SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

drugi profil wrote:Drotovi su nocas patrolirali desnom obalom i nisu imalu u zadatku da prate lijevu obalu. Objektivne okolnosti.

A sad bez zajebancije: da sam ja neka fora u policiji, jutros bih telefonom naredio nacelniku PU Novo Sarajevo da mi se nacrta u sluzbenoj uniformi pred vratima kancelarije. Onda bih rekao sekretarici da pojaca grijanje i da izadje, a on neka ceka satak, da nadjem vremena. Onda bi usao kod mene, a ja bih mu samo rekao, ako se ponovi da neko satima vandalizira grad i da tvoji policajci to ne vide i ne znaju, prvo letis ti pa onda cijela smjena.
jest onda bi tebe nazvao neki niži šef stranke ili viši nebitno
pa bi ti rekao o političkim implikacijama smjene smjene :D i ti ništa ne bi mogao učiniti :mrgreen: :run:
Pasiflora

#4802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pasiflora »

Black swan wrote:
drugi profil wrote:Drotovi su nocas patrolirali desnom obalom i nisu imalu u zadatku da prate lijevu obalu. Objektivne okolnosti.

A sad bez zajebancije: da sam ja neka fora u policiji, jutros bih telefonom naredio nacelniku PU Novo Sarajevo da mi se nacrta u sluzbenoj uniformi pred vratima kancelarije. Onda bih rekao sekretarici da pojaca grijanje i da izadje, a on neka ceka satak, da nadjem vremena. Onda bi usao kod mene, a ja bih mu samo rekao, ako se ponovi da neko satima vandalizira grad i da tvoji policajci to ne vide i ne znaju, prvo letis ti pa onda cijela smjena.
pa bi ti rekao o političkim implikacijama smjene smjene :D i ti ništa ne bi mogao učiniti :mrgreen: :run:
Na zalost, koliko god ovo izgledalo smjesno, potpuno je istinito :sad:
made_in_sarajevo

#4803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by made_in_sarajevo »

sta ovo jos niko ne pise za pucnjavu sinoc?
Naslovnica

#4804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

made_in_sarajevo wrote:sta ovo jos niko ne pise za pucnjavu sinoc?
Mora da se mali Benjo igrao ta-ta, ništa strašno, nije vrijedno pisanja...
drug_profi

#4805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Black swan wrote:

Jest ali ja imam integritet i ne bih dao sefu stranke da se mjesa u moj posao. A mogao bih iskoristiti i medije u svoju korist. Napravio bih tada oid sebe Eliot Nesa.
Ali to sam samo ja. Ja nemam oraha u dzepovima, pa mogu tako razmisljati.
JThomas

#4806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

i upravo zato i nisi fora u policiji :D
uglavnomja

#4807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:i upravo zato i nisi fora u policiji :D
'

ni bilo gdje drugo :D

da bi bio fora, moras imati orahe, jer si onda lutak na kanafi :D

znaci, ponude ti mjesto "fore", ali pritom moras odraditi neki prljavi poslic, kojim te poslije ucjenjuju :-)
drug_profi

#4808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

uglavnomja wrote:
JThomas wrote:i upravo zato i nisi fora u policiji :D
'

ni bilo gdje drugo :D

da bi bio fora, moras imati orahe, jer si onda lutak na kanafi :D

znaci, ponude ti mjesto "fore", ali pritom moras odraditi neki prljavi poslic, kojim te poslije ucjenjuju :-)
Ma bitno da me cijene oni koji su meni bitni, a ove druge nabijem na q.
made_in_sarajevo

#4809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Naslovnica wrote:
made_in_sarajevo wrote:sta ovo jos niko ne pise za pucnjavu sinoc?
Mora da se mali Benjo igrao ta-ta, ništa strašno, nije vrijedno pisanja...
sta fali sto je neko u sred grada skoro 10 metaka ispuco, garant pripreme za bajram
DaysleepeR

#4810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaysleepeR »

drugi profil wrote:Prave ljudi sebi imena. Vec je Omar pred PU i ceka klijenta. Klijent sutra ujutro ima naslov u Avazu, a popodne na kafi prepricava jaranima dozivljaj oca'm.
Morate razumjeti da niko od ovih klošara niti zove Omara niti ima para da ga plati. Omar je potegao velike usluge kako bi njegov broj bio prvi na listi branitelja po službenoj dužnosti kod ovakvih slučajeva, a onda honorar za branitelja po službenoj dužnosti koji je po zakonu veoma pristojan država njemu plati. Lik se obogatio putem toga.
drug_profi

#4811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Zato ako meni pukne neki osigurac u glavi i padnem mu u ruke, na meni ce se graditi primjer ostalima.
matilda33

#4812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by matilda33 »

Sinoc je kod Opere auto poprijecno stalo, sa slomljenim staklima po vozacevoj strani, a pucnjava je bila oko 23.30, znaci nakon tog dogadjaja.
JThomas

#4813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

DaysleepeR wrote:
drugi profil wrote:Prave ljudi sebi imena. Vec je Omar pred PU i ceka klijenta. Klijent sutra ujutro ima naslov u Avazu, a popodne na kafi prepricava jaranima dozivljaj oca'm.
Morate razumjeti da niko od ovih klošara niti zove Omara niti ima para da ga plati. Omar je potegao velike usluge kako bi njegov broj bio prvi na listi branitelja po službenoj dužnosti kod ovakvih slučajeva, a onda honorar za branitelja po službenoj dužnosti koji je po zakonu veoma pristojan država njemu plati. Lik se obogatio putem toga.
zove, itekako. samo što je taj izbor bio usmjeren dok je počinjao, i to je išlo preko drotova, sudskih i običnih, jer oni su prva karika u sistemu. dok on dođe do sudije ili tužioca, drot ga je već obradio da je omar najbolji, "najbrže vadi iz pritvora" i to. jer sudija određuje branioca po službenoj dužnosti samo ako ga osumnjičeni sam ne izabere sa liste.

sad on nema potrebe za tim, sad svi klošari stvarno traže samo njega. a uvijek se nađe i malo na kafu pored toga što država plaća... :D
BadBoy

#4814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

JThomas wrote:
DaysleepeR wrote:
zove, itekako. samo što je taj izbor bio usmjeren dok je počinjao, i to je išlo preko drotova, sudskih i običnih, jer oni su prva karika u sistemu. dok on dođe do sudije ili tužioca, drot ga je već obradio da je omar najbolji, "najbrže vadi iz pritvora" i to. jer sudija određuje branioca po službenoj dužnosti samo ako ga osumnjičeni sam ne izabere sa liste.

sad on nema potrebe za tim, sad svi klošari stvarno traže samo njega. a uvijek se nađe i malo na kafu pored toga što država plaća... :D
Oba posta :thumbup:
Insiderske informacije.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mk ultra »

jel to bilo nesto kod city puba?
Kal El

#4816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kal El »

Jeli ovo ona sto po tramvajima s lutkom hoda i kaze "Daj Sadake"?
Image

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
Logovan

#4817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Šta se desilo pa je Titovom projurilo par policijskih auta i 2-3 kombija hitne??
made_in_sarajevo

#4818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Logovan wrote:Šta se desilo pa je Titovom projurilo par policijskih auta i 2-3 kombija hitne??
treniraju bolan,treniraju...vidis da niko nista ne govori i za neku noc pucanje u centru
oldtajmer

#4819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by oldtajmer »

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... vrijedjene

kakav haos :-) u ovu ogradu na stanici svako malo neko zapuca
Logovan

#4820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

oldtajmer wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... vrijedjene

kakav haos :-) u ovu ogradu na stanici svako malo neko zapuca
Jbt šta je ovo. :shock: :shock:
made_in_sarajevo

#4821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

kulturno i jednostavno bez puno price. jesi lopov,jesi mangup, otimas od drugih ljudi i kurcis se, fino ces metak u celo dobiti od drzave i rijesena stvar.
insomnia78

#4822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Jah, prosperitetna drzava nema sta, da se primjetiti na videu

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk now Free
skafiskafsnjak

#4823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by skafiskafsnjak »

Ma ljepota. Covjeku ostao motor, jedno djubre DOLE i to je to :D
drug_profi

#4824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

kakva bi tek bila bez ovog... nalik na nasu.
Ripicipi

#4825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ripicipi »

made_in_sarajevo wrote:

kulturno i jednostavno bez puno price. jesi lopov,jesi mangup, otimas od drugih ljudi i kurcis se, fino ces metak u celo dobiti od drzave i rijesena stvar.
Ovo je policija :thumbup:
Locked