SDP

General War

#47876 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:Jah. Evo svi trče da to isto pomisle.

Mislim fakat jel baš moraš bit toliko bezvezan, zar se ne možeš bar malo potrudit' da te neko ozbiljno shvati?

Pitanje je bilo retoričko.
Ima li ista istinito sto si dosad rekao?
Tvom pokretu ne treba niko ko shvata vec ovce.
Roccohljup

#47877 Re: SDP

Post by Roccohljup »

zippoo87 wrote:Sada se najbolje vidi neujedinjenost ljevice i kako ce se glasovi usitniti na milion kandidata i niti jedan nece imati sestocifren broj na kraju
a sve je u startu pogazio Komsic...tacnije sluzbeno,jer je prvi objavio svoju kandidaturu a nesluzbeno su i SDP i DF zajedno usrali...sve neka gluma da su oni "veliki" i da oni vode kolo...pa sto junaci ne pokazu tu svoju velicinu na nekom drzavotvornom potezu,na necemu drustveno korisnom a ne samo na licnoj koristi,kao sto sada Komsic jase...navikla gujica na visoku budzetsku platu a da ne radis nista
eto bio je u Parlamentu,tamo se barem mora diskutovati i ni to nije uradio niti jednom za 4 godine...i onda dodju ublehasi i pricaju da je Komsic dobar...dobar za sta,dobar kome i za cije interese dobar ?

nema dobrog budzetlije...on da je dobar,bio bi biznismen,profesor,naucnik a ne lezihljebovic i palamud
mene samo fascinira da ovo narod ne vidi...znaci ovdje su varanje,laganje u muljanje najpozeljnije osobine,narod se na to pali
tugo moja...biti ce i meni voziti vani,ova krezuba masa koja nam bira vlast je dno dna a ja opet najvise krivim one druge,"pametne",sto ne glasaju nikako

ma nabijem ih ja sve na neku stvar......da se toliko brinu za drzavu i narod uradili bi sve da postignu dogovor i izasli bi sa zajedničkim kandidatima (za predsjedništvo) koji nisu članovi niti jedne partije. Ovako je svima jasno da su samo guzice i fotelje njima bitne....
julisiz es grant

#47878 Re: SDP

Post by julisiz es grant »

GandalfSivi wrote:Najjaci su mi ovi sto citiraju Safinu pudlicu. A dobar je novinar bio, nekada davno...
Ko je Safa?
drug_profi

#47879 Re: SDP

Post by drug_profi »

Roccohljup wrote:
ma nabijem ih ja sve na neku stvar......da se toliko brinu za drzavu i narod uradili bi sve da postignu dogovor i izasli bi sa zajedničkim kandidatima (za predsjedništvo) koji nisu članovi niti jedne partije. Ovako je svima jasno da su samo guzice i fotelje njima bitne....
Druze? Pa nije valdja da si jedini koji ne zna zasto ljudi idu u politiku?

Jer su filantropi? Neeee!

U politiku se ulazi radi sebe i svoje guzice jer nisi sposoban da drugacije zaradis takve pare, ili zato sto imas talenta za biznis, ali tvom biznisu bi pomoglo i da si politicki aktivan. Uglavnom RADI SEBE i svoje guzice.
E sad je svačiji zadatak da među svim tim prodavačima ubleha pronađemo nekog ko će osim za sebe, uraditi nešto i za nas.
Ja lično mislim da takvih ima u SDP i NS. Mozda pokoji rijedak slučaj u drugim strankama, ali ja ih ne mogu prepoznati.
invincible1921

#47880 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Na stranu i politicka uvjerenja i sve....

Mogu progutati bakira ipak raja glasa zbog imena, mogo bi sebiju pa cak i zvizdic. Medjutim nez kakva budala moras bit da podrsis ublehu poput dzaferovica....

Kandidatura u rangu bakir 60 minuta kad se kandidovao
Last edited by invincible1921 on 25/09/2018 10:53, edited 1 time in total.
Roccohljup

#47881 Re: SDP

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote:
Roccohljup wrote:
Druze? Pa nije valdja da si jedini koji ne zna zasto ljudi idu u politiku?

Jer su filantropi? Neeee!

U politiku se ulazi radi sebe i svoje guzice jer nisi sposoban da drugacije zaradis takve pare, ili zato sto imas talenta za biznis, ali tvom biznisu bi pomoglo i da si politicki aktivan. Uglavnom RADI SEBE i svoje guzice.
E sad je svačiji zadatak da među svim tim prodavačima ubleha pronađemo nekog ko će osim za sebe, uraditi nešto i za nas.
Ja lično mislim da takvih ima u SDP i NS. Mozda pokoji rijedak slučaj u drugim strankama, ali ja ih ne mogu prepoznati.
Ama daleko sam od tog idealizma i utopije, al mi pun klinac više punih usta države i naroda a ama baš ništa konkretno na tom polju da urade. Slažem se da u svakoj (skoro) stranci ima sigurno poštenih i dobrih ljudi, al džaba im sve kad su glavonje egomanijaci, narcisti i paraziti.
Alfons Kauders

#47882 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

zippoo87 wrote:Sada se najbolje vidi neujedinjenost ljevice i kako ce se glasovi usitniti na milion kandidata i niti jedan nece imati sestocifren broj na kraju
a sve je u startu pogazio Komsic...tacnije sluzbeno,jer je prvi objavio svoju kandidaturu a nesluzbeno su i SDP i DF zajedno usrali...sve neka gluma da su oni "veliki" i da oni vode kolo...pa sto junaci ne pokazu tu svoju velicinu na nekom drzavotvornom potezu,na necemu drustveno korisnom a ne samo na licnoj koristi,kao sto sada Komsic jase...navikla gujica na visoku budzetsku platu a da ne radis nista
eto bio je u Parlamentu,tamo se barem mora diskutovati i ni to nije uradio niti jednom za 4 godine...i onda dodju ublehasi i pricaju da je Komsic dobar...dobar za sta,dobar kome i za cije interese dobar ?

nema dobrog budzetlije...on da je dobar,bio bi biznismen,profesor,naucnik a ne lezihljebovic i palamud
mene samo fascinira da ovo narod ne vidi...znaci ovdje su varanje,laganje u muljanje najpozeljnije osobine,narod se na to pali
tugo moja...biti ce i meni voziti vani,ova krezuba masa koja nam bira vlast je dno dna a ja opet najvise krivim one druge,"pametne",sto ne glasaju nikako
Dobar je Komsic, tj bolji je od alternative u vidu Covica. Dobar je i Falatar u istom svojstvu. I Denis bi bio bolji od Sefika, a Hadzikadic bi bio bolji od obojice.

Medjutim, posto opozicione stranake vode ljudi koji bukvalno nisu u stanju sjesti za isti stol zbog beskrajne mrznje prema drugima, nijedan od navedenih nece proci. Mozda Komsic, ali i to bi bilo cudo.

Kako sad stvari stoje "opozicija" bi ove izbore izgubila i kad bi osvojila 400,000 savrseno rasporedjenih glasova (jer nema zajednickih lista). Maksimum im je bio s Komsicem kad je osvojio 330,000 glasova, i to prije 8 godina, prije no sto je iz zemlje isparilo 200,000 ljudi koji bi mahom glasali za takve politicke opcije.

Treba im preko 400,000 glasova da ujedinjeni uzmu 1-2 pozicije u predsjednistvu i formiraju vlast, a u stvarnosti nece osvojiti ni 250,000 svi skupa. Kako sada stvari stoje, ni Komsic nece u predsjednistvo, kamoli Falatar ili Denis. Zapravo, teoretski bi bilo moguce da opozicija ovaj put dobije i 450,000 ili 500,000 glasova i opet izgubi zbog mora kandidata i stranaka u igri.
Roccohljup

#47883 Re: SDP

Post by Roccohljup »

oliti sami sebi u noge pucali...... :-) :-)
Alfons Kauders

#47884 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Roccohljup wrote:

Nema od tog nista. Da su se htjeli ili mogli dogovoriti, to bi uradili ne za ove izbore, vec za lokalne 2016.

Shvatili su da ne mogu i krenuli u bezpostednu borbu za vlastite pozicije i mandate. Njima ove godine uopste nije cilj osvojiti vlast, vec pobijediti suparnike u opoziciji. Za vlast ih zaboli ona stvar.
Roccohljup

#47885 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:
Nema od tog nista. Da su se htjeli ili mogli dogovoriti, to bi uradili ne za ove izbore, vec za lokalne 2016.

Shvatili su da ne mogu i krenuli u bezpostednu borbu za vlastite pozicije i mandate. Njima ove godine uopste nije cilj osvojiti vlast, vec pobijediti suparnike u opoziciji. Za vlast ih zaboli ona stvar.

Nego Alfonsije......jel ti i dalje ostaješ pri tom da je najbolje za SDA pa da sve ode dođavola? :D :D :D :D :D :D :D
Alfons Kauders

#47886 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Roccohljup wrote:oliti sami sebi u noge pucali...... :-) :-)
Ne mora znaciti, ovisi od cilja. Ako im je cilj bio pobijediti na izborima i formirati vlast, onda jesu.

Medjutim, koliko se sjecam proteklih nekoliko godina, cilj im je bio unistiti suparnike u opoziciji. To su uspjesno odradili, sto jest jest.
Alfons Kauders

#47887 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Roccohljup wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nego Alfonsije......jel ti i dalje ostaješ pri tom da je najbolje za SDA pa da sve ode dođavola? :D :D :D :D :D :D :D
Jok.

Sad imam PDA kao rezervnu opciju! :lol:
Roccohljup

#47888 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:
Roccohljup wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jok.

Sad imam PDA kao rezervnu opciju! :lol:
Doduše....bolji je šejtan iz svoje avlije :D Samo hrabro, do konačnog kraha :D :D
GandalfSivi

#47889 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

julisiz es grant wrote:
GandalfSivi wrote:Najjaci su mi ovi sto citiraju Safinu pudlicu. A dobar je novinar bio, nekada davno...
Ko je Safa?
Safa ti je banka, Safa ti je kum. Mozes se kockati koliko god hoces, zaduziti se i lijevo i desno, nista ne brini, Safa ce ti pokriti sve dugove. Jednog dana, a taj dan mozda nikada nece doci, Safa ce te pitati za uslugu ili dvije. I onda ces napisati text “A sad adio”.

Nekadasnji gradonacelnik Mostara, prvo clan SDA, pa SBiH, trenutno gura Komsica, covjek sa najvecom pudlicom na svijetu, Safet Orucevic.
Leverage

#47890 Re: SDP

Post by Leverage »

vatrogasac wrote:
Leverage wrote::lol:

Pa to čak nije ni anketa, to je procjena autora teksta.

Barem pročitaj tekst kad ga već citiraš.
Sve je procjena. Ko zna sigurno? Šta procjenjuje Pećanin između koga se vodi mrtva trka? Zafrkano je kada podcijeniš protivnika. 24:30.

Jesu, sve procjene i to sve bezveznih likova.

Kad se sedmog prebroje listići u pleksiglas kutijama neću se ja morati kriti po mišijim rupama nego oni. Ako uopšte znaju šta je sramota.
julisiz es grant

#47891 Re: SDP

Post by julisiz es grant »

GandalfSivi wrote:
julisiz es grant wrote:
Ko je Safa?
Safa ti je banka, Safa ti je kum. Mozes se kockati koliko god hoces, zaduziti se i lijevo i desno, nista ne brini, Safa ce ti pokriti sve dugove. Jednog dana, a taj dan mozda nikada nece doci, Safa ce te pitati za uslugu ili dvije. I onda ces napisati text “A sad adio”.

Nekadasnji gradonacelnik Mostara, prvo clan SDA, pa SBiH, trenutno gura Komsica, covjek sa najvecom pudlicom na svijetu, Safet Orucevic.
Otkad je on toliko moćan van Mostara, ne pamtim kad sam išta čuo o čovjeku, zaboravio sam i da je živ.
General War

#47892 Re: SDP

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:

Dobar je Komsic, tj bolji je od alternative u vidu Covica. Dobar je i Falatar u istom svojstvu. I Denis bi bio bolji od Sefika, a Hadzikadic bi bio bolji od obojice.

Medjutim, posto opozicione stranake vode ljudi koji bukvalno nisu u stanju sjesti za isti stol zbog beskrajne mrznje prema drugima, nijedan od navedenih nece proci. Mozda Komsic, ali i to bi bilo cudo.

Kako sad stvari stoje "opozicija" bi ove izbore izgubila i kad bi osvojila 400,000 savrseno rasporedjenih glasova (jer nema zajednickih lista). Maksimum im je bio s Komsicem kad je osvojio 330,000 glasova, i to prije 8 godina, prije no sto je iz zemlje isparilo 200,000 ljudi koji bi mahom glasali za takve politicke opcije.

Treba im preko 400,000 glasova da ujedinjeni uzmu 1-2 pozicije u predsjednistvu i formiraju vlast, a u stvarnosti nece osvojiti ni 250,000 svi skupa. Kako sada stvari stoje, ni Komsic nece u predsjednistvo, kamoli Falatar ili Denis. Zapravo, teoretski bi bilo moguce da opozicija ovaj put dobije i 450,000 ili 500,000 glasova i opet izgubi zbog mora kandidata i stranaka u igri.
Sad ce tebi @ leverage objasnit da nije do njih vec do naroda i Hadzikadica sto im krade glasove. :D
Alfons Kauders

#47893 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Roccohljup wrote:Doduše....bolji je šejtan iz svoje avlije :D Samo hrabro, do konačnog kraha :D :D
Bolje naplatiti glas za Kuku nego baciti glas na Hadzikadica ili Falatara :D Ili Denisa, Zeljka, Sepica itd... :D
boshniak

#47894 Re: SDP

Post by boshniak »

Ostavio mi neko SDP-ov letak za vrata Plan 10, ovo k'o da skupljaju glasove od djece iz vrtica, plan za nadrealista "Uzmes loptu i dadneš gol, jel to teško"
Leverage

#47895 Re: SDP

Post by Leverage »

Pa pročitaj cijeli plan, šta si se uhvatio letka.
drug_profi

#47896 Re: SDP

Post by drug_profi »

http://www.sdp.ba/publikacije/Plan10.pdf

Samo bilo bi dobro da su stavili neke rokove. Da ne bude ko sa Bakirom, da mu treba 12 godina za nešto, ako poživi i bude na vlasti.
General War

#47897 Re: SDP

Post by General War »

drug_profi wrote:http://www.sdp.ba/publikacije/Plan10.pdf

Samo bilo bi dobro da su stavili neke rokove. Da ne bude ko sa Bakirom, da mu treba 12 godina za nešto, ako poživi i bude na vlasti.
Imali su isto i prosli put " deset poliKita" i zavrsili sa metlom u guzici i popaljenim zgradama...toliko o njihovoj politici.
Ista raja, ista lafina.
Last edited by General War on 25/09/2018 14:59, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#47898 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

julisiz es grant wrote: Otkad je on toliko moćan van Mostara, ne pamtim kad sam išta čuo o čovjeku, zaboravio sam i da je živ.
To i jeste fazon...
Leverage

#47899 Re: SDP

Post by Leverage »

Rokove će postaviti građani. Nema puno otezanja ili ponovo slijedi paljevina. Neće im bit' lako ni u partiji a kamo li s narodom. Prvi kranovi će se pojavit' vrlo brzo - iz straha. Prvo povećanje plata i penzija isto tako - iz straha.
drug_profi

#47900 Re: SDP

Post by drug_profi »

General War wrote:

Imali su isto i prosli put " deset poliKita" i zavrsili sa metlom u guzici i popaljenim zgradama...toliko o njihovoj politici.
Ista raja, ista lafina.
Nisam siguran da popaljene zgrade imaju direktne veze sa SDP vlašću, ali hajd nek ti bude.

Ako je narod tako osjetljiv da nakon 3 godine slabe vlasti reaguje bunom, a spreman je da trpi 20 godina užasne destruktivne vlasti bez MU ni BE, onda ćemo reći da je SDP zaista katastrofa.
Post Reply