Sreli smo se virtualno ..nije bilo namjerno. Virtualno smo se i razisli , i to sa namjerom. Od sretanja pa do razlaza
jelovnik sadrzi:
supa od sampinjona sa laganim dodirom slatko kiselkastog cimeta, 2 kapi lime i 1 suza od zenke delfina
mali kupuscici u umaku od kuhara , crveni luk, so, biber ,sta je bilo jos..vrhnje za kuhanje, haj neka bude iako nije
bila teletina ..narezana potupim nozem
razne vrste mirodija, bi neka delikatna bombonjerica ..lijepa na oko jos ljepsa u celjustima
trebali spomenuti kafu, vodu, pive, rakiju, konjak, vino..i naravno Donat Mg. Koji je to dejt bio..visednevni.
Al se nekad dobro jelo bas. Kako to biva u zivotu, i mi smo se upoznali preko tastature..moderne starkelje
Ha.. opisem ja jedan dejt ona to valjda procita , cak mi je priznala da ju je i zasmijao . Receno mi da je u trenutku
citanja bila tuzno raspolozena. Opalimo mi po tastaturi ( pravoj) razvalio sam 4 laptopa od silne virtualne zelje za live
merakom. Pisalo se bogami plaho, pihh kao kakvi balavci pravi. Bilo je tu svega da se ne lagimo..klincha, upercatova,
kroshea, smijeha, grljenja, mazenja, gazenja, trazenja, cucenja, virkanja, dirlikanja..i naravno Donat Mg. Malo nama to
htjedosmo jos , osladilo se kroz pisanje . Nugatino i masta mogu svasta..jos kad ubacis dva odrasla balavca u tu smjesu,
gace se tresu . Hipofiza radi na overdrive all time od sabaha do aksama. Izmijenimo mi nesto slicica za svjetsko prvenstvo
iz 1982 u Spaniji. Butros butros Ghali do pasa u sarenim boksericama za Ariel angel obucenu u blackest lace sa poprsjem
Samante Fox. Nikakav problem. Sve super. Idemo dalje..hajde dodji, zove mene Ariel. Ide se Butrosu, dolazimu se. E sad
u tom silnom pisanju , klincanju, koridi, milkenju..pucali su savovi ali isto tako je masina vezla neke cudno brzo nove
savove sto su prisivali Butrosa i Ariel nekim cudom opet nazad na put sastanka. Eee moj Butrose..sazna on i da i zasto ne
bi trebao dolaziti, ali Butros je Butros ( na nasem znaci harbijas u prevodu) pa se dogovori da dodje Ariel . Sve po "jusu"..
Kako se dogovorise tako i uradise. Butros sjede u
Poslije tupppppa sjeda u drugi
drustvu , passatom preradenim na gas zalijevajuci usput pokojom pivom ,
Butros i Ariel su imali kontakt tokom voznje i strpljivo , ali zudno su iscekvali trenutak kad ce da se napokon vide.
Javi Ariel Butrosu ..dodji tu i tu u toliko i toliko isto vece kad je stigao. A sta da radi, Butros i ode nema vise cile mile.
Stojao je on u zakazano vrijeme na zakazanom mjestu , nervoze je bilo..puhh kako nebi. Okretao se oko sebe ne znajuci
iz kojeg pravca ce da naidje Ariel. Nije znao gdje je. Nisu se nikad vidjeli. Kako ce to sve izgledati, ispasti..a i mrak je pao
Ne na oci. Pravi mrak. Ariel je dosla sa njegove desne strane laganim sigurnim korakom odrasle balavice . Znao je da je to
ona iako je nije nikada prije uzivo vidio. Prisla mu je i lagano prislonila svoje usne na njegove , prvi poljubac je pao
Sip of wine and game can begin. Lagano su otisli , ruka u ruci do odaje gdje su mogli u miru da se posvete jedno drugom.
Butros je nesto i pojeo prije nego su se vidjeli u toku dana..corba mm, pace mm i naravno Donat Mg. Iz odaje za posvete
presli su pretty brzo u odaju za salonsko druzenje i sjeli jedno uz drugo na jedan dvosjed, trosjed? Koce se svega sjetiti..
Ali se sjeca da su se milovali, grlili, ljubili strasno na tom dvo/trosjedu. Butros je bezobrazan . Poceo ju je i pipkati..
nemoj Butrose, rece Ariel..nisam je cuo nista. Ni Ariel nije ostala duzna. Butros nije govorio nemoj. Nije se ni otimao.
Ma nije ni ona..tako da je Butros provjerio poprsje sto je dobio slicicu kad su se mijenjali. Htio je da se uvjeri da je to ta
sa slike. I bila je. Hem , ovdje je zaboravio na sve razvaljene laptopove , neprospavane noci , razlog/e zbog kojeg/ih nije
trebao doci i naravno Donat Mg. Zajapurili se stari balavci kao zrele hashlame. Ne kontam sto smo zatvarali vrata od odaje
za salonsko druzenje
dosta..break. Skuhali se. Butrosu virsla provrila. Dobio je Butros jednu mineralnu od Ariel( nije Donat Mg) da se okrijepi.
Na putu vani, prema dole ..cekajuci lift, Butros rashladi prokuhanu virslu masuci swisch swisch kao maramicom u kolu
Ariel je to posmatrala ..rekla mu je da joj je bilo smijesno. Butrosu je bilo isto smijesno dok nije vidio meruka da ga snima
hebat poslije. Nije Butros ciju ciju tuppp pa da mu se mora generalka raditi.
Vani. Temperatura sporija puno. Lakse se dise, bronhi. Otprati on nju kuci, negdje na tom putu ju je poljubio . Rekla mu
je da nikad takav poljubac nije dozivjela. Da su joj noge zadrhtale. Ja sam fino govorio da pije Donat Mg, da me poslusala
nebi joj se noge tresle. 1g/1l Mg nije sala. Vidjali su se par dana poslije te noci onoliko koliko su im svakodnevne obaveze
dopustale. To su bila vidjanja bez nepotrebnih prokuhavanja . Znali su da ih ceka par dana kada ce se moci posvetiti vise
nego do tada jedno drugom.
Dodje i taj dan. Ariel je vec ciju ciju tuppp dok je Butros nesto iza 17 casova ciju ciju tuppp sa malom zeljeznom pticom.
Docekala ga je sto jeste jeste po dogovoru. Je.ote, ovo ko Guliverova putovanja. Zapute se drito prema tamo..znaju oni
gdje.
E ovdje cu se nakratko vratiti na pocetak price. Sad na scenu stupaju namirnice navedene gore, prazno treba nabaviti sve
te mirodije, kupuscice,meso....i naravno (idemo svi uglas) Donat Mg. Nema veze. Bice bolje drugi put
Ovdje fakticki ne ostaje nista drugo osim onih masnih detalja koje cu izostaviti. Refren se zvizdi .