BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
arelinho

#47976 Re: BHTelecom All About

Post by arelinho »

Evo opet imam neki problem. Da li mi neko od vas može pomoći?

Gledam normalno tv i samo zazvoni fiksni telefon ili ja hoću nekog da zovem odmah gubim sliku. Tada mi piše nema video prijenosa. Šta je tačno problem ovdje? Zbog čega gubim sliku?
quarterback

#47977 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

arelinho wrote:Evo opet imam neki problem. Da li mi neko od vas može pomoći?

Gledam normalno tv i samo zazvoni fiksni telefon ili ja hoću nekog da zovem odmah gubim sliku. Tada mi piše nema video prijenosa. Šta je tačno problem ovdje? Zbog čega gubim sliku?
zato sto je zazvonio fiksni telefon

:mrgreen:
Del_Boy1

#47978 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

arelinho wrote:Evo opet imam neki problem. Da li mi neko od vas može pomoći?

Moraju ti svi fiksni telefoni biti iza splitera, mala bijela kutijica veličine otprilike kutije šibica koju su ti postavili kad su priključivali MojaTV.

Image
escobar__

#47979 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Mogu li se (i kako) isključiti ove pop-up najave uglavnom fudbalskih utakmica?
quarterback

#47980 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

escobar__ wrote:Mogu li se (i kako) isključiti ove pop-up najave uglavnom fudbalskih utakmica?
i mene zanima (jebale ih one)
BarbaDue

#47981 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Genexis modem, jel on sličan Innbox-u?
joske

#47982 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

BarbaDue wrote:Genexis modem, jel on sličan Innbox-u?
ovaj modem ti je za fiber opticki internet ne znam da li Bh telecom ima fiber opticki internet , odkud tebi ovaj Holandski modem :D :D jesi mislio na ovaj modem
kakaljin

#47983 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

joske wrote:
ovaj modem ti je za fiber opticki internet ne znam da li Bh telecom ima fiber opticki internet , odkud tebi ovaj Holandski modem :D :D jesi mislio na ovaj modem
Kod mene je fiber optički internet od BH Telecoma.

BHT ima optiku i to odavno, ali još uvijek na svim područjima
joske

#47984 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

dobar je ovaj modem vidio sam ga u Amstredamu fercera super .
zippoo87

#47985 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

pitanje za @mirza_15 i dip ingg

zanima me da li telekom planira u skorije vrijeme pustati HD kanale svima bez dodatne naplate
naime vise je ocajno gledati sportske sadrzaje na ovim niskim rezolucijama,posebno na velikim ekranima
trenutno imam TV od 48 inca i nije nimalo lijepo gledati nista na niskim rezolucijama,dok je HD besprijekoran

kod mene je dosao i telemah u grad a i kablovska nudi HD programe u standardnim paketima pa ako uskoro ne bude nista u HDu bez dodatnog placanja,morati cu preci na drugog operatera ,jer vec sada moja tv kaska za ponudom telemaha

ako neko ima nekih insajderskih informacija,bujrum podijelite sa rajom
btw.vise nisam pod ugovoenom obavezom sa bhtom,mogu preci na druge bez problema
BarbaDue

#47986 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

joske wrote:
Da, dovedena mi je optika u stan i postavljen ovaj modem. Istina nije ovakav kao na tvom klipu ali je sličan.
joske

#47987 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

jel fercera sve oke bit ces zadovoljan sa ovime nije kao Zte onaj kinez :D
BarbaDue

#47988 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Fercera, međutim nisam zadovoljan btzinom.
Image
Knoa

#47989 Re: BHTelecom All About

Post by Knoa »

Jel ima neko da mi objasni da li može i ako da, kako gledati moja web tv na telemach wifi.
sarajevo-x.com

#47990 Re: BHTelecom All About

Post by sarajevo-x.com »

Je li zavrsena ona akcija prikljucka za 1KM ?
Free Spirit

#47991 Re: BHTelecom All About

Post by Free Spirit »

Nedavno se prebacio na student paket, odgovara mi više zbog interneta. I kad potrošim brzi net imam neograničen spori al dovoljno za poruke i mail. Neki dan mi ipak zatreba brži net i dopunim dodatno 10 marki da se ne peglam (a i jer mi treba za poneku poruku u inostranstvo, i to se ne broji u onih redovnih 11,70 koje platim) i uzmem jednokratno 1GB za 6KM (imao sam goste par dana, vozali se stalno pa svima trebao net). I et tako fino sljedeći dan se prikačim na net, šerujem hotspot i dobijam poruku da sufam na manjoj brzini... Kontam bug neki, provjerim, kad ono jok.

Taj net vrijedi 1 hebeni dan. Naravno morao sam ponovo dopunjavati.

E jesam i ja glup u pm :lol: :lol: :lol:

Ma brao, može li još ikako malo više cijeđenja...
studiorum_tuzlaensis

#47992 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Free Spirit wrote:Nedavno se prebacio na student paket, odgovara mi više zbog interneta. I kad potrošim brzi net imam neograničen spori al dovoljno za poruke i mail. Neki dan mi ipak zatreba brži net i dopunim dodatno 10 marki da se ne peglam (a i jer mi treba za poneku poruku u inostranstvo, i to se ne broji u onih redovnih 11,70 koje platim) i uzmem jednokratno 1GB za 6KM (imao sam goste par dana, vozali se stalno pa svima trebao net). I et tako fino sljedeći dan se prikačim na net, šerujem hotspot i dobijam poruku da sufam na manjoj brzini... Kontam bug neki, provjerim, kad ono jok.

Taj net vrijedi 1 hebeni dan. Naravno morao sam ponovo dopunjavati.

E jesam i ja glup u pm :lol: :lol: :lol:

Ma brao, može li još ikako malo više cijeđenja...
Ne znam, ne mogu da vjerujem da je to istina.

https://www.bhtelecom.ba/msurf0.html

Koristio sam Mini 15 i isto sam radio dopune kao i ti i nije vrijedilo dan, već do kraja mjeseca i onda mi je čak ostajalo u novom mjesecu taj nepotrošeni net.
Free Spirit

#47993 Re: BHTelecom All About

Post by Free Spirit »

studiorum_tuzlaensis wrote: Koristio sam Mini 15 i isto sam radio dopune kao i ti i nije vrijedilo dan, već do kraja mjeseca i onda mi je čak ostajalo u novom mjesecu taj nepotrošeni net.
Provjerit ću opet, nemoguće da sam za 6-7 sati spržio 1GB (ništa skidano osim ponekog update-a, i bez gledanja youtube). Ovaj jednokratni dokup (od 4 i 6 KM) se razlikuje od mSurf (3 i 5 KM) u cijeni za istu količinu MB, e sad šta je tačno razlika nek' neko objasni preciznije. Da li studentski paket ima mSurf opciju dokupa uopće?
Amazonka27

#47994 Re: BHTelecom All About

Post by Amazonka27 »

quarterback wrote:
escobar__ wrote:Mogu li se (i kako) isključiti ove pop-up najave uglavnom fudbalskih utakmica?
i mene zanima (jebale ih one)
Hahahahaha, tri tipke izlizane na daljinskom - pow, vol i exit :D sve kontam nesto ce vazno napisati pa ih drzim aktivne...ali jok. Jos mjesec dana i kapak...gasimo moju tv. Prelaskom kod drugog operatera cemo ustediti oko 50 KM mjesecno+nekoliko besplatnih HD kanala, mnooogo brzi internet.
ing-ecc

#47995 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

I Genexis i Innbox su FTTH modemi s tim sto Innbox moze da radi i na zicanom (bakarnon) interfejsu. :D
I oba mogu 'progurati' velike brzine, preko 100 Mb.
ing-ecc

#47996 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

zippoo87 wrote:pitanje za @mirza_15 i dip ingg

zanima me da li telekom planira u skorije vrijeme pustati HD kanale svima bez dodatne naplate
naime vise je ocajno gledati sportske sadrzaje na ovim niskim rezolucijama,posebno na velikim ekranima
trenutno imam TV od 48 inca i nije nimalo lijepo gledati nista na niskim rezolucijama,dok je HD besprijekoran

kod mene je dosao i telemah u grad a i kablovska nudi HD programe u standardnim paketima pa ako uskoro ne bude nista u HDu bez dodatnog placanja,morati cu preci na drugog operatera ,jer vec sada moja tv kaska za ponudom telemaha

ako neko ima nekih insajderskih informacija,bujrum podijelite sa rajom
btw.vise nisam pod ugovoenom obavezom sa bhtom,mogu preci na druge bez problema
Ukljucenje HD kanala za sve korisnike je malo 'rizicno' :D jer bi za svaki STB trebalo konfigurisati dodatnih 4-4,5 Mb a kako je veliki broj korisnika na ADSL-u tesko da bi takvi korisnici mogli imati kvalitetan prijem. Evo recimo da bi kvalitet usluge bio upitan i za korisnike koji imaju Net ili Full sa 2 STB-a a htjeli bi i HD. Iako je u nekim razmatrinjama uprave bila i ta opcija da se svim korisnicima ponude HD kanali moralo se odustati iz gore navedenih razloga al su onda HD ukljuceni u Pakete I i II tj. korisnicima koji imaju VDSL ili FTTh prikljucak a na kojima ovi tehnicki razlozi imaju rjesenje.
ing-ecc

#47997 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

BarbaDue wrote:Fercera, međutim nisam zadovoljan btzinom.
Image
Jel bi ovo trebalo biti za Full, tj. 10+ Mb? :roll:
ing-ecc

#47998 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Knoa wrote:Jel ima neko da mi objasni da li može i ako da, kako gledati moja web tv na telemach wifi.
http://www.mojatv.ba/mojatv-mojawebtv.html
ing-ecc

#47999 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

sarajevo-x.com wrote:Je li zavrsena ona akcija prikljucka za 1KM ?
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M573b6ac66ba.html
BarbaDue

#48000 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

ing-ecc wrote:
BarbaDue wrote:Fercera, međutim nisam zadovoljan btzinom.
Image
Jel bi ovo trebalo biti za Full, tj. 10+ Mb? :roll:
Da, i + dodatni Paket 1 8-)
Locked