Dešavanja u Srbiji

animals

#47926 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

dragan53 wrote: 23/07/2020 21:03 Ovaj je danas začinio dan...došau pred vučića u Audiju Q8 :D

https://www.avaz.com/potez-dana-vla ... 50-000-km/
Bog ga nagradio..
vjerujte i vi, pa ce te vozati audia.. :skoljka:
Optimus09

#47927 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Optimus09 »

dragan53 wrote: 23/07/2020 21:03 Ovaj je danas začinio dan...došau pred vučića u Audiju Q8 :D

Ljudi su puni para,samo treba znati na koji nacin ih izvuci :lol:
Npr :
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... -KM/489978
sagosen

#47928 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sagosen »

Tvrtko II Kotromanić

#47929 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tvrtko II Kotromanić »

IkaIJ wrote: 24/07/2020 02:19
gledao sam ovo sinoć
inače gledam im svaku epizodu, zanimljivi su, ali su kod Srbije hladno presli preko 90-tih u par recenica ne spominjuci ni zlocine ni genocid i pucaju srpsku pricu za Kosovo (Tito Albance doselio poslije 2 svj rata pa su zato vecina itd itd)

Pali su mi u ocima malo nakon ove epizode
RunnerX

#47930 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

SPC je postala kriminalna sekta koja u saradnji sa SANU izaziva sve sukobe u regionu.
SaraFina

#47932 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

Bolje da poskidaju. Uz šnadove sa četničkom ikonografijom, te ulice se nisu ni uklapale.
DonieBrasco

#47933 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Moje licno misljnje je da njih rusi spremaju za nesto sa ovim silnim oruzijem, realno koji ce im vrag kad su okruzeni NATO-om, ni za odbranu a ni za napad im ne treba - kao sto oruzije ne treba ni jednoj drzavi bivse Jugoslavije.
mO k3

#47934 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mO k3 »

mO k3 wrote: 12/07/2020 12:09 @duka da zaista si u pravu , opet se izvnjavam i stidim se sto je Sarajevski korpus uletjeo na teritoriju srbije , oprosti nam
Ovo Dragan BursaĆ čita ovaj forum??

“Nisu Sarajevo, Zenica i Mostar granatirali i pokušali okupirati Beograd iz Bosne, e da bi Beograd bio nešto ljut i da bi se mašio ukidanja naziva ulica ovih gradova. Jok, bilo je upravo suprotno!”
hillbill

#47935 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hillbill »

grad koji je ubijan cetiri godine od istih, i ne pripda tamo.....radujem se da to ucine
hillbill

#47936 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hillbill »

trebao je samo personalizovati tablice.....dao bog.....
animals

#47937 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

Vucic od Srbije pravi Sjevernu Koreju..
naoruzava se a nemaju maltene sta da jedu..
Maraschino

#47938 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Davno sam ja rekao, samo se bodljikavom zicom ograditi, sve mostove porusiti od tih gubavaca.
Ukinuli bi sve ulice vezane za BiH, HR ili Slo ali bi da se svaka ustanova u brlogu zove srbija.
Neka grade objekte, nekome ce trebati a table cemo silom i macolom mijenjati kao sto su na silu i postavljene.

Image

2015.god. FPN

o cemu mi pricamo! :roll:
Ommadawn

#47939 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ommadawn »

pici wrote: 23/07/2020 18:49 Image

strasno... :shock:
Hajde ba. Nigdje se djeca ne zadrže duže nego ispred kaveza sa majmunom.
Ommadawn

#47940 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ommadawn »

Maraschino wrote: 26/07/2020 23:35
Davno sam ja rekao, samo se bodljikavom zicom ograditi, sve mostove porusiti od tih gubavaca.
Ukinuli bi sve ulice vezane za BiH, HR ili Slo ali bi da se svaka ustanova u brlogu zove srbija.
Neka grade objekte, nekome ce trebati a table cemo silom i macolom mijenjati kao sto su na silu i postavljene.

Image

2015.god. FPN

Ne znam za tebe ali ja b’ ovu crnku skroz desno jebo.
dragan53

#47941 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dragan53 »

Image

2015.god. FPN

Nađoh odličan tekst o skidanju ove table... mladić vjerovatno nije ni znao čiju tablu skida... u svemu ima puno simbolike ...

https://www.avaz.com/ko-je-bio-reuf ... 95-godine/
Maraschino

#47942 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

dragan53 wrote: 27/07/2020 20:16
Nađoh odličan tekst o skidanju ove table... mladić vjerovatno nije ni znao čiju tablu skida... u svemu ima puno simbolike ...

https://www.avaz.com/ko-je-bio-reuf ... 95-godine/

Je li moguce da nakon svega neko moze da tvrdi da Mladic nije znao? :roll:
jagugu

#47943 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jagugu »

Nisam znao za ove boldirane stvari iz teksta jbt :shock:
Ryan Barry: Srbija da promjeni stav prema muslimanskoj manjini Ujgurima

Veze Srbije sa Kinom se sigurno produbljuju i Evropsku uniju (EU) bi to sigurno trebalo da brine, izjavio je u ponedeljak Ryan Barry iz Svjetskog kongresa Ujgura. On je za Radio Slobodna Evropa (RSE) ocijenio da se Vlada Srbije ne drži evropskih vrijednosti i pozvao EU da izvrši pritisak na Srbiju da promijeni svoje stavove o Ujgurima, ukoliko želi da se pridruži tom bloku.

On je na taj način prokomentarisao stav Srbije prema pravima muslimanske manjine Ujguri u kineskoj pokrajini Sinđijang (Xinjiang).

Zvanični Beograd je početkom jula podržao deklaraciju kojom se kršenje ljudskih i manjinskih prava Ujgura u kineskoj pokrajini Sinđijang (Xinjiang) definiše kao "borba protiv terorizma i ekstremizma".

Podrškom deklaraciji, Srbija se našla naspram država Evrope i svijeta koje najoštrije osuđuju kinesku kampanju represije nad muslimanskom manjinom Ujguri, a prije svega masovna pritvaranja ovih ljudi u takozvanim "kampovima za političko prevaspitavanje".

Ryan Barry je podsjetio i da je Srbija nedavno kupila kamere za prepoznavanje lica od Kine; tehnologiju koju Kina koristi i u slučaju kršenja ljudskih prava.

"Tokom pandemije, Srbija je također brzo osudila i pokušala da podijeli EU, uzvisivši Kinu. Srbija i Bjelorusija su također jedine evropske zemlje koje su podržale Kinu u kampovima i srodnim pitanjima u UN", rekao je Barry u pisanoj izjavi.

On je ocijenio da se Vlada Srbije ne drži evropskih vrijednosti i da bi vjerovatno djelovala kao "sila koja razdvaja, sprečavajući akcije EU zbog kršenja ljudskih prava u Kini".

"EU mora biti svjesna toga i pritiskati Srbiju da promijeni svoje stavove", zaključio je Barry.

Svjetski kongres Ujgura je međunarodna ujgurska organizacija koja predstavlja tu zajednicu u svijetu. Predsjednik Kongresa sa sjedištem u Minhenu je Dolkun Isa, koji se nalazi u izbjeglištvu u Njemačkoj. Isa i njegovi saradnici lobiraju kod vlada u Evropi, Aziji i Sjevernoj Americi u cilju dobijanja podrške.

U svojoj reakciji koju je RSE objavio 24. jula, EU je navela da očekuje da će se Srbija ponašati u skladu sa obavezom usklađivanja spoljne i bezbjednosne politike sa politikom tog bloka.

"EU je više puta oštro kritikovala situaciju u Sinđijangu. Ostajemo ozbiljno zabrinuti zbog postojanja velike mreže kampova za političko prevaspitavanje, širokog nadzora i sistemskog ograničavanja slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja Ujgura i drugih manjina u Sinđijangu, kao i zbog izvještaja o prinudnom radu", navedeno je za RSE iz pres službe EU.

Funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i član poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom u Skupštini Srbije, Veroljub Arsić, rekao je za RSE da Srbija prema Kini "vodi kontinuiranu politiku, poštujući njen teritorijalni integritet, a unutrašnje stvari Kina treba da rješava bez pritiska međunarodne zajednice".

On je dodao i da je Srbija samostalna, suverena država, koja, kako je rekao, vodi samostalnu u politiku u skladu sa svojim interesima, poštujući međunarodno pravo.

Na pitanje o neskladu sa spoljnom politikom EU, rekao je da o tome može da se priča "kada Srbija bude učestvovala u odlučivanju Evropske unije".

Deklaraciju koju je Savjetu Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Ženevi 1. jula uputila misija Bjelorusije, podržali su, sem Srbije, i Rusija, Saudijska Arabija, Sjeverna Koreja, Iran, Pakistan, Kuba, Sirija, Jemen, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat, Palestina, Sudan, Venecuela i još tridesetak zemalja Afrike i Azije.

U dokumentu se, pored ostalog, navodi da je Kina "reagujući na prijetnje terorizmom, separatizmom i ekstremizmom, koji su nanijeli ogromnu štetu svim etničkim grupama u Sinđijangu, preduzela niz mjera u skladu sa zakonom radi zaštite njihovih ljudskih prava".

U dokumentu se poziva na suzdržavanje od "neosnovanih optužbi protiv Kine zasnovanih na dezinformacijama", i dodaje da se potpisnici "odlučno protive praksi politizacije pitanja ljudskih prava i dvostrukih standarda".

Podršku Srbije Kini prethodno je i lično prenio šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić kada je u februaru bio u Pekingu.

Ujguri su, zajedno sa ostalim muslimanskim manjinama, poput Kazahstanaca ili Kirgistanaca, postali meta kineskih vlasti za odvođenje u "kampove za prevaspitavanje", jer se smatra da njihova religija predstavlja prijetnju za kinesku državu i komunizam.

Pitanje kampova u Sinđijangu pokrenuto je u Ujedinjenim nacijama (UN) avgusta 2018. godine. Komitet UN za eliminaciju rasne diskriminacije prenio je saznanja da je blizu milion Ujgura pritvoreno u "tajnim kampovima za političku indoktrinaciju".

Više tajnih dokumenata kineske vlade koji su dospjeli u javnost, te izvještaja međunarodnih organizacija i svjedočenja, otkrili su represivno djelovanje kineskih vlasti unutar kampova.

(RSE)

Capljina74

#47944 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

Da, ako nisi evo cu ti je postaviti u pdf.

Nego memorandum je feljton iz dnevnih novina koji iz strane u stranu kukumavci jadni mi...

Srbi stradali, Srbiji prebacena im ekonomija u Sloveniju poslije rata... Jadni Srbi decentralizacija je belaj...

Supljak koji ni svi citaoci Vecernjih novina nisu citali.
Capljina74

#47945 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

Cuj Srbi...

Pa svi u BiH su ispali trecerazredni igraci, a narod stoka...

Koliko veze nemas, pokazuje gornji upis.

Cuj zavjera protiv Srba... Hahaha... Kakav crtani film sta necu po forumima cuti...

Ne razlikujes se po pisanju od nekog s Moravu lika...
LBVIEW

#47946 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

Samo nisu svi isto krivi, tj. samo su jedni imali Memorandum, projekat Velike Srbije, RAM i tako to.
Sto tvoj spin i teorija zavere o akterima izvana, na tvoju zalost, ne moze opovrgnuti.
Znas, historijske cinjenice su za normalan svijet, a za mitomane guslarske veceri. :mrgreen:
costacurta

#47948 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

Prekjučer gledam najava na Prvoj TV, film "My Big Fat Greek Wedding" i prevod na srpski je "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" Zanimljivo...... :D
Također vezano za promjenu nazivs ulica u Beogradu, veli ovaj Vasić zamjenik gradonačelnika da je jedan od razliga što je toliko srba zaslužilo kroz istoriju i zadužilo srpski narod, jedan od njih je Blagoje Jovović atentator na Antu Pavelića 1957.
Dovoljno je ukucati u google njegovo ime i prvo što izbaci je da je bio pripadnik četničkog pokreta od 41-45. Onda je i on pobjegao u Argentinu ko i Pavelić ali ovi su malo modifikovali istoriju i kažu da je njega ustvari poslala UDBA da traži Pavelića po svijetu. Interesantno je da su u Srbiju vratio prvi puta 1999. god.
Ima li kraja loodilu i mitomaniji? :roll:
detroit-mercy

#47949 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by detroit-mercy »

Ommadawn wrote: 27/07/2020 00:23

Image

2015.god. FPN

Ne znam za tebe ali ja b’ ovu crnku skroz desno jebo.
Ja bi vala i ovu do nje :izet:
zrakomlat

#47950 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zrakomlat »

costacurta wrote: 28/07/2020 15:34 Prekjučer gledam najava na Prvoj TV, film "My Big Fat Greek Wedding" i prevod na srpski je "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" Zanimljivo...... :D
Također vezano za promjenu nazivs ulica u Beogradu, veli ovaj Vasić zamjenik gradonačelnika da je jedan od razliga što je toliko srba zaslužilo kroz istoriju i zadužilo srpski narod, jedan od njih je Blagoje Jovović atentator na Antu Pavelića 1957.
Dovoljno je ukucati u google njegovo ime i prvo što izbaci je da je bio pripadnik četničkog pokreta od 41-45. Onda je i on pobjegao u Argentinu ko i Pavelić ali ovi su malo modifikovali istoriju i kažu da je njega ustvari poslala UDBA da traži Pavelića po svijetu. Interesantno je da su u Srbiju vratio prvi puta 1999. god.
Ima li kraja loodilu i mitomaniji? :roll:
Za par godina će se prikazivati kao "moje velikosrpsko vjenčanje" :D
Post Reply