SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

dječak sa šibicama

#47776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Nesto kontam elektricni tizer + suzavac sprej, dovoljno za onesposobljavanje.
Logovan

#47777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Eki ovo :shock: Okupaš pješaka pa ga pretučeš jer ti je digao glas, hajde fino, znači do ovoga smo došli.

Šta je sljedeće, udariš ga malo autom, krene ti srati a ti ga prebiješ?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#47778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Ovaj se manga stigao zakljucati u autu :mrgreen:
Hakiz

#47779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Logovan wrote: 31/08/2021 23:40
Eki ovo :shock: Okupaš pješaka pa ga pretučeš jer ti je digao glas, hajde fino, znači do ovoga smo došli.

Šta je sljedeće, udariš ga malo autom, krene ti srati a ti ga prebiješ?
Izgleda...

Stvar je u sljedećem:

Ima snimak, policija ga može pregledati, može vidjeti ko je bio učesnik.

Ako je to policiji beznačajno djelo da se time bavi, biće kao što ti kažeš, poljevaće nas po trotoaru i tući ako se pobunimo itd. Ako se policija potrudi pa nađe ove mangupe, pa ih sud kazni, možda organi reda i pošalju poruku da ne možeš baš arogantnom vožnjom prskati ljude po trotoaruu. Da vidimo šta će kantonalna policija, organ pod kontrolom trojke, po ovom pitanju uraditi.

Isto što i organ reda pod kontrolom SDA? Ili će pokazati da SDA policija i trojkina policija nisu iste?

Pretpostavljam da ako i pronađu ove mangupe, i oni i čovjek kojeg su poprskali će dobiti prijavu zbog remećenja mira, pa će tako policija, uz to što su mangupi poprskali čovjeka, dodatno ga kazniti što t onije htio tek tak oda istrpi.

Zaboga, trebao je otići u policiju i reći da je poprskan, pa na pitanje ko je to uradio, ima li snimak, broj tablica, bilo šta, da kaže naravno da nema, ko još nosi spremnu kameru u nadi da će snimiti vozilo koje ga poprska u trenutku dok to radi. I onda će od policije dobit iljubazan odgovor da je policiji žao, ne mogu mu pomoći jer ne mogu znati ko mu je to uradio, ali nikako ne smije da se sam buni, nego neka dostojanstveno podnese da ga mangupi prskaju po trotoaru.

Pa da sačekamo i vidimo da li će policija nešto poduzeti da se mangupi sankcionišu, snimak i vozila i osoba koje su učestvovale u incidentu imaju.
Last edited by Hakiz on 01/09/2021 00:37, edited 2 times in total.
STARx

#47780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by STARx »

Posjedujem dozvolu, nosim vatreno oruzje 90% vremena sa sobom. Pored istog nosim i suzavac, uvijek mi se nalazi na dohvatu ruke. Serijski broj suzavca zajedno s fiskalnim racunom je prijavljen u PU. Dakle legano sve. Na ovakve jajare nikad ne bih potego da pucam. Prsko bi ih direktno po faci. A onda bi dobili degenek. I to dobar.
Hakiz

#47781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 31/08/2021 23:07 Ne znam zasto ljudi misle da je pucanje u noge bezopasno, mozes covjeka ubiti ako pogodis arteriju, ili invalidom napraviti ako ode u koljeno.
Ja sam uvjeren da 99,99% osoba koja kažu "Ja bih mu pucao u nogu, ruku..." nikada nisu pucali u čovjeka, u nekoj iznenadnoj situaciji u realnom životu. I da, koliko god misle da bi pucali, ne znaju da li bi zaista kada bi se u takvoj situaciji našli.

Ali, dobro. Forumsko junačenje i tako dalje, o tome se pričalo nebrojeno puta.
drug_profi

#47782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Nisam ja nikad pucao u ljude.
Samo u neljude.
STARx

#47783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by STARx »

Ako ocijenim da u datom trenutku se drugacije ne mogu odbraniti pucat cu. Prvo da upozorim, drugo da onesposobim. Ne plasim se posljedica, a ne bjezim od odgovornosti. Zakona me nije strah. Strah me smrti. Vatreno oruzje samo za ne daj boze. Do sad je radio suzavac, uspjesno.
studiorum_tuzlaensis

#47784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

STARx wrote: 01/09/2021 00:31 Posjedujem dozvolu, nosim vatreno oruzje 90% vremena sa sobom. Pored istog nosim i suzavac, uvijek mi se nalazi na dohvatu ruke. Serijski broj suzavca zajedno s fiskalnim racunom je prijavljen u PU. Dakle legano sve. Na ovakve jajare nikad ne bih potego da pucam. Prsko bi ih direktno po faci. A onda bi dobili degenek. I to dobar.
Image

Imam suzavac i nema potrebe da ga ikome prijavljujem jer nije propisano zakonom. Prijavljuju li se i kuhinjski noževi u PU sa fiskalnim, pitam za druga koji puno roštilja? :lol:
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#47785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

drug_profi wrote: 31/08/2021 22:24 Zato treba imati uza se naoruzanje.
Pa ih lijepo kad izadju iz auta natjerati da legnu u lokvu fino.
A sta ako dodju i kazu ono mangupski "haj pucaj ckapi jedna" ko eto oni zajebani.

E tad ti ne preostaje puno. Ili da rokas ili da popisas sam sebe...

A jel vrijedno sve to da unistis sebi zivot? A oni svakako goli sa zivotom, nemaju sta izgubiti osim klošarluka
BadBoy

#47786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

RagibUzoriti wrote: 01/09/2021 07:17
A sta ako dodju i kazu ono mangupski "haj pucaj ckapi jedna" ko eto oni zajebani.

A jel vrijedno sve to da unistis sebi zivot? A oni svakako goli sa zivotom, nemaju sta izgubiti osim klošarluka
Ovo je sva poenta. Normalan, pošten čovjek može samo izgubit.
drug_profi

#47787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Pa sta treba? Da se prepustis da te udaraju i zoves policiju.
Tu gubis mnogo vise.
Pucati nije problem, ako fino zamoli. Samo sacekas da njegova agresija bude ocigledna. Svjedoka ce sigurno biti.
Pogodices potkoljenicu sa 2-3 metra ako si ikad pucao u ista. A moze biti dovoljno i samo da ispucas metak u meko tlo ispred njega.
Sacekas policiju. Predas pistolj, das izjavu i ides kuci odmah ili ujutro.
Oni sigurno nisu nepoznati policiji, a ti cistog dosjea sa legalnim oruzjem.
Pa ako cemo se sakrivat ko pitcke onda jesmo pitcke.
Mislim govorim ovo sve od pocetka samo kao pretpostavljenu situaciju, ako niste razumjeli.
Ni ja ne nosim oruzje sa sobom uvijek upravo iz tih razloga. Samo kad je izvjesno da bi mi zivot mogao biti ugrozen.
drag_gost

#47788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

I sta ako ne budu htjeli da legnu?
drug_profi

#47789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

drag_gost wrote: 01/09/2021 08:19
Pa ništa, legneš ti.
vjeshalica

#47790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Danas,sutra kad urokate budalu budite opet spremni na to da vam njihovi jajani i brude dolete da ugone "pravdu".
Nema pravde i pravosudja u nasoj drzavi,zato svaki pizdovan radi sta hoce i kako hoce. Najbolje je da ih mrak proguta,druge mjere nema.
drag_gost

#47791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

drug_profi wrote: 01/09/2021 08:23
drag_gost wrote: 01/09/2021 08:19

Pa ništa, legneš ti.
Fino sam te pitao, nisam vidio da si odgovorio iznad.
Mani se suplje, dovoljan je suzavac. Ja ga sa sobom nosim i nije zakazao nikada.
drug_profi

#47792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

drag_gost wrote: 01/09/2021 08:26
drug_profi wrote: 01/09/2021 08:23

Pa ništa, legneš ti.
Ti si vec legao.

Mani se suplje, dovoljan je suzavac. Ja ga sa sobom nosim i nije zakazao nikada.
Slazem se, i suzavac bi bio dovoljan.
Ja sam također fino pisao da pricamo o imaginarnoj situaciji i da ni ja ne nosam oruzje sa sobom uvijek jer ne zelim se oslanjati na mogucnost da se na taj nacin branim od stvari koje se mogu izbjeci ili rijesiti drugacije. Nosim ga samo u rijetkim prilikama kad mislim da je bolje imati ga nego nemati uza se.
Međutim, kako rekoh, mozda nedovoljno jasno, bilo bi lijepo ovakve likove natjerati da legnu u tu lokvu. A ovo sa snimka su obične nadrogirane jajare. Bilo bi dovoljno pokazati im oruzje da se vrate u auto.
Ako si se tu zajebo u procjeni onda ti ostaje da pucas, e tu je sad drugi par rukava. Ali svakako je sve bolje od poniženja i batina.
RagibUzoriti

#47793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

drug_profi wrote: 01/09/2021 08:15

Tu gubis mnogo vise.
Pucati nije problem, ako fino zamoli. Samo sacekas da njegova agresija bude ocigledna. Svjedoka ce sigurno biti.
Pogodices potkoljenicu sa 2-3 metra ako si ikad pucao u ista. A moze biti dovoljno i samo da ispucas metak u meko tlo ispred njega.
Mislim govorim ovo sve od pocetka samo kao pretpostavljenu situaciju, ako niste razumjeli.
Ni ja ne nosim oruzje sa sobom uvijek upravo iz tih razloga. Samo kad je izvjesno da bi mi zivot mogao biti ugrozen.
jarane

Na ovu sam temu pricao sa nekim sebi jako bliskim ljudima,sta bi bilo ne daj Boze da se desi.
U zadnjih 9 godina,ostvario sam neke stvari u zivotu ( porodica,posao,imetak itd).

Prije 3 godine imao sam situaciju gdje sam morao da budem brutalan prema jednom klosaru.
Ono sto mi je cijelo vrijeme bilo u glavi,sta ako me neko snimi mobitelom i okaci snimak negdje,eto mi bruke i sramote,kako tucem lika na sred ulice.

U BiH legalno imam pistolj i nosio sam ga uvjek sa sobom.Zadnjih godina i ne pomisljam da nosim.

Ne daj Boze da se desi situacija da moram da pucam. Ja gubim mnogo,mnogo vise nego neki krezavi klosar koji mozda nema ni 2 marke u dzepu.
Ja iza sebe imam,posao,porodicu,neku karijeru,nesto od imetka...

Jel vrijedno izgubiti sve to zbog 2 minute srdzbe?
RagibUzoriti

#47794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

Hakiz wrote: 01/09/2021 00:25

Izgleda...

Stvar je u sljedećem:

Ima snimak, policija ga može pregledati, može vidjeti ko je bio učesnik.

Ako je to policiji beznačajno djelo da se time bavi, biće kao što ti kažeš, poljevaće nas po trotoaru i tući ako se pobunimo itd. Ako se policija potrudi pa nađe ove mangupe, pa ih sud kazni, možda organi reda i pošalju poruku da ne možeš baš arogantnom vožnjom prskati ljude po trotoaruu. Da vidimo šta će kantonalna policija, organ pod kontrolom trojke, po ovom pitanju uraditi.

Pa da sačekamo i vidimo da li će policija nešto poduzeti da se mangupi sankcionišu, snimak i vozila i osoba koje su učestvovale u incidentu imaju.
Policija ce napisati svima kazne po JRM-500 KM.
Oni kasnije neka se ganjaju na sudu i dokazuju ko je prvi zapoceo.

Jbg,takav je zakon
Gray

#47795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gray »

drug_profi wrote: 01/09/2021 08:40
drag_gost wrote: 01/09/2021 08:26

Ti si vec legao.

Ja sam također fino pisao da pricamo o imaginarnoj situaciji i da ni ja ne nosam oruzje sa sobom uvijek jer ne zelim se oslanjati na mogucnost da se na taj nacin branim od stvari koje se mogu izbjeci ili rijesiti drugacije. Nosim ga samo u rijetkim prilikama kad mislim da je bolje imati ga nego nemati uza se.
Međutim, kako rekoh, mozda nedovoljno jasno, bilo bi lijepo ovakve likove natjerati da legnu u tu lokvu. A ovo sa snimka su obične nadrogirane jajare. Bilo bi dovoljno pokazati im oruzje da se vrate u auto.
Ako si se tu zajebo u procjeni onda ti ostaje da pucas, e tu je sad drugi par rukava. Ali svakako je sve bolje od poniženja i batina.
Ako sam dobro upratio, ti vec nekoliko puta pišeš o poniženju. Nije to najbitnija stvar. Kao sto je iznad napisano, ja imam puno više izgubiti nego taj klosar, treba sada da bi izbjegao poniženje od nekog klosara da zavrsim u zatvoru, izgubim posao, djeca da ostanu bez oca na neko vrijeme... Ne vrijedi, jebo poniženje.
drug_profi

#47796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

RagibUzoriti wrote: 01/09/2021 09:47
drug_profi wrote: 01/09/2021 08:15

Tu gubis mnogo vise.
jarane

Na ovu sam temu pricao sa nekim sebi jako bliskim ljudima,sta bi bilo ne daj Boze da se desi.
U zadnjih 9 godina,ostvario sam neke stvari u zivotu ( porodica,posao,imetak itd).

Prije 3 godine imao sam situaciju gdje sam morao da budem brutalan prema jednom klosaru.
Ono sto mi je cijelo vrijeme bilo u glavi,sta ako me neko snimi mobitelom i okaci snimak negdje,eto mi bruke i sramote,kako tucem lika na sred ulice.

U BiH legalno imam pistolj i nosio sam ga uvjek sa sobom.Zadnjih godina i ne pomisljam da nosim.

Ne daj Boze da se desi situacija da moram da pucam. Ja gubim mnogo,mnogo vise nego neki krezavi klosar koji mozda nema ni 2 marke u dzepu.
Ja iza sebe imam,posao,porodicu,neku karijeru,nesto od imetka...

Jel vrijedno izgubiti sve to zbog 2 minute srdzbe?
Mislim da pricamo isto, ili slicno, s tim da nije stvar u gutanju srdzbe. Kontroliram ja to sasvim ok.
Vec kad dodjes u situaciju da imas opciju samo da budes bijen ili da bijes.
Pocelo je od lokve. Covjek na pravdi boga isprskan blatnjavom vodim. Nece se nasmjesiti i reci sta ima veze. Hajd ti sinko pozuri gdje si posao.
Normalno da ce jebat od-do. I onda ti na tvoju normalnu reakciju izadju jajare da te kao nauce ponasanju.
Pa mislim... ako imas oruzje u tom casu, logicno da ces pokazati, po potrebi upotrijebiti.
Sta je ovaj stariji covjek sa snimka mogao uciniti da se odbrani? Suzavac mu ne bi puno pmogao.

Dakle o tom sam poceo, pa prica ode ne drugu stranu jer svi citajus amo jedan post, a ne povezuju ga sa pocetkom price.

I upravo zato, ne nosam ni ja oruzje sa sobom da ne dodjem u iskusenje. Ali eto, nekad te problem nađe iako ga ne tražiš.
drug_profi

#47797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Gray wrote: 01/09/2021 10:05
drug_profi wrote: 01/09/2021 08:40

Ako sam dobro upratio, ti vec nekoliko puta pišeš o poniženju. Nije to najbitnija stvar. Kao sto je iznad napisano, ja imam puno više izgubiti nego taj klosar, treba sada da bi izbjegao poniženje od nekog klosara da zavrsim u zatvoru, izgubim posao, djeca da ostanu bez oca na neko vrijeme... Ne vrijedi, jebo poniženje.
Mislim idete u krajnosti, sta ce biti ako nekog ubijes. Ako nosis legalno oruzje, znas i kad i kako ga smijes upotrijebiti. Bolje ga je ne nositi ako nisi profesionalno ugrozen, ili imas razloge da se plasis lako moguceg napada.
Oruzje sluzi za licnu odbranu, a ne za pucanje po svadbama.
Evo pokusao sam u prethodnom postu biti jasniji. Ovo je duza prica od jednog posta.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#47798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

gnušam se fizičkog nasilja
zato treniram trčanje na 5 km :D
seoBIH

#47799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by seoBIH »

drug_profi wrote: 01/09/2021 10:12 Oruzje sluzi za licnu odbranu, a ne za pucanje po svadbama.
Mozes li nam napisati koji uslovi moraju biti ispunjeni da bi mogao koristiti vlastiti pištolj? Zakonski.
drug_profi

#47800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Black swan wrote: 01/09/2021 10:18 gnušam se fizičkog nasilja
zato treniram trčanje na 5 km :D
:thumbup: Ne mogu ja ni potrcat.
Post Reply