BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ing-ecc

#47801 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

@arnes @semo jeste li probali sa drugim telefonom??
Ima li i drugih korisnika oko vas da se žale na kvalitet signala?
Benq

#47802 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

Moguce je da taj problem imate zbog same sim kartice. Znam dosta raje koji su imali stare sim kartice i bas takve probleme , nakon zamjene kartice sve je proradilo kako treba.
smartXL

#47803 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

arnes_king wrote:Pozdrav raja,

Ne znam da li mi je do mobitela (S7 Edge) ili je do BHTelecom-a, ali u zadnje vrijeme mi je signal skroz los.

Sad ne znam da li postoji nacin da ovo diagnostiricam, ali ima vec sedmica-dvije od kada primjetim da mi je signal skoro uvijek na 1-2 crtice, rijetko kada je vise (prije je bio stalno skoro pun). Imam drugi sluzbeni tel na kojem je takodjer signal otprilike isti takav tako da mislim da je do Telecoma, ali postoji li kakav nacin da to provjerim? Da li je neko od vas primjetio promjene u jacini signala u zadnje vrijeme?
Posto kazes da se problem javio u zadnje vrijeme, a prije je bilo okke, probaj prebacit mrezu na 2g pa malo testiraj, gubil se signal... Zna nekad bit problema sa 3G mezom
arnes_king

#47804 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

ing-ecc wrote:@arnes @semo jeste li probali sa drugim telefonom??
Ima li i drugih korisnika oko vas da se žale na kvalitet signala?
Imam sluzbeni telefon, ZTE na kojem mi je mreza skoro pa identicna kao i na privatnom mobitelu. U postavkama sam nastimao umjesto automatski (4G/3G/2G) da bude samo 3G/2G da bezveze ne trosi vise baterije kad kod nas 4G svakako nije podrzan, ali to mi vec odavno stoji tako, a tek od nedavno imam probleme s mrezom. A evo sad npr mi je puna/zakucana mreza, a od jutros sve bilo na 2 crtice, a na istom mjestu.
e><pert

#47805 Re: BHTelecom All About

Post by e><pert »

Dady wrote:
ing-ecc wrote:Al to je samo korisnicki broj koji se automatski prikaze a iza broja je mail koji je osnovni dio za iMessage. To znaci da kad se salje iMessage on se konvertuje u mail, mail se salje na drugu mail adresu za koju je vezan recive broj i onda se mail konvertuje u SMS tj. iMessage.
Bravo Ing, u tom smjeru bi trebala teći i konverzacija na 1444.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ing-ecc wrote:
Dady wrote:
ing-ecc wrote:Al to je samo korisnicki broj koji se automatski prikaze a iza broja je mail koji je osnovni dio za iMessage. To znaci da kad se salje iMessage on se konvertuje u mail, mail se salje na drugu mail adresu za koju je vezan recive broj i onda se mail konvertuje u SMS tj. iMessage.
Bravo Ing, u tom smjeru bi trebala teći i konverzacija na 1444.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bice aBd :D samo kad se iza 1444 pojavi Apple :)
Evo konačno sam otkrio šta je u pitanju i uspio aktivirati u iMessage, pa i to uvrstite u tu konverzaciju na 1444 ukoliko neko naiđe na isti problem, a ne dobije stručnu i adekvatnu podršku od svog operatera.
Naime korisnik sam Student Plus paketa, prepaid + ultra i svaki mjesec račun se nadopuni sa 10 KM, a BH Telecom odnedavno taj iznos prikazuje kao Bonus, a ne nadopunjuje stanje računa kao prije tako da mi je stanje računa 0.01 KM.
Aktivacijska poruka se naplaćuje i iz tog razloga nije prolazila aktivacija!
ing-ecc

#47806 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

e><pert wrote: Evo konačno sam otkrio šta je u pitanju i uspio aktivirati u iMessage, pa i to uvrstite u tu konverzaciju na 1444 ukoliko neko naiđe na isti problem, a ne dobije stručnu i adekvatnu podršku od svog operatera.
Naime korisnik sam Student Plus paketa, prepaid + ultra i svaki mjesec račun se nadopuni sa 10 KM, a BH Telecom odnedavno taj iznos prikazuje kao Bonus, a ne nadopunjuje stanje računa kao prije tako da mi je stanje računa 0.01 KM.
:lol: :lol: :lol:
E svaka ti cast ako se od 23.07. raspitujes za aktivaciju iMessage a 14.09. skontas da se aktivacijska poruka naplacuje. :thumbup:
zippoo87

#47807 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

arene na moja web tv su proradile
ne znam jesu li oni sta cackali ali sada radi
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#47808 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Sa student paketom više ne možeš poslati ni poruku s weba ako imaš samo bonus... Beton :mrgreen: Ne možeš nazvati ni druge operatere... Praktično moraš napuniti dodatno kredit da bi koristio 'sve pogodnosti'. :mrgreen:
hoggarr

#47809 Re: BHTelecom All About

Post by hoggarr »

"Pokloni za postojeće korisnike moja TV usluge koji žele obnoviti ugovor na novih 24 mjeseca:

- besplatno korištenje TV usluge na jednom dodatnom TV aparatu/prijemniku (dodatni STB uređaj) u toku naredne dvije godine korištenja usluge, ili
- besplatno korištenje HBO paketa tokom prvih 12 mjeseci zaključenog ugovora."

Je li se ovo odnosi i za korisnike, koji su još uvijek pod ugovorom? Molim pojašnjenje!

Izvor: https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M573b6ac66ba.html
e><pert

#47810 Re: BHTelecom All About

Post by e><pert »

ing-ecc wrote:
e><pert wrote: Evo konačno sam otkrio šta je u pitanju i uspio aktivirati u iMessage, pa i to uvrstite u tu konverzaciju na 1444 ukoliko neko naiđe na isti problem, a ne dobije stručnu i adekvatnu podršku od svog operatera.
E svaka ti cast ako se od 23.07. raspitujes za aktivaciju iMessage a 14.09. skontas da se aktivacijska poruka naplacuje. :thumbup:
Ajde da analiziramo ovako:

1. Da si čitao shvatio bi da se problem kod mene pojavio nedavno te da sam se na forum obratio prije 3 dana i da sam se tada aktivnije angažovao da isti riješim, a isti sam i riješio sam bez tvoje pomoći i "stručnjaka" iz BH Telecoma koje kad na zoveš moraš prvo objasniti šta je iMessage.

2. Nisam znao da se verifikacijski SMS naplaćuje na BH Mobile mreži (čitaj između redova na nekim normalnim mrežama se taj SMS ne naplaćuje)

3. Svakako sam u velikoj prednosti naspram tebe jer ti nisi znao da aktivacija ima ikakve veze sa provajderom jer kako ti kažeš: "To nije nikakva razmjena na BH Mobile mreži" pa analogno tome nisi mogao ni znati da SMS naplaćuje ako nisi znao da se isti uopšte šalje, čemu svjedoči ovaj tvoj komentar:
ing-ecc wrote: Da stvarno, kakve veze ima iMessage sa provajderom?? To nije nikakva razmjena poruka na BH Mobile mrezi. :-) Ja uredno koristim iMessage kao i Face Time sto je opet stvar Applea i njihovog proizvoda. :D Prijavi uredjaj na globalnu mrezu uz odgovarajuci mail account, aktiviraj opciju iMessage na telefonu i gotovo, opleti sa plavim porukama :lol:
Hvala korisniku @Dady na odgovorima i pokušaju pomoći.
ing-ecc

#47811 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

e><pert wrote:
ing-ecc wrote:
I opet ti kazem:
1. To nije nikakva razmjena poruka na BH mobile mrezi :D
2. Aktivacija iMessage nema nikakve veze sa provajderom

Al trebace tebi jos vremena da citas i citas :D i ucis i ucis :lol: i nesto znas, al samo poloako, bio sam i ja student :tooo:
tvojkomsija

#47812 Re: BHTelecom All About

Post by tvojkomsija »

tvojkomsija wrote:Zastajkuju mi HD kanali, a prije je radilo sve kako treba. Sve sam kablove ponovo iskopcao, resetovao ali opet zahebava. Zna li neko kako da napravim da rade? Jer imam 42 inch full hd tv i stvarno mi je puno bolje gledat utakmice u HD-u.
Risiver Albis onaj mali :D
quarterback

#47813 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

tvojkomsija wrote:
tvojkomsija wrote:Zastajkuju mi HD kanali, a prije je radilo sve kako treba. Sve sam kablove ponovo iskopcao, resetovao ali opet zahebava. Zna li neko kako da napravim da rade? Jer imam 42 inch full hd tv i stvarno mi je puno bolje gledat utakmice u HD-u.
Risiver Albis onaj mali :D
albis jako dobro radi
tvojkomsija

#47814 Re: BHTelecom All About

Post by tvojkomsija »

Zasto mi onda hd kanali stekaju a prije na Motorola stb-u nisu? Zamijenili su mi motorola za albis jer su rekli da vise nije podrzan (nisu radili kanali)..
quarterback

#47815 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

tvojkomsija wrote:Zasto mi onda hd kanali stekaju a prije na Motorola stb-u nisu? Zamijenili su mi motorola za albis jer su rekli da vise nije podrzan (nisu radili kanali)..
motorola je bas stara, ja sam je imao prije albisa
moze li biti do modema?
tvojkomsija

#47816 Re: BHTelecom All About

Post by tvojkomsija »

quarterback wrote:
tvojkomsija wrote:Zasto mi onda hd kanali stekaju a prije na Motorola stb-u nisu? Zamijenili su mi motorola za albis jer su rekli da vise nije podrzan (nisu radili kanali)..
moze li biti do modema?
Zeza me u posljednje vrijeme i internet, zna past brzina na 1Mbps..ne znam do cega je :(
quarterback

#47817 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

tvojkomsija wrote:
quarterback wrote:
moze li biti do modema?
Zeza me u posljednje vrijeme i internet, zna past brzina na 1Mbps..ne znam do cega je :(
pa do toga drug, kakav crni 1 mbit, to nije dovoljno ni za SD
bandwidth jeste podjeljen izmedju TVa i racunara ali ako racunar padne na 1 Mbit pitanje je koliko je i onaj od TVa
tvojkomsija

#47818 Re: BHTelecom All About

Post by tvojkomsija »

Evo sada je 2.6 Mbps, oba tv-a rade i sestra koristi racunar..preko moba sam provjerio brzinu..
Ne znam zasto ovako pada, vec sam resetovao par puta al me pomaze :(

SD kanali uvijek savrseno rade na oba tv-a..samo me ovi HD zezaju
supercali

#47819 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

Jel ima na racunaru interneta?
tvojkomsija

#47820 Re: BHTelecom All About

Post by tvojkomsija »

Da al ponekad se gubi..npr. stari igra online chess i nekad se gubi internet pa mu otkucava vrijeme i kad nije na potezu
The BEN10

#47821 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

A jel se dogodi da Arene štekaju na TV-u? Ja tek kontao da pređem na BHT, kad sad pišete o nekim problemima... :-?
supercali

#47822 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

Pa hocu li tebe pitati za sestru jel zainteresovana za kafu ili da nagadjam po netu dok je ne nadjem?
A hd kanali? Pitaj bh telecom
tvojkomsija

#47823 Re: BHTelecom All About

Post by tvojkomsija »

Arene ne stekaju nikad, ove obicne...ja pricam o HD kanalima, kao Al Jazeera, Face HD, i Arene takodje
quarterback

#47824 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

The BEN10 wrote:A jel se dogodi da Arene štekaju na TV-u? Ja tek kontao da pređem na BHT, kad sad pišete o nekim problemima... :-?
meni ne steka nista, kad je stekalo (mozda 3 puta u ovih 5-6 godina nazovem podrsku i monter sredi problem (obicno se pojavi sa novim modemom i nazove nekoga u BHT - de majke ti malo nastimaj ovu vezu) :D
tvojkomsija

#47825 Re: BHTelecom All About

Post by tvojkomsija »

supercali wrote:Pa hocu li tebe pitati za sestru jel zainteresovana za kafu ili da nagadjam po netu dok je ne nadjem?
A hd kanali? Pitaj bh telecom
Ne znam sta imas ic sa curicom od 11 godina na kafu :o
Locked