TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- zomri
#4801 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Čudno da se baš sa Philipsom to desi... 
-
CooK
#4802 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nekako sam i sumnjao da je Philips ali kontam da ne trcim pred rudu.konektovan wrote:Philips 49PFS5301 smart tvCooK wrote:Ako je jos pod garancijom onda nemas sta brinuti, ako ne mognu ocistiti zamijenit ce ti panel. Mozes li samo napisati koji je to televizor?
-
CooK
#4803 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Fakat, nisam to ocekivao od Philipsa isto kao sto ne ocekujem ni od Tesle, Voxa, Telefunkena, Vivaxa, Elita, Foxa, itd... Obicno su samo Sony, Samsung i Panasonic televizori podlozni ovim problemima.zomri wrote:Čudno da se baš sa Philipsom to desi...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4804 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam ove stvari dosad samo vidio, u ovoj mjeri, samo na philips i samsung televizorima.
-
CooK
#4805 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Desava se ovo cesto na kineskim televizorima a istina da se i na nekim Samsung televizorima zna pojaviti taj problem. Najpoznatiji primjer su njihove h6350 i h6400 serije koje imaju impresivnu kvalitetu slike i "razvalili" su trziste u vrijeme kad su izasli jer su nudili perverziju od slike za osrednju cijenu ali se kod skoro polovine televizora iz tih serija pojavila prljavstina ispod panela.
- konektovan
#4806 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Šura ima h6400, više od 50% ekrana je u flekama, gotovo nemoguce gledati. Kod njega je u startu bilo problema i s vremenom sve više i više. Nikad nije pokrenuo reklamaciju, a tv platio oko 1400 KM.CooK wrote:Desava se ovo cesto na kineskim televizorima a istina da se i na nekim Samsung televizorima zna pojaviti taj problem. Najpoznatiji primjer su njihove h6350 i h6400 serije koje imaju impresivnu kvalitetu slike i "razvalili" su trziste u vrijeme kad su izasli jer su nudili perverziju od slike za osrednju cijenu ali se kod skoro polovine televizora iz tih serija pojavila prljavstina ispod panela.
-
CooK
#4807 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne zamjeri ali sura ti je budala jer samo budala moze imati garanciju a ne iskoristiti je nego trpiti fleke po ekranu.
- erotica
#4808 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam imao problem sa "flekama" na Philips 48PFT5500, pošto je bio u garanciji tri puta sam ga slao na servis, dva puta su mijenjali panel a nakon trećeg puta sam dobio novi tv Philips 49PUS6412, televizor je inače kupljen u imtecu. Tako da znate što se tiče philipsa ukoliko isti uređaj treći put ode na servis imate pravo na novi uređaj i naravno koristite garancije koje imate 
- bach
#4809 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zato što su tvoj Philips kupili Kinezi koji televizore sastavljaju u Poljskoj za rusko tržište.CooK wrote:Fakat, nisam to ocekivao od Philipsa isto kao sto ne ocekujem ni od Tesle, Voxa, Telefunkena, Vivaxa, Elita, Foxa, itd... Obicno su samo Sony, Samsung i Panasonic televizori podlozni ovim problemima.zomri wrote:Čudno da se baš sa Philipsom to desi...![]()
![]()
![]()
Kao što je moju Toshibu proizvela britanska firma Vestel UK London u njenom pogonu u Turskoj.
- zomri
#4810 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
nisi prepoznao ironiju u našim postovimabach wrote:Zato što su tvoj Philips kupili Kinezi koji televizore sastavljaju u Poljskoj za rusko tržište.CooK wrote:Fakat, nisam to ocekivao od Philipsa isto kao sto ne ocekujem ni od Tesle, Voxa, Telefunkena, Vivaxa, Elita, Foxa, itd... Obicno su samo Sony, Samsung i Panasonic televizori podlozni ovim problemima.zomri wrote:Čudno da se baš sa Philipsom to desi...![]()
![]()
![]()
Kao što je moju Toshibu proizvela britanska firma Vestel UK London u njenom pogonu u Turskoj.
-
CooK
#4811 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vidis svaki dan se nesto nauci. Ja sam mislio da Philips televizore proizvode i sklapaju cistokrvni holandjani cije su zadnje 3 generacije rodjene u Eindhovenu a sve to rade pored neke vjetrenjace sa klompama na nogama.bach wrote:Zato što su tvoj Philips kupili Kinezi koji televizore sastavljaju u Poljskoj za rusko tržište.CooK wrote:Fakat, nisam to ocekivao od Philipsa isto kao sto ne ocekujem ni od Tesle, Voxa, Telefunkena, Vivaxa, Elita, Foxa, itd... Obicno su samo Sony, Samsung i Panasonic televizori podlozni ovim problemima.zomri wrote:Čudno da se baš sa Philipsom to desi...![]()
![]()
![]()
- konektovan
#4812 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam mu govorio da to iskoristi, ak' kad njemu ne smeta, ne smeta ni meni.CooK wrote:Ne zamjeri ali sura ti je budala jer samo budala moze imati garanciju a ne iskoristiti je nego trpiti fleke po ekranu.
Ja sam kupio u dr. Techno, ali mi skroz hafifno djeluju, ne znam ni gdje su sad. Ovaj tv kupio u bbi centru, a negdje u novom sarajevu imaju još poslovnicu.
- MTV
#4813 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Azize Sacirbegovic, nisam dugo prosao tuda barem mislim da su jos ovdje.konektovan wrote:Ja sam mu govorio da to iskoristi, ak' kad njemu ne smeta, ne smeta ni meni.CooK wrote:Ne zamjeri ali sura ti je budala jer samo budala moze imati garanciju a ne iskoristiti je nego trpiti fleke po ekranu.
Ja sam kupio u dr. Techno, ali mi skroz hafifno djeluju, ne znam ni gdje su sad. Ovaj tv kupio u bbi centru, a negdje u novom sarajevu imaju još poslovnicu.

Inace TV se nosi ovlastenom servisu a ne radnji gdje je kupljen.
-
CooK
#4814 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Odnesi u ovlasteni servis a ne u radnju jel ces samo bezveze cekati zato sto ce ga i radnja proslijediti ovlastenom servisu a i to nece odmah nego kad im se cefne. Osim toga sve informacije sto ovi u radnji budu dobili od servisa onda oni moraju proslijediti tebi a ni tu nisu bas azurni da odmah zovu. Znaci ako hoces da ti to bude sto prije zavrseno radnju zaboravi i pravac ovlasteni servis. Nemoj zaboraviti ponijeti garantni list i racun.konektovan wrote:Ja sam mu govorio da to iskoristi, ak' kad njemu ne smeta, ne smeta ni meni.CooK wrote:Ne zamjeri ali sura ti je budala jer samo budala moze imati garanciju a ne iskoristiti je nego trpiti fleke po ekranu.
- konektovan
#4815 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sad uzeo papire, garantni list nije popunjen, racun fiskalni imam, izvod od kartičnog plaćanja. Nema nigdje naziv ovlaštenog, i ko uopšte servisira philips?!
- semirsar
#4816 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
nekad bio megatrend, sadsnji asbis, tujdi su kod makbela u Dzemala Bijedica
ev' nadjoh http://www.asbis.ba/servis
ev' nadjoh http://www.asbis.ba/servis
-
CooK
#4817 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako ti nije popunjen garantni list onda mislim da neces moci odnijeti TV direktno u servis nego ces morati u radnju ali najbolje da ih nazoves i pitas.konektovan wrote:Sad uzeo papire, garantni list nije popunjen, racun fiskalni imam, izvod od kartičnog plaćanja. Nema nigdje naziv ovlaštenog, i ko uopšte servisira philips?!
-
Adrian1946
#4818 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima li neko neki savjet za kupit tv do 610 km ? Da ima internet bar..?
- MTV
#4819 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
E kad bi mogao produziti budzet ovaj bi ti bio top, uz onaj brzi internet od TM 4K videe da gledisAdrian1946 wrote:Ima li neko neki savjet za kupit tv do 610 km ? Da ima internet bar..?
829 KM, ako imas penzionera u familiji zadnja subota u mjesecu uz cek od penzije i licnu penzionera, dobijes 10% popusta pa je TV = 746 KM
https://www.mobilmedia.ba/televizori/lc ... 2uxxh.html
849KM nema popusta za penzionere.
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... SM40MU6172
Izmedju ova dva 40 MU 6122 i MU6172 je neka mala razlika da li ovaj u mobilmediji nema DVB-S2 ili tako nesto. Ne znam tacno
Ili ovaj HD ready 625 KM -10%= 526 KM
https://www.mobilmedia.ba/televizori/lc ... awxxh.html
To je od Samsunga ove ostale marke ne znam, ugl svi TV u mobilmediji/Tehnomagu ako imas penzionera moze 10% popusta, zadnja subota u mjesecu.
-
Adrian1946
#4820 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Znam da. Bi bilo ekstra, volio bi i ja ovaj prvi al opet i 745 je puno. Imam djeda koji ima penziju 700 km 620 npr ne bi ni osjetio. Ili 600.MTV wrote:E kad bi mogao produziti budzet ovaj bi ti bio top, uz onaj brzi internet od TM 4K videe da gledisAdrian1946 wrote:Ima li neko neki savjet za kupit tv do 610 km ? Da ima internet bar..?
829 KM, ako imas penzionera u familiji zadnja subota u mjesecu uz cek od penzije i licnu penzionera, dobijes 10% popusta pa je TV = 746 KM
https://www.mobilmedia.ba/televizori/lc ... 2uxxh.html
849KM nema popusta za penzionere.
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... SM40MU6172
Izmedju ova dva 40 MU 6122 i MU6172 je neka mala razlika da li ovaj u mobilmediji nema DVB-S2 ili tako nesto. Ne znam tacno
Ili ovaj HD ready 625 KM -10%= 526 KM
https://www.mobilmedia.ba/televizori/lc ... awxxh.html
To je od Samsunga ove ostale marke ne znam, ugl svi TV u mobilmediji/Tehnomagu ako imas penzionera moze 10% popusta, zadnja subota u mjesecu.
A imam i tatu u penziji ali ona najniza 320 malo sve a ne mozed ni tv neki dobar nac za 620 km jbg vidjecu jos
- MTV
#4821 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Znam da je tesko, jbg i marka se danas osjezi, ali ako mozes da izdvojis dodatnih 130 KM prosao bi jako dobro. Razlika u TVima je drasticna.Adrian1946 wrote: Znam da. Bi bilo ekstra, volio bi i ja ovaj prvi al opet i 745 je puno. Imam djeda koji ima penziju 700 km 620 npr ne bi ni osjetio. Ili 600.
A imam i tatu u penziji ali ona najniza 320 malo sve a ne mozed ni tv neki dobar nac za 620 km jbg vidjecu jos
Ja sam na taj nacin kupio mobitel, tata dao cek na uvid ja pare i vozi.
-
luxferre
#4822 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I meni bi trebala strućna pomoć oko izbora TV-a.
Prečnik sobe od zida do zida je 4 m (kad dodam sećije vjerovatno će se dijagonala gledanja smanjiti za nekih 10-20 cm.
Dvoumim se dali da idem na UHD ili FULL HD TV jer mi se cini da u slucaju da odabarem UHD dijagonala TV bi trebala biti dosta veća pa me to malo zbunjuje.
Drugo pitajnje.
Dali se i isplati uziati taj UHD s obzirom na našu tv mrežu i koji bi mi TV mogao pazariti u BH telecomu, koji UHD a koji FHD. Imam dobar paket pa bih uzeo tamo al nebih ništa prek cca milje trošio, +-200
Prečnik sobe od zida do zida je 4 m (kad dodam sećije vjerovatno će se dijagonala gledanja smanjiti za nekih 10-20 cm.
Dvoumim se dali da idem na UHD ili FULL HD TV jer mi se cini da u slucaju da odabarem UHD dijagonala TV bi trebala biti dosta veća pa me to malo zbunjuje.
Drugo pitajnje.
Dali se i isplati uziati taj UHD s obzirom na našu tv mrežu i koji bi mi TV mogao pazariti u BH telecomu, koji UHD a koji FHD. Imam dobar paket pa bih uzeo tamo al nebih ništa prek cca milje trošio, +-200
- semirsar
#4823 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7331
koliko vidim na gornjem linku, sarena je ponuda, ipak ces morati dati malo vise podataka osim cijene +/- KM
Mislim da ti se na BHTelekomu ne isplati uzimati UHD, bolje je neki FHD.
Generalno, moje misljenje je da su najbolja opcija Samsung i Sony... pa onda ostali
P.S. Koji tv aparat trenutno koristis?
koliko vidim na gornjem linku, sarena je ponuda, ipak ces morati dati malo vise podataka osim cijene +/- KM
Generalno, moje misljenje je da su najbolja opcija Samsung i Sony... pa onda ostali
-
luxferre
#4824 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam philips koji dobro sluzi svrsi ali mi je soba uza nego ova sto ce biti.semirsar wrote:https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7331
Generalno, moje misljenje je da su najbolja opcija Samsung i Sony... pa onda ostali![]()
Kako sam shvatio UHD ide samo na veće prostorije te da je još kod nas naisplativijie uzeti FHD.
Pa budzet bi bio do 1300,00 KM
- semirsar
#4825 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
43" do 50" mislim da je OK, mada ne znam koja je dijagonala tog philipsa kojeg imas.luxferre wrote:
Imam philips koji dobro sluzi svrsi ali mi je soba uza nego ova sto ce biti.
Kako sam shvatio UHD ide samo na veće prostorije te da je još kod nas naisplativijie uzeti FHD.
Pa budzet bi bio do 1300,00 KM
naravno da moze proci i veci, recimo 55", izgleda golemo, ali brzo bi se navik'o, vjeruj
Kod mene je dnevni boravak 4.5m sa 4.0m i dobro se uklopio tv sa 55"
eto imas link, proberi neke aparate i postavi ovdje, vec ce se naci najbolja opcija za tebe