Trolovima ne odgovaram na pitanja, kao ni oni meni na moja. Uopće nisi zanimljiv sugovornik, čak ni za ironične postove, tako da je ujedno ovo moj i posljednji post sa tvojim citatom, jer si beskrajno dosadan, neinovativan, ponavljaš se, ništa ne kažeš, imaš loš i neuspjeo humor , ukratko nisi sugovornik.Saraba wrote:Ne odgovaras mi na postavljena pitanja
Demokratska fronta Željko Komšić
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Saraba
#4802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na koja tvoja pitanjaKatarinaKosaca wrote:Trolovima ne odgovaram na pitanja, kao ni oni meni na moja. Uopće nisi zanimljiv sugovornik, čak ni za ironične postove, tako da je ujedno ovo moj i posljednji post sa tvojim citatom, jer si beskrajno dosadan, neinovativan, ponavljaš se, ništa ne kažeš, imaš loš i neuspjeo humor , ukratko nisi sugovornik.Saraba wrote:Ne odgovaras mi na postavljena pitanja
-
Mastermind30
#4803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
webby-x wrote:Sada se već blesava praviš.KatarinaKosaca wrote:Da ne bih ja davala definicije
Valjda je nepotizam i dati prijatelju posao, ne samo rođaku.
Po tebi samo rođake ne smiješ zapošljavati i sve ok.
![]()
Pa participira i DF u Kantonu Sarajevo.KatarinaKosaca wrote:Naša stranka donekle jeste, jer participira u gradskom vijeću. Kao vlast ili oporba još nisam skontala, ali nazočni su
Za LDS se slažem, sa tim da je između Lamije i Komšića moj izbor prije Komšić. Dakle, ja ovdje govorim o svojoj percepciji, svom razmišljanju, svojoj volji kome da dam glas.
Također, sam Komšić je na visokim funkcijama već 10 godina, kao
i ljudi iz vodstva te stranke.
Dakle, ti ćeš glasovati za Komšića jer ti se on sviđa, a ne zato jer
"nije bio na vlasti", što je čista laž. Priča "dajmo mu šansu on je nov"
je čista ubleha.
Sve receno, ne kontam kako netko tko je u izvrsnoj vlasti ispred SDP-a jos od kraja proslog vijeka ,moze biti nov
-
ObserverMode
#4804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Inače ovdje komentarišu sve sami foteljaši, stoga ti zahvaljujem što si nas foteljaše obavijestio da nam je mrka kapaOrange Revolution wrote:Ima li vas još malo više, da se aktivirate iz straha za vaše i njihove fotelje.Strah je starašan možete li spavati.
Ne brinite svakako će vam biti računi pomršeni nema više toliko fotelja da kradete i ojadite jos više ove narode.
DEMOKRATSKA FRONTA
ŽELJKO KOMŠIĆ I NAROD je protiv vas.
S druge strane, ova moja stolica iz Binga iz daleka manje-više izgleda kao fotelja
- Lider u regionu
#4805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koja nova politika sa istim akterima kojima je prvo radno mjesto na nekoj funkcijiCorto Maltese wrote:U čemu se, izuzev u islužnim licima i nedostatku jasne ideje, ogleda ta nova politika?MuaDib wrote:Neki pokušavaju da ocrne, ojade i ubiju ideju, od DF kao alternativi. Međutim zaboravljaju da je riječ o trenutnoj i privremenoj garnituri načelu DF, dok se ne oforme svi odbori, nakon čega slijedi kongres stranke i izbor novog rukovodstva.
Zato vas pozivam, umjesto što palamudite ovdje, pristupite DF-u i kroz DF se borite za principe nove politike.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izgleda najviše u pokušaju da se glasačima servira priča kako je Komšić zapravo vječiti opozicionar , buntovni revolucionar sa enormnim osjećajem za (socijalnu) pravdu , koji je na poziciji načelnika/predsjednika mučki sjedio i trpio sva ta ulagivanja , putovanja , plaće , bonuse , regrese , vozila....eh s obzirom da nije JEDINI koji to čini (Bože moj) je li i da iza njega ne ostaju nikakvi repovi i s obzirom da je prvi izgovorio historijsko NE (prvo je bilo "možda ne" , pa je bilo "da" , pa je bila duuuuuuuuuža pauza...e onda se došlo do NE) nakon Infobiroa na ovom području jednom diktatoru je dovoljno da za njega glasamo.Corto Maltese wrote:U čemu se, izuzev u islužnim licima i nedostatku jasne ideje, ogleda ta nova politika?MuaDib wrote:Neki pokušavaju da ocrne, ojade i ubiju ideju, od DF kao alternativi. Međutim zaboravljaju da je riječ o trenutnoj i privremenoj garnituri načelu DF, dok se ne oforme svi odbori, nakon čega slijedi kongres stranke i izbor novog rukovodstva.
Zato vas pozivam, umjesto što palamudite ovdje, pristupite DF-u i kroz DF se borite za principe nove politike.
Svi zaboravljaju kazati da iza njega nisu ostala nikakva DJELA ni materijalna ni intelektualna iako je u vlasti ko zna otkad (pardon , renovirana je šalter-sala općine Novo Sarajevo
Sigurna sam da neću glasati za DF. Također ukoliko partija za koju glasam bude koalirala sa DF-om će izgubiti moj glas jer ne želim na bilo koji način podržati još Komšića na bilo kojoj funkciji, Ipak želim da DF uspije iako ih nimalo ne simpatišem. Veliki broj ljudi koje iskreno cijenim i poštujem i koji su sjajni , će u oktobru glasati za DF. To će donijeti nešto dobro. Manja vjerovatnoća je da će DF nešto promijeniti pa će njihovu glasovi postati vrijedni a veća je vjerovatnoća da će oni u prvim mjesecima vladavine DF-a postati svjesni pogreške koju su napravili i već na lokalu 2016 odustati od partije bez vizije.....
-
Mastermind30
#4807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tvsabina wrote:Izgleda najviše u pokušaju da se glasačima servira priča kako je Komšić zapravo vječiti opozicionar , buntovni revolucionar sa enormnim osjećajem za (socijalnu) pravdu , koji je na poziciji načelnika/predsjednika mučki sjedio i trpio sva ta ulagivanja , putovanja , plaće , bonuse , regrese , vozila....eh s obzirom da nije JEDINI koji to čini (Bože moj) je li i da iza njega ne ostaju nikakvi repovi i s obzirom da je prvi izgovorio historijsko NE (prvo je bilo "možda ne" , pa je bilo "da" , pa je bila duuuuuuuuuža pauza...e onda se došlo do NE) nakon Infobiroa na ovom području jednom diktatoru je dovoljno da za njega glasamo.Corto Maltese wrote:U čemu se, izuzev u islužnim licima i nedostatku jasne ideje, ogleda ta nova politika?MuaDib wrote:Neki pokušavaju da ocrne, ojade i ubiju ideju, od DF kao alternativi. Međutim zaboravljaju da je riječ o trenutnoj i privremenoj garnituri načelu DF, dok se ne oforme svi odbori, nakon čega slijedi kongres stranke i izbor novog rukovodstva.
Svi zaboravljaju kazati da iza njega nisu ostala nikakva DJELA ni materijalna ni intelektualna iako je u vlasti ko zna otkad (pardon , renovirana je šalter-sala općine Novo Sarajevo) ali avaj...on je nevin jer nije bio na vlasti (eto Zlaja je baš svuda bio nadležan) i bio je načelnik - lokal i predsjednik - bez ovlasti što nije dovoljno da pokaže sav svoj "talenat".
Sigurna sam da neću glasati za DF. Također ukoliko partija za koju glasam bude koalirala sa DF-om će izgubiti moj glas jer ne želim na bilo koji način podržati još Komšića na bilo kojoj funkciji, Ipak želim da DF uspije iako ih nimalo ne simpatišem. Veliki broj ljudi koje iskreno cijenim i poštujem i koji su sjajni , će u oktobru glasati za DF. To će donijeti nešto dobro. Manja vjerovatnoća je da će DF nešto promijeniti pa će njihovu glasovi postati vrijedni a veća je vjerovatnoća da će oni u prvim mjesecima vladavine DF-a postati svjesni pogreške koju su napravili i već na lokalu 2016 odustati od partije bez vizije.....
- shiljak
#4808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i zašto ne možeš glasati za DF, radi Komšića? Ne znam kakva su to poređenja, čuj ništa nije uradio, pa je logično da i stranka DF neće ništa uraditi? Kao da se o jednoj osobi radi samo.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Shiljak , Komšić je LIDER , on je prvi među jednakima on je prezent partije čiji je predsjednik . S obzirom da govorimo o politici sasvim je logično povezati njegove dosadašnje POLITIČKE odluke i stavove sa onim čime se bavi sada.shiljak wrote:i zašto ne možeš glasati za DF, radi Komšića? Ne znam kakva su to poređenja, čuj ništa nije uradio, pa je logično da i stranka DF neće ništa uraditi? Kao da se o jednoj osobi radi samo.
Naravno da svako može promijeniti mišljenje , to je legitimno pravo. Uopšte ne tvrdim da će Komšić biti takav ali odgovorno tvrdim s obzirom da sam cijeli svoj život provela u našoj zemlji da mu ništa NE VJERUJEM. To je MOJE legitimno pravo na osnovu iskustva svih ovih godina koliko pratim našu politiku.
Slažem se da stranku čine ljudi ali joj smjer , pravac , VIZIJU daje lider ili grupa ljudi oko njega. Sigurna sam da sada u DF-u ima fantastičnih , poštenih i čestitih ljudi ali isto tako kao i u svakoj stranci ima i karijerista. Da ova država opstane i preporodi se potrebna je temeljna i radikalna promjena njenog sistema (kreiranje , finasniranje , ljudski faktor). Bojim se da ovi čestiti neće u fronti doći do izražaja , bojim se da lider (kom smo pripisali tolike mane) ih neće primjetiti a s obzirom na vlastitu političku prošlost bojim se da će stranku postaviti i voditi tako da se neće primjetiti ništa kvalitetno...svi ostali koji vrijede će biti nažalost "ugušeni" (ovo je samo moje mišljenje dakako) a s obzirom da Fronta ima populističku priču i da "puca" na širu glasačku bazu , sigurna sam da će to biti samo neka kopija.....nekog konglomerata socijaldemokratije , patriotizma , i neke desnice...ne znam , silno bih voljela da griješim zbog svojih prijatelja ali i zbog svog života - jer bi mi bilo bolje. Voljela bih shiljak da se vaši mladalački ,idealistički politički motivi ostvare...o da.....
Za znatiželjne. od 2008 glasam za malu partiju koja je do 2012 imala dvije sjajne stvari : razum (obrazovanje kao podkategoriju) i političku principijelnost. Nakon ovih izbora izgubili su tu političku principijelnost tako da razmišljam da prvi dan oktobra 2014 provedem u prirodi umjesto na biralištu. Iskreno se nadam da će njihovo drugo oružje - razum nadvladati neke sulude ideje o nekakvim blokovima sa frontama i sdu-ovima a da će kršenje principijelnosti ostati kao upozorenje da ipak ne treba 100 % vjerovati. No s obzirom da nemaju love , bojim se da je ova koalicija neminovna tako da gubim i drugi razlog - razum da glasam.....
- shiljak
#4810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve je moguće, ali siguno je da je stranka drugačija od ostalih. Kako će se pokazati to je sad druga stvar, ne znamo dok ne vidimo 
-
Mastermind30
#4811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic dolazi iz stranke gdje se za sve pitao i gdje je sve odlucivao jedan covjek, on je svjedok Zlatkovog vremena i nacina vodjenja stranke, mozes misliti sto ce sada biti drugacijetvsabina wrote:Shiljak , Komšić je LIDER , on je prvi među jednakima on je prezent partije čiji je predsjednik . S obzirom da govorimo o politici sasvim je logično povezati njegove dosadašnje POLITIČKE odluke i stavove sa onim čime se bavi sada.shiljak wrote:i zašto ne možeš glasati za DF, radi Komšića? Ne znam kakva su to poređenja, čuj ništa nije uradio, pa je logično da i stranka DF neće ništa uraditi? Kao da se o jednoj osobi radi samo.
Naravno da svako može promijeniti mišljenje , to je legitimno pravo. Uopšte ne tvrdim da će Komšić biti takav ali odgovorno tvrdim s obzirom da sam cijeli svoj život provela u našoj zemlji da mu ništa NE VJERUJEM. To je MOJE legitimno pravo na osnovu iskustva svih ovih godina koliko pratim našu politiku.
Slažem se da stranku čine ljudi ali joj smjer , pravac , VIZIJU daje lider ili grupa ljudi oko njega. Sigurna sam da sada u DF-u ima fantastičnih , poštenih i čestitih ljudi ali isto tako kao i u svakoj stranci ima i karijerista. Da ova država opstane i preporodi se potrebna je temeljna i radikalna promjena njenog sistema (kreiranje , finasniranje , ljudski faktor). Bojim se da ovi čestiti neće u fronti doći do izražaja , bojim se da lider (kom smo pripisali tolike mane) ih neće primjetiti a s obzirom na vlastitu političku prošlost bojim se da će stranku postaviti i voditi tako da se neće primjetiti ništa kvalitetno...svi ostali koji vrijede će biti nažalost "ugušeni" (ovo je samo moje mišljenje dakako) a s obzirom da Fronta ima populističku priču i da "puca" na širu glasačku bazu , sigurna sam da će to biti samo neka kopija.....nekog konglomerata socijaldemokratije , patriotizma , i neke desnice...ne znam , silno bih voljela da griješim zbog svojih prijatelja ali i zbog svog života - jer bi mi bilo bolje. Voljela bih shiljak da se vaši mladalački ,idealistički politički motivi ostvare...o da.....
Za znatiželjne. od 2008 glasam za malu partiju koja je do 2012 imala dvije sjajne stvari : razum (obrazovanje kao podkategoriju) i političku principijelnost. Nakon ovih izbora izgubili su tu političku principijelnost tako da razmišljam da prvi dan oktobra 2014 provedem u prirodi umjesto na biralištu. Iskreno se nadam da će njihovo drugo oružje - razum nadvladati neke sulude ideje o nekakvim blokovima sa frontama i sdu-ovima a da će kršenje principijelnosti ostati kao upozorenje da ipak ne treba 100 % vjerovati. No s obzirom da nemaju love , bojim se da je ova koalicija neminovna tako da gubim i drugi razlog - razum da glasam.....
-
Hafis
#4812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što jest, jest. Tata je ekspert je za udaranje po prstima i kinetička svojstva propuha.
Ovim gestom odradio je sve plate za ovu tekuću godinu.
-
Mastermind30
#4813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Materijalno-tehnička sredstva Oružanih snaga BiH ne mogu se koristiti bez saglasnosti Predsjedništva BiH. Nema šanse da gospodin Kusturica dobije na raspolaganje oružje, tenkove i drugu opremu za snimanje filma, kazao je Izetbegović.Hafis wrote:Što jest, jest. Tata je ekspert je za udaranje po prstima i kinetička svojstva propuha.
On je naveo da je, prema njegovom mišljenju, Kusturica veliki režiser, ali je i još veći izdajnik svog naroda.
- Što se mene tiče, a ja sam jedan od tih koji odlučuju, gospodin Emir Kusturica neće moći dobiti moju podršku za bilo šta što radi. Dakle, od mene, koji predstavljam Bošnjake u Predsjedništvu, nikad neće dobiti saglasnost, naglasio je Izetbegović.
- Corto Maltese
#4814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Je li Kusta platio Željki i Bakiru ovo reklamiranje, ili su samo toliko glupi?
- moranadruga
#4815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
drugacija? dodje mi da placem kad ovo procitam.shiljak wrote:sve je moguće, ali siguno je da je stranka drugačija od ostalih. Kako će se pokazati to je sad druga stvar, ne znamo dok ne vidimo
- moranadruga
#4816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mastermind30 wrote:- Materijalno-tehnička sredstva Oružanih snaga BiH ne mogu se koristiti bez saglasnosti Predsjedništva BiH. Nema šanse da gospodin Kusturica dobije na raspolaganje oružje, tenkove i drugu opremu za snimanje filma, kazao je Izetbegović.Hafis wrote:Što jest, jest. Tata je ekspert je za udaranje po prstima i kinetička svojstva propuha.
On je naveo da je, prema njegovom mišljenju, Kusturica veliki režiser, ali je i još veći izdajnik svog naroda.
- Što se mene tiče, a ja sam jedan od tih koji odlučuju, gospodin Emir Kusturica neće moći dobiti moju podršku za bilo šta što radi. Dakle, od mene, koji predstavljam Bošnjake u Predsjedništvu, nikad neće dobiti saglasnost, naglasio je Izetbegović.
a puna su nam usta suzivota,pomirenja itd,a padamo na ovakve gluposti.
- Corto Maltese
#4817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sada, kad smo i to saznali, zanima me hoće li neko odgovarati što je oprema za snimanje "U zemlji krvi i meda" ustupljena bez saglasnosti Predsjedništva?Mastermind30 wrote:- Materijalno-tehnička sredstva Oružanih snaga BiH ne mogu se koristiti bez saglasnosti Predsjedništva BiH. Nema šanse da gospodin Kusturica dobije na raspolaganje oružje, tenkove i drugu opremu za snimanje filma, kazao je Izetbegović.Hafis wrote:Što jest, jest. Tata je ekspert je za udaranje po prstima i kinetička svojstva propuha.
-
ObserverMode
#4818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kome su puna usta? Možda ovom Komšiću jesu. Ja bih te kategorije zabranio na ustavnom nivou.moranadruga wrote:sta nas ustalasa. sve nam je tako.jos ima da zaratimo zbog iznajmljivanja opreme za snimanja jednog filma.
a puna su nam usta suzivota,pomirenja itd,a padamo na ovakve gluposti.
-
Mastermind30
#4819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolege pocele sa napadima na Komsica, ostavite naseg utemeljitelja na miru
CRVENI KARTON/ ZABRANA ZA EMIRA KUSTURICU: Jeftina demagogija i politički autogol Željka Komšića
Četvrtak | 15.08.2013.
Ako danas političari iz Federacije BiH, poput Željka Komšića, zabranjuju Emiru Kusturici da koristi vojne resurse BiH za potrebe snimanja svog filma, onda će sutra političari iz RS-a imati pravo na isti aršin - da to isto zabranjuju, recimo, Danisu Tanoviću ili nekom drugom reditelju čiji će film za temu imati genocid u Srebrenici
Željko Komšić, nova
Za svjetsku javnost je Emir Kusturica globalno priznat i nagrađivan umjetnik i zabrana nekog, sa stanovišta te iste javnosti, anomimnog političara, poput Željka Komšića, može samo biti novi šamar međunardnom ugledu ove zemlje. Ne treba ni sumnjati da će brojni protivnici ove države to znati da koriste u svojim kampanjama protiv BiH.
Emir Kusturica u Trebinju
U Bosni je sve politika i nešto više od toga. Potvrđuje to i najnoviji skandal u kojem je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, putem Federalne novinske agencije, obznanio da on zabranjuje da reditelj Emir Kusturica koristi oružje i ljudstvo OS BiH za potrebe snimanja svog novog filma.
Na prvu, odluka je katastrofalna, pa čak i ako je proceduralno i formalno-pravno zakonita, i samo se može mjeriti sa onom kada su vlasti u Sarajevu izdale zabranu Angelini Jolie da snima film u Sarajevu i BiH.
Zašto je ovo katastrofalna odluka? Razloga za ovakvu ocjenu je nekoliko i svi su oni neoborive prirode...
Prvo, uvijek je sumnjivo kada nekompetentni političari uzimaju u svoje ruke ovlasti sudije i kadije istovremeno i donose odluke koje se tiču nekog umjetničkog djela.
Drugo, današnja BiH je rezultat dejtonskog kompromisa i sve u njoj se pravno i politički mora na taj način gledati. Ako u takvoj BiH Emir Kusturica snima film uz podršku RS-a i neke zajednice, ovaj put Trebinja, onda njegov film mora da ima isti tretman kao kada, recimo, Danis Tanović snima svoj film uz podršku Federacije BiH i lokalne zajednice, recimo, Čapljine. Ovo se vjerovatno nekome u Sarajevu neće svidjeti ali stvari stoje tako i današnja BiH može funkcionirati samo na taj način.
Treće, za svjetsku javnost je Emir Kusturica globalno priznat i nagrađivan umjetnik i zabrana nekog, sa stanovišta te iste javnosti, anomimnog političara, poput Željka Komšića, može samo biti novi šamar međunardnom ugledu ove zemlje. Ne treba ni sumnjati da će brojni protivnici ove države to znati da koriste u svojim kampanjama protiv BiH.
Zbog svega ovoga, ovakvu odluku Željka Komšića možemo smatrati politički kratkovidom i tek jeftinom patriotskom demagogijom od koje BiH, ozbirom na funkciju koju Komšić obavlja, može samo imati štete.
Od ovakve odluke će štetu imati i filmska industrija u BiH. Ona će dati za pravo onima koji će moći primjenjivati isti aršin za sve filmske autore u Sarajevu – zabraniti im da koriste oružje i ljudstvo OS za potrebe snimanja filmova u Bosni i Hercegovini - samo zato jer im se ne sviđa tema ili ime reditelja.
Makar se, jednog dana, radilo i o autoru koji za temu ima genocid u Srebrenici.
VEZANI TEKST: PREDSJEDAVAJUĆI PREDSJEDNIŠTVA BIH OPOZVAO NAREDBU: Željko Komšić zabranio da Kusturica u novom filmu koristi opremu i ljudstvo Oružanih snaga BiH
(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/Z.Ros)
CRVENI KARTON/ ZABRANA ZA EMIRA KUSTURICU: Jeftina demagogija i politički autogol Željka Komšića
Četvrtak | 15.08.2013.
Ako danas političari iz Federacije BiH, poput Željka Komšića, zabranjuju Emiru Kusturici da koristi vojne resurse BiH za potrebe snimanja svog filma, onda će sutra političari iz RS-a imati pravo na isti aršin - da to isto zabranjuju, recimo, Danisu Tanoviću ili nekom drugom reditelju čiji će film za temu imati genocid u Srebrenici
Željko Komšić, nova
Za svjetsku javnost je Emir Kusturica globalno priznat i nagrađivan umjetnik i zabrana nekog, sa stanovišta te iste javnosti, anomimnog političara, poput Željka Komšića, može samo biti novi šamar međunardnom ugledu ove zemlje. Ne treba ni sumnjati da će brojni protivnici ove države to znati da koriste u svojim kampanjama protiv BiH.
Emir Kusturica u Trebinju
U Bosni je sve politika i nešto više od toga. Potvrđuje to i najnoviji skandal u kojem je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, putem Federalne novinske agencije, obznanio da on zabranjuje da reditelj Emir Kusturica koristi oružje i ljudstvo OS BiH za potrebe snimanja svog novog filma.
Na prvu, odluka je katastrofalna, pa čak i ako je proceduralno i formalno-pravno zakonita, i samo se može mjeriti sa onom kada su vlasti u Sarajevu izdale zabranu Angelini Jolie da snima film u Sarajevu i BiH.
Zašto je ovo katastrofalna odluka? Razloga za ovakvu ocjenu je nekoliko i svi su oni neoborive prirode...
Prvo, uvijek je sumnjivo kada nekompetentni političari uzimaju u svoje ruke ovlasti sudije i kadije istovremeno i donose odluke koje se tiču nekog umjetničkog djela.
Drugo, današnja BiH je rezultat dejtonskog kompromisa i sve u njoj se pravno i politički mora na taj način gledati. Ako u takvoj BiH Emir Kusturica snima film uz podršku RS-a i neke zajednice, ovaj put Trebinja, onda njegov film mora da ima isti tretman kao kada, recimo, Danis Tanović snima svoj film uz podršku Federacije BiH i lokalne zajednice, recimo, Čapljine. Ovo se vjerovatno nekome u Sarajevu neće svidjeti ali stvari stoje tako i današnja BiH može funkcionirati samo na taj način.
Treće, za svjetsku javnost je Emir Kusturica globalno priznat i nagrađivan umjetnik i zabrana nekog, sa stanovišta te iste javnosti, anomimnog političara, poput Željka Komšića, može samo biti novi šamar međunardnom ugledu ove zemlje. Ne treba ni sumnjati da će brojni protivnici ove države to znati da koriste u svojim kampanjama protiv BiH.
Zbog svega ovoga, ovakvu odluku Željka Komšića možemo smatrati politički kratkovidom i tek jeftinom patriotskom demagogijom od koje BiH, ozbirom na funkciju koju Komšić obavlja, može samo imati štete.
Od ovakve odluke će štetu imati i filmska industrija u BiH. Ona će dati za pravo onima koji će moći primjenjivati isti aršin za sve filmske autore u Sarajevu – zabraniti im da koriste oružje i ljudstvo OS za potrebe snimanja filmova u Bosni i Hercegovini - samo zato jer im se ne sviđa tema ili ime reditelja.
Makar se, jednog dana, radilo i o autoru koji za temu ima genocid u Srebrenici.
VEZANI TEKST: PREDSJEDAVAJUĆI PREDSJEDNIŠTVA BIH OPOZVAO NAREDBU: Željko Komšić zabranio da Kusturica u novom filmu koristi opremu i ljudstvo Oružanih snaga BiH
(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/Z.Ros)
-
ObserverMode
#4820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovaj Komšić nakon toliko vremena napravi nešto dobro i onda ga neki kvazinovinar multivitaminac napadne. Vodi tog Kusturicu kući ako ti je toliko dobar.
-
Hafis
#4821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa dobro. Realno, jedino u čemu je Komšić bez premca prvi u BiH politici je demagoško pišanje uz vjetar i jeftino ubijanje poena. Tzv. pozitivna destrukcija - ''jest im ga sukn'o''. Konkretnih rezultata njegovog sedmogodišnjeg boravka u predsjedništvu (osim udaranja po prstima i nosevima, nedolazaka na neke određene sastanke uz povremeno populističko ''dizanje tenzija'' i sl.) jednostavno nema. On se jedino i isključivo snalazi u ovakvim situacijama i njemu je očigledno više nego dobro, a koliko je dobro društvu, to je nebitno. Uvijek će biti ovaca za šišanje.
Ovo je jedna od takvih situacija koje su više nego stvorene za njega.
Šta ako Radmanović počne ubuduće tjerati mak na konac u sličnim situacijama? Prostora za tako nešto ima više nego dovoljno.
Šta ako Radmanović počne ubuduće tjerati mak na konac u sličnim situacijama? Prostora za tako nešto ima više nego dovoljno.
-
ObserverMode
#4822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Počeo je on to davno i nema namjeru da prestane. Reciprocitet je uvijek bolji od poginjanja glave.Hafis wrote:Pa dobro. Realno, jedino u čemu je Komšić bez premca prvi u BiH politici je demagoško pišanje uz vjetar i jeftino ubijanje poena. Tzv. pozitivna destrukcija - ''jest im ga sukn'o''. Konkretnih rezultata njegovog sedmogodišnjeg boravka u predsjedništvu (osim udaranja po prstima i nosevima, nedolazaka na neke određene sastanke uz povremeno populističko ''dizanje tenzija'' i sl.) jednostavno nema. On se jedino i isključivo snalazi u ovakvim situacijama i njemu je očigledno više nego dobro, a koliko je dobro društvu, to je nebitno. Uvijek će biti ovaca za šišanje.
-
Hafis
#4823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači pred nama je odlična perspektiva.
Nadam se samo da je Željko veći mangup i da ima u pađe više tih trikova u odnosu na Nebojšu.
Nadam se samo da je Željko veći mangup i da ima u pađe više tih trikova u odnosu na Nebojšu.
-
ObserverMode
#4824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I ja.Hafis wrote:Znači pred nama je odlična perspektiva.
-
Hafis
#4825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Doduše, gledano s aspekta njegovog budućeg političkog angažmana vezanog za naslov ove teme (DF) ne vidim koliko će mu ovo pomoći u pridobijanju naklonosti određenog dijela glasačke populacije u RS-u.
Nevezano za ovu situaciju, može se naslutiti, da on ipak definitivno ne računa nešto posebno na glasove u tom dijelu države. Ipak je jednostavnije doziranom i već oprobanom populističkom politikom prikupljati glasove u svom dvorištu.
Bit će ovo veoma interesantni izbori, posebno u FBiH (pod uslovom da do njih dođe u zadanom roku - Sejdić-Finci).
Nevezano za ovu situaciju, može se naslutiti, da on ipak definitivno ne računa nešto posebno na glasove u tom dijelu države. Ipak je jednostavnije doziranom i već oprobanom populističkom politikom prikupljati glasove u svom dvorištu.
Bit će ovo veoma interesantni izbori, posebno u FBiH (pod uslovom da do njih dođe u zadanom roku - Sejdić-Finci).