Nigdje život nije pjesma Havaja.problemnatravunu wrote:Da, poslije filma samo rekoh onu od Šojitja "ne cveta cvetje ni u naše preduzetje..."....onako na prvu , meni nevjerovatna slika sa ruba japanskog drustva....uvijek Japan nekako smatram savremenim modernim BOGATIM društvom , bez da imaju i ovakve ljude na rubu...johnnykola wrote:
Kako kome, možda ti i ovaj bude:
,
a ono tonbić. Najtoplije preporuke.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#47826 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- pirmin
#47827 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Gledao 47m down i zaspao na pola.
Jesu li se spasile sestre?
Jesu li se spasile sestre?
- johnnykola
#47828 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

RTS1 13.45.
Slažem se sa svime što je dječko iznio (slijede spojleri):

Film je prikazan na dvadeset i prvom SFF-u 2015. godine u okviru programa Pretpremijere. Iz kataloga festivala:

HRT3 20.05.
Poljski film Kišlovskog o radničkim protestima u junu '76 u Radomu, viđen iz perspektive lokalnog sekretara Poljske ujedinjene radničke partije.
Film se zasniva na stvarnim događajima, ali su likovi izmišljeni. Jedan kratki radni dan snimljen je 1981. godine, ali je zvaničnu premijeru na televiziji imao tek 1996. godine. Međutim, tokom tih 15 godina prikazan je mnogo puta u filmskim klubovima i filmskim emisijama.
-
kakavdanakneiskustvu
#47829 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
sve bi to bilo lijepo da,bar mi koji smo na Telemachu,imamo RTS 1
- johnnykola
#47830 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Donedavno se mogao cijeli pogledati na Youtube, a onda su ga ukinuli. Standardno, može se na drugi način zaganjati, pa ko hoće neka traži.kakavdanakneiskustvu wrote:sve bi to bilo lijepo da,bar mi koji smo na Telemachu,imamo RTS 1
-
kakavdanakneiskustvu
- chakany
#47832 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Film je dostupan preko HBO GO servisa, evo maloprije sam provjerio.johnnykola wrote:Donedavno se mogao cijeli pogledati na Youtube, a onda su ga ukinuli. Standardno, može se na drugi način zaganjati, pa ko hoće neka traži.kakavdanakneiskustvu wrote:sve bi to bilo lijepo da,bar mi koji smo na Telemachu,imamo RTS 1
Ako već nemaš, aktiviraj besplatno HBO GO do 31.8. i gledaj, jer vidim da si na Telemachu
-
kakavdanakneiskustvu
#47833 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
naci cu ga valjda na netu,hvala
- johnnykola
#47834 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Svi bježe od ove aktivacije. A ono ovdje se registriraš (potreban ti samo račun da ukucaš tražene podatke). To završiš imaš po kreiranju accounta i logiranju dugme aktiviraj i otključani ti svi HBO-ovi, Cinemaxi, CineStari mislim, a i muzički kanali do 31.08. Onda odeš kao što čovjek kaza na net na hbogo.ba logiraš se i potražiš:

i lagano. Sve gotovo za pet minuta. Ako ti nećeš, zamisli kako će to uraditi naka baba.
Dodatno, ovo si odradio, opet će ti se decembru samo otključati pa ćeš imati otključano i do 15. januara gledati sve dok se boje ne rastope.:ppp

i lagano. Sve gotovo za pet minuta. Ako ti nećeš, zamisli kako će to uraditi naka baba.
Last edited by johnnykola on 01/08/2019 08:23, edited 3 times in total.
- johnnykola
#47835 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

O2 TV u ponoć.
Nesretnim spletom okolnosti sredovječni Roger O. Thornhill koji radi u oglašivačkoj agenciji biva zamijenjen za špijuna koji radi za CIA-u. Nakon što ga otme nekolicina muškaraca, završi na nepoznatu imanju gdje ga ispituje čovjeka koji je uvjeren da je on George Kaplan. Shvativši da mu je život ugrožen, Roger će morati brzo pronaći pravoga Georgea.
Ovaj Hitchcockov film se nalazi u kvadrantu E2 Movielanda kao remek-djelo:

-
kakavdanakneiskustvu
#47836 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:Svi bježe od ove aktivacije. A ono ovdje se registriraš (potreban ti samo račun da ukucaš tražene podatke). To završiš imaš po kreiranju accounta i logiranju dugme aktiviraj i otključani ti svi HBO-ovi, Cinemaxi, CineStari mislim, a i muzički kanali do 31.08. Onda odeš kao što čovjek kaza na net na hbogo.ba logiraš se i potražiš:
i lagano. Sve gotovo za pet minuta. Ako ti nećeš, zamisli kako će to uraditi naka baba.Dodatno, ovo si odradio, opet će ti se decembru samo otključati pa ćeš imati otključano i do 15. januara gledati sve dok se boje ne rastope.:ppp
Na ugovoru već postoji aktivan nalog,to mi piše kad sam krenuo ovo aktivirati?
- johnnykola
#47837 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne znam sad te detalje, ali imaš li HBO? Nazovi Telemach neka ti razjasne i vode te kako šta i dok si s njima na vezi vidi možeš li i do hbogo.ba.kakavdanakneiskustvu wrote:johnnykola wrote:Svi bježe od ove aktivacije. A ono ovdje se registriraš (potreban ti samo račun da ukucaš tražene podatke). To završiš imaš po kreiranju accounta i logiranju dugme aktiviraj i otključani ti svi HBO-ovi, Cinemaxi, CineStari mislim, a i muzički kanali do 31.08. Onda odeš kao što čovjek kaza na net na hbogo.ba logiraš se i potražiš:
i lagano. Sve gotovo za pet minuta. Ako ti nećeš, zamisli kako će to uraditi naka baba.Dodatno, ovo si odradio, opet će ti se decembru samo otključati pa ćeš imati otključano i do 15. januara gledati sve dok se boje ne rastope.:ppp
Na ugovoru već postoji aktivan nalog,to mi piše kad sam krenuo ovo aktivirati?
Last edited by johnnykola on 01/08/2019 08:35, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#47838 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
imam na tv,imam na eon aplikaciji na laptopu,do kraja avgusta,krenuo ovako kako ti napisa,drugi korak,trazi mi broj kartice
- johnnykola
#47839 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne znam ti fakat reći, možda se ne aktivira hbogo.ba, da.kakavdanakneiskustvu wrote:imam na tv,imam na eon aplikaciji na laptopu,do kraja avgusta,krenuo ovako kako ti napisa,drugi korak,trazi mi broj kartice
-
kakavdanakneiskustvu
#47840 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:Ne znam ti fakat reći, možda se ne aktivira hbogo.ba, da.kakavdanakneiskustvu wrote:imam na tv,imam na eon aplikaciji na laptopu,do kraja avgusta,krenuo ovako kako ti napisa,drugi korak,trazi mi broj karticeMislim da je to to. je li ti sad aktivan HBO na TV-u?
jeste
- johnnykola
#47841 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Eto, bar nešto.kakavdanakneiskustvu wrote:johnnykola wrote:Ne znam ti fakat reći, možda se ne aktivira hbogo.ba, da.kakavdanakneiskustvu wrote:imam na tv,imam na eon aplikaciji na laptopu,do kraja avgusta,krenuo ovako kako ti napisa,drugi korak,trazi mi broj karticeMislim da je to to. je li ti sad aktivan HBO na TV-u?
jeste
-
kakavdanakneiskustvu
#47842 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Eto, bar nešto.johnnykola wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Ne znam ti fakat reći, možda se ne aktivira hbogo.ba, da.kakavdanakneiskustvu wrote:imam na tv,imam na eon aplikaciji na laptopu,do kraja avgusta,krenuo ovako kako ti napisa,drugi korak,trazi mi broj karticeMislim da je to to. je li ti sad aktivan HBO na TV-u?
jeste
- johnnykola
- zomri
#47844 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
HBO GO se stvarno isplati plaćati. Vrlo, vrlo kvalitetni sadržaji, rijetko koji je gubitak vremena kao na netflixu. MoReš komforno konjuktivitis zaradit od gledanja 
- medvjed23
#47845 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
John Cleese wrote:
She used to be a sweet girl. She never seemed disatisfied with her life. And why should she have been? Her mother and I gave her everything she needed. So why did she become so angry? So miserable and mean all of a sudden? We don't know. Frankly, it doesn't reflect on us. We were good parents. But still, she repaid us for all we've done by killing herself. Stupid selfish Child. Now she'll never get into Princeton.
- johnnykola
#47846 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Kulturni centar Bihać 19.00.
S premijere u Cinema City-ju u Sarajevu onomad:
Očekivao sam srednju žalost, odgledao vrlo dobar, pače odličan film. Moram skinuti sve i jedan album Tife. Bio sam ponosan kad sam Sarajevo i Darija Džamonju između ostalog i ostalih vidio na filmu u HD-u. U devedesetim godinama. Toplina oko srca. Patetike vrlo malo, skoro nikako. Pljesak je nepatvoreni svako malo išao dok je film trajao. Bilo je časno biti u Sa od ‘92. do ‘95., pišaj ga i kako god.<3
Cijeli se film može pogledati ovdje:

RTS2 19.10.
Odličan dokumentarac korežisera Wim Wendersa (drugi režiser je sin fotografa) o životu i radu fotografa Sebastiao Salgada najpoznatijeg po dugogodišnjim fotografskim projektima Workers, Exodus i Genesis. Pogledajte Salgadove fotografije iz rudnika zlata u Brazilu.
- johnnykola
#47847 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Ljetno kino Hastahana u 21.00.
Jedan od najboljih filmova svih vremena smješten u Maroko u vrijeme Drugog svjetskog rata. Humphrey Bogart je Rick Blane, vlasnik malog kafića u kojem se okupljaju svi, od francuske policije do nacista. Kada se njegova bivša ljubav Ilsa (Ingrid Bergman) pojavi u Casablanci sa svojim suprugom Victorom (Paul Henreid), vođom Otpora, Rick se uvlači u ljubavni trokut, ali i mrežu političkih intriga. Ilsa i Victor moraju pobjeći iz Casablance i Rick je možda jedini koji im može pomoći. No, pitanje je - hoće li im pomoći?
Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu E6:

Kulturni centar Bihać 17.00.
Prelijepa priča o djetinjstvu, pri vrhu dosta lista najboljih filmova 2017. godine. Halley i njezina 6-godišnja kći Moonee žive u motelu kojim upravlja Bobby, čovjek čija gruba vanjština u dubini skriva dobrotu i suosjećanje. Unatoč njezinoj neprijatnoj okolini, napredna i zaigrana Moonee bez puno truda svaki svoj dan pretvori u slavljenje života. Njezini dani puni su nestašluka i velikih pustolovina, dok je njezina majka, s druge strane, prisiljena istraživati neke opasne opcije kako bi njih dvije preživjele. Odličan mi je i našao se na popisu.

RTL 20.00.
Disneyjeva Pepeljuga oduševljava publiku generacijama svojom očaravajućom pričom, nezaboravnom muzikom, spektakularnom animacijom i nezaboravnim likovima. Iskusite njezinu čaroliju pa ćete i sami povjerovati da se snovi mogu ostvariti.
Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu E7:

Živjela kraljica je odličan dječji film na aMC-u u 08.40 sati kroz koji se čak i osnovna pravila šahovske igre mogu naučiti. Puno više na sljedećem linku.
-
kakavdanakneiskustvu
#47848 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nista osobito film,ali se moze pogledati,nisam bas puno znao o ovom događaju
-
kakavdanakneiskustvu
-
90minut

,