikakve, nego eto pojavio se onako, ni iz cega...Pored Keme zivog, Soljanin je pjeva. I ova kritika nije upucena vama kao klubu, vec iskreno mi se place sta je Sarajevo kao grad dozivilo.
cuj ima li, ima veze sa oba kluba. on je dzekin zet, a dzekin menadzer sjedi u upravi kona. :oops:
hypko_nurko

#4808 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

leki hz wrote:
a ti ocigledno nemas pojma sta pricas
vazna

#4809 Re: Sarajevski derbi

Post by vazna »

hypko_nurko wrote:sudija je srao zestoko. lafo neke nepostojece faulove svirao a neke koje je trebao nije. i ono sudi evropa ligu. ne treba mu dati da sudi mjesnu ligu a kamoli premijer
Stvarno su bezobrazni pa zar ne moze Vukasovic da sudi svaku utakmicu :lol:
uncas

#4810 Re: Sarajevski derbi

Post by uncas »

samo mislim da su bakljade papanske samo tako. Kaznit oba tima pa da vidimo koliko ih navijaci vole i hoce li ponoviti sranje slijedeci put.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
moke_31

#4811 Re: Sarajevski derbi

Post by moke_31 »

vazna wrote:
moke_31 wrote:Gledo utakmicu kući. Što se tiče igre Željo bio bolji i u prvom poluvremenu, bar na sredini terena, samo završnica i realizacija tanki skroz...

Sarajevo bez gotovo ikakve igre, nabijanje lopte naprijed i traženje kakvog faula za ubacivanje lopte u šesneaesterac ili za korner..., izgleda da su znali da mogu samo iz prekida dati go i na to su i išli. Uostalom tako igraju zadnjih 10-12 godina protiv Želje.

Faula prije gola nije zglave bilo, Said se sam pokušao nabiti na koljeno željinog igrača koji je pokušavao da pobjegne od njega, a što je najgore sudija bio pravo blizu... :x :x :x

Što neko reče, ne može ni Želju sreća pratiti uvijek a dešavalo se i da bude slabiji pa pobjedi, kao što je večeras Sarajevo!!!

Kako god, čestitke Sarajevu!
Ti mora da si pomjesao klubove.Pa zeljo od 95 godine igra samo na prekide i na nabijanje lopte.tako ste pobijedili 90% utakmica
Slažem se da je Željo od 95 pa do 2000 i dolaska Osima igrao dosta na prekide i centaršuteve sa krila (naročito dok je Hadžija bio trener), ali isto tako igra Sarajeva zadnjih 10 godina protiv Želje se uglavnom svodi na to da prebace loptu na željinu polovinu i čekaju da sudija svira bilo kakva kontakt da ubace loptu u šesnaesterac.

Ja ne znam na kojim si derbijima ti bio i šta si gledo zadnjih 10 godina, možda nađeš snimke tekmi pa malo pogledaj....
Frtalj_Duše

#4812 Re: Sarajevski derbi

Post by Frtalj_Duše »

Eto vi ga niste obrukali zviždanjem dok je trajala spomenuta pjesma! :oops:
hypko_nurko

#4813 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

Frtalj_Duše wrote:

eto nek vi imate pravo da je prisvajate i pjevate kao svoju navijacku
vazna

#4814 Re: Sarajevski derbi

Post by vazna »

moke_31 wrote:
vazna wrote:
moke_31 wrote:Gledo utakmicu kući. Što se tiče igre Željo bio bolji i u prvom poluvremenu, bar na sredini terena, samo završnica i realizacija tanki skroz...

Sarajevo bez gotovo ikakve igre, nabijanje lopte naprijed i traženje kakvog faula za ubacivanje lopte u šesneaesterac ili za korner..., izgleda da su znali da mogu samo iz prekida dati go i na to su i išli. Uostalom tako igraju zadnjih 10-12 godina protiv Želje.

Faula prije gola nije zglave bilo, Said se sam pokušao nabiti na koljeno željinog igrača koji je pokušavao da pobjegne od njega, a što je najgore sudija bio pravo blizu... :x :x :x

Što neko reče, ne može ni Želju sreća pratiti uvijek a dešavalo se i da bude slabiji pa pobjedi, kao što je večeras Sarajevo!!!

Kako god, čestitke Sarajevu!
Ti mora da si pomjesao klubove.Pa zeljo od 95 godine igra samo na prekide i na nabijanje lopte.tako ste pobijedili 90% utakmica
Slažem se da je Željo od 95 pa do 2000 i dolaska Osima igrao dosta na prekide i centaršuteve sa krila (naročito dok je Hadžija bio trener), ali isto tako igra Sarajeva zadnjih 10 godina protiv Želje se uglavnom svodi na to da prebace loptu na željinu polovinu i čekaju da sudija svira bilo kakva kontakt da ubace loptu u šesnaesterac.

Ja ne znam na kojim si derbijima ti bio i šta si gledo zadnjih 10 godina, možda nađeš snimke tekmi pa malo pogledaj....
Pa vrati se par postova nazad postavio je neko par nasih pobjeda i pogledaj koji smo to gol dali iz prekida.Slika govori vise od 1000 rijeci
Frtalj_Duše

#4815 Re: Sarajevski derbi

Post by Frtalj_Duše »

hypko_nurko wrote:
leki hz wrote:
a ti ocigledno nemas pojma sta pricas
Može bit' da misli na Euro-gol iz proteklog derbija gdje je natjerao vašeg igrača da je zavuče u sopstveni gol ili misli na prečku iz ovoga derbija i muk koji bi zavladao kad' god bi Said-aga loptu dobio, primio ili (nedaj Bože) krenuo s istom!? :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4816 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

JoeyTribbiani wrote:
Tomahawk11 wrote:Nije mi jasno sto sad vadjenje na sudije?! Koje li ironije, ispasce na kraju sudija kriv za poraz....
nešto ne vidim neko vađenje ko kad vi zaplačete. Najgore što sami pokušavate profurat nešto, ali vam ne ide. Podsjeća me na ono ko kad ste nas ubjeđivali da smo se prepali što vam se vraća Škoro. Znamo kako je to završilo. Jebo suđenje, moglo je bit bolje, faul diskutabilan s tribine, ali nije glavni razlog zašto smo izgubili. Čestitam vam na već drugoj tituli u ovoj sezoni. Vidjet ćemo kome će pripast ona glavna na kraju maja. Dug je put do tad.
O cemu ti?! I sudija je covjek, moze pogrijesiti i ja to tako gledam. Ironija je u tome sto kad god neko spomene sudije, Manijaci odamh sa svih strana udare na zayebanciju. A vidi sad, traze se razlozi, izmedju ostalih, u sudijama. Treba ostati dosljedan 8-)
Sudije, frljoka, bolja igra - ali poraz, bolja ekipa, moralni pobjednik....Boze sacuvaj :roll:
Yebi ga, nek stave hawk eye, najbolje bi bilo.
burek_in_space

#4817 Re: Sarajevski derbi

Post by burek_in_space »

Obrisah ti jedan komentar, kontam skontacesh da ne mozhesh tako pisati, ali jok, ti opet po svom...

04 nov 2012, 00:35 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» apgang

14 dana
hypko_nurko

#4818 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

Frtalj_Duše wrote:
Može bit' da misli na Euro-gol iz proteklog derbija gdje je natjerao vašeg igrača da je zavuče u sopstveni gol ili misli na prečku iz ovoga derbija i muk koji bi zavladao kad' god bi Said-aga loptu dobio, primio ili (nedaj Bože) krenuo s istom!? :oops:
jebe mi se za prosli derbi govorimo o ovom
burek_in_space

#4819 Re: Sarajevski derbi

Post by burek_in_space »

@Hypko, i ti malo primiri, ne morash na svaku odgovarati. :-)
Frtalj_Duše

#4820 Re: Sarajevski derbi

Post by Frtalj_Duše »

hypko_nurko wrote:
Frtalj_Duše wrote:

Jel' ti to ozbiljno pokušavaš da braniš to vaše ponašanje odnos prema istoj tj. KOLEKTIVNO zviždanje, da ne kažem o ne pjevanju, a koje bi samo po sebi trebalo biti dovoljno da se sramite, ali jok, treba imati obraza i ljubavi prema Šeheru da bi osjećao sram'!? :run:

Inače, ko ti brani da je pjevaš molim te lijepo? Smiješan si, u najmanju ruku! :lol:
Mračajski proto

#4821 Re: Sarajevski derbi

Post by Mračajski proto »

hypko_nurko wrote:
Frtalj_Duše wrote:

I Tifina Grbavica je navijačka, vaša, je l' tako? Zbog vaše grupe i napravljena? Grohotom se smijem.
hypko_nurko

#4822 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

Frtalj_Duše wrote:
Jel' ti to ozbiljno pokušavaš da braniš to vaše ponašanje odnos prema istoj tj. KOLEKTIVNO zviždanje, da ne kažem o ne pjevanju, a koje bi samo po sebi trebalo biti dovoljno da se sramite, ali jok, treba imati obraza i ljubavi prema Šeheru da bi osjećao sram'!? :run:

Inače, ko ti brani da je pjevaš molim te lijepo? Smiješan si, u najmanju ruku! :lol:
ja nisam zvizdao i ne bih nikad zvidzao na onu pjesmu. i protivim se tome. jer je ona pjesma napisana o mom gradu a ne o fk sarajevu. i glupo mi je da je slusam ko vasu navijacku. al vasa stvar mozete da pjevate sta hocete
Last edited by hypko_nurko on 04/11/2012 00:42, edited 1 time in total.
moke_31

#4823 Re: Sarajevski derbi

Post by moke_31 »

Ti mora da si pomjesao klubove.Pa zeljo od 95 godine igra samo na prekide i na nabijanje lopte.tako ste pobijedili 90% utakmica[/quote]

Ja ne znam na kojim si derbijima ti bio i šta si gledo zadnjih 10 godina, možda nađeš snimke tekmi pa malo pogledaj....[/quote]
Pa vrati se par postova nazad postavio je neko par nasih pobjeda i pogledaj koji smo to gol dali iz prekida.Slika govori vise od 1000 rijeci[/quote]

Ok. Vidio sam post i snimke su sa prošlog derbija i golovi nisu iz prekida. Bilo je tu možda još par derbija sa ovakvim golovima, one godine kad ste bili šampioni, ali trend opisane igre u posljednjiuh 10-12 godina je veoma uočljiv, htio ti priznati ili ne!!!
Frtalj_Duše

#4824 Re: Sarajevski derbi

Post by Frtalj_Duše »

hypko_nurko wrote:
Frtalj_Duše wrote:
jebe mi se za prosli derbi govorimo o ovom
Ma možemo mi, oko moje uplakano, govoriti o čemu god hoćeš, samo daj svega ti uvedi malo interpunkciju u taj svoj "govor"! Evo, hoćemo o ovome derbiju!? No frks:

astala_vistala

#4825 Re: Sarajevski derbi

Post by astala_vistala »

hypko_nurko wrote:sudija je srao zestoko. lafo neke nepostojece faulove svirao a neke koje je trebao nije. i ono sudi evropa ligu. ne treba mu dati da sudi mjesnu ligu a kamoli premijer
Moj nurko moja nesreco...glavni arbitar vecerasnje utakmice je mrtvi manijak,ako ga neko jos sa foruma poznaje potvrdice ovo.
Post Reply