SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- insaneinthebrain
#47926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jutros oko 10 je bilo nesto u Prolabu na Skenderiji. Hitna i dvoja policijska kola ispred. Kao neko se pomariso 
-
zdruzdjo
#47927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Razlog sto ga nemam ja to sto sse bojim upravo sebe. Iskreno. Nisam nista jak, velik, krupan, zajeban......STARx wrote: ↑02/09/2021 18:33
Futrola oko pasa, preko majica i ne vidi se. Ako nosim duksericu-jaknu onda pojas. Dodje mi kod lijevog rebra. Desnjak sam, brzo izvlacim. Ne nosim ga za supkom ko u filmovima pa da ne mogu hodatiJa trcim putem mladih muslimana, urijan dedina, gore prema trebevicu. Ako sam planiro ulazak u bilo kakav objekat ne nosim. Procedura je, gubljenje vremena. Samo skreces paznju na sebe.
Huja me uhvati lako i bojim se da bi pucao u nekoga za nesto za sta je bolje od-saburati. Mada kako vrijeme odmice sve sam vise i ja smireniji a sve se vise ukazuje neka potreba. Ipak, porodica nam je najvaznija, a bilmezi se kote ko zecevi.
-
splinter
#47928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Garant nisu poštovali mjere il nešto oko testova i rezultata.insaneinthebrain wrote: ↑03/09/2021 10:50 Jutros oko 10 je bilo nesto u Prolabu na Skenderiji. Hitna i dvoja policijska kola ispred. Kao neko se pomariso![]()
-
mali_balon
#47929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaci protutnjim eu uzduz i poprijeko, po raznim pripizdinama se zvlacim i kad dodjem kuci 2 dan vec popizdim.....splinter wrote: ↑03/09/2021 10:41 Na komentarima piše da je išla iz Dalmatinske i namotala desno a istovremeno taxo koji se iz Kulovića uključivao uletio ranije, uzeo joj prvesnstvo i ova se uspaničila. Moguće umjeto kočnice da je bilo po gasu. Kako god, nikad gore stanje nije bilo na cestama a govorimo o najužoj gradskoj zoni, gotovo svaki put kad sjednem u auto izbjegnem minimalno 2-3 udesa jer vozači i vozačice pričaju na mob, tipkaju, palamude sa suvozačima, zvrljaju okolo i tako to . . .
-
Naslovnica
#47930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vazda bilo tako.mali_balon wrote: ↑03/09/2021 10:59Im
Znaci protutnjim eu uzduz i poprijeko, po raznim pripizdinama se zvlacim i kad dodjem kuci 2 dan vec popizdim.....splinter wrote: ↑03/09/2021 10:41 Na komentarima piše da je išla iz Dalmatinske i namotala desno a istovremeno taxo koji se iz Kulovića uključivao uletio ranije, uzeo joj prvesnstvo i ova se uspaničila. Moguće umjeto kočnice da je bilo po gasu. Kako god, nikad gore stanje nije bilo na cestama a govorimo o najužoj gradskoj zoni, gotovo svaki put kad sjednem u auto izbjegnem minimalno 2-3 udesa jer vozači i vozačice pričaju na mob, tipkaju, palamude sa suvozačima, zvrljaju okolo i tako to . . .
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#47931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a tek kad padne kišica
al eno u parizu 30 ograničenje
al eno u parizu 30 ograničenje
- Logovan
#47932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Joj tuge jebem ti
Čuj iz Dalmatinske došla, taksista joj oduzeo prvenstvo, uspaničila se
- Revolucionar ★
#47933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Osjecam se cesto kao zadnji šovinist, ali najcesci potencijalni sudari i situacije koje sam imao su sa zenskim vozacem na drugoj strani. Po vlastitom iskustvu iz porodice, odgovorno tvrdim da autoskole u Sarajevu proizvode totalno lose vozacice. Sam sistem obucavanja voznje je nadrealno glup i kampanjski, i iskljucivo sluzi polaganju ispita ( jer se uce rute odredjene, i u potpunosti se zanemaruju neka osnovna pravila voznje ). Od velikog broja vozacica, mali broj njih vozi dobro* ( pri tom misleci na prosjecno dobru voznju prosjecno opreznog vozaca ) Sve ostalo je na granici ispravnosti. Pri tom ne amnestiram muski dio majmuna.
-
Naslovnica
#47934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
invincible1921
#47935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
invincible1921
#47936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo sa stanicama je katastrofa...zato na sve ove u gradu treba postavit stubove metar visoke, a ove ostale betonski zid...pa kad lolu zanese na malti ili na otoci nek mj bude totalna steta na autumali_balon wrote: ↑03/09/2021 10:59Im
U utorak dva ferarija i zelena q5 ljudi su u pola sata tri puta proletjeli bukvalno relacijom od vjecne do predjednistva...znaci ako sj tri puta prosli nije ih sigurno niko zaustavio
-
Iker C
#47937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ferari nije napravljen da bi isao 50 km/h, dakle momci moraju malo stisnuti gas da se ne bi masina zacepila. Mislim da min saobracaja treba promjeniti znakove i omoguciti vozacima jacih masina da kroz grad mogu voziti bar 120 km/h. Nije uredu da neka krntija Gokl 2 i Ferari budu u istom rangu.
Vidio sam ta dva Ferarija u gradu, svaka cast momcima jer voze bas kao da je F1 trka u Montecarlu. Vidi se da momci imaju iskustva sa jakim masinama, samo tako nastavite i ne osvrcite se na zavisne ljude.
Vidio sam ta dva Ferarija u gradu, svaka cast momcima jer voze bas kao da je F1 trka u Montecarlu. Vidi se da momci imaju iskustva sa jakim masinama, samo tako nastavite i ne osvrcite se na zavisne ljude.
- Logovan
#47938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma bolje odmah, nemaš muke kasnije oko prestrojavanja.Naslovnica wrote: ↑03/09/2021 11:09 To su oni koji se uhvate lijeve na Marindvoru, i ne popuštaju, jer u Nedžarićima skreću lijevo za Dobrinju.
Za nadati se...
- drug_profi
#47939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nakon što mi je supruga dobila dozvolu, pa onda nekad poslije i starija kćerka, sa obje sam se vozio kao pratnja 3-4 puta. Na njihov prijedlog.Revolucionar ★ wrote: ↑03/09/2021 11:08 Osjecam se cesto kao zadnji šovinist, ali najcesci potencijalni sudari i situacije koje sam imao su sa zenskim vozacem na drugoj strani. Po vlastitom iskustvu iz porodice, odgovorno tvrdim da autoskole u Sarajevu proizvode totalno lose vozacice. Sam sistem obucavanja voznje je nadrealno glup i kampanjski, i iskljucivo sluzi polaganju ispita ( jer se uce rute odredjene, i u potpunosti se zanemaruju neka osnovna pravila voznje ). Od velikog broja vozacica, mali broj njih vozi dobro* ( pri tom misleci na prosjecno dobru voznju prosjecno opreznog vozaca ) Sve ostalo je na granici ispravnosti. Pri tom ne amnestiram muski dio majmuna.
Da im pojasnim kočenje motorom, prestrojavanje, parkiranje, levate koji se namjestaju da ih udaris i sl.
- Thorgerson
#47940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svi moraju da snose posljedice svojih djela.
Uspanicila se ili nije, boli me neka stvar. Ako nisi siguran, onda ne vozi. Idi na tramvaj, taxi itd.
Ja 10 ociju otvorim kad vozim, al necu ni ja vise pazit na druge.
Jucer vozim balavac pretice iza i ja vidim da nece moci dalje jer iz suprotnog pravca ide auto i on krenu mene da pretice i ovo auto ispred mene, ja namjerno gas. I on gas, ja gas. On bi sad da se uvali izmedju mene i auta ispred. E neces pa makar pogino i ja i ti. I onda kad je vidio sta ide iz suprotnog pravca sasra se, uvali se iza mene. Blica, svira mi, ma pusi mi ga. I onda se zado ko sivonja da me pretekne, ja usporim i sklonim se, on ode tristo na sat ljut nadrkan. A ja crkoh od smjeha.
Takvih da hiljadu pogine, nije mi zao nijednog. Ma ni sekunde. Cak mislim da se ne bih ni zaustavio. Mozda bih. Al da pruzim pomoc onima iz suprotnog pravca.
Uspanicila se ili nije, boli me neka stvar. Ako nisi siguran, onda ne vozi. Idi na tramvaj, taxi itd.
Ja 10 ociju otvorim kad vozim, al necu ni ja vise pazit na druge.
Jucer vozim balavac pretice iza i ja vidim da nece moci dalje jer iz suprotnog pravca ide auto i on krenu mene da pretice i ovo auto ispred mene, ja namjerno gas. I on gas, ja gas. On bi sad da se uvali izmedju mene i auta ispred. E neces pa makar pogino i ja i ti. I onda kad je vidio sta ide iz suprotnog pravca sasra se, uvali se iza mene. Blica, svira mi, ma pusi mi ga. I onda se zado ko sivonja da me pretekne, ja usporim i sklonim se, on ode tristo na sat ljut nadrkan. A ja crkoh od smjeha.
Takvih da hiljadu pogine, nije mi zao nijednog. Ma ni sekunde. Cak mislim da se ne bih ni zaustavio. Mozda bih. Al da pruzim pomoc onima iz suprotnog pravca.
-
Plunkett
#47941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dakle, radi degenerika, ti si odlučio da ugrozis auto koje dolazi iz suprotnog smjera.
U tom autu su mogla biti djeca recimo.
Mnogo pametno, nema šta
U tom autu su mogla biti djeca recimo.
Mnogo pametno, nema šta
-
Iker C
#47942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta mislite o prijedlogu da zene prilikom voznje na vidnom mjestu imaju oznaku Z ( zena vozi) po uzoru na oznaku P za pocetnike?
-
hotaa
#47943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kazu ova jucer sto se zakucala kod banke da je neki rod Zvizdicevoj i/ili Camparinoj zeni.
I ne mogu da vjerujem da su je jutros nakon hospitalizacije poslali na kucno lijecenje, pa valjda su je odmah trebali u tvorza. Pokosila dvoje ljudi, jednom se bore za zivot i puste te kuci
I ne mogu da vjerujem da su je jutros nakon hospitalizacije poslali na kucno lijecenje, pa valjda su je odmah trebali u tvorza. Pokosila dvoje ljudi, jednom se bore za zivot i puste te kuci
- Thorgerson
#47944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iz suprotnog pravca je isao kamion.
Tako da, da jesam to uradio svejsno. Imao je prostora iza mene koliko hoce, tako da ja nikoga nisam ugrozio.
Jedini koji je bio ugrozen sam ja koji umjesto sa vozim i gledam pravo, sad moram jos da pazim i na neizivljenog idiota.
Nek se debil nauci lekciji. Al obzirom da je sekundu nakon toga opet poceo da divlja, samo bandera ga ocito moze opametiti. Sto je izvjesno u kracoj buducnosti.
-
Plunkett
#47945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onda nek si, trebao si ga još izgurati sa ceste 
- Logovan
#47946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja da ovo uradim sam bih otišao u zatvor.hotaa wrote: ↑03/09/2021 11:50 Kazu ova jucer sto se zakucala kod banke da je neki rod Zvizdicevoj i/ili Camparinoj zeni.
I ne mogu da vjerujem da su je jutros nakon hospitalizacije poslali na kucno lijecenje, pa valjda su je odmah trebali u tvorza. Pokosila dvoje ljudi, jednom se bore za zivot i puste te kuci![]()
Anida Kurtović...
-
Iker C
#47947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za ugrozavanje sigurnosti u saobracaju se ne odredjuje pritvor u pravilu, svakome se moze desiti propsut. Protiv nje ce biti vodjen kriv postupak a KZ FBiH predvidja kaznu od 1 do 10 godina za ovo krivicno djelo.
-
hotaa
#47948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Anida Kurtovic Hrnjica
Bice protiv nje k. vodjen, a ne da dobije od 1 do 10 godina.
Bice protiv nje k. vodjen, a ne da dobije od 1 do 10 godina.
- oldtajmer
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#47950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa valjda će neku kaznu dobiti sve je pokriveno kamerama i ima oštećenih plus institucija banke