Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#4776 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Sta ces kad Sarajevo lezi u Sahari....aktiviranje procesa preraspodjele postojećih količina vode....ovo je isto ono kad ti Bakir sere za 100 000 novih radnih mjesta, a ti znas ta je to glupost da ne moze biti veca :serbo:
Maharadza

#4777 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Maharadza »

NIČIJA NIJE DO ZORE GORILA PA NEĆE NI VAŠA BANDO TERORISTIČKA ONA PARAZITSKA!!! :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4778 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

kod nas na ilidzi nema redukcija
a svi pljuju provincija seljaci ovo ono
:oops:
vješalica

#4779 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

Dosad nisu zatvarali bar kod mene vodu
odjednom bagra zatvorila vec u ponedeljak nije bilo do 5 vode
al bas ono tad morali zatvoriti bitange ucjenjivacke
u vik se niko i nikada nije mogao zaposliti osim gradske raje
sada sve aeljackoglava stoka sa planina i vrleti kad se dojebala u grad
tututuuuu

#4780 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by tututuuuu »

Cini mi se da su se neke stvari malo popravile. I dalje zavrnu, nekad ne, ali obicno zavrnu. Medjutim pritisak se popravio. Sad je na razini srednje zalosti. Prije je to bilo ravno cudu i umjetnosti kako s takvim pritiskom se tusirati i prati.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4781 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by un1ted »

Jbga, sami su rekli da ce za ramazan pojacati pritisak, umanjiti reudkcije. Bagra!
radiša

#4782 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by radiša »

vješalica wrote:Dosad nisu zatvarali bar kod mene vodu
odjednom bagra zatvorila vec u ponedeljak nije bilo do 5 vode
al bas ono tad morali zatvoriti bitange ucjenjivacke
u vik se niko i nikada nije mogao zaposliti osim gradske raje
sada sve aeljackoglava stoka sa planina i vrleti kad se dojebala u grad
đe to?
karanana

#4783 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

auuu meraka....00:22 a teche ko vodopad, full pritisak.
hvala vjesalici i ostalim stanovnicima povlastenih djelova grada sto se solidarisu sa nama u favelama i cine nam ove mubarek veceri malo lakse za pripremit se za dugi post. a hvala i vodovodzijama sto su uspjeli skrenuti malo vode i prema nama.
amar1994

#4784 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by amar1994 »

Evo je zavrnuta, barem na šipu :izet: :-)
Fujjj :twisted:
Capsicum

#4785 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

amar1994 wrote:Evo je zavrnuta, barem na šipu :izet: :-)
Da, da, opet po starom. Samo da se ne opustimo, da znamo ko vedri i oblaci u ovom gradu...
Tomahawk11
Globalni moderator

#4786 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

amar1994 wrote:Evo je zavrnuta, barem na šipu :izet: :-)
Sta bi ti, jarane? Vidjeli ovi iz vodovoda, navalila raja po noci na vodu ko vo na so....e pa ne moze tako :mrgreen: :oops:
Reko direktor: Gasi, Meho....ovi ce se podusiti :lol: :lol:
tututuuuu

#4787 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by tututuuuu »

Taman sto sam cuo da su redukcije smanjene i rekoh ne moram veceras sipati boce kad ono... i pritisak je opet otisao u kurac. To je po zidovskoj onoj, dabogda imao pa nemao. :D

Ali stvarno ne razumijem da pored ovolikih kisa oni rade ovakve stvari. kad nema kise "vodostaj je nizak", kad je kisa "doslo je do zamucenja" :D i kako god, vode nemaaaa
Tomahawk11
Globalni moderator

#4788 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Na Ilidzi kraljevi skontali iskljuciti vise korisnika (uglavnom pravna lica), zato jer NEKO ima dug 7000 KM :-)
Ostali da se slikaju...i da se Muzafer kupa :-) Jebo to sto su sve uredno izmirili :lol: :lol: :roll:
amar1994

#4789 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by amar1994 »

tututuuuu wrote:Taman sto sam cuo da su redukcije smanjene i rekoh ne moram veceras sipati boce kad ono... i pritisak je opet otisao u kurac. To je po zidovskoj onoj, dabogda imao pa nemao. :D

Ali stvarno ne razumijem da pored ovolikih kisa oni rade ovakve stvari. kad nema kise "vodostaj je nizak", kad je kisa "doslo je do zamucenja" :D i kako god, vode nemaaaa
jedu govna redovno :wink: :-) :-)
Dr. Kuca

#4790 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dr. Kuca »

Sad ce to kifla rijesiti.
Haris033

#4791 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris033 »

Zar ima jos neko ko pada na njihovo prodavanje magle poput "redukcija vode je zbog gubljenja vode u popucalim instalacijama" ili "nedostatkom padavina"? :-)

Glavni i osnovni razlog redukcije vode u KS je štednja električne energije od strane KJKP Vodovod i kanalizacija, tj. što ne mogu podmiriti račune za struju koja je potrebna da bi stotine pumpi izbacile vodu na više etaže. Nagomilani dugovi prema Elektroprivredi su doveli do toga da im EP isključuje struju čim ne izmire dugovanja, što se u zadnjim godinama dešavalo često...

Njima je bitno da isplaćuju redovno visoke plaće, topli obrok, regrese prevelikoj administraciji i ostalim uposlenicima.

Nama će i dalje prosipati šuplju... :-)
neki

#4792 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by neki »

Haris033 wrote:Zar ima jos neko ko pada na njihovo prodavanje magle poput "redukcija vode je zbog gubljenja vode u popucalim instalacijama" ili "nedostatkom padavina"? :-)

Glavni i osnovni razlog redukcije vode u KS je štednja električne energije od strane KJKP Vodovod i kanalizacija, tj. što ne mogu podmiriti račune za struju koja je potrebna da bi stotine pumpi izbacile vodu na više etaže. Nagomilani dugovi prema Elektroprivredi su doveli do toga da im EP isključuje struju čim ne izmire dugovanja, što se u zadnjim godinama dešavalo često...

Njima je bitno da isplaćuju redovno visoke plaće, topli obrok, regrese prevelikoj administraciji i ostalim uposlenicima.

Nama će i dalje prosipati šuplju... :-)
Struju za pumpe koje izbacuju vodu na vise etaze ne placa vodovod nego stanari zgrada u kojima se nalaze.
slazem se da su razlozi koje oni navode tj lose cijevi i sl. glupost..
karanana

#4793 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

na kojem dijelu racuna za elektricnu energiju mi se nalazi trosak struje za ove pumpe?
kod mene na racunu prikazuje kilovate koje sam potrosio i pokazuje koliko sam potrosio u jeftinoj a koliko u skupoj tarifi.
dodje u ulaz racun za zajednicku potrosnju ali je uvijek 0. garant se to nesto dijeli?
Haris033

#4794 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris033 »

Kakvi, ba, stanari zgrada? Govorim o pumpnim stanicama kojih ima xy u KS, a za koje je nadležan isključivo ViK.
Glavni problem KJKP Vodovod i kanalizacije su dugovi prema EP! :izet:
Capsicum

#4795 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Naravno! Mislim vadili bi se oni na susu, ali im vrijeme ove godine ne ide u prilog toj prici. To ce ostaviti za juli i august. A od septembra ide opet prica o "zamucenim vrelima" i tako u krug...

U svakom slucaju, pocetkom ramazana su pokazali da se postojece kolicine vode mogu drugacije preraspodijeliti, odnosno i te redukcije drugacije izvesti, tako da zbog njihovog kriminala ne ispastaju uvijek i samo ista naselja u Sarajevu. Ali teroristicka narav proradila pa su se vratili opet na staro...
perfect_guy

#4796 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by perfect_guy »

karanana wrote:na kojem dijelu racuna za elektricnu energiju mi se nalazi trosak struje za ove pumpe?
kod mene na racunu prikazuje kilovate koje sam potrosio i pokazuje koliko sam potrosio u jeftinoj a koliko u skupoj tarifi.
dodje u ulaz racun za zajednicku potrosnju ali je uvijek 0. garant se to nesto dijeli?
upravo na svom računu imaš dio zajedničke potrošnje. sabere tvoje šta treba i dodatno ti pokaže zajedničku (rasvjeta, lift, pumpe - ko ima)
addem

#4797 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by addem »

Kakva banda su ovi iz ViKa pa to je nevjerovatno. Pa ljudi moze li gore od ovoga za ramazan nema vode regulara zatvaraju. A poslije se hvale kako su napravili progres. Iz godine u godinu sve gore i gore.
mayab

#4798 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mayab »

Capsicum wrote:Naravno! Mislim vadili bi se oni na susu, ali im vrijeme ove godine ne ide u prilog toj prici. To ce ostaviti za juli i august. A od septembra ide opet prica o "zamucenim vrelima" i tako u krug...

U svakom slucaju, pocetkom ramazana su pokazali da se postojece kolicine vode mogu drugacije preraspodijeliti, odnosno i te redukcije drugacije izvesti, tako da zbog njihovog kriminala ne ispastaju uvijek i samo ista naselja u Sarajevu. Ali teroristicka narav proradila pa su se vratili opet na staro...
Jaran mi s posla, govori, da sada u ramazanu, voda dodje tek iza 6 sati ujutro :izet: , a nema je cijelu noć , vec oko ponoci zavrnu, banda kriminalna ucjenjivačka :skoljka:
r_faruk

#4799 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by r_faruk »

da li znate gdje kupiti vodomjer?
moram mijenjati ova dva koja imam... poslali dopis iz VIK-a da je istekao bazdarni period od pet godina pa dolaze preveliki racuni ovima sto su na zajednickom brojilu...

Da li vam se desava da vam pocnu cijevi vibrirati... sve se trese dok ne skontam na kojoj je cesmi, onda zatvorim glavni ventili i prestane (a nekada i ne prestane) :)
didgeridoo

#4800 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by didgeridoo »

ja sam kupio u vokelu onaj na daljinsko ocitavanje cca 340 KM
Post Reply