Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#4776 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Kaligrafija wrote:@neki samo sto se nikad nije upisivala u ZK, to je novotarija...! Znaci sad fino, citava drzava treba izvesti komisije, da dopisu terase i lodje u ZK i kao takve ih prodavati!??!
Onog trenutka, još u bivšoj državi, kad se pored društvenog vlasništva pojavio i pojam privatnog vlasništva u objektu kolektivnog stanovanja, tad su se u takvim objektima pojavili i zk izvatci i u njima je bio upisan i balkon. Da nije tako, onda bi nad balkonom koji nije upisan u zk izvadak suvlasnici bili svi stanari objekta jer se etažnim elaboratom definišu prostorije unutar posebnog prostora i to se upisuje u zki posebnog prostora (stana), sve ostalo se definiše kao zajednički prostori i upisuju se u zki zajedničkih prostora nad kojim vlasništvo imaju svi stanari u zgradi. Drugim riječima, ako si bilo kad od 1990 pa naovamo kupio stan u stambenoj zgradi a balkon ti nije upisan u zki, onda imam lošu vijest za tebe, jer ti je blakon u suvlasništvu sa svim ostalim stanarima zgrade :wink:
Stanovi koji su nekad bili društveni pa otkupom prešli u privatno vlasništvo nikad nisu ni dobili zk izvatke nego su upisani u knjige položenih ugovora, i u njima većinom balkoni nisu ni upisani jer su i stanovi bili zajedničko vlasništvo..
VladaFBiH

#4777 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

bilic wrote:
kiki-miki wrote:
neki wrote:
Jesi li pogledao malo dispozicije stanova? Ono je čista sramota sta ljudima prodaju
Stanovi su solidni i raspored je ok.

Ali na onom prostoru je predvidjeno 5 onakvih zgrada.
Tako da novi krkljanac :-)
BULEVAR
A4 i A5 bit će dobre i prema Igmanu pogled preko kuća . Znaci spreko 3 sprata ići sa stanom
Ne znam ovdje postavit slike .. Proceduura ...
slike 5 i 6

https://www.olx.ba/artikal/24592076/ulj ... uokvirene/
dok neko ne odlući i tu napraviti zgradu :) - računanje da ćeš imati pogled samo zato jer je preko nečije avlije je pogrešan pristup... nadam se da će nova kantonalna vlada stati u kraj divljoj gradnji...

Edit: ono na slikama je horor (A,B i C) - nigdje parka, nigdje ništa - samo par m2 u dijelu C... užas
Last edited by VladaFBiH on 18/11/2018 13:32, edited 1 time in total.
bilic

#4778 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

Ali na onom prostoru je predvidjeno 5 onakvih zgrada.
Tako da novi krkljanac :-)[/quote]
BULEVAR
A4 i A5 bit će dobre i prema Igmanu pogled preko kuća . Znaci spreko 3 sprata ići sa stanom
Ne znam ovdje postavit slike .. Proceduura ...
slike 5 i 6

https://www.olx.ba/artikal/24592076/ulj ... uokvirene/[/quote]
dok neko ne odlući i tu napraviti zgradu :) - računanje da ćeš imati pogled samo zato jer je preko nečije avlije je pogrešan pristup... nadam se da će nova kantonalna vlada stati u kraj divljoj gradnji...[/quote]

IZA TE ZGRADE JE 15 tak KUĆAAAA
Tesko da se sve poruseee
Kaligrafija

#4779 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

neki wrote:
Kaligrafija wrote:@neki samo sto se nikad nije upisivala u ZK, to je novotarija...! Znaci sad fino, citava drzava treba izvesti komisije, da dopisu terase i lodje u ZK i kao takve ih prodavati!??!
Onog trenutka, još u bivšoj državi, kad se pored društvenog vlasništva pojavio i pojam privatnog vlasništva u objektu kolektivnog stanovanja, tad su se u takvim objektima pojavili i zk izvatci i u njima je bio upisan i balkon. Da nije tako, onda bi nad balkonom koji nije upisan u zk izvadak suvlasnici bili svi stanari objekta jer se etažnim elaboratom definišu prostorije unutar posebnog prostora i to se upisuje u zki posebnog prostora (stana), sve ostalo se definiše kao zajednički prostori i upisuju se u zki zajedničkih prostora nad kojim vlasništvo imaju svi stanari u zgradi. Drugim riječima, ako si bilo kad od 1990 pa naovamo kupio stan u stambenoj zgradi a balkon ti nije upisan u zki, onda imam lošu vijest za tebe, jer ti je blakon u suvlasništvu sa svim ostalim stanarima zgrade :wink:
Stanovi koji su nekad bili društveni pa otkupom prešli u privatno vlasništvo nikad nisu ni dobili zk izvatke nego su upisani u knjige položenih ugovora, i u njima većinom balkoni nisu ni upisani jer su i stanovi bili zajedničko vlasništvo..
Sta lupas, moj stan, kad se poslije rata otlupio za certifikate i kao i svi gradjani Sarajeva, nigdje nije upisan balkon...stanje se prenijelo kod prenosa u privatno vlasnistvo, kod sviju bez kvadrature balkona...! Kucs koju posjedujem privatno vlasnistvo i prije rata i poslije u ZK je unesena bez terasa, jer ti to niko ziv nebi priznao, pogotovo u mom slucaju gdje su terase tolike da zauzimaju skoro 80 kvadarat prostora...! Kad bi to nekome zaracunao, rekao bi hajde odjebaus...! Sve i jedan stan koji se prodaje preko oglasa, je bez cijene balkona...! A to sto ovi koji grade nove zgrade love u mutnom, to je druga stvar...! Na kraju krajeva, ja bi prije kupio adaptiran stan ili stan za adaptaciju u nekom prijeratnom naselju, nego ovaj jad i cemer koji se sad gradi, gdje ne mozes dupe okrenuti, prosetati, pustiti dijete vani, jer nema gdje ni da se igra, nema parkinga, nema skole, nema nista i jos mu plati balkon, ma hajte molim vas....!! :lol: A kad ispuse ovo trziste novim nekretninama, a ispuhace ubrzo ko balon, pa kad budu stajale nedovrsene zgrade u Sarajevu, vidjet cemo kome ce prodati balkon...nece moci prodati stan, a kamo li sta drugo...!
Haris.ba

#4780 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Hajde da se složimo ovo oko balkona da nas više ne maltretira. :D
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#4781 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by liaar »

Hajmo opet, iskustva i mišljenja o Nina Stan zgradama u Pijačnoj. Danas smo išli gledat stan za dvoje, 42 kvadrata stan na prvom spratu, 1900KM kvadrat. Ima li ko da živi tamo ?
Trenutno sam u Rajlovcu uz prugu, tako da mi ona pruga iza zgrade ne igra veliku ulogu, a stan koji smo gledali je sa druge strane zgrade, dalje od pruge.
nepass1

#4782 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nepass1 »

liaar wrote:Hajmo opet, iskustva i mišljenja o Nina Stan zgradama u Pijačnoj. Danas smo išli gledat stan za dvoje, 42 kvadrata stan na prvom spratu, 1900KM kvadrat. Ima li ko da živi tamo ?
Trenutno sam u Rajlovcu uz prugu, tako da mi ona pruga iza zgrade ne igra veliku ulogu, a stan koji smo gledali je sa druge strane zgrade, dalje od pruge.
Htio meni drug uzeti ali bilo je nekih problema, losa gradnja, zale se sami stanari. To je neka crvena zgrada na stupu. Ja nit sam kad bio nit vidio. Samo prenosim info.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#4783 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by liaar »

nepass1 wrote:
liaar wrote:Hajmo opet, iskustva i mišljenja o Nina Stan zgradama u Pijačnoj. Danas smo išli gledat stan za dvoje, 42 kvadrata stan na prvom spratu, 1900KM kvadrat. Ima li ko da živi tamo ?
Htio meni drug uzeti ali bilo je nekih problema, losa gradnja, zale se sami stanari. To je neka crvena zgrada na stupu. Ja nit sam kad bio nit vidio. Samo prenosim info.
Danas smo baš bili, odlično izgleda, završena zgrada prošle godine. Ima ih par istog dizajna. Elem, pričali smo i sa jednom djevojkom što živi tu prije nego je došao ovaj agent/vlasnik Nina Stan-a, kaže da je prezadovoljna.
Tuzla111

#4784 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tuzla111 »

Kaligrafija wrote:
VladaFBiH wrote:
Kaligrafija wrote:Najsmjesnije su mi ove novogradnje na Otoci, tipa Meandar i ostali, naplacuju u kvadraturu stana lodju, terasu itd...gdje to ima!?? :skoljka: :lol:
pa recimo da mi imamo sreću jer se naplaćuje "neto" kvadratura a ne "bruto" kao npr. u Bugarskoj - znači plaćaš vanjske zidove a ne unutrašnje kvadrate (kao kod montažnih kuća)...

Znaci kad budem ja prodavao stan ili kucu, trebam naplatiti i terase...!? Hsj ba, nikad se terase i lodje nisu naplacivale, sta da mi napalati, pod i ogradu!? To je uvijek ulazilo u kvadraturu stana i nije se racunalo...Vidjet ces belaja kad on tu nekretninu bude prodavao nakon nekog vremena, mislim na lice koje je kupilo stan, pa kad nekom zaracuna terasu, zatjerat ce ga u tri lijepe materine, taj koji bi kupio stan...! I plus garant nije u ZK u kvadraturi stana, i ako jeste cista budalastina, jer ce onaj ko kupuje morati i za to platiti PDV!!!
Meni je uvijek bilo najbitnije sta je po ZK izvadku a ovi balkoni i lodje koje se placaju ce da budu u tom izvadku tako da ce i naredni kupac da iste plati.
Kada sam kupovao stan i ljudi napisu u ZK izvadku je 60 kvadrata a stan ima stvarnih 80 jer su oni kao nesto nadogradjivali. Odem da vidim, tu su neke ostave koje se ne mogu koristiti ni za ostavu kupusa a da ne pricamo za sta drugo. Ili jedan stan koji je bio 60 po ZK a "stvarnih" 103. Nije bila jedna prostorija da valja od ta 103 kvadtata, kosi plafoni idu do poda haman tako da je oko 80% kvadrature neiskoristivo.
Tuzla111

#4785 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tuzla111 »

neki wrote:
Kaligrafija wrote:
VladaFBiH wrote: pa recimo da mi imamo sreću jer se naplaćuje "neto" kvadratura a ne "bruto" kao npr. u Bugarskoj - znači plaćaš vanjske zidove a ne unutrašnje kvadrate (kao kod montažnih kuća)...

Znaci kad budem ja prodavao stan ili kucu, trebam naplatiti i terase...!? Hsj ba, nikad se terase i lodje nisu naplacivale, sta da mi napalati, pod i ogradu!? To je uvijek ulazilo u kvadraturu stana i nije se racunalo...Vidjet ces belaja kad on tu nekretninu bude prodavao nakon nekog vremena, mislim na lice koje je kupilo stan, pa kad nekom zaracuna terasu, zatjerat ce ga u tri lijepe materine, taj koji bi kupio stan...! I plus garant nije u ZK u kvadraturi stana, i ako jeste cista budalastina, jer ce onaj ko kupuje morati i za to platiti PDV!!!
Pa naravno da se računa površina lodje/balkona/terase...sta misliš, da će investitor napraviti balkon i dzaba ti ga pokloniti? :lol:
I ulazi u površinu koja se upisuje u zki, nije to nikakva novotarija, definisano pravilnicima jos krajem 80tih
Jes mi zao ovih sto su dobili stanove djaba prije tog pa sad ne mogu da racunaju kvadraturu balkona kad prodaju stan. :lol: :lol:
Tuzla111

#4786 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tuzla111 »

ma hajde, ionako se ta vecina stanova dobila "na poklon" po raznoraznim osnovama.
Kaligrafija

#4787 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

Tuzla111 wrote:

Meni je uvijek bilo najbitnije sta je po ZK izvadku a ovi balkoni i lodje koje se placaju ce da budu u tom izvadku tako da ce i naredni kupac da iste plati.
Kada sam kupovao stan i ljudi napisu u ZK izvadku je 60 kvadrata a stan ima stvarnih 80 jer su oni kao nesto nadogradjivali. Odem da vidim, tu su neke ostave koje se ne mogu koristiti ni za ostavu kupusa a da ne pricamo za sta drugo. Ili jedan stan koji je bio 60 po ZK a "stvarnih" 103. Nije bila jedna prostorija da valja od ta 103 kvadtata, kosi plafoni idu do poda haman tako da je oko 80% kvadrature neiskoristivo.
Pa upravo si ti potvrdio ovo o cemu ja pricam sa svojim pisanjem! Niko ziv ti poslije tebe nece platiti balkon ili lodju...! Ti mozes nuditi, ali niko ziv ti to nece platiti pod kvadraturu stana! Zasto bi, kad ima hiljade stanova u SA, koji ne prodaju balkon/lodju pod kvadraturu stana!!
Tuzla111

#4788 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tuzla111 »

Kaligrafija wrote:
neki wrote:
Sta lupas, moj stan, kad se poslije rata otlupio za certifikate i kao i svi gradjani Sarajeva, nigdje nije upisan balkon...stanje se prenijelo kod prenosa u privatno vlasnistvo, kod sviju bez kvadrature balkona...! Kucs koju posjedujem privatno vlasnistvo i prije rata i poslije u ZK je unesena bez terasa, jer ti to niko ziv nebi priznao, pogotovo u mom slucaju gdje su terase tolike da zauzimaju skoro 80 kvadarat prostora...! Kad bi to nekome zaracunao, rekao bi hajde odjebaus...! Sve i jedan stan koji se prodaje preko oglasa, je bez cijene balkona...! A to sto ovi koji grade nove zgrade love u mutnom, to je druga stvar...! Na kraju krajeva, ja bi prije kupio adaptiran stan ili stan za adaptaciju u nekom prijeratnom naselju, nego ovaj jad i cemer koji se sad gradi, gdje ne mozes dupe okrenuti, prosetati, pustiti dijete vani, jer nema gdje ni da se igra, nema parkinga, nema skole, nema nista i jos mu plati balkon, ma hajte molim vas....!! :lol: A kad ispuse ovo trziste novim nekretninama, a ispuhace ubrzo ko balon, pa kad budu stajale nedovrsene zgrade u Sarajevu, vidjet cemo kome ce prodati balkon...nece moci prodati stan, a kamo li sta drugo...!
prije da se nece moci prodati ti stariji stanovi jer svako normalan ce uzeti nov stan prije nego neki stan koji je 50 godina star. A prica da se nesto u Titovo vrijeme gradilo kvalitetnije je davno isparila. U to nek vjeruje ko ne zna za bolje.
Tuzla111

#4789 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tuzla111 »

Kaligrafija wrote:
Tuzla111 wrote:

Pa upravo si ti potvrdio ovo o cemu ja pricam sa svojim pisanjem! Niko ziv ti poslije tebe nece platiti balkon ili lodju...! Ti mozes nuditi, ali niko ziv ti to nece platiti pod kvadraturu stana! Zasto bi, kad ima hiljade stanova u SA, koji ne prodaju balkon/lodju pod kvadraturu stana!!
Zato sto je moj stan 30 godina mladji minimalno od tih kojima isti nisu upisani.
Stan se prodaje po onoj kvadraturi koja je upisana u ZK.
Svrha mog posta je bila da je bitno ono sto je upisano u ZK a ne ono sto ljudi pricaju.
Kaligrafija

#4790 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

Tuzla111 wrote:
ma hajde, ionako se ta vecina stanova dobila "na poklon" po raznoraznim osnovama.
Djecace nista nije dzaba, ti stanovi su vec kupljeni novcem firmi u kojima su ljudi radili, pa su placeni drzavi jos jednom! Drzava nije imala nikakvo pravo da prodaje te stanove, ako je ko imao pravo to su bile firme...a u tim firmama su ljudi zaradili te stanove, raznim zajednickim izdvajanjima u fondove tadasnje drzave!!! Nije se samo izgradilo, a ni platilo...!
Kaligrafija

#4791 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

Tuzla111 wrote: prije da se nece moci prodati ti stariji stanovi jer svako normalan ce uzeti nov stan prije nego neki stan koji je 50 godina star. A prica da se nesto u Titovo vrijeme gradilo kvalitetnije je davno isparila. U to nek vjeruje ko ne zna za bolje.
Ma kako da ne...drugarica mi kupila stan u prvoj Tibri u Nedjaricima, zgrada tone, zidovi pukli ko da je zemljotres u Japanu bio, dosli vidjeli i nikad se vise nisu pojavili kad im je reklamirala, rekli da oni tu nista ne mogu... Rodjak mi kupio stan u novoj Tibri na Stupu, plocice otpale za godinu dana, na jednom zidu otpala fasada s vana, covjeku puhalo na cosku sobe, vidi vani kroz rupu...Miljacka zgrada, poznaniku mog prijatelau voda pocela da lije kroz uticnicu, neko nije odveo slivnik sa zgrade do dna, vec ga ostavio na njegovom spratu i to direktno iza uticnice....!

Jel to ta gradnja!?

:lol: :lol: :lol:
Dosadno mii

#4792 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Dosadno mii »

Kaligrafija wrote:
Tuzla111 wrote: prije da se nece moci prodati ti stariji stanovi jer svako normalan ce uzeti nov stan prije nego neki stan koji je 50 godina star. A prica da se nesto u Titovo vrijeme gradilo kvalitetnije je davno isparila. U to nek vjeruje ko ne zna za bolje.
Ma kako da ne...drugarica mi kupila stan u prvoj Tibri u Nedjaricima, zgrada tone, zidovi pukli ko da je zemljotres u Japanu bio, dosli vidjeli i nikad se vise nisu pojavili kad im je reklamirala, rekli da oni tu nista ne mogu... Rodjak mi kupio stan u novoj Tibri na Stupu, plocice otpale za godinu dana, na jednom zidu otpala fasada s vana, covjeku puhalo na cosku sobe, vidi vani kroz rupu...Miljacka zgrada, poznaniku mog prijatelau voda pocela da lije kroz uticnicu, neko nije odveo slivnik sa zgrade do dna, vec ga ostavio na njegovom spratu i to direktno iza uticnice....!

Jel to ta gradnja!?

Poenta price : ne treba se druzit s tobom :P
Kaligrafija

#4793 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

Dosadno mii wrote:
Poenta price : ne treba se druzit s tobom :P
Tebi je bas dosadno...kad nisi imao sta pametno da kazes, nisi se trebao ni javljati...!
Kaligrafija

#4794 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

A jos kad bi pricao sta se radilo na Bjelasnici u apartmanskim naseljima...bio licno, poslom prisutan pri izgradnji prvih apartmanskih naselja...cirkusi...! :lol:
Tuzla111

#4795 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tuzla111 »

Kaligrafija wrote:

Jel to ta gradnja!?

Pa da li sad da pricamo sta se desava u starim zgradama? Osoba bliska meni, zivi u zgradi koja je izgradjena krajem 80tih i u veoma je dobrom stanju. Medjutim neko je kupio stan na spratu iznad i renovira komplet od podova do plafona. 4 mjeseca vec renoviranje traje, svakim danom i nedjeljom, svaki dan nekakve busilice, brusilice, i sta sve ne, policija dolazila skoro 50 puta.
Tuzla111

#4796 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tuzla111 »

Kaligrafija wrote:A jos kad bi pricao sta se radilo na Bjelasnici u apartmanskim naseljima...bio licno, poslom prisutan pri izgradnji prvih apartmanskih naselja...cirkusi...! :lol:
daj jos koju pricu, uvijek je dobro imati dodatnih informaicja. Mislim da se treba drzati vec provjerenih firmi. Ja sam sebi kupio stan u sa-toweru.
Kaligrafija

#4797 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

Tuzla111 wrote:
Kaligrafija wrote:A jos kad bi pricao sta se radilo na Bjelasnici u apartmanskim naseljima...bio licno, poslom prisutan pri izgradnji prvih apartmanskih naselja...cirkusi...! :lol:
daj jos koju pricu, uvijek je dobro imati dodatnih informaicja. Mislim da se treba drzati vec provjerenih firmi. Ja sam sebi kupio stan u sa-toweru.

Meni je tebe vec zao...kad zasnujes porodicu ili ako vec jesi, zajedno sa porodicom jedino cete se moci prosetati u krugu hitne, ne mislim nista ruzno, ali je tako...!
Nigdje parka, nigdje zelenila, dijete ne mozes pustiti nigdje, sve opasne ceste...katastrofa...!
Zgradurina od 26 spratova, kad se tu bude renoviralo za nekih deset godina, kad mlade zamisle nove kuhinje, nova kupatila i nove podove...Boze sacuvaj...!
Koliko god se busali u prsa, ovi skorojevici, koji nam sjebase grad, u kojem je zagadjenje sve vece, zbog totalne nemogucnosti cirkulisanja zraka, mogu samo reci, da ovo nije nista lijepo, vec jedan totalni urbicid! Bivsa nam drzava je vodila o svemu racuna, naselje, skola, dom zdravlja, parkovi, parkinzi, prodavnice, marketi, kino dvorane, ambulante, policijske stanice, vatrogasci...itd. da ne nabrajam...sad dodje lola, plan 8 spratova, on gruhne 13-14, nacelnik kaze, jebes plan i odobri...! Tibra Stup, Tibra Otoka.....To ruglo od zgrade Sa tower, je isto ko i ruglo zvano Bosmal, utrpo zgradurinu izmedju kucica i zgradica...odron...urbicid..!

Jedina lijepa zgrada, je zgrada Importanea, lokacija, iza Vilsonovo, a nije daleko ni Gtbavica, skole blizu, pjeske u grad...sve imas u objektu...Naj naj lokacija i estetski zgrada i sve je odlicno...!
Tuzla111

#4798 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tuzla111 »

Kaligrafija wrote:
Tuzla111 wrote:

Meni je tebe vec zao...kad zasnujes porodicu ili ako vec jesi, zajedno sa porodicom jedino cete se moci prosetati u krugu hitne, ne mislim nista ruzno, ali je tako...!
Nigdje parka, nigdje zelenila, dijete ne mozes pustiti nigdje, sve opasne ceste...katastrofa...!
Zgradurina od 26 spratova, kad se tu bude renoviralo za nekih deset godina, kad mlade zamisle nove kuhinje, nova kupatila i nove podove...Boze sacuvaj...!
Koliko god se busali u prsa, ovi skorojevici, koji nam sjebase grad, u kojem je zagadjenje sve vece, zbog totalne nemogucnosti cirkulisanja zraka, mogu samo reci, da ovo nije nista lijepo, vec jedan totalni urbicid! Bivsa nam drzava je vodila o svemu racuna, naselje, skola, dom zdravlja, parkovi, parkinzi, prodavnice, marketi, kino dvorane, ambulante, policijske stanice, vatrogasci...itd. da ne nabrajam...sad dodje lola, plan 8 spratova, on gruhne 13-14, nacelnik kaze, jebes plan i odobri...! Tibra Stup, Tibra Otoka.....To ruglo od zgrade Sa tower, je isto ko i ruglo zvano Bosmal, utrpo zgradurinu izmedju kucica i zgradica...odron...urbicid..!

Jedina lijepa zgrada, je zgrada Importanea, lokacija, iza Vilsonovo, a nije daleko ni Gtbavica, skole blizu, pjeske u grad...sve imas u objektu...Naj naj lokacija i estetski zgrada i sve je odlicno...!
Jedna velika greska bivse drzave i glavni problem komunizma je da nisu naucili ljude da postoji drugo i drugacije, da svaka osoba ne moze imati isti pogled na odredjenu stvar.
Ko kaze da se u sa-toweru uzimaju stanovi za porodican zivot? Previse si zakljucaka donio na osnovu samo jedne moje recenice. Ja imam kucu u stan na Grbavici. Vilsonovo nije daleko ni od sa-towera na kraju krajeva. Dalje, Sarajevo je metropola i ako ne tu gdje bi se onda trebale praviti zgrade? Jesi li ti kad pogledao sliku nekih od svjetskih gradova? Gdje to ima da se u glavnom gradu ostavljaju sume i livade. Svi bi htjeli svjetsku ekonomiju a da im se nista ne gradi. Drug moj, nekretnine su jedan od glavnih pokazitelja ekonomije. Nemoj da me zalis molim te, zali sebe imas vise razloga. Nek se sve novo gradi, dosta mi je starih zgrada i fasada za koje se ne mogu skupiti pare da se urade i parkova koje niko ne postuje a svi pricaju o nekoj kvaliteti zivota. I za kraj, volim mir i zrak i pogled na 20om nego dodatne dvije sobe u staroj zgradi na trecem. ja u lift moram kako god.
Kaligrafija

#4799 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kaligrafija »

@Tuzla111 zato sto si skorojevic...samo beton, sve izbetonirat...ruralci to vole, nece da vide zelenilo, podsjeca ih na rodna mjesta...!

Sarajevo je zadnji grad u Evropi po zelenim povrsinama i parkovima od svih glavnih gradova! Jedan New York koji je mega grad, ima Central park, velicine 3,4 km kvadratna....dovoljno sam rekao...! Ne vrijedi se ubjedjivati, ti to neces nikad razumjeti...Zabetonirajte sve, nemoj travka da ostane...!
Tuzla111

#4800 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tuzla111 »

Kaligrafija wrote:@Tuzla111 zato sto si skorojevic...samo beton, sve izbetonirat...ruralci to vole, nece da vide zelenilo, podsjeca ih na rodna mjesta...!

Sarajevo je zadnji grad u Evropi po zelenim povrsinama i parkovima od svih glavnih gradova! Jedan New York koji je mega grad, ima Central park, velicine 3,4 km kvadratna....dovoljno sam rekao...! Ne vrijedi se ubjedjivati, ti to neces nikad razumjeti...Zabetonirajte sve, nemoj travka da ostane...!
Mozes li mi pojasniti rijec skorojevic? Jel to ovo sto su izmisliti ovi sto se nastane negdje po 100 godina pa sve sto uspiju u zivotu je ono sto naslijede pa im smetaju svi ovi sto dodju i uspiju vise od njih????
Post Reply