Les Grossman je bog i tacka.90minut wrote:beni-bu-man wrote:dobri su, moji su favoriti ali nenadjebiv je Superbad90minut wrote:Horrible Bosses kec i we are the millers su najbolje komedije u zadnjih dosta vremena
https://www.youtube.com/watch?v=Omgf9WuGwq8
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- beni-bu-man
#47751 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
-
John Cleese
- TAFKAP
#47753 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A Love Song for Bobby Long (2004)

Filmska adaptacija romana Off Magazine Street od Ronalda Everett Cappsa.
Zanimljiva, melanholična priča sa happy endom, dobar soundtrack, i naravno mlada S. Johansson.

Filmska adaptacija romana Off Magazine Street od Ronalda Everett Cappsa.
Zanimljiva, melanholična priča sa happy endom, dobar soundtrack, i naravno mlada S. Johansson.
- johnnykola
#47754 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Cinemax 14.45.
Mlada Australka Sandy Olsson (Olivia Newton-John) za vrijeme ljetnih praznika upoznaje Dannya Zukoa (John Travolta) koji je vođa skupine koja nosi crne kožne jakne. Sandy se u njega zaljubi ali kako su školski praznici završili mora se oprostiti od Dannya. No sreća joj se nasmiješi kad njezini roditelji odluče da će se preseliti u Ameriku i kad saznaje da ide u istu školu koju pohađa Danny.
Kalifornija, 1959. Južnoamerikanac Danny Zuko (John Travolta) i Australka Sandy Olsson (Olivia Newton-John) jako su zaljubljeni. Vrijeme provode na plaži, no kada praznici završe shvate da oboje idu u istu školu. Danny je vođa skupine koja nosi crne jakne, a Sandy se druži s Ružičastim damama, djevojkama koje se odijevaju u ružičasto. Zbog te veze Zunko postaje predmetom poruge svojih prijatelja. Danny i Sandy pokušavaju biti što sličniji da mogu biti zajedno. Neke pjesme iz Briljantina poput You're The One I Want, Hopelessly Devoted to You, Summer Nights i Greased Lightning postali su hitovi na muzičkim top-listama.
Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu I3:

O, mladosti!
- mayab
#47755 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
POROROCA
Sinoć bio na Cinemax 2 HD, a po najavama , biće opet https://www.hbo.ba/movie/pororoca_-102911/nextonair
REDATELJ: Constantin Popescu 2017 | 147 minuta
drama, psihološki
GLUME: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Constantin Dogioiu, Stefan Raus, Adela Marghidan
Cristina i Tudor Ionescu osnovali su sretnu obitelj s dvoje djece, Maria (5 i pol) i Ilie (7). On radi za telefonsku tvrtku, a ona je knjigovođa. U tridesetim su godinama i žive u lijepom stanu u rumunjskom gradu. Žive život običnog para s malom djecom. Jedne nedjelje ujutro, kad Tudor odvede djecu u park, Maria nestane. Njihov se život naglo zauvijek mijenja.

Sinoć bio na Cinemax 2 HD, a po najavama , biće opet https://www.hbo.ba/movie/pororoca_-102911/nextonair
REDATELJ: Constantin Popescu 2017 | 147 minuta
drama, psihološki
GLUME: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Constantin Dogioiu, Stefan Raus, Adela Marghidan
Cristina i Tudor Ionescu osnovali su sretnu obitelj s dvoje djece, Maria (5 i pol) i Ilie (7). On radi za telefonsku tvrtku, a ona je knjigovođa. U tridesetim su godinama i žive u lijepom stanu u rumunjskom gradu. Žive život običnog para s malom djecom. Jedne nedjelje ujutro, kad Tudor odvede djecu u park, Maria nestane. Njihov se život naglo zauvijek mijenja.

- johnnykola
#47756 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Teška su to traumatična iskustva, da. Glavni glumac je jednako dobar u odličnom Pozicija djeteta.
- johnnykola
#47757 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Kino Meeting point 20.00.
Srce Sarajeva za najbolju glumicu na prethodnom SFF-u je dobila teta iz mađarskog filma Jedan dan. Odličan u biti feministički koji imate prigodu u kinu Meeting point pogledati. Od milijun obveza žena ne stigne napisati niti rimajndera da nešto ne zaboravi. Horor, spirala odrona, vintanje ukrug na kružnom toku, povraćanje. A ono običan dan majke troje male djece. Slijede spojleri iz biltena festivala koje sve i da pročitate neće vam pokvariti nelagodu gledanja ovog poteškog, ali odličnog filmića:

- TAFKAP
- johnnykola
#47759 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Nova TV 21.40.
Denzel Washington u uzbudljivom trileru Oscarom nagrađenog redatelja Roberta Zemeckisa (Castaway, Forrest Gump) glumi pilota Whipa Whitakera, koji u američkoj javnosti od miljenika nacije postane omražena pijandura.
Nakon što je uspješno prizemljio padajući avion i tako spasio putnike od sigurne smrti, protiv pilota Whipa Whitakera je pokrenuta istraga jer se sumnja da je noć prije leta konzumirao alkohol. Whitakeru ne preostaje ništa drugo nego borba za čast, ali i istinu.
Film se na mapi Movielanda nalazi u (po meni najjačem) kvadrantu D7:

- Kako bi volio da te ljudi pamte?
- Volio bih da me pamte po strava dobrim zurkama.
-- David Bowie
Za snimanja video klipa za Ashes to Ashes Dejvid je skontao kako nije jedinstvena niti prelijepa snježna pahuljca. Priča ide ovako. Momak koji se brine za sitne promjene u postavkama svjetla u pauzi snimanja video broja za Miracle Goodbye skupio je hrabrosti i prišao svom idolu s pitanjem:
„Poštovanje, gospodine Bowie. Izvinite na smetnji. Htio bih vas nešto pitati. Koji moment u vašoj karijeri smatrate najvećim?“
Odgovor je, kako kaže momak od luči, bio epski:
„Reći ću ti nešto. Kad si svjetski poznata pop zvijezda i još na to mlad počneš gajiti baš nadobudan stav. Slava te promijeni. Tako je to. Ovo što ću ti ispričati desilo se na snimanju spota za Ashes to Ashes pjesmu. Znaš za nju?“
„Naravno!“
„Eto. Na plaži smo. Stojim pored velikog buldožera. Od glave do pete sam odjeven u odjelo klauna. Tako sam i našminkan. Što da ne. Kamera me snima izdaleka, ali na način da zamalo sav stajem u kadar. I tako, sve je spremno, puštaju pjesmu s razglasa, počinjem hodati i pjevati kad se između mene i kamere ukaza neki stariji čova s maltene još starijim pesekom. Izveo ga u šetnju. Vidjevši da će potrajati dok on prođe i mi nastavimo sa snimanjem odem skroz do kamere i sjednem pored nje. Dok je on tako prolazio režiser spota ga upita: „Izvinite gospodine, znate li možda ko je ovo?“, pokazujući na mene. Čovjek stane pogleda u mene, odmjeri me od glave do pete i reče:“
„Naravno da znam, to je neka pizda u odjelu klauna!“
„To je bio važan trenutak za mene. Vratio me na pravo mjesto i pomogao mi da shvatim, pa da, ja sam pizda u odjelu klauna. Svako malo pomislim na tog starog čovu.“

HTV1 02.50 (noć s nedjelje na ponedjeljak).
Dokumentarac David Bowie: Posljednjih pet godina rasvjetljuje posljednjih pet godina života Davida Bowieja dajući detaljan prikaz njegovih albuma The Next Day i Blackstar, te mjuzikla Lazarus. Kod Davida Bowieja nikada ništa nije bilo predvidljivo. Od pojavljivanja Majora Toma, do smrti Ziggyja Stardusta, od eterične pojave Bijelog vojvode do nenadmašivog nestanka Gospodina Dugmookog, svaki je njegov bio nepredvidljiv. Sve čime se bavio bilo je osmišljeno da intrigira, izazove, nadmaši očekivanja.
No možda nijedna faza Bowiejeve karijere nije izazvala više fascinacije i uzbuđenja od njegovih posljednjih pet godina. Gledano kroz prizmu njegovih posljednjih djela – The Next Day, Blackstar i Lazarus – ovaj dokumentarni film pokazuje kako se tih svojih posljednjih godina Bowie ne samo vratio stvaranju muzike, nego i temeljnim temama prisutnim tokom cijele njegove karijere.
U jednom trenutku Bowie kaže:
Možda najvažniju stvar o kreativnom procesu je izrekao riječima:Nisam originalan mislilac. Dobro mi ide spajanje stvari u društvu i kulturi, razbijanje i stvaranje neke mješavine sadašnjeg vremena. Nisam Dilan. Nisam neko ko može sjesti i napraviti jasnu sliku onoga što se dešava. Ali mogu dati svoj stav o tome.
Dokumentarni film David Bowie: Posljednjih pet godina bavi se i pitanjem slave te njegovog odnosa prema slavi, a donosi i intervjue s muzičarima, dizajnerima i redateljima spotova koji su u to doba surađivali s Bowiejem, te fascinantan uvid u kreativne vještine koje su Bowieja uspostavile kao jednog od najvećih muzičkih umjetnika modernog doba.Opasno je da umjetnik ispunjava očekivanja drugih. Ako se osjećate sigurno na radnom mjestu, niste na pravom mjestu. Uviјek uđite malo dalje u vodu nego što vam prija. Uđite malo u dubinu. Kada vam noge prestanu dodirivati dno, na pravom ste mjestu da uradite nešto uzbudljivo.

Do bukvalno posljednjih dana svog života David Bowie je stvarao. Zoran prikaz toga je njegovo grozničavo pisanje pred odlazak u ormar/kovčeg u posljednjem spotu koji je snimio za pjesmu Lazarus. Na prvu, mladom čovjeku, isti sam takav bio, Bowie je bio dalek i nerazumljiv, muzika zastarjela (Šta će stari muzičari, poslušaj šta rade novi bendovi!). O, kako sam u krivu bio!!! Sve ima svoj početak i izvor, a Bowie je ostavio iza sebe toliko vrela iz kojih budući muzičari mogu crpiti svoju inspiraciju da je to nevjerovatno.
-
90minut
#47760 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Krenuo leci maloprije i na cinemaxu naletim na belgijski ovaj
https://www.imdb.com/title/tt6438030/?ref_=tt_urv
Malo je reci pozitivno iznenađenje od filma naravno nema tu ništa što se nije vec vidjelo 100 puta i to samo ko voli ove gangsterske nema šanse da mu se ne svidi film.
https://www.imdb.com/title/tt6438030/?ref_=tt_urv
Malo je reci pozitivno iznenađenje od filma naravno nema tu ništa što se nije vec vidjelo 100 puta i to samo ko voli ove gangsterske nema šanse da mu se ne svidi film.
- johnnykola
#47761 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

FOX Movies 14.15.
Redatelj David Fincher koji nam se do sada predstavio s nekim nezaboravnim remek-djelima (Se7en, Fight Club) režirao je Društvenu mrežu. Film je snimljen prema romanu Bena Mezricha, a scenarij potpisuje Aaron Sorkin.
Jedne jesenske večeri 2003. godine, student Harvarda i genijalni kompjuterski programer Mark Zuckerberg sjeo je za svoj računar i započeo raditi na novoj ideji. Ubrzo se ono što je započelo u njegovoj studentskoj sobi pretvori u globalnu društvenu mrežu, a naposljetku i u pravu revoluciju komunikacije. Šest godina kasnije i uz više od 500 miliona novih prijatelja, Mark Zuckerberg je najmlađi milijarder u povijesti. Ali ovog poslovnjaka će njegov uspjeh odvesti u svijet privatnih i zakonskih komplikacija.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C4:

- ferratilis
#47762 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne znam sta da mislim. Odlicna je akcija, ali je prica otisla u vrazju mater

- derion
#47763 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma hajte, molim vas. Prva dva John Wicka nemaju veze s vezom (ovaj treći nisam gledao). Vjerovatno bi mi se svidjeli da sam ih gledao kada sam gledao Komandosa i Rambo 3.ferratilis wrote:Ne znam sta da mislim. Odlicna je akcija, ali je prica otisla u vrazju mater
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#47764 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
To se kaže, ne gledam akciju i tjt.
- ferratilis
#47765 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Prvi film je meni bio odlican, pogotovo jer je poceo in medias res sa odlicnom akcijom, a pozadinska prica nije bila toliko glupa. U onoj sceni u podrumu kad iskopava oruzje i onda vidis zlatne novcice, znas da film nije kao Commandos i Rambo. Dali su tek toliko detalja o tajnom drustvu ubica da je zanimljivo, a ne smara. U biti, film je bio cisto meso, bez masnoce.
Drugi i treci film su napisani kao da su se scenaristi zakljucali u neki podrum, dva dana pusili travu i onda za sat napisali scenario. Al jbg akcija je i dalje odlicna, to se ne moze osporit.
Drugi i treci film su napisani kao da su se scenaristi zakljucali u neki podrum, dva dana pusili travu i onda za sat napisali scenario. Al jbg akcija je i dalje odlicna, to se ne moze osporit.
-
90minut
#47766 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tomahawk11 wrote:To se kaže, ne gledam akciju i tjt.
Ili imam 65 godina
- Izmedju CVile i DMalte
#47767 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Midsommar iliti Festival Straha (nas prijevod za kina) - ne znam.kad sam gledao bolji film !!! Vodi se kao horror, ali nije klasicni predstavnik zanra, lici na Wicker Man, ali je brutalniji i slojevitiji. Ovo je remek djelo i dokaz da film i dalje moze biti umjetnost....obavezno za sve stovaoce Sigur Ros, Ikea-e, Bergmana, svedskih mljekarica i magic mushrooms !
-
90minut
#47768 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A24 pravi unikatne filmove ovo su neki od njihIzmedju CVile i DMalte wrote:Midsommar iliti Festival Straha (nas prijevod za kina) - ne znam.kad sam gledao bolji film !!! Vodi se kao horror, ali nije klasicni predstavnik zanra, lici na Wicker Man, ali je brutalniji i slojevitiji. Ovo je remek djelo i dokaz da film i dalje moze biti umjetnost....obavezno za sve stovaoce Sigur Ros, Ikea-e, Bergmana, svedskih mljekarica i magic mushrooms !
https://www.imdb.com/title/tt4695012/
https://www.imdb.com/title/tt4263482/
https://www.imdb.com/title/tt4846232/
https://www.imdb.com/title/tt6053438/
https://www.imdb.com/title/tt3170832/
https://www.imdb.com/title/tt3464902/
https://www.imdb.com/title/tt2316411/
A pored it comes at night i vještice te prve dvije preporuke iznad Hereditary im je treci horror.
Tako da nakon onog trailera za midsommar one atmosfere glumačke postave i posebno teme filma moglo se samo snažno predpostaviti da ce to biti veliki hit.Stvarno je nevjerovatno da ovaj lik Ari Aster koji je bio direktor za Hereditary i sad Midsommar prije toga nije imao apsolutno niti jedan film i izletio na scenu s ova dva..Nagledacemo se mi još svega za nadat se da ostaje pri horrorima jer oni plaču za likovima poput njega danas.
- Digla_da_kreci
#47769 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pocela gledati i ugasim nakon 20 minuta... spor mi i dosadanJohn Cleese wrote:https://i.imgur.com/Zxbfk7u.jpg
Last edited by Digla_da_kreci on 23/07/2019 04:39, edited 2 times in total.
-
90minut
#47770 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da definitivno nije za ženskoDigla_da_kreci wrote:Pocela gledati i ugasim nakon 20 minuta... spor mi i dosadanJohn Cleese wrote:https://i.imgur.com/Zxbfk7u.jpg
- Digla_da_kreci
#47771 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ae kakve veze sad to90minut wrote:Da definitivno nije za ženskoDigla_da_kreci wrote:Pocela gledati i ugasim nakon 20 minuta... spor mi i dosadanJohn Cleese wrote:https://i.imgur.com/Zxbfk7u.jpg
-
90minut
#47772 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kao da ne pricas o istom filmu ne može dinamicnije od onoga.
Hajde ok kazes gledala si još dosta s tom tematikom filmova poštujem nije ti legao.
Koji su ti zatvorski filmovi legli živo me zanima?
Hajde ok kazes gledala si još dosta s tom tematikom filmova poštujem nije ti legao.
Koji su ti zatvorski filmovi legli živo me zanima?
- SmokingMan
#47773 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tomahawk11 wrote:To se kaže, ne gledam akciju i tjt.

- mayab
#47774 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
DON'T SHOOT 2018
CINEMAX HD 11:00h

CINEMAX HD 11:00h
9. studenog 1985. jedna je banda izvela pljačku u supermarketu „Delhaize“ u Aalstu u Belgiji. Takozvani „Ubojice iz Brabanta“ okrutno su ubili osmero nevinih ljudi, među kojima su bili Gilbert, Thérèse i Rebecca Van de Steen. Devetogodišnji David Van de Steen zadobio je teške ozljede, no preživio je pucnjavu. Njegovi su roditelji i sestra bili među posljednjim žrtvama zloglasne bande, a David je postao siroče. Njegovi su baka i djed preuzeli srceparajući zadatak da mu pokažu novi pogled na život i pomognu mu da si izgradi budućnost. Djed Albert borio se više od 25 godina da ubojice privede pravdi, no do dana današnjeg ljudi koji su od 1982. do 1985. ubili 28 ljudi i dalje nisu identificirani. To je najveći skandal u povijesti belgijskog kaznenopravnog sustava.

-
John Cleese
#47775 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ti si, dakle, ziva - to me radujeDigla_da_kreci wrote:Pocela gledati i ugasim nakon 20 minuta... spor mi i dosadanJohn Cleese wrote:https://i.imgur.com/Zxbfk7u.jpg![]()
Reklamacije, medjutim, ne primamo