BHTelecom All About
Moderator: Benq
- oldtajmer
#47776 Re: BHTelecom All About
kolika je okvirno cijena minute razgovora ako sam u romingu u hrvatskoj, a zovem fiksnu mrezu telekoma,ako neko zna 
- holowey
#47777 Re: BHTelecom All About
na pretplati sam bhtelecoma i cim udjem u roaming dobijem sms obavijest kod kojeg operatera "gostujem" i koliko ce me koji poziv kostati, koliko sms a koliko megabajt...
ne znam konkretno za hrvatsku ali ove obavijesti su me cesto spasavale vecih troskova...nekad je razlika po minuti veca od tri marke...
ne znam konkretno za hrvatsku ali ove obavijesti su me cesto spasavale vecih troskova...nekad je razlika po minuti veca od tri marke...
- oldtajmer
#47778 Re: BHTelecom All About
hvala puno

- zateznistub
#47779 Re: BHTelecom All About
Ima li i jedna aplikacija ili usluga da ti nije upaljena?KvaziExpert wrote:
- zateznistub
#47780 Re: BHTelecom All About
KvaziExpert wrote:Pa bajram
- supercali
#47781 Re: BHTelecom All About
Nije mu upaljeno zvonozateznistub wrote: Ima li i jedna aplikacija ili usluga da ti nije upaljena?
- zateznistub
#47782 Re: BHTelecom All About
stedi bateriju...supercali wrote:Nije mu upaljeno zvonozateznistub wrote: Ima li i jedna aplikacija ili usluga da ti nije upaljena?
- Sanchez22
#47783 Re: BHTelecom All About
Mjesecima mi televizija steka.Stalno pise otezana komunikacija sa serverom.Dolazili jednom majstori,nisu ni obratili paznju na ovo.
Postoji li mogucnost da je jednostavno losa vanjska instalacija?
Da li se nekome od vas ovo desavalo ?
-
quarterback
#47784 Re: BHTelecom All About
postoji, moze biti i da ti zica do tva od uticnice ima smetnje, moze biti i da je sama uticnica labava...Sanchez22 wrote:Mjesecima mi televizija steka.Stalno pise otezana komunikacija sa serverom.Dolazili jednom majstori,nisu ni obratili paznju na ovo.
-
Free Spirit
#47785 Re: BHTelecom All About
quarterback wrote:postoji, moze biti i da ti zica do tva od uticnice ima smetnje, moze biti i da je sama uticnica labava...Sanchez22 wrote:Mjesecima mi televizija steka.Stalno pise otezana komunikacija sa serverom.Dolazili jednom majstori,nisu ni obratili paznju na ovo.
Prije 3-4 godine štekalo sve, i TV i internet i telefon. Dolazili iz telekoma, ma pregledali sve živo, kvara nigdje. Mijenjali sve uređaje, kablove, opet ne pomaže. Na kraju se neki stariji lik sjeti da provjeri onu glavnu razvodnu kutiju (kod nas npr na 10-ak kuća ima ta jedna razvodna), kad unutra mravi rave party prave, puna kutija do vrha zemlje i mrava... Žao mi samo što ne uslikah. Očistili, zamijenili konektore (jer je sve zahrđalo od vlažne zemlje) i napravili bolju izolaciju (od mrava).
Moguće je sve
- tvojkomsija
#47786 Re: BHTelecom All About
Zastajkuju mi HD kanali, a prije je radilo sve kako treba. Sve sam kablove ponovo iskopcao, resetovao ali opet zahebava. Zna li neko kako da napravim da rade? Jer imam 42 inch full hd tv i stvarno mi je puno bolje gledat utakmice u HD-u.
-
Mustang1
#47787 Re: BHTelecom All About
Ponudio se neko da uzme telefon preko telecoma ali ja nemam vremena da gledam sta ima sve pojedinacno pa ako moze neka preporuka brzinska, ali da nije bas paprena rata da se ponuda ne povuce 
- zateznistub
#47788 Re: BHTelecom All About
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 5aa94.htmlMustang1 wrote:Ponudio se neko da uzme telefon preko telecoma ali ja nemam vremena da gledam sta ima sve pojedinacno pa ako moze neka preporuka brzinska, ali da nije bas paprena rata da se ponuda ne povuce
- Cossack
#47789 Re: RE: Re: BHTelecom All About
I ja sam htio taj da preporucim. P9 lite je definitivno best buy za ovu godinu. Ima more recenzija tako da je ovo lako provjeriti.zateznistub wrote:https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 5aa94.htmlMustang1 wrote:Ponudio se neko da uzme telefon preko telecoma ali ja nemam vremena da gledam sta ima sve pojedinacno pa ako moze neka preporuka brzinska, ali da nije bas paprena rata da se ponuda ne povuce
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
- zateznistub
#47790 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Aparat je stvarno jako dobar...Cossack wrote:I ja sam htio taj da preporucim. P9 lite je definitivno best buy za ovu godinu. Ima more recenzija tako da je ovo lako provjeriti.zateznistub wrote:https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 5aa94.htmlMustang1 wrote:Ponudio se neko da uzme telefon preko telecoma ali ja nemam vremena da gledam sta ima sve pojedinacno pa ako moze neka preporuka brzinska, ali da nije bas paprena rata da se ponuda ne povuce
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
AmirBaa
#47791 Re: BHTelecom All About
samo da posaljem u 3 p.m. kreatora moje web tv
arene ne rade

-
zippoo87
#47792 Re: BHTelecom All About
evo i ja usao maksuz na temu da priupitam za ovo,mislio to mene nesto a evo vidim da nijeAmirBaa wrote:samo da posaljem u 3 p.m. kreatora moje web tvarene ne rade
![]()
pa pocela liga prvaka,a arene ne rade...jbte tacno ako ovako nastave,treba odjaviti ovo i uvesti telemah
sve sto je valjalo ne radi jbte...jos se ja pripremam uzeti maksuz tv u sobu da ne gledam sa monitora tekme
uglavnom i gledam utakmice i pokoji film
- e><pert
#47793 Re: BHTelecom All About
Sve sam probao, evo na iOS 10 kada hocu da aktiviram iMessage pojavi se ovaj uzvičnik, očito da ne prolazi ta verifikacijska poruka...Dady wrote:Evo upravo isključio iMessage i ponovo uključio bez ikakvih problema.e><pert wrote:Smiješ li ga sada deaktivirati pa ponovo aktiviratiDady wrote:Mislio je na ovaj dio u Settings Messages
Sent from my iPhone using Tapatalk![]()
Ono što primjetim da kod mene broj počinje +387... , da li to može biti problem, ali aktivacija je prolazila tako ranije ...
Nije mi tražio nikakvu ponovnu aktivaciju.
I kod mene je broj upisan u formatu +38761...
To vidiš kada klikneš na ovaj broj jer te vodi dalje u settings vezan za iMessage aktivaciju.
Kod mene je iMessage vezan samo za taj broj telefona a nije vezan za AppleID niti za e-mail.
Probaj tako podesiti, pa ako proradi mozes ga naknadno vezati i za ove dvije stavke.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
-
AmirBaa
#47794 Re: BHTelecom All About
ja bukvalno upalim samo kad je liga prvaka i eto poneku tekmu u francuskoj pogledam... I danas sa cejfom mislio, jos 2 monitora imam kontao 2 utakmice pustiti izgotiviti se...kad govno, nema. Pisam im se na serviszippoo87 wrote:evo i ja usao maksuz na temu da priupitam za ovo,mislio to mene nesto a evo vidim da nijeAmirBaa wrote:samo da posaljem u 3 p.m. kreatora moje web tvarene ne rade
![]()
pa pocela liga prvaka,a arene ne rade...jbte tacno ako ovako nastave,treba odjaviti ovo i uvesti telemah
sve sto je valjalo ne radi jbte...jos se ja pripremam uzeti maksuz tv u sobu da ne gledam sa monitora tekme
uglavnom i gledam utakmice i pokoji film
- escobar__
#47795 Re: BHTelecom All About
Arene su imale smetnje i na kablovskoj (barem TXTV u Tuzli), šta ste se upalili odmah.
- arnes_king
#47796 Re: BHTelecom All About
Pozdrav raja,
Ne znam da li mi je do mobitela (S7 Edge) ili je do BHTelecom-a, ali u zadnje vrijeme mi je signal skroz los.
Sad ne znam da li postoji nacin da ovo diagnostiricam, ali ima vec sedmica-dvije od kada primjetim da mi je signal skoro uvijek na 1-2 crtice, rijetko kada je vise (prije je bio stalno skoro pun). Imam drugi sluzbeni tel na kojem je takodjer signal otprilike isti takav tako da mislim da je do Telecoma, ali postoji li kakav nacin da to provjerim? Da li je neko od vas primjetio promjene u jacini signala u zadnje vrijeme?
Ne znam da li mi je do mobitela (S7 Edge) ili je do BHTelecom-a, ali u zadnje vrijeme mi je signal skroz los.
Sad ne znam da li postoji nacin da ovo diagnostiricam, ali ima vec sedmica-dvije od kada primjetim da mi je signal skoro uvijek na 1-2 crtice, rijetko kada je vise (prije je bio stalno skoro pun). Imam drugi sluzbeni tel na kojem je takodjer signal otprilike isti takav tako da mislim da je do Telecoma, ali postoji li kakav nacin da to provjerim? Da li je neko od vas primjetio promjene u jacini signala u zadnje vrijeme?
-
Semo28
#47797 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Prije par dana sam slucajno primijetio da mi je signal u banani,nisam imao obicaj do tad da gledam stanje signala. Pratio sam potrosnju baterije i izbaci mi da mi je najvise baterije potroseno na trazenje signala (LG G3). Od tad non stop pratim i signal je uvijek na 1-2 crtice od mogucih 5. U pitanju je centar grada,nije neka planina pa da signal bude ocajan.arnes_king wrote:Pozdrav raja,
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
AmirBaa
#47798 Re: BHTelecom All About
zato sto ovo nije prvi put da arene ne rade kad je liga prvakaescobar__ wrote:Arene su imale smetnje i na kablovskoj (barem TXTV u Tuzli), šta ste se upalili odmah.
- arnes_king
#47799 Re: RE: Re: BHTelecom All About
I meni to sada crpi bateriju nenormalno, jer se mob "napati" dok izvuce internet podatke na ovakvoj mrezi...Semo28 wrote:Prije par dana sam slucajno primijetio da mi je signal u banani,nisam imao obicaj do tad da gledam stanje signala. Pratio sam potrosnju baterije i izbaci mi da mi je najvise baterije potroseno na trazenje signala (LG G3). Od tad non stop pratim i signal je uvijek na 1-2 crtice od mogucih 5. U pitanju je centar grada,nije neka planina pa da signal bude ocajan.arnes_king wrote:Pozdrav raja,
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- irac300
#47800 Re: BHTelecom All About
MojaWeb je jedna od većih šarenih laži. Sreća pa je marka, a i nju im neću više davati, jer nikada mi ne radi kada želim nešto gledati, pogotovu utakmice.