Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
sumirprimus

#47851 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

avetinja wrote:Mujaba bi podržao Želju. Znači da moraju zapeti. :lol:
Mogu mislit njegove dvojbe u nedelju :lol: :lol:
zipoo

#47852 Re: Premijer liga BiH

Post by zipoo »

Dat ce grad i tih 50k KM

Meni je ovo bas glupa stvar. Ok ovo za licence to je vec nesto drugo i drugaciji prisutp.
Ali recimo one suspenzije to je cista glupost. Sloboda je suspendovana i do utakmice mora se to uplatiti inace nece odigrati. I tako ce se sljedece sezone ista stvar desiti i sve u krug. Klub se treba kazniti oduzimanjem 3 boda istog onog trenutka kada ne ispuni obaveze do određenog roka, pa onda suspendovati do sljedece utakmice. Pa ce onda i uprave raditi bolje, nece vise biti cirkusa, klubovi ce cistiti dugove. Bit ce ozbiljniji pristup
Ovako se vrtimo u krug
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#47853 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Charuga wrote:https://www.klix.ba/sport/nogomet/selve ... /170525070

Jebem ga ja, može li se naći 5.000 ljudi u Zenici koji vole klub, pa da svako da po 10 KM? Može se ta cifra smanjiti ako se uključe i privatnici.
Meni nije jasno sta hoce ovaj Satorovic. Frajer je izabran kao neki spasitelj Celika koji treba da ih izvadi iz krize, a sve sto radi je da moljaka grad i politicare da im daju pare, kroz neko politicko ucjenjivanje. Ista situacija kao u Slobodi, mi cemo sve ali grad mora dati milion i po KM. Ma hajte molim vas.
Umjesto sto ovako moljakaju grad i zive od njihove sadake, bolje bi bilo da skontaju neki koncept za sponzore, da privuku sponzore i da tako skupe pare, ili neki drugi vid aktivnosti.
Od pocetka mi je ovo kod njih djelovalo neozbiljno, a evo sve su prilike i da jeste. Ovako i dunge lange moze voditi klub. Daj marku. Jedan jedini klub u gradu, kakvog god da je ekonomskog stanja, i oni opet pred bankrotom. Pa roknite se. Da ne mogu naci 10 firmi iz grada po 5000, ili 50 firmi po hiljadu. Da ne mogu izlobirati neke firme da poguraju itd itd ma milion nacina ima da se navuce tih 50.000 ali jok najlakse je kmeciti i traziti od grada i drzave.
Nek Celik napravi ugovor s nekom firmom o posudbi 50 000 KM a poskupite cijene ulaznica za marku, i od svake karte marka ide za vracanje duga. Do kraja sezone bi se skupilo tih para i vratile bi se pare, ili ipak ne mogu prodati 50000 karata za sezonu.
Last edited by F&N on 25/05/2017 18:49, edited 2 times in total.
cvijet s reverom

#47854 Re: Premijer liga BiH

Post by cvijet s reverom »

F&N wrote:

Jebem ga ja, može li se naći 5.000 ljudi u Zenici koji vole klub, pa da svako da po 10 KM? Može se ta cifra smanjiti ako se uključe i privatnici.
Meni nije jasno sta hoce ovaj Satorovic. Frajer je izabran kao neki spasitelj Celika koji treba da ih izvadi iz krize, a sve sto radi je da moljaka grad i politicare da im daju pare, kroz neko politicko ucjenjivanje. Ista situacija kao u Slobodi, mi cemo sve ali grad mora dati milion i po KM. Ma hajte molim vas.
Umjesto sto ovako moljakaju grad i zive od njihove sadake, bolje bi bilo da skontaju neki koncept za sponzore, da privuku sponzore i da tako skupe pare, ili neki drugi vid aktivnosti.
Od pocetka mi je ovo kod njih djelovalo neozbiljno, a evo sve su prilike i da jeste. Ovako i dunge lange moze voditi klub. Daj marku.
Dao Cizmo tih 50 hiljada.Ovi samo hoće na budžet.I neka im neda Kasumović.Dosta je više ucjena i trošenja budžetskih para.Zaradite šta levati.
avetinja

#47855 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Zna li neko koliko je grad Zenica do sada pomogao Čeliku?
Zašto se ne pokrene tužba da se sazna ko je kriv za dugove? Neko je godinama izvlačio pare iz kluba, napravio 10 miliona KM duga i sada treba proći nekažnjeno.
Kad se sjetim akcije "Za Čelik" u kojoj je skupljeno 3 KM, sve mi bude jasno. Hiljade ljudi koji su hodali gradom za klub nisu bili u stanju da daju ni marku ili koliko je već koštao poziv. Sada su se malo izdigli sa članskim kartama, kartama prijetelja kluba, ali slabo je to. Treba privući sponzore. Najveća greška je zabrana da državne institucije ne mogu biti sponzori.
emigrazione

#47856 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Ovi gori od Hadzikamatarevića i sljedbenika, koliko god drzava pomogne vazda malo i vazda ruke ispruzene ''daj, daj, daaaaj, meni daj, daj meni vamo....''
cvijet s reverom

#47857 Re: Premijer liga BiH

avetinja wrote:Zna li neko koliko je grad Zenica do sada pomogao Čeliku?
Zašto se ne pokrene tužba da se sazna ko je kriv za dugove? Neko je godinama izvlačio pare iz kluba, napravio 10 miliona KM duga i sada treba proći nekažnjeno.
Kad se sjetim akcije "Za Čelik" u kojoj je skupljeno 3 KM, sve mi bude jasno. Hiljade ljudi koji su hodali gradom za klub nisu bili u stanju da daju ni marku ili koliko je već koštao poziv. Sada su se malo izdigli sa članskim kartama, kartama prijetelja kluba, ali slabo je to. Treba privući sponzore. Najveća greška je zabrana da državne institucije ne mogu biti sponzori.
Potrošili su do danas milijardu maraka naših para,napravili sto miliona duga a ja se ne mogu sjetiti ni jednog igrača kojeg je Čelik napravio od rata na ovamo da je ostavio bilo kakav trag u reprezentaciji BiH.Za te pare mogli smo napraviti 10 Dzeka.Al su pare išle za srbijanske polufudbalere.Jedino koga se mogu sjetiti oko Čelika je hamko begagic i onaj šupak duvnjak.Jebo im pas mater
enkoo83

#47858 Re: Premijer liga BiH

Post by enkoo83 »

F&N wrote:

Od pocetka mi je ovo kod njih djelovalo neozbiljno, a evo sve su prilike i da jeste. Ovako i dunge lange moze voditi klub. Daj marku. Jedan jedini klub u gradu, kakvog god da je ekonomskog stanja, i oni opet pred bankrotom. Pa roknite se. Da ne mogu naci 10 firmi iz grada po 5000, ili 50 firmi po hiljadu. Da ne mogu izlobirati neke firme da poguraju itd itd ma milion nacina ima da se navuce tih 50.000 ali jok najlakse je kmeciti i traziti od grada i drzave.
Nek Celik napravi ugovor s nekom firmom o posudbi 50 000 KM a poskupite cijene ulaznica za marku, i od svake karte marka ide za vracanje duga. Do kraja sezone bi se skupilo tih para i vratile bi se pare, ili ipak ne mogu prodati 50000 karata za sezonu.
Satorovic je preuzeo funkciju jer je imao obecanja politicki stranaka o pomoci ako se docepaju vlasti.Medjutim jos jednom se pokazalo da su kod nas predizborna obecanja samo mrtvo slovo na papiru.Sto se tice sponzora neda niko marke dok nevidi napredak koji se trebao desiti nakon skupstind i potpisanog reprograma koji su opet obecali prije izbora.Bilo je tu neki sponzora koji su htjeli pomoci ali zbog blokade racuna isti nisu htjeli da dajh pare hekom na ruke.U biti fudo bi najsretniji bio da ugasi celik a onda bi sa percom ulagao u zenicki rudar gdje bi njih dvojica vedrili i oblacili.Na kraju nace se i tih 50k do ponedeljka ali problem ostaje u reprogramu jer grad samo obecava a nista ne radi po tom pitanju
Korisničkoime

#47859 Re: Premijer liga BiH

Post by Korisničkoime »

Znači ako sam dobro sve pohvatao

Zrinjski prvak
Široki osvajač kupa
Ispadaju Olimpik i Čelik (99%)
Ulaze GOŠK i Borac
U ligi slijedeće sezone, GOŠK, Vitez, Jajce, Široki, Z.Mostar

Još da ispadne ova buranije Željo, Sarajevo i Sloboda pa da se igra pravi nogomet

Oj majko mila treba nam svima motkom noge polomit.

Šteta za Visoko čini mi se da su ozbiljno pristupili projektu PL BiH ali jbg neda se umjesto njih ulazi Trafika GOŠK, svježi bodovi na prodaju, popust na raniju rezervaciju.
todd_smith

#47860 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Zeljo najveci luzer decenije.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#47861 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Metalleghe ispada.
Ubit ce ih Husref i Mladost nogama.
Celik onda moze i zijaniti u Listici.
todd_smith

#47862 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

lendric wrote:Sarajevo osvaja ovu titulu, tan je uletio velike pare, sloboda uzima zrinjskog, mi remiziramo sa radnikom, a sarajevo 1-3 uzima na vrbasu
I dalje 1-0, luzeri.
Maharadza

#47863 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

lendric wrote:Sarajevo osvaja ovu titulu, tan je uletio velike pare, sloboda uzima zrinjskog, mi remiziramo sa radnikom, a sarajevo 1-3 uzima na vrbasu
Image
sumirprimus

#47864 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Wobly kralj :lol:
Zamis tek da uzmemo bilo kkakav pehar :lol:
RasAlGhul

#47865 Re: Premijer liga BiH

Post by RasAlGhul »

Za ovih pet mjeseci od Grada Zenice dobili su 250 hiljada maraka, a traže još!Kasumović im jučer uplatio 77 hiljada maraka, nedostaje im još 53 milje, oni traže još :shock: Samo sjede i čekaju da im grada sve pare daje, a niko od tih silnih navijača da se potrudi da nešto pokrene da skupljaju pare sami i da pomognu klubu!Kofa zenička ljubav prema Čeliku, a bukvalno navijači im ništa ne rade da spase klub, nego ovise o kiti Kasumovića i njegovoj dobroj volji!Zamisli Željezničaru i Sarajevu Grad da daje po 250 hiljada svako pet mjeseci?S tim dodatnim parama respektabilne bi ekipe imali!
Tomahawk11
Globalni moderator

#47866 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Sušić: Pratim Duljevića, a ne znam zašto se Željo žali na rezultat u Bijeljini

"Ako nisi u stanju da osvojiš bod u utakmici koja ti, vjerovatno, znači titulu, onda nisi ni zaslužio da budeš prvak", kaže Sušić

Ne znam zašto se na Grbavici žale na rezultat između Radnika i Zrinjskog u Bijeljini. Tu se pobjeda svakako očekivala, bez obzira u kojim okolnostima. Željo titulu nije izgubio u Bijeljini, već na Koševu, rekao je za Dnevni Avaz Safet Sušić pa dodao:

"Ako nisi u stanju da osvojiš bod u utakmici koja ti, vjerovatno, znači titulu, onda nisi ni zaslužio da budeš prvak. U bilo kojem šampionatu na svijetu rijetko će koja ekipa upropastiti takvu šansu da joj bod treba dva kola prije kako bi vjerovatno bila prvak, ali eto, Želji se to desilo i neka se ljute sami na sebe."
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#47867 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Jao Tome, taman malo zaborave.....

:lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#47868 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Sto, nije covjek nista pogrijesio :)
Neki dan je rekao da bi mu drago bilo da Zeljo bude prvak (prije derbija, mislim).
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#47869 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Ma nije pogriješio, nego sutra "sedmina" pa treba imati malo obzira.

:lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#47870 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

bit ce penal za Slobodu, sve dogovoreno :mrgreen:
cvijet s reverom

#47872 Re: Premijer liga BiH

RasAlGhul wrote:
Za ovih pet mjeseci od Grada Zenice dobili su 250 hiljada maraka, a traže još!Kasumović im jučer uplatio 77 hiljada maraka, nedostaje im još 53 milje, oni traže još :shock: Samo sjede i čekaju da im grada sve pare daje, a niko od tih silnih navijača da se potrudi da nešto pokrene da skupljaju pare sami i da pomognu klubu!Kofa zenička ljubav prema Čeliku, a bukvalno navijači im ništa ne rade da spase klub, nego ovise o kiti Kasumovića i njegovoj dobroj volji!Zamisli Željezničaru i Sarajevu Grad da daje po 250 hiljada svako pet mjeseci?S tim dodatnim parama respektabilne bi ekipe imali!
To su moje pare.Nisu Fudine.I neka im neda više ni dinara.Dosta je ucjena.
SmokingMan

#47873 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

plain vanilla wrote:bit ce penal za Slobodu, sve dogovoreno :mrgreen:
Pogledaj nas jarabi,uz to još i poraz Želje na Grbavici iz sumnjivog penala i prvaci smo. :D
Logovan

#47874 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ako nisi u stanju da osvojiš bod u utakmici koja ti, vjerovatno, znači titulu, onda nisi ni zaslužio da budeš prvak. :thumbup:

Pape :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#47875 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote:
plain vanilla wrote:bit ce penal za Slobodu, sve dogovoreno :mrgreen:
Pogledaj nas jarabi,uz to još i poraz Želje na Grbavici iz sumnjivog penala i prvaci smo. :D
Eno sad poraz....sto si toliki dusmanin, moze i remi :mrgreen:

I zaboravio si da i mi treba da dobijemo 8-)
Locked