skoronikako wrote: ↑12/11/2020 12:26
"Objektivnom" Fuadovom posmatracu, ovi zahtjevi Celika mogu zvucati samo kao trazenje para, ali je to u sustini samo zahtjev da se provedu odluke Gradskog vijeca i nista vise.
Ovo je samo znak da se u ovom gradu nista lijepo ne moze uraditi bez uplitanja glavnog i nedogovornog. Na kraju krajeva, to i nisu njegove pare da on odredjuje, vec treba da sprovodi odluke GV.
Objektivnim Dofuovim posmatracima su jedino ravni likovi poput bate koji su indiferentni na sve. I sudbina moje porodice je vezana za jednu propalu Zenicku firmu na jedan ne samo egzistencijalni vec i emotivni nacin ali nevidim niti gledam to kao poveznicu da i drugi treba da propadnu ako se mogu spasiti.
Meni su fascinantni likovi koji se nakon 4 godine i svih do u detalje dokumentovanih desavanja i dalje pojave na forumu i pitaju zasto se Fudi ispostavlja racun za Celik?! Prosto nevjerovatno (prihvatam da svi imamo pravo na svoje) razmisljanje, ali se radi ne o nepoznavanju stanja vec nedostatku zelje da se sta procita i sazna. Uz naravno dozu stranackog djelovanja kako bi se stvorila konfuzija medju forumskim pucanstvom

.
Gotovo svi ovi dugovi koje su momci pocistili u zadnjih par jeseci su indirektno stvoreni Fudinim djelovanjem. Od dugova igracima, do dugova radnoj zajednici. A sve pod okriljem “investitora” kojeg je on isforsirao.
Porediti dug Celika koji je realno izmedju 4-5 miliona maraka ako i toliko sa privrednim gigantima koji su dugovali desetine miliona pa cak i privredne subjekte poput Zenicatransa je neozbiljno i nije uporedivo. Celik je sinonim Zenice kao nista i niko drugi. Celik je veoma lahko rijesiv problem, za koji treba nesto malo para (na godisnjem nivou duplo manje nego vecina drugih gradova izdvaja za svoje premijer ligase), i jos manje politicke volje da se to rijesi.
Mi imamo na sceni tipa koji je “zahaturio” i koji sam sebe smatra bogom i koji forsira najgoru mogucu opciju. Samo zbog toga sto mu je ego povrijedjen. Tipa koji ima odluke gradskog vijeca ali ih odbija da izvrsi. To nije nacin na koji se rijesavaju problemi, niti nacin rada za zajednicu. Egomanijacima treba pokazati vrata i dobro ih zalupiti kada izadju. Meni je istinski zao sto nemamo kriticnu masu kandidata koji su kvalitetni, kao sto mi je zao i ljudi koji nasjedaju na istu mantru vec par desetljeca. Nekad SDA, sada Fudo, ista prica, isti predizborni javni radovi, sve isto samo narod jos gluplji nego li je bio.