zippoo87 wrote:Sada se najbolje vidi neujedinjenost ljevice i kako ce se glasovi usitniti na milion kandidata i niti jedan nece imati sestocifren broj na kraju
a sve je u startu pogazio Komsic...tacnije sluzbeno,jer je prvi objavio svoju kandidaturu a nesluzbeno su i SDP i DF zajedno usrali...sve neka gluma da su oni "veliki" i da oni vode kolo...pa sto junaci ne pokazu tu svoju velicinu na nekom drzavotvornom potezu,na necemu drustveno korisnom a ne samo na licnoj koristi,kao sto sada Komsic jase...navikla gujica na visoku budzetsku platu a da ne radis nista
eto bio je u Parlamentu,tamo se barem mora diskutovati i ni to nije uradio niti jednom za 4 godine...i onda dodju ublehasi i pricaju da je Komsic dobar...dobar za sta,dobar kome i za cije interese dobar ?
nema dobrog budzetlije...on da je dobar,bio bi biznismen,profesor,naucnik a ne lezihljebovic i palamud
mene samo fascinira da ovo narod ne vidi...znaci ovdje su varanje,laganje u muljanje najpozeljnije osobine,narod se na to pali
tugo moja...biti ce i meni voziti vani,ova krezuba masa koja nam bira vlast je dno dna a ja opet najvise krivim one druge,"pametne",sto ne glasaju nikako
Dobar je Komsic, tj bolji je od alternative u vidu Covica. Dobar je i Falatar u istom svojstvu. I Denis bi bio bolji od Sefika, a Hadzikadic bi bio bolji od obojice.
Medjutim, posto opozicione stranake vode ljudi koji bukvalno nisu u stanju sjesti za isti stol zbog beskrajne mrznje prema drugima, nijedan od navedenih nece proci. Mozda Komsic, ali i to bi bilo cudo.
Kako sad stvari stoje "opozicija" bi ove izbore izgubila i kad bi osvojila 400,000 savrseno rasporedjenih glasova (jer nema zajednickih lista). Maksimum im je bio s Komsicem kad je osvojio 330,000 glasova, i to prije 8 godina, prije no sto je iz zemlje isparilo 200,000 ljudi koji bi mahom glasali za takve politicke opcije.
Treba im preko 400,000 glasova da ujedinjeni uzmu 1-2 pozicije u predsjednistvu i formiraju vlast, a u stvarnosti nece osvojiti ni 250,000 svi skupa. Kako sada stvari stoje, ni Komsic nece u predsjednistvo, kamoli Falatar ili Denis. Zapravo, teoretski bi bilo moguce da opozicija ovaj put dobije i 450,000 ili 500,000 glasova i opet izgubi zbog mora kandidata i stranaka u igri.