SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
amko76

#4776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amko76 »

dottore wrote:Pogledajte video

Code: Select all

http://source.ba/clanak/137832793787/vijesti/Zlatan%20Hand%C5%BEi%C4%87%20je%20dva%20sata%20prije%20smrti%20govorio%20o%20sudbini%20%C4%86ati%C4%87a/?ref=ostali
Ako ovaj slunto ne dobije 30 godina, mora se izaci na ulice, bas kao sto je bilo poslije onog ubistva u tramvaju.
Da, da i to obavezno sa Niskom Karkeljom na čelu kolone. Bez njega ne dolazim :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PipiDugaDevetka »

Ne znam ko bi mogao organizovati mirne proteste povodom saobraćajnog ubistva Handžića, ali ja dolazim, pa taman to bila ''neformalna grupa sa Klix.ba''. Sutra će neka dalabu i u mene spucati ili neko dijete odbaciti tridesetak metara,...u smrt. Protest protiv vlasti što godinama stvaraju ovakvo okruženje da budu ubijeni mladi nedužni,...
Chisum

#4778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

Ne znam sta mi je odvratnije...
medoIL wrote:Tobbe jarabbi, gori su mi ovi ovdje sto besposlicare na forumu nego ovaj sto je klepio audijem pežoa.
ili
medoIL wrote:"takav je zivot, Bog htio, sta da se radi"...

Sta je onda trebalo? I u ratu da sjedimo i cekamo da nas pokolju k'o zaceve, pa da neki rodjak iz Malmea, koji se uhvatio noge, nakon par godina kaze: "E jebiga, takav je zivot, Bog je htio, sta ces..."

Kad ovakve ogavne i glupe postove procitam, jasno mi bude zasto se ni na jednom skupu u ovom gradu, koji bi mu o sudbini mogao odluciti, ne moze skupiti ni deseti dio onih koju su svakodnevno posjecivali Torabija u Zetri.

A onda sve zavrsi ovakvim postom...
medoIL wrote:Sta ti sad ti mozes. Opet kazem , kriva je vlast koliko i narod. Boli njega qrac sto ce ga policija uhapsiti zbog pljacke , kad zna da ce se zadrzati 24h u pritvoru i to je to. Kakav narod , takva vlast
I koja je sad poenta??

:-) :-)

Ja sam vec pred usranim "zakonom" ovog kurca od drzave dva puta odgovarao, o cemu sam detaljno pisao na ovom forumu i na ovoj temi, a i na onoj "samoodbrana" ili kako se vec zvase, ne zato sto sam "kecer" :-) , kako ovaj napisa, nego zato sto su u opasnost dovedeni i moja porodica i moje vlasnistvo, A DRZAVA NE CINI NISTA DA TO SPRIJECI... i ne da bih nekom polomio ruke kada mi dirne u sigurnost porodice, nego bih, da se ne daj boze nekom od mojih nesto desi, ubio hljeb u njemu da, i ako slucajno ostane ziv, ostane invalid za citav zivot i da jebe dan kada se rodio.
Last edited by Chisum on 28/05/2012 21:53, edited 4 times in total.
sarajevomd

#4779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sarajevomd »

PipiDugaDevetka wrote:Ne znam ko bi mogao organizovati mirne proteste povodom saobraćajnog ubistva Handžića, ali ja dolazim, pa taman to bila ''neformalna grupa sa Klix.ba''. Sutra će neka dalabu i u mene spucati ili neko dijete odbaciti tridesetak metara,...u smrt. Protest protiv vlasti što godinama stvaraju ovakvo okruženje da budu ubijeni mladi nedužni,...
+6 osoba samnom koje vodiM!
Chisum

#4780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

Ma jok ba... samo sjedi i vici "sta da se radi...", to pomaze. Kao sto vidimo.
mahalas505

#4781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

mahalas505 wrote:
Black swan wrote:KS: 30 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 30 saobraćajnih nezgoda, od toga 28 sa materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama, kojom prilikom su tri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
11 + 4 + 3 +2 = 20 potencijalnih ubica za volanom za jedan dan :thumbup: :bih: .
Reko da malo citiram sebe, post od prije neki dan. Zao mi je sto sam bio u pravu :roll: .

Zna li neko sta je s onim slucajem kad je jedan tv voditelj/novinar udario starca na tretoaru kod predsjenistva, kako je zavrsio taj slucaj?
Chisum

#4782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

mahalas505 wrote:
mahalas505 wrote:
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 30 saobraćajnih nezgoda, od toga 28 sa materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama, kojom prilikom su tri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
11 + 4 + 3 +2 = 20 potencijalnih ubica za volanom za jedan dan :thumbup: :bih: .
Reko da malo citiram sebe, post od prije neki dan. Zao mi je sto sam bio u pravu :roll: .

Zna li neko sta je s onim slucajem kad je jedan tv voditelj/novinar udario starca na tretoaru kod predsjenistva, kako je zavrsio taj slucaj?
Onaj s Hayata?

Taj slucaj je jednostavno nestao iz javnosti... ko zna da li je debil uopste kaznjen i na koji nacin.
mahalas505

#4783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Chisum wrote:
mahalas505 wrote:Zna li neko sta je s onim slucajem kad je jedan tv voditelj/novinar udario starca na tretoaru kod predsjenistva, kako je zavrsio taj slucaj?
Onaj s Hayata?

Taj slucaj je jednostavno nestao iz javnosti... ko zna da li je debil uopste kaznjen i na koji nacin.
Jeste, mislim da je taj.Ne znam da li je vozio pod alkoholom.
Bountiful

#4784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bountiful »

mahalas505 wrote:
mahalas505 wrote:

Taj se slobodno seta po gradu... on je inace sin vlasnika Metropolisa
Ken_M

#4785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Ken_M »

Chisum wrote:

Lepo, znas kako. Tata malo podmaze da se stisa medijska bura kako ga javnost ne bi osudila i onda sve lakse prodje. Nesto tipa 6 mjeseci ili godina murije i onda jos toliko uslovno i eto Rasidagica juniora on the road again sto bi nemci rekli.
Chisum

#4786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

Bountiful wrote:
Taj se slobodno seta po gradu... on je inace sin vlasnika Metropolisa
Ma ja, to je taj shupak... i naravno - nista se nije desilo... "Sta ces, tako je Bog htio", da mu je babo "ugledni ugostitelj", a on da ubija ljude po ulici i ostane nekaznjen.
mahalas505

#4787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Bountiful wrote:Taj se slobodno seta po gradu... on je inace sin vlasnika Metropolisa
Evo nasao na forumu, to je ta osoba.
Peppers wrote:Ja doticnu osobu vidjam redovno, onako nasmijan, veseo, mirne savjesti i ciste duse. Pitam se da li se i porodica unesrecenog tako osjeca...ili mozda nadlezni sudija za prekrsaje koji ga nije osudio
Poenta je da ni ova posljednja nesreca vjerovatno nece biti adekvatno sankcionisana.
2407

#4788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by 2407 »

http://source.ba/clanak/137832793787/vijesti/Zlatan%20Hand%C5%BEi%C4%87%20je%20dva%20sata%20prije%20smrti%20govorio%20o%20sudbini%20%C4%86ati%C4%87a/?ref=ostali
Ako ovaj slunto ne dobije 30 godina, mora se izaci na ulice, bas kao sto je bilo poslije onog ubistva u tramvaju.
Kakvih ba 30 godina pa nije Zika. Dobit ce 3-4 godine(na sporazum vjerovatno) kao onaj sto ubi covjeka ispred televizije.
strong69

#4789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by strong69 »

2407 wrote:

Kakvih ba 30 godina pa nije Zika. Dobit ce 3-4 godine(na sporazum vjerovatno) kao onaj sto ubi covjeka ispred televizije.
Dobice uslovnu. Mi gradani bi morali izvrsiti pritisak kao sto je to bilo u slucaju Amara Mistrica. U suprotnom, Zlatan ce pasti u zaborav a MIRSAD SUBASIC ce za godinu dana ponovo sjediti za volanom. Nisam clan nikakve organizacije a ni politicke partije i nisam u mogucnosti okupiti ljude ali ako neko organizuje neke proteste sigurno cu doci.
2407

#4790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by 2407 »

Nema boga da dobije uslovnu, 3-4 godine minimalno.
Gray

#4791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Gray »

Zna li iko šta je sa onim momkom kojeg je mali Delalić udario na tranzitu?
Chisum

#4792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

I tada bez vozacke, pa jos i nagudren k'o stoka... i narano, nista.
shalla

#4793 SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by shalla »

Jos sam cuo da je ovaj mali
imbecil rekao policajcima, parafraziram: "ok, evo ja cu odlezati ovog ali ovaj audi kosta 50 milja, ko ce to namiriti"...
Sjeme mu se ono maloljetno daBogda zatrlo...
Joj ja ne mogu da vjerujem kako je ovim balavcima ljudski zivot jeftin, Boze dragi u kakvom vremenu zivimo :-(

Sent from my iPhone using Tapatalk
cigara

#4794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

shalla wrote:Jos sam cuo da je ovaj mali
imbecil rekao policajcima, parafraziram: "ok, evo ja cu odlezati ovog ali ovaj audi kosta 50 milja, ko ce to namiriti"...
Sjeme mu se ono maloljetno daBogda zatrlo...
Joj ja ne mogu da vjerujem kako je ovim balavcima ljudski zivot jeftin, Boze dragi u kakvom vremenu zivimo :-(

Sent from my iPhone using Tapatalk
odel u zatvor anus ce ga natjerati da promijeni pricu, nista se ne sekiraj
Dasi

#4795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Dasi »

2407 wrote:Nema boga da dobije uslovnu, 3-4 godine minimalno.
Daj boze...
Carla Siegner na sigurnom
Porodica osumnjičenih za zlostavljanje Njemice napušta selo
Carla Siegner, njemačka državljanka za koju niko pouzdano ne zna koje je godište, jer nema nikakvih dokumenata, uspješno se oporavlja u sigurnoj kući na području Tuzlanskog kantona, nakon što su je službenici PU Kalesija pronašli 17. maja izgladnjelu, iscrpljenu i isprebijanu u jednoj od šuma u blizini kuće Milenka Marinkovića, u zaseoku Karavlasi kod Kalesije.
Mještani susjednog Gojčina, prije svih Sead Makalić, optužili su bračni par Milenka (52) i Slavojku (45) Marinković za višegodišnje torture, psihičko i seksualno zlostavljanje Carle Siegner. Nakon hapšenja Milenka i Slavojke Marinković, Općinsku sud u Kalesiji je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva TK odredio mjeru jednomjesečnog pritvora.

"Istraga i dalje traje i to je jedino što vam mogu reći u ovom trenutku. Ukoliko bude podignuta optužnica i dokazana krivica, Milenko i Slavojka će biti suočeni sa kaznom zatvora od dvije do osam godina", kaže glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Sead Makalić je nekoliko puta obavještavao policiju o monstruoznim radnjama u kući Marinkovića. U prijavi je Sead Makalić naveo kako je Carla silovana od osme godine života, a Marinkovići su joj nanosili teške tjelesne povrede, lomili prste i stavljali vreo nož pod vrat. Navodi njegove prijave se i dalje provjeravaju.

S druge strane, članovi porodice Marinković su, nakon hapšenja Milenka i Slavojke, odlučili napustiti zaselak Karavlasi. Najprije je porodičnu kuću napustio Darko, sin Slavojke i Milenka, a danas su put Bijeljine krenuli kćerka Monika i njen suprug Luka te rodica Draginja Vasiljković.

U ispitivanje cijelog slučaja su se, osim Kantonalnog tužilaštva TK i MUP-a TK, uključili i službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), INTERPOL-a, a nezvanično saznajemo kako cijeli slučaj pomno istražuju i njemački pravosudni organi.
Znaci otmica, silovanje, mucenje, pedofilija, drzanje u zarobljenistvu i to sve su radili vise godina a dobice od 2-8 godina.
Nabijem i Bosnu i zakon...
strong69

#4796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by strong69 »

2407 wrote:Nema boga da dobije uslovnu, 3-4 godine minimalno.
Previse je slucajeva bilo koji su jednostavno zaboravljeni a pocinioci slobodni da bih ja vjerovao u neku kaznu. A 3-4 godine je smijesna kazna.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /110912145#

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120123014

Nesreca kad je onaj idiot sa stotinama kazni izazvao tesku nesrecu takoder kod televizije. Pa Rasidagic koji nikada nije ni dana odlezao. Ma da ne nabrajam... Bas me zanima gdje su sada Delalic, Rasidagic i ostali...
2407

#4797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by 2407 »

Hajd procitaj sta sam gore napisao pa onda repliciraj. Onaj kod televizije je dobio 3 ili 4 godine ;-)
mahalas505

#4798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Izvinjavam ako sam dosadan, ali malo sam googla o ovom liku Nedzad Rasidagic, posto je on novembru 2006, na tramvajsko stanici kod Predsjednistava, usmrtio jednu i povrijedio 4 osobe, vec je u februaru 2007 bio na slobodi. Vjerovatno je jos trajalo sudjenje, ali bez obzira vec se je branio s slobode. Sad nema nigdje koliko je presudjen, ali po nekim komentarima na forumu, vec 2009 je bio na slobodi. Ovo posljednje treba uzeti sa rezervom, posto je to samo bazirano na jednom komentaru. Da li neko zna na koliko je tacno osudjen i za sta? Da li se mogu pretrazivati presude na nekoj stranici suda ili tuzilastva?
pirpa

#4799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pirpa »

skupite pare i dajte ljudima da mu organizuju docek u istraznom.
kokuz_sa

#4800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

jedini lik u zadnjih par godina sto je dobio vecu kazu za saobracajnu nesrecu je "Kiko" ako se ne varam oko 10god

al tada je kod RTV doma poginula sestra mu i jos jedan momak..a kiko je imao kazni i kazni i eto dobio je poduzu kaznu

ostali su vise manje svi kucama..

ako se ko sjeca na skenderiji kad je saobracajna bila navece oko 2h lik(poznanik mi) kroz crveno proletio i opalio drugo auto odnio ga skroz u park kod predsjednistva
nije znao kako se zove od alkohola..
i sta je bilo nista..oduzeli mu vozacku na 6mjes i to je to..lik nakon toga kupio sebi novo auto i eno ga voza se i dalje,nisam siguran 100% al mislim da nikakva nije ni tuzba podignuta bila,samo ono da plati pocinjenu stetu..toliko o nasem tuzilastvu
Locked