Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

madesa

#4801 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by madesa »

u kakve ce kazne ova balavurdija dobiti ona nana njegova ce prodati kravu da bi se fasada napravila i treba tako
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4802 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by plain vanilla »

julisiz es grant wrote:
plain vanilla wrote:sta sutra palimo?
skole, bolnice, privatne kuce, automobile?

ne treba stati na ovome

ne bi bilo lose opet srusiti i most u Mostaru i vijecnicu zapaliti, koji ce nam
Vjerovatno.
Kaže meni lik na forumu: ti si doktor, prepo se za svoj poso.
pa forum pun likova koji nikad nisu nista zaradili niti privrijedili ovoj drzavi nego tipkaju parole dok im babo placa internet

i demobilisani borci su osudili paljenje i unistavanje imovine, ali 'ta ce demobilisani borci, nikad oni na forumu nisi ratovali, hebo rovove u sumi
relativno84

#4803 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by relativno84 »

Kad se sve sabere samo steta :-) Bez koristi za bilo koga, i sta ce sutra biti :? nastavak ili lizanje rana i patetika s tv kako je kriv neko drugi :roll:
Alfons Kauders

#4804 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

shbc wrote:U Sarajevu danas protesti zbog nedostatka snijega u februaru!

Jedino moguce objasnjenje za paljenje javne imovine pored "zivih" sjedista stranaka u krugu manjem od kilometar. Niko od ovih danas pojma nije imao zbog cega i protiv koga protestuje.

Da se razumijemo. Nasilje nazalost jeste jedini stvarni adut koji narod ima u rukavu, ali nasilje zbog nasilja je glupost. Okreni ga u pravom smjeru i izace i Kunto i Panto da se "biju". Ovako samo das politicarima razlog da ostanu na vlasti.
sta bi tek sve zapalili da se ogriju da je snijeg ko 2012

vruca sarajevska zima na tridesetu godisnjicu olimpijade....
rokan

#4805 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by rokan »

x_lecter wrote:
Ripicipi wrote:
x_lecter wrote:ova prica o ratu mi je najgora ... te nisu nas ovako unistili u ratu, te arhiva tri rata prezivjela, te nastavili smo sto su cetnici zapoceli bla bla bla bla .... politicki poeni se kupe ko komjuteri iz vlade danas
Samo papak poput tebe moze uopste postaviti pitanje "sta ce nam historijska gradja".
ta prica da je sve otislo u nepovrat je kurac ... ta građa postoji vjerujem i kopirana i skenirana u bar 10 primjeraka ... tako da ovo nije nikakva steta ... uostalom zivoti miliona su unisteni u zadnjih 25 godina, a mi ovdje pricamo o papircinama ... mars u pm
unistene generacije i generacije, demografija katastrofa ali to budzetske licemjerne debelokosce ne zanima. oni placu za arhivom za koji do danas nisu ni znali, ni gdje je ni sta sve tu ima. olos.
hAZNADAR

#4806 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hAZNADAR »

rokan wrote:
hAZNADAR wrote:
Neces probuditi razum, moral, logiku,.. kolutajuci ocima,... I taj i onaj sto vice pali sve,... samo se mogu ponositi time i misliti kako je drzava duzna da ih miluje a oni da je ne grade. Pendrek, pendrek,.. nista drugo. Zaboli i policiju kurac za njihovim bubrezima kao njih za arhivom i drustvenom imovinom.
nema razuma kad se boris za golo prezivljavanje, tad postajes zvijer. nije drzava duzna da me miluje, niti to trazim. trazim samo da me drzava tretira kao svog gradjanina, ravnopravno sa svima, nista vise-nista manje.
Mojne te suplje, ne zivis u diktaturi, nisi gradjanin drugog reda(osim mozda u RS na koju naravno neces udariti), i sta si to specijalno uradio za drzavu i narod kada ocekujes neki tretman? Kriza je svugdje u svijetu, firme padaju,.. sta ti je nasa drzavna imovina tu kriva. i sta si postigao ovim - manje si gladan mozda.
Zna se uostalom gdje je zvijerima mjesto i kako sa njima - da imas imalo razuma - ogradio bi se od ovoga i barem postidio - ali to nebi bilo cool i nebi bio onda fora pred jaranima zar ne.
julisiz es grant

#4807 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by julisiz es grant »

Itakoto wrote:
Vidi, vidi sto te je pogodilo. Ma vi ste inace postene duse... da mi je samo znati kako li si ga dobio. "doktore". :D
Dođi da ti pokažem.
Better Man

#4808 Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Better Man »

Samo teski maloumi necivilizovani barbari mogu zapiliti arhiv i gradju od neprocjenjive vrijednosti! Odgovorne treba uhapsiti i na dozivotnu robiju! Najmanje je na protestima bilo obespravljenih, najvise maloljetnih balavundera kojima se j..e za sve zivo i koje nije briga hoce li ko stradati! Policija je katastrofalno reagovala i zato neko mora podnijeti ostavku! Zgrade su se morale osigurati na nacin da se dovuku vatrogasna kola sa vodenim topovima i da na svaki pokusaj nasilnog ulaska i paljenja odgovori bodenim topovima rastjera bagra id bslavurdije.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Better Man on 07/02/2014 21:17, edited 1 time in total.
Basvod

#4809 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Basvod »

O'zone wrote:
Dževad Bećirević, načelnik općine Centar u Sarajevu kazao je za Radio Antenu da je gotovo cijela zgrada Općine izgorjela.

Dževad Bećirević: Sačuvane su matične knjige u Općini Centar
"Gotovo cijela Općina centar je izgorjela. Matične knjige su sačuvane, kao i arhiv
Eto... umalo sami sebi zapalise maticne knjige a proljetos mozak popili zbog JMB. :-)
Veze...
x_lecter

#4810 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

Narode prekini sa nasiljem i napusti mjesto događaja.

:lol: :lol: :lol:
escobar__

#4811 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by escobar__ »

Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
Panzer_Daddy

#4812 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Panzer_Daddy »

Alfons Kauders wrote:
vruca sarajevska zima na tridesetu godisnjicu olimpijade....
Olimpijska baklja dosla u Sarajevo :)
x_lecter

#4813 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
:thumbup:
Itakoto

#4814 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

plain vanilla wrote:
julisiz es grant wrote:
plain vanilla wrote:sta sutra palimo?
skole, bolnice, privatne kuce, automobile?

ne treba stati na ovome

ne bi bilo lose opet srusiti i most u Mostaru i vijecnicu zapaliti, koji ce nam
Vjerovatno.
Kaže meni lik na forumu: ti si doktor, prepo se za svoj poso.
pa forum pun likova koji nikad nisu nista zaradili niti privrijedili ovoj drzavi nego tipkaju parole dok im babo placa internet

i demobilisani borci su osudili paljenje i unistavanje imovine, ali 'ta ce demobilisani borci, nikad oni na forumu nisi ratovali, hebo rovove u sumi
Ma eto nek' ste vi zaradili. Vecina vas prozvanih je bila i protiv nenasilnih demonstracija. Sirile su se price o jacanju RS, stvaranju 3. entiteta, pljackanju prije nego sto ga je i bilo i to samo sa jednim, vama poznatim ciljem.
p206

#4815 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

Koliko je ova vlast (koju toliko zdušno brane ovi moralisti ovdje) i policija nesposobna, da se ne mogu sačuvati glavne institucije... šta bi bilo da nas napadne neka strana država? Pala bi čitava BiH za jedno popodne.
I još imate obraza da ih branite.
Great Cornholio

#4816 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
Mora nešto ostat' i za sljedeću "revoluciju" :D
julisiz es grant

#4817 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by julisiz es grant »

Koliko znam čitav je, a ono što je spaljeno, više mu povratka nema.
1bosna

#4818 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by 1bosna »

Better Man wrote:Samo teski maloumi necivilizovani barbari mogu zapiliti arhiv i gradju od neprocjenjive vrijednosti! Odgovorne treba uhapsiti i na dozivotnu robiju! Najmanje je na protestima bilo obespravljenih, najvise maloljetnih balavundera kojima se j..e za sve zivo i koje nije briga hoce li ko stradati! Policoja je katastrofalno reagovala i zato neko mora podnijeti ostavku! Zgrade su se morale osigurati na nacin da se dobuku vatrogasna kola sa vodenim topovima i da na svaki pokusaj nasilnog ulaska i paljenja odgovori bodenim topovima rastjera bagra id bslavurdije.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fahro je za sve kriv koji nije dozvolio koristenje sile i koji je govorio da ne treba dirati gradjane a vidi sta gradjani uradise.
tataćusak

#4819 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by tataćusak »

HAHAHA svako malo se sjetim dijela izjave Zlatka. Kaže ovako nekako: Pa mi smo dijelove svojih paušala davali za odrađivanje pripravničkog staža za djecu sa biroa....pa jadan što ste uzeli te paušale ............to je kao u redu :shock: .
Ali niko ne zna šta nosi sutra, možda čak Izetbegovići budu sakupljali donacije po Istambulu :izet: :izet: .
Radončića podržavaju borci Tuzle..........................kakvi bolan crni borci 20 godina poslije rata. Ali ga zato ne podržavaju ovi od 16-17 god što ne znaju za rat :kiss:
Chisum

#4820 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Chisum »

Slusam ove politicare i ne mogu da vjerujem... :-)

Uhljebljeni, potkozeni i vec 20 godina siti i zadovoljni, minderasi se cude sto im omladina pali, rusi, i neartikulisano divlja? :-D

Ista ona omladina koju su dresirali i odgajali da gladnih stomaka, uz live prijenose bogatih iftarskih trpeza, slusaju pridike kriminalaca i podrumasa poput Bakira i bezbroj raznih Brankovica, o moralu,o obrazu i postenju... ista ona omladina ciji ocevi, krezavi, bolesni, gladni, ponizeni i postidjeni, vec dvadeset godina ko aveti lunjaju okolo, mrmljajuci sebi u bradu - "Za sta smo se borili?", dok im ovi sa mindera porucuju da je sve ok i da "ne bi sjala ovako jako..."... ista ona omladina cije ce interese i buducnost sutra "braniti" drolja SDPederska, na koljenima, zvana Zlatko Lagumdzija, koja cak i onom laktaskom kmetu tepa kad mu se obraca, i ni malo se ne sali... omladina koja vec dvadeset godina svjedoci kako povratnici u zlocin bivaju oslobodjeni prije nego ih i uhapse... omladina o zdravlju brine SDA-ov eksperiment, klinicki retardirani Esad Radeljas... i tako dalje, i tako dalje...

Cude se sto sa takvima nisu mogli zavrsiti nigdje drugo nego u haosu i paljevini? Prije ili kasnine... :)

Ako, ako...

To su i njihova djeca. Nikoga drugog.

Zao mi je samo sto danas nisu gorile kuce i imovina ovog sljama koji je do svega ovoga doveo, krvavu im majku jebem, i grobove u koje ce leci.

Ali najjaci su mi oni frontalni kokuzi iz RS-a... pasu radich oko kuce i, satro, likuju... :lol:
Ovo kod nas su telad, ali kakva su oni jadovani, to nema na mapi. Laktashki ceribasha ih je bas postrojio, meda ne mogu. :lol:
Last edited by Chisum on 07/02/2014 21:18, edited 1 time in total.
JThomas

#4821 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by JThomas »

briga je samo za fotelje i da se zamijene teze da je vlast žrtva. vidjećemo je li riječ o dezinformaciji k'o što ih je bilo više juče i danas.
staradis

#4822 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by staradis »

joj politicara sve na ranu priviti :skoljka:
charrrmed

#4823 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by charrrmed »

julisiz es grant wrote:
Koliko znam čitav je, a ono što je spaljeno, više mu povratka nema.
Ne vrijedi se raspravljati s nekim ko za arhiv kaze: "pa sta, ima kopirano" :-)
Last edited by charrrmed on 07/02/2014 21:19, edited 1 time in total.
neki

#4824 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by neki »

I bolje da je zatvoren, mozda doceka neku normalnu generaciju
ExNihilo

#4825 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ExNihilo »

Je li iko ikada, ovdje, ušao u taj arhiv? :D
Locked