Ukrajina

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47751 Re: Ukrajina

Post by pici »

GAU8 wrote: 28/02/2022 08:54
daddy-kool wrote: 28/02/2022 08:53

australija ili patagonija ko želi nuklearke da izbjegne
Antarktik :shock:
brazil...

INVAZIJU NIJE OSUDIO
Bolsonaro se narugao Zelenskom: ‘Ukrajinci su sve svoje nade položili u jednog komičara‘
Odbio je osuditi rusku invaziju na Ukrajinu rekavši da će Brazil ostati neutralan...
sahara1428

#47752 Re: Ukrajina

Post by sahara1428 »

zigzag wrote: 28/02/2022 09:01
apsidejzi wrote: 28/02/2022 08:59 U bosni nestalo brasna a u svedskoj nestalo jod tableta :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Šta bosanac zna šta je tableta joda.
TomANDJerry

#47753 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

sencobih wrote: 28/02/2022 09:04 Ja kontam da ce se naci kompromis, gdje ce svako biti kakav takav pobjednik, rusi ce dobiti one dvije oblasti i krim, možda i dio sankcija se ukine, ovi ce se povući sa ostale teritorije i svi pobijedili, neko više neko manje, i hajmo u obnovu, trgovina da ne čeka...
ne vjerujem sa ce uopste biti prive o politickom rjesenju, samo o primirju.

Politicko rjesenje ce trajati mjesecima/gosinama
Haris.ba

#47754 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

duh_sa_sjekirom wrote: 28/02/2022 09:00 Ako se ovako nastavi, psihopata neće otići sam...povuči će sa sobom u pakao sve što može
Zato mi se čini da je 21.stoljeće peak ljudske civilizacije
Slijedi li nam povratak u prošlost...
Ako vise nece biti Zadruge, Putko pritisni puljku. :bih:

Prijetnja nukleranim oruzjem je nebitna. Jer mozes prijetiti koliko god hoces jer je nebitno. Ako upotrijebi nuklearno oruzje poslije nece biti foruma da razjasni situaciju.

Helem, i Breznjev i Hruscov su mantrali da bez Sovjetskog Saveza nema Svijeta....a bili opasniji kalibar od Putina.
Last edited by Haris.ba on 28/02/2022 09:09, edited 2 times in total.
pijo_zoljo

#47755 Re: Ukrajina

Post by pijo_zoljo »

Russki wrote: 01/12/2013 18:38 Samo budale još vjeruju da ce im u EU biti bolje.
O da, i isprani mozgovi, a takvih je vecina.

Out.
čekaj ba russki
nisu još sve trole stigle iz bjelorujsije
:D
Satrap_Darije

#47756 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

Ruske snage potisnute iz Tokmaka.
To je na jugu zemlje.
Haso_i_Huso

#47757 Re: Ukrajina

Post by Haso_i_Huso »

Gandalf wrote: 28/02/2022 09:02
Haso_i_Huso wrote: 28/02/2022 08:50
dokaz koliko su retardirani
kao da samo oni imaju nuklearno oružje
baba Bajden ih je već naciljo da ih preore kompletno

ali ne kažu džaba, opasniji su glupi ljudi čak i od zlobnih
Posmatraš to iz pogrešnog ugla. Iz ruskog ugla, tj.ruske propagande, rusija je najjača, samo su oni pametni, svi drugi su budale, samo rusi imaju atomke, drugi imaju praćke, putin je došao s neba. Ista propaganda kao u srbiji, isto dizanje debila vučića kao i u rusiji ove budaletine. Tako da prosječan rus vjerovatno i misli, ma mi smo najjači, ne može nam niko ništa - aludiram na jednu našu domaću životinju.
ja navijam da budu tako glupi i da tonu još više

i da budu sve više sjebaniji

lajkujMe

#47758 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

GAU8 wrote: 28/02/2022 08:39
Brisbane wrote: 28/02/2022 08:36 Hajdw sve na stranu, al sto je Putko sjebo Rusku vojnu industriju. Ko ce sada normala kupovati njihovo gvozde ?
Ukrajina je jedna velika teritorija. I Rusija ima mnogo "starog zeljeza" koje je kao prvo poslala tamo. Stede moderno skupo naoruzanje i koliko toliko paze na civilne mete.

Na stranu sto mi se cini da im je taktika nikakva... To ne kontam je li neznanje, blef, ili sta vec...
A koje to moderni skupi naoruzanje?
Oni t90? Koliko vidim gore kao suho granje

Armata? Koja je i dalje u razvoju i imaju problema s njima nemaju ih ni 15kom!

PVO Ruski se takodjer pokazao totalno beskorisnim za Bayraktare kao i u Nagorno Karabahu.

Gledajte ljudi malo u povijest ratovanja.
U skoro pa svakom konfliktu gdje je Ruska tehnika vs Zapadna ili vs Izraelska dobili su zestoko po Usima.

Od Arapskih ratova protiv Izraela i Amerike, do raznih drugih manjih konflikata.

Citava Ruska vojna industrija se pokazala farsom i zasnivena na propagandi i izgovorom da su za gubitke krive neobucene Arapske oficire i vojnike.

Da ne govorimo ovo sto imaju od Modernog naoruzanja su izgleda istrosili.
Tu prvenstveno mislim na Krstarece rakete imali su prva dva vala nesto, treci val jedva 4 vala nema.
Sad koriste Iskandere balisticke rakete jer nemaju vise strateskog preciznog naoruzanja.

Jucer je neko rekao da Rusija nema Pandan Americkom Jdam bombama za avione.
Ljudino ako imas tako jaku avijaciju zasto nemas modernu municiju za iste?

Pa i sami vidite da vladaju kao vazduhom ali slabo se koristi ta ista avijacija ma precizne mete.
Gadjaju vecinom izolirane baze i postrojenja.
Su25 koji im je okosnica za close air support su koristili odđah izgubili 7 u prvom danu jos tolilo sljedeci dan, i sad ih koriste sporadicno. Zasto? Jer Su25 nema avioniku i municiju da moze gadjati s 5000 ili 10.000 metara nego se more spustiti nisko do see and shot visine.
To znaci da su im cak Manpadi tipa stinger i igla opasna prijetnja.
Koji su namjenjeni protiv helikoptera najvise :D

I da napokon zaustavim tu propagandu kako Rusi cuvaju najbolje za kasnije.

Ne cuvaju, poslali su najbolje opremljene i najbolje trenirane jedinice.
Digli su sav potencijal VDV, Spetnatz i elitnih postrojbi.
S najbolje servisiranom i najmodernijom opremom s kojom raspolazu.
I ne ide, stalno dolaze slike kolona i kolona Ruskih vozila koje gore.

Jeste gledali jucer onu bitku bilo je 10 ili 15 Ruskih oklopnjaka a Ukri se setaju izmedju njih kao ih i nema i sa 40 metara spucaju ih s at4 i nema vise.

Mnogo mnogo Ruje kaskaju ne samo sa Zapadom nego i s Ukrajinima u mnogim poljima.

Vec se vide glavne slabosti Ruske vojske

-Logistika daleko ispod prosjeka
- Veoma losa komunikacija i nepostojanje opreme za komunikaciju izmedju jedinica, zraka, komande i pozadine.
- Losa obuka regularne vojske a i specijalci su se pokazali jedino dobri u Bjezaniji kroz sume.
- Los PVO Bayraktari i Ukrajinski Avione i dalje lete
- Uzasno los generalni stab, od vojne doktrine do planiranja i sto je najzalosnije veoma lose procjene o otporu Ukrajinaca.

Jel istina da je Glavno Komandajuci general Ruske vojske jucer dobio otkaz?

Sudeci po gubitcima ne bi me cudilo da je Putin u zabludi da je taj General spijun i da je ovo namjerno ovako a ne zato sto im je vojska nesposobna i lose opremljena.

Ako gledamo gubitak tehnike Rusi su u minusu milijarde i milijarde Dollara.
A znajuci da je 90% postojeceg Arsenala naslijedjeno od Sovjetskog saveza dovoljno vam govori o finansijskim mogucnostima nabavke novih MT.

Oni se nece vratiti na ove brojeve MT jos dugo jer nisu imali a sad nece sigurno imati za nadoknadu oruzja.

Svaki vjerni kupac Ruskog oruzja sad gleda ovo s nevjericom.
Ne bi me cudilo da su Generali tih vojsku u modu panike upravo sad jer postaju svjesni smeca koje imaju i to izvoznog smeca koje je u generalu uvijek slabije od onog za Rusko trziste.

I upravo su izgubili svaku mogucnost remonta, dopremanja dijelova i kupovine novoga od Rusa.

Citavi Ruski Arsenali u svijetu ako se Rusiji ne ukinu sankcije nece imati logistiku dopremanja opreme i dijelova za odrzavanje.
Last edited by lajkujMe on 28/02/2022 09:10, edited 1 time in total.
ElRe

#47759 Re: Ukrajina

Post by ElRe »

Rusija izolovana o ostatka svijeta, može se reći poražena u roku od jedno prijepodne. To je dokaz da kada svijet hoće da kazni siledžiju to vrlo lako uradi ma koliko se siledžija pravi važan.
Rusija je nebitna zemlja u eri modernog i skupog ratovanja. Nemaju ni tehniku ni taktiku ni novac a ni ljude.

To što svijet neće da kazni Izrael, je neka druga tema.
Last edited by ElRe on 28/02/2022 09:10, edited 1 time in total.
Capajebo

#47760 Re: Ukrajina

Post by Capajebo »

Ma i misli na dugoročno rješenje, ne na ove pregovore danas.
I ja skoro isto rekoh, pa ispadoh srbenda :mrgreen:
Ma ne smije ni zapad dopustiti da Bog zna koliko nuklearnog naoružanja bude i jedan dan bez striktnog nadzora. Tako da neka drastična revolucija u Rusiji ne dolazi u obzir.
Brisbane

#47761 Re: Ukrajina

Post by Brisbane »

sencobih wrote: 28/02/2022 09:04 Ja kontam da ce se naci kompromis, gdje ce svako biti kakav takav pobjednik, rusi ce dobiti one dvije oblasti i krim, možda i dio sankcija se ukine, ovi ce se povući sa ostale teritorije i svi pobijedili, neko više neko manje, i hajmo u obnovu, trgovina da ne čeka...
Nema sanse. Zapad to nikada nece priznati, kao sto nije priznao okupaciju Baltickih zemalja 1945.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#47762 Re: Ukrajina

Post by F&N »

Novosti wrote: 28/02/2022 09:01
Ako cemo realno ovo je k. od stete... Mostar i Sarajevo iz 1993 su za ovo Černobil

Ako sta treba priznati to je da Rusi poprilicno paze na civilne objekte. Da su četalji imali ovaj arsenal ne bi u Sarajevu kamen na kamenu ostao
Last edited by F&N on 28/02/2022 09:13, edited 1 time in total.
sumirprimus

#47763 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

znakovito komrat zajcev :skoljka: :D
zigzag

#47764 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

ElRe wrote: 28/02/2022 09:08 Rusija izolovana o ostatka svijeta, može se reći poražena u roku od jedno prijepodne. To je dokaz da kada svijet hoće da kazni siledžiju to vrlo lako uradi ma koliko se siledžija pravi važan.

I to je razlog da Putin ostupi. Svijet je trebala jaka i stabilna Rusija. Da ne bi amerikanci radili gluposti kao što ranije radili i bombardovali zemlje kako su htjeli. Do prošle godine Rusija je ipak ojačala da je mogla neke stvari zaustaviti.

Sad su ispali glupani i vratili zemlju za 30 godina unazad. Mislim na Putina i njegov režim. Šteta Rusije a i svih ostalih koji će imati štetu.
doktor78

#47765 Re: Ukrajina

Post by doktor78 »

Nema od ovih pregovora ništa. Koliko puta smo mi ovako željno iščekivali pregovore i prc...
Satrap_Darije

#47766 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

Brisbane wrote: 28/02/2022 09:10
Nema sanse. Zapad to nikada nece priznati, kao sto nije priznao okupaciju Baltickih zemalja 1945.
Priznali su okupaciju Baltičkih zemalja. Nekim dogovorom o nepovredivosti granica u 60-ima i 70-ima.
mayab

#47767 Re: Ukrajina

Post by mayab »

Image
Haso_i_Huso

#47768 Re: Ukrajina

Post by Haso_i_Huso »

zigzag wrote: 28/02/2022 09:12
ElRe wrote: 28/02/2022 09:08 Rusija izolovana o ostatka svijeta, može se reći poražena u roku od jedno prijepodne. To je dokaz da kada svijet hoće da kazni siledžiju to vrlo lako uradi ma koliko se siledžija pravi važan.

I to je razlog da Putin ostupi. Svijet je trebala jaka i stabilna Rusija. Da ne bi amerikanci radili gluposti kao što ranije radili i bombardovali zemlje kako su htjeli. Do prošle godine Rusija je ipak ojačala da je mogla neke stvari zaustaviti.

Sad su ispali glupani i vratili zemlju za 30 godina unazad. Mislim na Putina i njegov režim. Šteta Rusije a i svih ostalih koji će imati štetu.
kme, kme
reci slobodno šteta najviše za srbiju i trabante u Bosni, dodikovce i ćovićevce
znamo se ba, nemoj uvijat u celofan :wink:
Ironmen

#47769 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

General War wrote: 28/02/2022 00:19 Da rezimram; do sada nisam vidio: T90, Armatu, MAsu novih oklopnih vozila...nema Mi28, nema ruskih dronova skoro nikako, avijacija jedva da je ima s obzirom koliko je ima i koliko je treba...cudno, ko da se rjesavaju ratnih zaliha a ne da idu u rat.
Ovo za sada je smijurija od strane Rusije kao "druge" vojne sile u svijetu, naoruzanje iz 80 godina, prije par dana sam pisao da su dosta ozbiljnije izgledali u Siriji gdje su dosli kao pomoc a ovde vode svoj rat od prestiza sa nekim kamionima iz 60 godina sa okrecenim slovom Z na sebi da ih turski dron moze lakse naci, vojska bez goriva i hrane...

Cekamo svi sada pregovore ali mislim da je Putin totalno poludio i da nece pristati na nista manje od zacrtanog plana kojeg je i najavio.
Last edited by Ironmen on 28/02/2022 09:15, edited 1 time in total.
daddy-kool

#47770 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

... :(
Last edited by daddy-kool on 28/02/2022 09:18, edited 1 time in total.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#47771 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Satrap_Darije wrote: 28/02/2022 09:08 Ruske snage potisnute iz Tokmaka.
To je na jugu zemlje.
Tokmakom ih Zelinski... :D

P.S. Za one koji ne znaju tokmak je nesto kao macola. :lol:
Ironmen

#47772 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

emmir1 wrote: 28/02/2022 08:18 Na državnoj ruskoj TV voditelj

Zašto trebamo svijet ako Rusija nije u njemu, naše podmornice mogu isporučiti 500 bojevih glava i uništiti SAD i sve NATO saveznike.
Naši strateški bombarderi su najbrži i Rusija je najmoćnija nuklearna sila.

Putin ih je upozorio, ne pokušavajte prestrašiti Rusiju.
Ako to sve imaju i mogu unistiti svijet za 10 minuta zasto im onda smeta Ukrajina u Nato saveza, kakva je razlika izmedju Ukrajine i Baltickih zemalaja koje su vec u NATO savezu osim sto je Baltik nesto malo blizi Moskvi.
Brisbane

#47773 Re: Ukrajina

Post by Brisbane »

Ovako bii se tacno Jna provela'92 da smo samo imali oruzje TO-a.
zigzag

#47774 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Haso_i_Huso wrote: 28/02/2022 09:15
zigzag wrote: 28/02/2022 09:12

kme, kme
reci slobodno šteta najviše za srbiju i trabante u Bosni, dodikovce i ćovićevce
znamo se ba, nemoj uvijat u celofan :wink:
Hajd malo ohani.

Do juče nisi znao gdje je ukrajina.

Treba realno sagledat situaciju.

Kažem da su ispali idioti jer niko normalan neće napasti suverenu zemlju. A svoju vlastitu su sj...li sad do kraja. A ako ne bude sukoba većih razmjera mi kao država ćemo od ovog profitirati kao nikad u zadnjih 15 godina.
jao_situacije

#47775 Re: Ukrajina

Post by jao_situacije »

Johny12 wrote: 28/02/2022 07:44 Ruska centralna banka je zabranila stranim ulagacima da prodaju ruske vrijednosne papire.
U prevodu, ko god ima kakve ruske dionice kao gazprom itd ne moze ih likvidirati. Samo ce izgleda dopustiti rusima da trguju.

Ovo ce ublaziti pad berze jer ne dopustaju punu likvidnost, ali je vjestacko. Vise niti jedan strani ulagac nece dolara u Rusiju ulozit dok je tu Putin jer nije siguran da moze pare izvuc
zanimljivo da su počeli uvoditi digitalnu rublju u januaru

https://balkans.aljazeera.net/news/econ ... lnu-rublju
Last edited by jao_situacije on 28/02/2022 09:20, edited 1 time in total.
Post Reply