A šta kada se ta zelena transverzala pojavi na telefonu kupljenom u BiH? Kako zamijeniti jer ovdje nema Apple Store-a?beni-bu-man wrote:https://techcrunch.com/2017/11/10/myste ... -displays/
Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- Tesla Edison
#4776 Re: Smartphone diskusije
-
Sid the sloth
#4777 Re: Smartphone diskusije
Kao sto sam vec rekao, stvar licnih preferenci. Meni je stock iOS ljepsi i bolji mi je za koristenje od bilo kojeg stock Androida, widgeti mi ne trebaju, sa launcherima necu da imam poslaavaks wrote:Po čemu je to danas iOS superiorniji od Androida?!
- beni-bu-man
#4778 Re: Smartphone diskusije
Nista, kupis normalan telefon s normalnim OS-omTESLA_EDISON wrote:A šta kada se ta zelena transverzala pojavi na telefonu kupljenom u BiH? Kako zamijeniti jer ovdje nema Apple Store-a?beni-bu-man wrote:https://techcrunch.com/2017/11/10/myste ... -displays/
- Tesla Edison
#4779 Re: Smartphone diskusije
Izgleda da je to jedino rješenje.beni-bu-man wrote:Nista, kupis normalan telefon s normalnim OS-omTESLA_EDISON wrote:A šta kada se ta zelena transverzala pojavi na telefonu kupljenom u BiH? Kako zamijeniti jer ovdje nema Apple Store-a?beni-bu-man wrote:https://techcrunch.com/2017/11/10/myste ... -displays/
- avaks
#4780 Re: Smartphone diskusije
Znači stvar ličnog ukusa je da je iOS bolji od Androida, genijalnoSid the sloth wrote:Kao sto sam vec rekao, stvar licnih preferenci. Meni je stock iOS ljepsi i bolji mi je za koristenje od bilo kojeg stock Androida, widgeti mi ne trebaju, sa launcherima necu da imam poslaavaks wrote:Po čemu je to danas iOS superiorniji od Androida?!
Ja samo velim da je Android ozbiljno prekucao sa zadnje dvije a možda i tri verzije tako da je i brži i funkcionalniji i produktivniji od iOSa.
A to što se izgleda tiče ja sebi na Androidu mogu naštimati da mi izgleda kao iOS ako mi je ćejf, mogu promijeniti šta mi duša želi a vala ne moram ništa ni dirati ako me widgeti i launcheri ne interesuju. Bitno je da je fluidno i fukncionalno a pod funkcionalno mislim da mogu hiljadu puta jednostavnije i slobodnije uraditi najosnovnije stvari koje su na iOSu još uvijek pojam (da da itunes na vas mislim kao i na mass storage, bluetooth, ringtone a da ne govorim o nemogućnosti reprodukcije bilo kakvog fajla pa čak i preko vibera poslanog fuj).
-
Sid the sloth
#4781 Re: Smartphone diskusije
Upravo tako, stvar licnih preferenci. Jer ako pogledas review-e i poredjenna Androida i iOSa na youtube vidjet ces da je milion razlicitih misljena, nekome bolji Android, nekome iOS. Koga cemo onda poslusati pa da odlucimo ko je bolji? Tebe? Upravo je stvar licnih preferenci, kome je sta bitnije.avaks wrote: Znači stvar ličnog ukusa je da je iOS bolji od Androida, genijalno![]()
Ja samo velim da je Android ozbiljno prekucao sa zadnje dvije a možda i tri verzije tako da je i brži i funkcionalniji i produktivniji od iOSa.
A to što se izgleda tiče ja sebi na Androidu mogu naštimati da mi izgleda kao iOS ako mi je ćejf, mogu promijeniti šta mi duša želi a vala ne moram ništa ni dirati ako me widgeti i launcheri ne interesuju. Bitno je da je fluidno i fukncionalno a pod funkcionalno mislim da mogu hiljadu puta jednostavnije i slobodnije uraditi najosnovnije stvari koje su na iOSu još uvijek pojam (da da itunes na vas mislim kao i na mass storage, bluetooth, ringtone a da ne govorim o nemogućnosti reprodukcije bilo kakvog fajla pa čak i preko vibera poslanog fuj).
Eto vidis ti spominjas iTunes, ja nista zivo ne radim preko iTunes, za sta ga to moram koristiti a da ne mogu bez njega? Cuj mass storage, cuj ringtone
Cuj bluetooth navesti kao manu na iPhone, mislis na danasnjev vaktu prebacivati stvari preko bluetooth
Ne znam o kakvim problemima sa bluetooth pricas, meni savreno radi i sa autom i sa slusalicama.
Ocigledno ne koristimo telefon na isti nacin, ima nas koji ne zelimo provoditi sate ‘prilagodjavajuci’ telefon sebi, nego jednostavno kupimo ovaj koji je vec prilagodjen
- avaks
#4782 Re: Smartphone diskusije
Pa upravo to i velim, iphone i jeste za djecu jer je neproduktivan za iole ozbiljnijeg korisnika.
I naravno da ću telefon prilagoditi sebi i svojim potrebama a ne da se ja prilagođavam njemu haha.
Dječače uživaj u čarima ajfona, nemamo mi šta više raspravljati, ja sutra da promijenim telefon u dva klika imam sve svoje naštimano (google backup i nova prime) a ti se prilagođavaj telefonu kada njega ne možeš prilagoditi sebi
I naravno da ću telefon prilagoditi sebi i svojim potrebama a ne da se ja prilagođavam njemu haha.
Dječače uživaj u čarima ajfona, nemamo mi šta više raspravljati, ja sutra da promijenim telefon u dva klika imam sve svoje naštimano (google backup i nova prime) a ti se prilagođavaj telefonu kada njega ne možeš prilagoditi sebi
-
Sid the sloth
#4783 Re: Smartphone diskusije
I ja sam tako razmisljao kad sam imao 17 godinaavaks wrote:Pa upravo to i velim, iphone i jeste za djecu jer je neproduktivan za iole ozbiljnijeg korisnika.
Iole ozbiljan korisnik nema vremena za za*ebacije oko prilagodjavanja telefona, hocu da mi sve radi out of the box i to da radi sto blize onome sto ja hocu. Zato kupis iPhone i radi sve kako treba i vecina stvari je onakva kako ja zelim (nisu bas sve) i koristis telefon onako kako treba da se koristi. A ne da mijenjas ringtone i prebacujes s rajom pjesmice preko bluetooth, nije 2005-a
-
Mega Man X
#4784 Re: Smartphone diskusije
Pitat će on sebe što će mu iTunes kad mu trebadne DFU mode. 
Side, to da je tebi iOS bolji od Androida, je stvar ličnog ukusa. Ako misliš da ti možeš sebi ustupiti mjesto na postolje i govoriti za sve ljude, grdno se varaš.
Side, to da je tebi iOS bolji od Androida, je stvar ličnog ukusa. Ako misliš da ti možeš sebi ustupiti mjesto na postolje i govoriti za sve ljude, grdno se varaš.
Last edited by Mega Man X on 13/11/2017 10:52, edited 1 time in total.
- avaks
#4785 Re: Smartphone diskusije
Još uvijek ti razmišljaš kao da imaš 17 godina
Ja sam u tim godinama vrtio kasetu na olovci, nije bilo bluetootha i melodija a sumnjam ja da se ti toga i sjećaš.
Živ ti meni bio i ugodan dan želim
Ja sam u tim godinama vrtio kasetu na olovci, nije bilo bluetootha i melodija a sumnjam ja da se ti toga i sjećaš.
- skafiskafsnjak
#4786 Re: Smartphone diskusije
Razmsljao on tako kad je imao 17 ...sad ima 18 i polavaks wrote:Još uvijek ti razmišljaš kao da imaš 17 godina![]()
- beni-bu-man
#4787 Re: Smartphone diskusije
stara dobra vremenaavaks wrote:Još uvijek ti razmišljaš kao da imaš 17 godina![]()

-
febo_acm
#4788 Re: Smartphone diskusije
Bespotrebne diskusije... ja sam dvije godine uporedo koristio iphone 6s+ i 7+ sa note 5. I jedan i drugi sistem imaju prednosti i nedostatke. Sada sam prodao 7+ i kupio s8 nov za cijenu polovnog 7+ 
Prica da ios radi out of box u odnosu na android je malo "blesava". Prica kako se andorid moze prilagoditi je takodjer "blesava". Meni rade pozivi, mailovi, viber, skype... backup ide na cloud i share na ipad... ikonice i widgeti su jako irelevantna stvar.
Itunes je zivi smor.
Koliko ce poslovnih korisnika cackati jailbreak ili root i xda? 0,2%. Mobitel treba da radi i to je to. Ostalo je sve stvar navike.
Recimo meni je bilo najgore sto nema mass storage support i otg... Nisam mogao preci preko toga. Drugih problema sa ios nisam imao.
Prica da ios radi out of box u odnosu na android je malo "blesava". Prica kako se andorid moze prilagoditi je takodjer "blesava". Meni rade pozivi, mailovi, viber, skype... backup ide na cloud i share na ipad... ikonice i widgeti su jako irelevantna stvar.
Itunes je zivi smor.
Koliko ce poslovnih korisnika cackati jailbreak ili root i xda? 0,2%. Mobitel treba da radi i to je to. Ostalo je sve stvar navike.
Recimo meni je bilo najgore sto nema mass storage support i otg... Nisam mogao preci preko toga. Drugih problema sa ios nisam imao.
- zateznistub
#4789 Re: Smartphone diskusije
Najpametniji post na na ovom glupom prepucavanju i patetici jednih i drugih.febo_acm wrote:Bespotrebne diskusije... ja sam dvije godine uporedo koristio iphone 6s+ i 7+ sa note 5. I jedan i drugi sistem imaju prednosti i nedostatke. Sada sam prodao 7+ i kupio s8 nov za cijenu polovnog 7+
Itunes je zivi smor.
- Dr Kova
#4790 Re: Smartphone diskusije
Nakon pojave zelenih linija na displeju iPhone X Apple podrška na Twitteru korisnike upitala jesu li uređaj nadogradili na najnoviju verziju iOS-a.

-
Sid the sloth
#4791 Re: Smartphone diskusije
Nikad mi nije zatrebao a nece ni zatrebati jer su me prosle djecije igre cackanja telefona dok sam imao Android pa da brickujem telefon, to mi vise ne treba, nisam dijeteMega Man X wrote:Pitat će on sebe što će mu iTunes kad mu trebadne DFU mode.
Ne govorim ja za sve ljude, upravo vi Android fanboys pokusavate govoriti u ime svih kako iPhone ne valja. Ja sam 10 puta spomenuo da je moj izbor a ne vas, vi niste u stanju skontati, zaslijepljenost od ljubavi prema Androidu valjda, sta li?
Vozis li i dalje Golf2 kao nekada, i njega mozes sam popravljati jebo novog Mercedesa nista mu ne smijes sam otvoriti i 'prilagoditi' sebi?avaks wrote:Još uvijek ti razmišljaš kao da imaš 17 godina![]()
Dijete drago eto izasao je novi ROM pa malo procackaj, izgubi koji dan jer izgleda da nemas sta pametnije raditi u zivotu nego mijenjati ringtone i s rajom prebacivati pjesmice preko bluetooth. A tek mijenjati widgete za vrijeme, uh koji je to merak, ima onih sto ti odma pokazu temperaturu u Fahrenheitima i Celsiusima, samo da vidis, prilagodjen tebi 110%
-
Mega Man X
#4792 Re: Smartphone diskusije
Ne kontam ismijavanje widgeta kad ih i iPhone ima. 
- lonely_wolf
#4793 Re: Smartphone diskusije
febo_acm wrote:Bespotrebne diskusije... ja sam dvije godine uporedo koristio iphone 6s+ i 7+ sa note 5. I jedan i drugi sistem imaju prednosti i nedostatke. Sada sam prodao 7+ i kupio s8 nov za cijenu polovnog 7+
Itunes je zivi smor.
- avaks
#4794 Re: Smartphone diskusije
A niko ne osporava da je iPhone dobar komad tehnike, fanboysi se odmah pale, ali je ograničen odnosno zatvoren ekosistem i meni za posla ni sekunde ne odgovara.
U tome je poenta, s androidom sam rahat za hiljadu sitnica koje znaju da iskrsnu a ne govorim o pozivima, mailovima i slično.
U tome je poenta, s androidom sam rahat za hiljadu sitnica koje znaju da iskrsnu a ne govorim o pozivima, mailovima i slično.
-
Mega Man X
#4795 Re: Smartphone diskusije
Jbt Tito, ja kad sam bio u društvu sa iPhone 6, tako sam se osjećao glupo pored ostalih jer svi furaju Android, a ja veće na "famoznom, neuništivom" iOS-u, a u stvari inferioran telefon u svim pogledima.
Gledam šta oni mogu, ja mogu samo Safari pokrenuti ili upaliti kameru.
Never again, sada samo Android jer je zlata vrijedan.
-
febo_acm
#4796 Re: Smartphone diskusije
Mene sad zanima sta nisi mogao da uradis? Fakat nemam se namjeru svadjati i objasnjavati. Informativno me zanima. Evo ja sam rekao konkretno mass storage i otg. Imao sam sve aplikacije, radilo je sve za deset.
Dajte samo da ne pricamo o ikonicama, widgetima itd. Ne kazem da to ne treba imati, svaka opcija je dobro dosla.
Recimo evo imam jos jedan minus za iPhone, quick charge. Prednost za iOS update za novije uredjaje isti dan.
@edit
Da se razumijemo, na strani sam Androida
trenutno ima opcije koje su meni bitnije za svakodnevno funkcionisanje.
Dajte samo da ne pricamo o ikonicama, widgetima itd. Ne kazem da to ne treba imati, svaka opcija je dobro dosla.
Recimo evo imam jos jedan minus za iPhone, quick charge. Prednost za iOS update za novije uredjaje isti dan.
@edit
Da se razumijemo, na strani sam Androida
- Qler
#4797 Re: Smartphone diskusije
Vidi, ja sam sve mogao sa Windows Mobile, a ne on sa iOS-om
samo je pitanje sta ti treba. Meni i dalje najbolje odgovara ono MS-ovo smece
i radi mi najbolje... ali sam silom prilika morao mijenjati telefon..
Tako da, subjektivni dojmovi nisu relevantni, svako nosi sta mu se svidja, a argumentovane stvari se mogu raspravljati..
Tako da, subjektivni dojmovi nisu relevantni, svako nosi sta mu se svidja, a argumentovane stvari se mogu raspravljati..
-
Mega Man X
#4798 Re: Smartphone diskusije
- Nisam imao widgete, koji su za mene ekstra stvar. Pusti Sida i ostale bolide koji to smatraju za djecu kad on koristio operativni koji s bojama izgleda baš za djecu pravljen.
- Ne mogu piratske verzije igara instalirati bez jailbreak-a.
- Nema OTG support.
- Nepostojanje bilo kakve mogućnosti za SD karticu.
- Sinhronizovanje fajlova/slika/muzike preko iTunes jer drugog načina nije bilo. Ne brojim kineske Čing Čung aplikacije za to.
- Tu i tamo audio kvaliteta mada može definitivno bolje
- Punjenje svakog dana, pa čak i punjenje u toku dana jer je imao 1810 mAh bateriju u 2014 što je jadno.
- Konstanto krešovanje aplikacija
- Problemi sa Wi-Fi. Bez obzira koliko se približio izvoru, Safari i ostali browseri su presporo otvarali sajtove.
- I moj omiljeni: Nepostojanje bilo kakve mogućnost za skidanje fajlova preko Safari ili drugog browsera.
Je li to Apple stvarno misli da trebam prvo nešta uploadovati npr. na Google Drive na računaru pa da onda na nekum drugom mjestu skinem to isto preko telefona? Presmiješni su a i preglupi po tom pitanju.
Uglavnom više negativa nego pozitiva.
- Ne mogu piratske verzije igara instalirati bez jailbreak-a.
- Nema OTG support.
- Nepostojanje bilo kakve mogućnosti za SD karticu.
- Sinhronizovanje fajlova/slika/muzike preko iTunes jer drugog načina nije bilo. Ne brojim kineske Čing Čung aplikacije za to.
- Tu i tamo audio kvaliteta mada može definitivno bolje
- Punjenje svakog dana, pa čak i punjenje u toku dana jer je imao 1810 mAh bateriju u 2014 što je jadno.
- Konstanto krešovanje aplikacija
- Problemi sa Wi-Fi. Bez obzira koliko se približio izvoru, Safari i ostali browseri su presporo otvarali sajtove.
- I moj omiljeni: Nepostojanje bilo kakve mogućnost za skidanje fajlova preko Safari ili drugog browsera.
Je li to Apple stvarno misli da trebam prvo nešta uploadovati npr. na Google Drive na računaru pa da onda na nekum drugom mjestu skinem to isto preko telefona? Presmiješni su a i preglupi po tom pitanju.
Uglavnom više negativa nego pozitiva.
- supercali
#4799 Re: Smartphone diskusije
Operativni sistem gledas kroz ono sto daje a ne u kojem brendu je najvise prodatSid the sloth wrote:Ok ako vi na Android gledate kroz najlosije prodavane uredjaje to je vec licna stvar. Ja uvijek gledam kroz one najbolje jer smatram da je u njima najbolje iskoristen potencijal OS-a
A to da je pretekao iOS, pa ne bih se bas slozio ali i to je stvar licnih preferenci. I jedan i drugi imaju odredjene stvari u kojima su superiorni pa svako sebi bira sta mu je vaznije
Jbt tebi logika hitno treba upgrade
-
Sid the sloth
#4800 Re: Smartphone diskusije
Aaaahhh pa tako reci, sto ne spomenu odmah na pocetku da te raja mlatila po usima sto si imao iPhone a oni nisu. Sad je sve jasno otkud fobija od iPhone-aMega Man X wrote:Jbt Tito, ja kad sam bio u društvu sa iPhone 6, tako sam se osjećao glupo pored ostalih jer svi furaju Android, a ja veće na "famoznom, neuništivom" iOS-u, a u stvari inferioran telefon u svim pogledima.