SDP

Leverage

#47901 Re: SDP

Post by Leverage »

drug_profi wrote: Nisam siguran da popaljene zgrade imaju direktne veze sa SDP vlašću, ali hajd nek ti bude.

Ako je narod tako osjetljiv da nakon 3 godine slabe vlasti reaguje bunom, a spreman je da trpi 20 godina užasne destruktivne vlasti bez MU ni BE, onda ćemo reći da je SDP zaista katastrofa.
Kako ranije rekoh SDA vlast je vlast budžetlija, nenarodna vlast, i protiv takve vlasti ne vrijede bilo kakvi protesti. To je čisto gubljenje vremena.

SDP vlast je narodna vlast, narod najobičniji, radnici, ljudi s biroa, fukara, oni su SDP doveli na vlast 2010. i oni su u februaru 2014. poručili šta misle o tom mandatu.

Ja kao radnik mogu samo od SDP-a očekivati da radi nešto u mom interesu, ne mogu od SDA.
tandmand

#47902 Re: SDP

Post by tandmand »

http://www.sdp.ba/publikacije/Plan10.pdf

Ovo je ona Zlajina "Zapadna Njemačka", samo sada stavljena na papir.
Lijepo zamišljeno, no da bi se ovo financijski izguralo potreban je bosanski Maršalov plan a da bi se provelo politički, s obzirom na mentalitet naroda, trebala bi kakva boljševička revolucija, od koje su ovi SDP "party komunisti" jako jako daleko.

"Plan 10" - Sci-Fi Fantasy brošura za naivne ....
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#47903 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: Ne mogu ti tačno reći ali vidjećeš tačan broj njih sedmog. Au kako veliki će taj broj da bude, ima da vas dvojicu snađu muke vaskolike :D
prije izbora

poslije izbora

Lagumdžija potvrdio odlazak s čela SDP-a nakon 17 godina!

Image

zipa da i sada ovako ne bude.
last mohicans

#47904 Re: SDP

Post by last mohicans »

Kakav bum, kakvo paljenje. Što sad ne pale, a najvise ima razloga za to? Fahro jednom tu foru ispucao, ne zeli da se ponavlja. Trolanje vam nece puno pomoci. SDP je pobjednička stranka na KS, a vidjet cemo da li ce i na nivo FBiH. Likujte na Seku i Ajnadzica, eno su otvorili 100 metara ceste na Šipu. Da nam se Bake ne trucka dok ide na Poljine.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#47905 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: Kako ranije rekoh SDA vlast je vlast budžetlija, nenarodna vlast, i protiv takve vlasti ne vrijede bilo kakvi protesti. To je čisto gubljenje vremena.

SDP vlast je narodna vlast, narod najobičniji, radnici, ljudi s biroa, fukara, oni su SDP doveli na vlast 2010. i oni su u februaru 2014. poručili šta misle o tom mandatu.

Ja kao radnik mogu samo od SDP-a očekivati da radi nešto u mom interesu, ne mogu od SDA.
šta konkretno očekuješ od sdpa, odnosno kako očekuješ da ti sdp pomogne?
Akibh

#47906 Re: SDP

Post by Akibh »

last mohicans wrote:Trolanje vam nece puno pomoci. SDP je pobjednička stranka na KS, a vidjet cemo da li ce i na nivo FBiH.
:D , sidje pobjednik
General War

#47907 Re: SDP

Post by General War »

malakh wrote:
Leverage wrote: Kako ranije rekoh SDA vlast je vlast budžetlija, nenarodna vlast, i protiv takve vlasti ne vrijede bilo kakvi protesti. To je čisto gubljenje vremena.

šta konkretno očekuješ od sdpa, odnosno kako očekuješ da ti sdp pomogne?
Da ga posalju u onaj hotel "Feri" gdje se skuplja SDP mladez...Jala Brat, ovo ono, manekenke, pa koja da se zapuca :D
Leverage

#47908 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: šta konkretno očekuješ od sdpa, odnosno kako očekuješ da ti sdp pomogne?
Prvi post nije vrijedan citiranja.

Što se tiče ovog, odgovor je kratak i jasan:

Leverage

#47909 Re: SDP

Post by Leverage »

last mohicans wrote:Kakav bum, kakvo paljenje. Što sad ne pale, a najvise ima razloga za to? Fahro jednom tu foru ispucao, ne zeli da se ponavlja. Trolanje vam nece puno pomoci. SDP je pobjednička stranka na KS, a vidjet cemo da li ce i na nivo FBiH. Likujte na Seku i Ajnadzica, eno su otvorili 100 metara ceste na Šipu. Da nam se Bake ne trucka dok ide na Poljine.
Ne zaboravi ni 50 metara trotoara.

Ako SDP pobijedi u KS onda FBiH nikako ne može doći u pitanje. U Sarajevu će biti najteže.
malakh

#47910 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: Prvi post nije vrijedan citiranja.

Što se tiče ovog, odgovor je kratak i jasan:

sdp je 2010. godine imao program na cirka 500 stranica, ako me sjećanje dobro služi. tim programom su sve do u detalj objedinili, po prioritetima i stvarno je bio fantastičan. također su imali prejaku kampanju, dolazio im milanović, dakle poklopilo se da je i u hrvatskoj sdp na vlasti (famozna kukuriku koalicija), crvena revolucija, država za čovjeka, vako nako i baš se digla euforija oko sdpa, jer su ljudi vidjeli nešto u njima.

sdp osvoji najviše glasova na izborima, građani im ukažu povjerenje, stvore sebi odličnu podlogu da provedu svoj program u djelu i oni urade nešto najgore. pokažu se istima kao one koje su kritizirali.

i svi smo mi svjesni da će sdp ove izbore proći bolje nego 2014. godine, ali to će biti puno manje nego li su imali 2010. godine i zaista nema potrebe da napadaš ljude koji kažu svoju procjenu, jer bi i ti trebao biti svjestan činjenica da je sadašnji sdp miljama daleko od onog prije osam godina.

i razumijem ja tu stranačku euforiju članova stranke, ali pazi da se ne razočaraš. možda nekada i nije vrijedno toga.
drug_profi

#47911 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nije bas da ima puno izbora. Ili ces ostaviti SDA, ili ces opet probati SDP. Sve ostalo sto se nudi ne obecava nista dobro.

Ili je samo proxy za jedan od ova ishoda.
zbiljovski

#47912 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Koliko SDP može osvojiti glasova na nivou FBiH ?
Leverage

#47913 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: sdp je 2010. godine imao program na cirka 500 stranica, ako me sjećanje dobro služi. tim programom su sve do u detalj objedinili, po prioritetima i stvarno je bio fantastičan. također su imali prejaku kampanju, dolazio im milanović, dakle poklopilo se da je i u hrvatskoj sdp na vlasti (famozna kukuriku koalicija), crvena revolucija, država za čovjeka, vako nako i baš se digla euforija oko sdpa, jer su ljudi vidjeli nešto u njima.

sdp osvoji najviše glasova na izborima, građani im ukažu povjerenje, stvore sebi odličnu podlogu da provedu svoj program u djelu i oni urade nešto najgore. pokažu se istima kao one koje su kritizirali.

i svi smo mi svjesni da će sdp ove izbore proći bolje nego 2014. godine, ali to će biti puno manje nego li su imali 2010. godine i zaista nema potrebe da napadaš ljude koji kažu svoju procjenu, jer bi i ti trebao biti svjestan činjenica da je sadašnji sdp miljama daleko od onog prije osam godina.

i razumijem ja tu stranačku euforiju članova stranke, ali pazi da se ne razočaraš. možda nekada i nije vrijedno toga.
Ovako.

SDP je tad imao program "5 politika". Slažem se da je to bio dobar program ali u njemu nije bilo tako dobrih konkretnih objašnjenja kao u Planu 10. Plan 10 je sigurno bolji.

Kampanja je bila vrhunska i ljudi su polagali veliku nadu u SDP tad. I to se slažem. Ali detaljnije obrati pažnju na ovogodišnju kampanju pa tek onda donesi zaključak o njoj. Dvorane su ponovo pune, a tek ćemo vidjeti kako će biti posjećeni centralni skupovi u većim gradovima.

Milanović je dolazio, ali Kukuriku koalicija nije bila na vlasti u tom momentu, nego su na vlast došli godinu kasnije. Kamo sreće da kvaziljevičar Milanović nikad nije došao da podrži SDP BiH, to je što se mene tiče. Malo off-topica, nadam se da će SDP Hrvatske iz trenutne krize izaći jači i sa ljudima koji razumiju ljevičarske prioritete novog doba.

Razočarenje u ono što je bilo iskazao sam prvi ja, tako da meni ne treba držati lekcije o tome. Nekoliko puta sam ponovio da na tim izborima nisam glasao za SDP i ne samo to, rekao sam da ja nikad više neću glasati za SDP dok je Lagumdžija bilo kakav faktor tamo. Srećom, Lagumdžija je vrlo brzo sklonjen na margine i danas ljudi u partiji okreću leđa kad on prolazi, to ti može potvrditi svako ko je član GO ili se barem nalazio u blizini dok se održavaju sjednice GO.

To da li će ili neće SDP proći bolje ili lošije nego 2010. i 2014. ćemo još da vidimo. Svi mi imamo svoje procjene i to je ok.

Ali, ja ovdje ljude ne napadam radi procjena nego zato što su bezobrazni, vrijeđaju, izmišljaju i slično. I nastavit ću to da radim i ubuduće, uživam da ih argumentovano upropaštavam. Tako da nema nikakve dileme što se toga tiče. I neću više da se bavim tim likovima.

Suštinska razlika je u slijedećem. Postoje ljudi koji ne vjeruju da se SDP uopšte promijenio iako je SDP napravio upravo ono što su od njega tražili članovi i simpatizeri, dakle otjerao Lagumdžiju i dao moć odlučivanja članovima. Njihovo pravo je da im to nije dovoljno isto kao što je moje pravo da vjerujem da je to prava stvar. I vidjet ćemo kako će to biti ocijenjeno na izborima.

Što se mene lično tiče ja sigurno neću postati socijalni slučaj ni sa još 4 godine vladavine PDA i SDA. Ali će mnogi od onih koji nisu shvatili važnost trenutka i glasali su za ove iste, prvo doći pred centralu SDP-a i tražiti nešto. I opet će im biti pružena ruka. Ali 4 godine će otići u nepovrat.
drug_profi

#47914 Re: SDP

Post by drug_profi »

Jednostavno nema logike da si nezadovoljan stanjem i da glasas za iste ljude koji su takvo stanje i stvorili.
A onda ides da jalovo protestujes i blokiras ceste. Stvar se mijenja i odlucuje na izborima i samo tad. U nasem decentralizovanom sistemu nema boljeg nacina, iako su cak i tu dosta ogranicene mogucnosti promjena.
putokaz1

#47915 Re: SDP

Post by putokaz1 »

zbiljovski wrote:Koliko SDP može osvojiti glasova na nivou FBiH ?
Teško pitanje
Može Manje od SDA više od ostalih
invincible1921

#47916 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Alfons Kauders wrote:
zippoo87 wrote:Sada se najbolje vidi neujedinjenost ljevice i kako ce se glasovi usitniti na milion kandidata i niti jedan nece imati sestocifren broj na kraju
a sve je u startu pogazio Komsic...tacnije sluzbeno,jer je prvi objavio svoju kandidaturu a nesluzbeno su i SDP i DF zajedno usrali...sve neka gluma da su oni "veliki" i da oni vode kolo...pa sto junaci ne pokazu tu svoju velicinu na nekom drzavotvornom potezu,na necemu drustveno korisnom a ne samo na licnoj koristi,kao sto sada Komsic jase...navikla gujica na visoku budzetsku platu a da ne radis nista
eto bio je u Parlamentu,tamo se barem mora diskutovati i ni to nije uradio niti jednom za 4 godine...i onda dodju ublehasi i pricaju da je Komsic dobar...dobar za sta,dobar kome i za cije interese dobar ?

nema dobrog budzetlije...on da je dobar,bio bi biznismen,profesor,naucnik a ne lezihljebovic i palamud
mene samo fascinira da ovo narod ne vidi...znaci ovdje su varanje,laganje u muljanje najpozeljnije osobine,narod se na to pali
tugo moja...biti ce i meni voziti vani,ova krezuba masa koja nam bira vlast je dno dna a ja opet najvise krivim one druge,"pametne",sto ne glasaju nikako
Dobar je Komsic, tj bolji je od alternative u vidu Covica. Dobar je i Falatar u istom svojstvu. I Denis bi bio bolji od Sefika, a Hadzikadic bi bio bolji od obojice.

Medjutim, posto opozicione stranake vode ljudi koji bukvalno nisu u stanju sjesti za isti stol zbog beskrajne mrznje prema drugima, nijedan od navedenih nece proci. Mozda Komsic, ali i to bi bilo cudo.

Kako sad stvari stoje "opozicija" bi ove izbore izgubila i kad bi osvojila 400,000 savrseno rasporedjenih glasova (jer nema zajednickih lista). Maksimum im je bio s Komsicem kad je osvojio 330,000 glasova, i to prije 8 godina, prije no sto je iz zemlje isparilo 200,000 ljudi koji bi mahom glasali za takve politicke opcije.

Treba im preko 400,000 glasova da ujedinjeni uzmu 1-2 pozicije u predsjednistvu i formiraju vlast, a u stvarnosti nece osvojiti ni 250,000 svi skupa. Kako sada stvari stoje, ni Komsic nece u predsjednistvo, kamoli Falatar ili Denis. Zapravo, teoretski bi bilo moguce da opozicija ovaj put dobije i 450,000 ili 500,000 glasova i opet izgubi zbog mora kandidata i stranaka u igri.
Nema to veze sa mrznjom nego naprotiv sa ljubavlju...onom prema fotelji budzetu i funkciji...
invincible1921

#47917 Re: SDP

Post by invincible1921 »

putokaz1 wrote:
zbiljovski wrote:Koliko SDP može osvojiti glasova na nivou FBiH ?
Teško pitanje
Može Manje od SDA više od ostalih
Zadovoljili bi se sa nekih 22 mjesta u parlamentu Fbih a procjena je da objektivno maksimum maksimuma je 25 pa sad nez kolko je to u glasovima
last mohicans

#47918 Re: SDP

Post by last mohicans »

Akibh wrote:
last mohicans wrote:Trolanje vam nece puno pomoci. SDP je pobjednička stranka na KS, a vidjet cemo da li ce i na nivo FBiH.
:D , sidje pobjednik
Slobodno me kvotaj poslije 7.10 a i ja cu tebe. Nemojte se sakriti u mišije rupe.
zippoo87

#47919 Re: SDP

Post by zippoo87 »

treba poceti gradjanima postavljati pitanja koja ce licno razumjeti,tj. koja ce im biti postavljena u prvom licu
tipa,da li bi ti tom i tom politicaru povjerio svoju ustedjevinu,svoju firmu,svoju kucu i da li si siguran da ce je unaprijediti a ne prodati prvom prilikom
tek tada bi se razabralo zito od kukolja
mi sada imamo kandidate koji u kampanje govore "JA cu..." a kada ih izaberes predju u "ONI su..."...dakle on nije nista ukrao,oni su,nije on nista...odmah se koristi trece lice

evo onaj jedan kandidat javno kaze da bi i on krao ali bi "davao" i gradjanima ...eto na koji nivo "demokratije" smo mi dosli...
a onaj ko provede vise od 4 godine na budzetu,garantovano je kvarljiv i osladila mu se stolica...ovo mogu potvrditi na nekim primjerima iz lokalne sredine,znaci idealno bi bilo svake 4 godine komplet garnituru promijeniti ali ovo je utopija
invincible1921

#47920 Re: SDP

Post by invincible1921 »

zippoo87 wrote:treba poceti gradjanima postavljati pitanja koja ce licno razumjeti,tj. koja ce im biti postavljena u prvom licu
tipa,da li bi ti tom i tom politicaru povjerio svoju ustedjevinu,svoju firmu,svoju kucu i da li si siguran da ce je unaprijediti a ne prodati prvom prilikom
mi sada imamo kandidate koji u kampanje govore "JA cu..." a kada ih izaberes predju u "ONI su..."...dakle on nije nista ukrao,oni su,nije on nista...odmah se koristi trece lice

evo onaj jedan kandidat javno kaze da bi i on krao ali bi "davao" i gradjanima ...eto na koji nivo "demokratije" smo mi dosli...
a onaj ko provede vise od 4 godine na budzetu,garantovano je kvarljiv i osladila mu se stolica...ovo mogu potvrditi na nekim primjerima iz lokalne sredine,znaci idealno bi bilo svake 4 godine komplet garnituru promijeniti ali ovo je utopija

Treba i napravit da ako nisu imucan bar duplo vise da imas godianja primanja nego sto ces imat kao parlamentarac ne mozes ljudino u politiku.

Takodjer bi ukinuo i da neko ima pravo bit 20 godina u parlamentima ...pa jbt imas ljudi ja ruku dajem da nisi ni cuo za njih a uzimaju 10 godina po 10 milja mjesecno...
zippoo87

#47921 Re: SDP

Post by zippoo87 »

invincible1921 wrote:
zippoo87 wrote:treba poceti gradjanima postavljati pitanja koja ce licno razumjeti,tj. koja ce im biti postavljena u prvom licu

Treba i napravit da ako nisu imucan bar duplo vise da imas godianja primanja nego sto ces imat kao parlamentarac ne mozes ljudino u politiku.

Takodjer bi ukinuo i da neko ima pravo bit 20 godina u parlamentima ...pa jbt imas ljudi ja ruku dajem da nisi ni cuo za njih a uzimaju 10 godina po 10 milja mjesecno...
osim ako su direktno izabrani a takvih je zaista malo
vecina ovih najvecih muljatora i stetocina ulazi preko kompenzacijskih listi i vjecito su na budzetu a niko ih ne bira niti zeli gledati tu
i te kompenzacijske liste bi ukinuo...prolaze samo oni koje direktno izaberes
invincible1921

#47922 Re: SDP

Post by invincible1921 »

zippoo87 wrote:
invincible1921 wrote:

osim ako su direktno izabrani a takvih je zaista malo
vecina ovih najvecih muljatora i stetocina ulazi preko kompenzacijskih listi i vjecito su na budzetu a niko ih ne bira niti zeli gledati tu
i te kompenzacijske liste bi ukinuo...prolaze samo oni koje direktno izaberes

Meni recimo najvise u oci su upali semiha borovac i genjac. Nisam cuo za njih bar 7 8 godina kad ovaj lola predsjednik skupstine jel ono federalne? A semiha nakav rukovodioc za nesto..
statixx

#47923 Re: SDP

Post by statixx »

tandmand wrote:http://www.sdp.ba/publikacije/Plan10.pdf

Lijepo zamišljeno, no da bi se ovo financijski izguralo potreban je bosanski Maršalov plan a da bi se provelo politički, s obzirom na mentalitet naroda, trebala bi kakva boljševička revolucija, od koje su ovi SDP "party komunisti" jako jako daleko.

Pa ukidanjem kantona osigurace 500 mil KM. :oops: :D
invincible1921

#47924 Re: SDP

Post by invincible1921 »

statixx wrote:
tandmand wrote:http://www.sdp.ba/publikacije/Plan10.pdf

Pa ukidanjem kantona osigurace 500 mil KM. :oops: :D
A to ce se desit tek tako xd
zippoo87

#47925 Re: SDP

Post by zippoo87 »

sutra
rno budzetlije trce da ukinu kantone...svi ce na izborima glasati za "rusitelje" kantona :-D
Post Reply