Sljedeće nedelje će je Haaland zaraditi.
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#47776 Re: English Premier League
Ovaj još priča o platama u Citiju.
- Student_u_Ostavci
#47777 Re: English Premier League
Arsenal iznenađujuće dobro kontroliše utakmice.
Mislim da bi konačno trebali da se vrate u LP. Za borbu sa Cityem su ipak kratki za par pojačanja.
Mislim da bi konačno trebali da se vrate u LP. Za borbu sa Cityem su ipak kratki za par pojačanja.
- MarlboroGold
#47778 Re: English Premier League
Čime se drogiraš jarane? Nisi trebao ugasiti TV nakon prvog poluvremenaEdin H. wrote: ↑09/10/2022 19:58Tanak tim, ja sam mislio da su bolji, ubio ih Liverpool u gostima.zahvalite se sudiji za penal.MarlboroGold wrote: ↑09/10/2022 19:40 Zaslužena pobjeda. U drugom smo bili puno bolji![]()
Ginuli su na terenu![]()
Kad uporedimo ovo sa penalom koji Peljto nije svirao Želji.![]()
- vaučer
#47779 Re: English Premier League
Objektivno, Arsenal je imao cca 5 dobrih minuta u prvom i pola drugog poluvremena je zakucao Liverpool u šesnaesterac. Pored tog su dvije granične odluke za penal, obe otišle na njihovu stranu. Mogli su također pokupiti još koji karton da VAR radi svoj posao. Partey je brutalno startao na Diaza a Oliver nije ni svirao faul. Uglavnom izjednačena utakmica.MarlboroGold wrote: ↑09/10/2022 20:11
Čime se drogiraš jarane? Nisi trebao ugasiti TV nakon prvog poluvremena
-
Osmi Socrates
#47780 Re: English Premier League
Hajmo malo kriviti suđenje i VAR.
Ja sam zadnji koji bi o Arsenalu išta dobro rekao, ali ja sam vidio danas "djecu" koja su odigrala odličnu utakmicu protiv penzionera.
Samopouzdanje je čudo. Kad ga dobiješ, možeš sa bilo kim.
Ja sam zadnji koji bi o Arsenalu išta dobro rekao, ali ja sam vidio danas "djecu" koja su odigrala odličnu utakmicu protiv penzionera.
- MarlboroGold
#47781 Re: English Premier League
Izjednačena jeste, ali da nas je neko ubio je priča scousersa u zabludi. U prvom ste imali više inicijativu, jer smo zabili u prvoj minuti pa smo se malo povukli. Tako to inače bude kad tako rano zabiješ protiv jakog protivnika. Mi smo u prethodnim sezonama gubili ove utakmice čak i kad smo znali biti drastično bolji. Ova ekipa sazrijeva sve više.vaučer wrote: ↑09/10/2022 20:17Objektivno, Arsenal je imao cca 5 dobrih minuta u prvom i pola drugog poluvremena je zakucao Liverpool u šesnaesterac. Pored tog su dvije granične odluke za penal, obe otišle na njihovu stranu. Mogli su također pokupiti još koji karton da VAR radi svoj posao. Partey je brutalno startao na Diaza a Oliver nije ni svirao faul. Uglavnom izjednačena utakmica.MarlboroGold wrote: ↑09/10/2022 20:11
Čime se drogiraš jarane? Nisi trebao ugasiti TV nakon prvog poluvremena
Vrijeme je da se i vi pomirite da ovo nije Arsenal koji vam je bio redovna mušterija, kao i većina britanskih novinara koji su navikli pljuvati po Arsenalu.
Malo manje kritikujte sudije i VAR, a malo više dajte priznanje protivniku koji vas je nadigrao u drugom poluvremenu. Ekipa vam je mrtva i puna staraca.
- jeza u ledja
#47782 Re: English Premier League
On je rekao da mu je lako s njima. Nebitno… Ti si mislio kako mu je lako dobiti takve igrace jer imaju para, ali nisi pri tome mislio da mu je lako dobijati utakmice. Mislim, ono..vaučer wrote: ↑09/10/2022 19:56Kako pobogu nisam.jeza u ledja wrote: ↑09/10/2022 19:31
Nisi to napisao.![]()
A sto se tice semantike oko plate, kao sto rekoh, smisao se mijenja jer ako tako gledas, ukljucujuci i bonuse, onda Haalandova zarada nije uopste veca od Ronaldove prosle godine.
Jer u sportu, naravno, bilo kakva prica o plati i o rezultatskom uspjehu samo ima smisla u kontekstu usporedbe s drugima.
Evo i Guardiolin segrt vas dobi. Vjerovatno je i to jer ga je City svojevremeno placao.![]()
Ovaj postavi ironično retoričko pitanje 'kako završi ovaj s Messijem pa Haalandom' tj generacijskim talentima, i ja mu odgovorim da je puno izglednije završiti s takvim igračima kad izvališ milion tjedno. Smisao se mjenja jedino ako su bonusi, stvarni bonusi - a ne kako su svi objavili u vijestima samo kvazi bonusi koje će definitivno pokupiti jer su tako htjeli - kako Ronaldo nije pokupio svoje. Dakle reći da mu je milion eura tjedno nije nategnuto, reći da je lako ugrabiti generacijske talente kad toliko možeš izvaliti - također mislim nije.
Volim ja Arsenal, uvijek bio drag klub. Ne volim što opet sudije definiraju utakmicu iako su svakako bili više nego dobri za pobjedu i bez tragične predstave Olivera koji bome pao kurcu za uši u zadnjih par godina.
Haalandu bonusi ovise od performansa, kao sto su i Ronaldu. Ne znam sta ti ti znaci da ih nije pokupio, kad su objavili da je postigao dovoljno da se ista aktivira.
Slicno, kao sto vidis, su sada objavili za Haalanda, jer lik razvaljuje, tj kad je ocigledno da ce se nabrati para na bonuse, a ne na pocetku sezone.
Ah vidim sudija kriv.
- Sanjarko
#47783 Re: English Premier League
ja zaspo
ja dobrih tekmi, +1 za Martinelija, Ronaldo idalje daje golove
- MMM1977
#47784 Re: English Premier League
Osmi Socrates wrote: ↑09/10/2022 20:23 Hajmo malo kriviti suđenje i VAR.![]()

- vaučer
#47785 Re: English Premier League
Nemam ja problem s tim da ova ruka nije penal, kao ni s tim da start Thiaga bude penal - ali bome imam problem s tim da je to pravilo za jednu utakmicu i da će potpuno ista situacija biti nekome svirana dijametralno suprotno već u narednom kolu. To je izvor svih problema sa sudijama u Engleskoj, naročito s načinom na koji koriste VAR. Imaš u dvije utakmice istu situaciju na terenu i reakcija sudije doslovno definira odluku VAR-a - ako je on npr svirao penal VAR će ga samo potvrditi, ako nije VAR ga neće preglasati. Ista situacija - dva različita ishoda. Dakle pravila igre više nemaju smisla, prvo i najbitnije pravilo je pokrivanje sudijskih grešaka i opravdavanje njihovih odluka.
Ovaj start Martinellija je stvarno nesretan - ne vidim iskreno kako je mogao imati namjeru da ozljedi ili uopće starta na Arnolda, bio je potpuno fokusiran na ubačaj lopte.
Ovaj start Martinellija je stvarno nesretan - ne vidim iskreno kako je mogao imati namjeru da ozljedi ili uopće starta na Arnolda, bio je potpuno fokusiran na ubačaj lopte.
Last edited by vaučer on 10/10/2022 11:43, edited 1 time in total.
- drug_profi
#47786 Re: English Premier League
Ma za svaku utakmicu su druga pravila.
-
merk030
#47787 Re: English Premier League
Nikad lakše nije bilo suditi, a nikad više grešaka. Imaju li oni kakve sastanke da se usaglase oko stvari.
- vaučer
#47788 Re: English Premier League
Nemaju oni uopće ambiciju da se usaglase i poprave stvari. Sudijsku organizaciju u ponor već godinama vodi Mike Riley, jedan od najgorih gmazova iz te generacije, tip kojem je uvijek bilo najvažnije da je on glavna faca na terenu. Kakav upravitelj, takva i organizacija. Pokrivaju jedni druge, udaraju kazne za bilo kakve komentare na suđenje, potpuno su netransparentni i nategnut će pravila koliko mogu samo da ispadne da je na kraju sudija bio u pravu. Kad to ne prođe, izdaju 'ispriku' i nastave po starom. Prošla godina je bila najgora otkad pamtim po suđenju a ove su nastavili u istom ritmu, skoro svaku utakmicu imaš bar jednu ili dvije neshvatljive odluke koje direktno utječu na ishod utakmice. VAR koriste preko kurca i ponajviše da pokriju sudijske greške - umjesto da ih ispravljaju.
-
challmander
#47789 Re: English Premier League
Sve mogu razumjet, ali da navijaci placu zbog nepostojeceg starta Martinellia nikako ne shvatam. Igrac bio u posjedu, uputio centarsut i tom trenutku i ne gleda gdje je Trentova noga a kamo li da je cilja namjerno da zgazi. Sto je gore, porede sa situacijom iz NLD kad je Emerson iskljucen a te dvije situacije nebo-zemlja.MMM1977 wrote: ↑10/10/2022 11:28Osmi Socrates wrote: ↑09/10/2022 20:23 Hajmo malo kriviti suđenje i VAR.![]()
Samopouzdanje je čudo. Kad ga dobiješ, možeš sa bilo kim.![]()
Za penal se slazem, mogao ga je suditi i ne bi pogrijesio ali isto tako mogao je i mirne duse pokazati Tsimikasu crveni karton za lakat u glavu.
Sudjenje u ligi je opcenito lose a ljudi koji su odgovorni daju glupa i nelogicna objasnjenja samo da bi pokrili guzice sudijama.
- vaučer
#47790 Re: English Premier League
Slažem se. Jedno je kontrolirani follow-up prekršaj, kad igrač napravi neki start na loptu pa malo odluči šupački protegnuti nogu da počeše protivnika. Ovo s Martinellijem je bio običan centaršut, ništa u njegovom kretanju nije izlazilo izvan parametra takvog poteza. Trent nije imao sreće i izgleda stvarno gadno na fotografiji, ali nije namjerno jer ovako nešto je nemoguće izvesti namjerno.
Da, Tsimikas je mogao fasovati karton po želji za lakat - opet nije sviran ni faul mislim, isto kao Partey na Diazu. Uglavnom tragedija od suđenja i naravno epitaf je 'pojeo vuk kenjca - vidimo se naredni vikend za reprizu'.
Da, Tsimikas je mogao fasovati karton po želji za lakat - opet nije sviran ni faul mislim, isto kao Partey na Diazu. Uglavnom tragedija od suđenja i naravno epitaf je 'pojeo vuk kenjca - vidimo se naredni vikend za reprizu'.
- MarlboroGold
#47791 Re: English Premier League
Pa eto vraća se Howard Webb koji će zamijeniti Rileya. Vidjećemo.
Činjenica jeste da bi suđenje trebalo biti na puno višem nivou od ovog. Svakog kola budu neke šokantne odluke. Naša sreća je što nas nisu puno oštetili ove sezone, ali je zato prošla bila noćna mora za Arsenal zbog smiješnih sudijskih odluka.
Da, ono je trebao biti penal za Liverpool. Opet ima ih koji kažu da nije, jer navodno imaju sad nova pravila za igranje rukom. Koliko ja znam ovo je uvijek bio čist penal, ali eto...
Ova situacija sa Trentom i Martinellijem je baš nesretna i to je korektna odluka. Mene je npr. iznenadilo kako Tsimikas nije dobio bar žuti za onaj lakat, a Holdingu i Xhaki su za takav lakat dali crvene prošle sezone.
Činjenica jeste da bi suđenje trebalo biti na puno višem nivou od ovog. Svakog kola budu neke šokantne odluke. Naša sreća je što nas nisu puno oštetili ove sezone, ali je zato prošla bila noćna mora za Arsenal zbog smiješnih sudijskih odluka.
Da, ono je trebao biti penal za Liverpool. Opet ima ih koji kažu da nije, jer navodno imaju sad nova pravila za igranje rukom. Koliko ja znam ovo je uvijek bio čist penal, ali eto...
Ova situacija sa Trentom i Martinellijem je baš nesretna i to je korektna odluka. Mene je npr. iznenadilo kako Tsimikas nije dobio bar žuti za onaj lakat, a Holdingu i Xhaki su za takav lakat dali crvene prošle sezone.
- BHF_Manijak
#47792 Re: English Premier League
Eno na tekmi Arsenal-Liverpool nije VAR na pocetku radio, zato nisu mogli ofsajd provjerit, a pomocni nije mahao jer se na VAR debil oslanjao.
Joj cirkusa i sudija dede mi, ja ne znam kako im se ovo vise tolerise od navijaca.
Joj cirkusa i sudija dede mi, ja ne znam kako im se ovo vise tolerise od navijaca.
- drug_profi
#47793 Re: English Premier League
Majke mi ovo doslo kao onaj wrestling. Sve fejk. Samo da se publika zabavi.
- jeza u ledja
#47794 Re: English Premier League
Sta kazu Luis Diaz is out for a while?
Pa on vam je trenutno najbolji igrac.
Pa on vam je trenutno najbolji igrac.
- vaučer
#47795 Re: English Premier League
Do nakon SP-a.
Šta fali malo ozljeda, da ne bude dosadno.
Kad je bal…
Šta fali malo ozljeda, da ne bude dosadno.
Kad je bal…
- zomri
#47796 Re: English Premier League
edit:Pogresna tema
- MarlboroGold
#47797 Re: English Premier League
https://www.skysports.com/football/news ... -henderson
Ubiše sa vijestima o ovom nekom incidentu, a niko da kaže nešto konkretno. Sve neka tajnost kao da su Scotland Yard jbt
Ubiše sa vijestima o ovom nekom incidentu, a niko da kaže nešto konkretno. Sve neka tajnost kao da su Scotland Yard jbt
- BHF_Manijak
#47798 Re: English Premier League
Ma garant nesto rasisticko ili nakva druga prava, sranja i ostalo...
Jebo ga vise i pravo i rasizam i sve, smorise.
- SmokingMan
- jeza u ledja
#47800 Re: English Premier League
Tako je! Umjesto da se vrijedjamo ko ljudi. Sve neka pravila…BHF_Manijak wrote: ↑12/10/2022 11:09 Ma garant nesto rasisticko ili nakva druga prava, sranja i ostalo...