GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The Realist

#4776 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Čitam da će u srijedu biti smijenjen. On me lično ne zanima u ovom slučaju, samo želim da predvodnike i kompaniju dobro kazne, naravno, pojednce sa otpuštanjem sa radnog mjesta (ali od toga sigurno neće ništa biti).
Lucazode

#4777 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Lucazode »

Ja sam korisnik wrote:E moj lucazode, pa himzanija upravlja firmom od odlaska Bime, sem u vrijeme Hasana kad je firma jedino i poslovala. Opet je pobjedio kriminal, jebiga. Ovo je bespravna drzava, svako moze radit sta hoce.
Šta je poslovala, jesi čitao moj post? Ja sam protiv Vlade a ne protiv Grasa, uvijek je 'po radnicima. A ovi što hoće za plaćenu kartu odličnu uslugu prevoza to nije do Grasa nego do vlade koja ponavljam pere novac preko Grasa koji je žila kukavica svih ličnih prihoda pored BH Telecoma vladajućoj strukturi. I što mu se jebe ko koga krade samo hoće uslugu prevoza onda komotno reci sebi "jebe mi se iću pješke", ili se švercaj, ili kupi auto ili (ono što treba odavno) uzmi molotovljev i fikni na predsjedništvo.

Mogu ti reći da sam gledao bilans uspjeha za vrijeme Hasana, jarane protivi se načalima sastavljanja fin. izvještaja. Sve sami rashodi :D
NEOPLAN

#4778 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

ovako, vlada se obavezala da ce hasan biti smijenjen u roku tri dana, da ce se novi direktor postaviti u saradnji sa radnicima.

Mislim da je vlada opet kupila vrijeme i da ovo jos nije gotovo
Gradski

#4779 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Gradski »

Nema ni vlade, ni države ni kantona ovo je samo potvrda da je na dijelu anarhija i bezvlašće.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#4780 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by I am Happy »

Naravno da nije gotovo, ali eto bar se bore...jos kad bi im se svi pridruzili i rijesili se ove stoke sto nas krade 20 godina...
Ali jok mi cemo sjediti i buniti se protiv ovih ljudi sto imaju muda
Hemera

#4781 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

NEOPLAN wrote:ovako, vlada se obavezala da ce hasan biti smijenjen u roku tri dana, da ce se novi direktor postaviti u saradnji sa radnicima.

kriminalna bagra a ne radnici stečaj i konkurencija!
The Realist

#4782 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

NEOPLAN wrote:ovako, vlada se obavezala da ce hasan biti smijenjen u roku tri dana, da ce se novi direktor postaviti u saradnji sa radnicima.

Koje pizde u vladi.... :roll:
crnoplavo

#4783 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by crnoplavo »

hzsa22 wrote:Ko im poslije ovoga kupi kartu, nek' izadje i zapali se na sljedecoj stanici. Ja cu svoju mjesecnu poderat pred ocima revizora.
:thumbup:
dresdener78

#4784 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

Hemera wrote:

E čuj ti konkurencijo jedna, zašto onda ne voziš stražnjicu u svom lijepom automobilu, za koji si sigurno zaradio od odličnie plate kakvu dobija 90 posto BH. radnika kao rezultat odlične konkurencije i savršene privatizacije cijele države, ha?

To što su GRAS-ovci uzeli građane Sarajeva kao taoce je apsolutno neprihvatljivo, nije meni jasno zašto nisu u povorci krenuli prema zgradi Vlade KS. Ali sa druge strane pola građana Sarajeva je nepismena stoka sa mozgom ispranim primitivnom medijskom propagandom, samo da ne uzvikivaju "Alija i SDA" nego sada "Centrotrans". Veliki dio postova ovdje je dokaz te činjenice.
O'zone
Globalni moderator

#4785 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

OK! Nisam morao čekati Ponedjeljak da vidim ko će prvi da podvije rep-vlada podvila rep.

Zeljkovic i odlucnost :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Veći metilj i od Musića.
Hemera

#4786 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

dresdener78 wrote:
Hemera wrote:

E čuj ti konkurencijo jedna, zašto onda ne voziš stražnjicu u svom lijepom automobilu, za koji si sigurno zaradio od odličnie plate kakvu dobija 90 posto BH. radnika kao rezultat odlične konkurencije i savršene privatizacije cijele države, ha?

To što su GRAS-ovci uzeli građane Sarajeva kao taoce je apsolutno neprihvatljivo, nije meni jasno zašto nisu u povorci krenuli prema zgradi Vlade KS. Ali sa druge strane pola građana Sarajeva je nepismena stoka sa mozgom ispranim primitivnom medijskom propagandom, samo da ne uzvikivaju "Alija i SDA" nego sada "Centrotrans". Veliki dio postova ovdje je dokaz te činjenice.

KONKURENCIJA JE ČINJENICA U OVOM GRADU!
ODAKLE TEBI PRAVO DA TI NAZIVAŠ OVDJE GRAĐANE OVOG GRADA STOKOM I NEPISMENIM I ISPRANOG MOZGA?

JA SAM TA STOKA KOJA PLAĆA 83KM KARTE SVAKI MJESEC

CENTROTRANS SE STAVIO NA RASPOLAGANJE GRAĐANIMA,A NIJE IMAO OBAVEZU ZA RAZLIKU OD GRAS-A!RAZUMIJEŠ?

RAZUMIJEŠ LI TI DA PROTESTI NERADNIKA GRASA KOJI SU BILI PRED VLADOM NIGDJE NISU URODILI PLODOM JER SU OSTALI NEOPAŽENI?
JEDINI NAČIN JE PROTIVZAKONITO RASPOLAGANJE IMOVINOM U VLASNISTVU KANTONA!

NISU SAMO TAOCI GRAĐANI OVOGA GRADA VEĆ IMOVINA KOJA NIJE NJIHOVA!

SVI ALI APSOLUTNO SVI ORGANI SU DOKAZALI DA CENTROTRANS IMA PRAVO ZAKONSKO DA VOZI GRAĐANE I KROZ TO SVAKI DRUGI PREVOZNIK KOJI SE JAVI NA TENDER!
The Realist

#4787 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

I još voze po redu vožnje nedjelje. Znam da je nedjelja, ali mogli su onda barem pokušati glumiti da im je žao građana, pa voziti kao radnim danom. No dobro, vjerovatno mnogi trebaju mamurluk prebroditi, pa to nije moguće....
Hemera

#4788 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

njima je svai dan nedjelja
stecaj i gotova stvar
nosara

#4789 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nosara »

Najnoviji Pazar je definitivno u milosti i nemilosti "Adaaaaanoooo"...

Ako vec "premijer" "vlade" kurtona mora klepit usima pred najezdom iz srbije, neka im barem "vlada" kurtona uskrati grant, pa dokle potraju... Adaaaaanooooo... :lol:
Hemera

#4790 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

oni ako imaju probleme neka idu pred vladu i neka tuze koga trebaju
napravili za tren kriminal u gradu i to se vidi da je organiziran
sad kad im plate ne budu do 15. onda ce opet strajkovati
a iz dana u dan sve manje i manje voze,a vise i vise traze plate
previse je previse
addem

#4791 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by addem »

Treba promijeniti temu na: "VLADA se raspada a Gras ni mukajet" :lol: :lol:
Ja sam korisnik

#4792 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ja sam korisnik »

Hahahahahaha e cuj u dogovoru sa radnicima, zemljo otvori se.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4793 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

crnoplavo wrote:
hzsa22 wrote:Ko im poslije ovoga kupi kartu, nek' izadje i zapali se na sljedecoj stanici. Ja cu svoju mjesecnu poderat pred ocima revizora.
:thumbup:
:thumbup: :dance:
Prpa.ba

#4794 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Prpa.ba »

dresdener78 wrote:E čuj ti konkurencijo jedna, zašto onda ne voziš stražnjicu u svom lijepom automobilu, za koji si sigurno zaradio od odličnie plate kakvu dobija 90 posto BH. radnika kao rezultat odlične konkurencije i savršene privatizacije cijele države, ha?
Ne pricaj o stvarima koje ne znas analizirati niti tumaciti, bez uvrede.

Konkurencijsko vijece u BiH/FBiH je smijurija koju podmicuje ko stigne i koja se nastoji ne mijesati u svoj posao. Vladaju distributerski i drugi monopoli, namjestanje cijena izmedju trgovackih lanaca, naftnih kompanija i telekoma je svakodnevnica. Privatizacija se obavila polovicno jer drzava nije osigurala nadzor prodaje niti nadzor postprodajnih (ugovornih) akitvnosti od strane kupaca.

U ovoj drzavi vlada socijalizam u drzavnim firmama i administraciji, i to takav rampantan socijalizam da radnike prakticno nije moguce otpustiti bez da zajednicki budzet svih gradjana ne ispasta, niko ne odgovara za rezultate rada, pravilnici se ne postoje, a rezultati loseg poslovanja i nesprovedbe zakona svaljuju se na socijalisticke zakone koji opet zaklanjaju sve firme (i radnike i upravu) od svih mogucih posljedica kradje, kriminala, svjesnog vodjenja firmi u propast i tako dalje i tako blize. Zahvaljujuci tome, socijalistima je svejedno kako ostatak drzave zivi, pa otuda i nemijesanje u vlastite poslove u svakom aspektu funkcioniranja drzave.

S druge strane, mi ostali koji smo vec prosli kroz tranziciju (za razliku od "giganata" i administracije), zivimo u svijetu divljeg kapitalizma gdje za najmanju sitnicu ostajes bez posla. Istini za volju, "bosnjacka" ekonomska svijest je na veoma niskom nivou razvoja, no privatne firme gdje se "zaposljavas" preko veze vec su u fazi raspada i za koju godinu ce se trziste ocistiti od takvih privatnih firmi. Naravno, govorim o firmama koje nisu finansirane od narko-novca i ne sklapaju unosne poslove sa drzavnom administracijom. Dakle, strucnost i znanje kroz par godina ce doci do punog izrazaja, problem sa ovom drzavom je sto jako malo ljudi jeste strucno na modernom trzistu i ljudi opcenito misle da znaju a ne znaju nista od vrijednosti.

Problem slobodnom trzistu cini upravo administracija, sistem obrazovanja, zdravstva, redarstva i drzavne firme- koje umjetno dizu standard, pri tome ziveci u "mjehuru" u kojem je sve savrseno (gledajuci u odnosu na ostatak stanovnistva) i koji zahvaljujuci tom mjehuru sprjecavaju svaki vid efikasne identifikacije gorucih problema i njihovog rjesavanja. Ne tice ih se- pa o tome i ne brinu. Nazalost, drustvena moc je u njihovim rukama.

Kao i uvijek, kapitalizam polako dolazi i u njihova dvorista- realnu ekonomiju su unistili, a strano finansiranje nece moci ici do u besvijest. Budzeti su ionako u kolapsu, sto ce prvo poceti rusiti socijalisticke bastione koji imaju najmanju moc medju ostalim socijalistima (drzavne firme), pa ce potom pasti Telekom i Elektroprivreda, Vodovod, pa ce se administracija pokoskati izmedju sebe i tek posljednji na udaru bit ce snage reda i mira.

Dakle, privatizacije i opci raspad socijalistickog drustvenog uredjenja u BiH je neminovnost i dolazi u narednom desetljecu. Izazvati ce opci haos, ali sto se mene tice, svejedno mi je. Ne mogu reci da im nisam pomogao- svake godine im od poreza dajem stotine maraka da bi oni zivjeli svoje lijepe zivote u mjehuricu socijalizma, a oni i dalje sami sebe kradu i unistavaju vlastite firme i drzavu. Kad dodje privatnik, bice kuku-lele, ali sta im mi mozemo. Sami pali i sami se ubili, a neka oni sa tim odugovlace koliko znaju i mogu. Ionako pad prosjecne place za 50% nece uzrokovati znacajno manju kupovnu moc vecine gradjana.. :D :D
Skyfox

#4795 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Skyfox »

addem wrote:Treba promijeniti temu na: "VLADA se raspada a Gras ni mukajet" :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :-)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#4796 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by I am Happy »

Najbolje je onda sutit kao ti Hemera i uzivati :)
Tebe samo interesuje usluga za koju placas, sto je i normalno, ali treba malo dublje razmisliti.
Sta cemo dobiti ako opet stave istog kriminalca za direktora? Neispravne autobuse i povecavanje dugova i naravno stecaj je ne izbjezan.
Naravno konkurencija bi bila super, ali ni to nedaju politicari, isti ovi koji su stavili ovog konja za direktora. Radnici grasa nemaju nikave veze sa tim.

Nije uredu da nas gaze sve ove godine i da se primaju babini sinovi na sva dobra radna mjesta bez ikavih konkursa...
BHF_Manijak

#4797 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

E cuj radnici postavljaju i biraju direktore, ako im se ne svidi opet ce strajkovati! Ooo Allahu gdje ja zivim i radim, fuj fuj fuj! :lol: :lol:

Znaci onakva bagra, koja urlice i raznorazne neartikulisane glasove proizvodi, ona pjana mrcina koja im je predvodnik, oni ce da biraju sebi podobnog direktora??? E jebo ti taj sistem! Al' najjaci im je predsjednik sindikata, koji hladno pred kamerama izjavi "ma nek idu u p m", papak sa dna kace!
fixer

#4798 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fixer »

Ovo treba privatizirat pa taman sto maraka placao voznju autobusom
Hemera

#4799 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

Yahel wrote:Najbolje je onda sutit kao ti Hemera i uzivati :)
Tebe samo interesuje usluga za koju placas, sto je i normalno, ali treba malo dublje razmisliti.
Sta cemo dobiti ako opet stave istog kriminalca za direktora? Neispravne autobuse i povecavanje dugova i naravno stecaj je ne izbjezan.
Naravno konkurencija bi bila super, ali ni to nedaju politicari, isti ovi koji su stavili ovog konja za direktora. Radnici grasa nemaju nikave veze sa tim.

Nije uredu da nas gaze sve ove godine i da se primaju babini sinovi na sva dobra radna mjesta bez ikavih konkursa...

evo himzanija se javlja...

pisala sam dosad na dvije teme o ovim pacenicima i svaki put hajde eto treba platiti kartu, treba ovo teba ono, sve uredu, razumijem nemaju,ja placam nije uredu da neko ne placa i voza se pored mene, itd.
poslije dogadjaja u petak je jasno vidljivo da tu nema nikakvih konkretnih pomaka u rjesavanju situacije
rjesenje je kao smjeniti basica,da sindikat imenuje novog direktora u skadu sa svojim ovlastima koje su sebi dali proteklih godina smjenjivajuci kad im sve vjerovatno raspišaju racuni sa direktorom koje vode?
isto tako sindikat nikada nije rekao koliko je uposlenika po familijarnoj relaciji primljeno proteklih godina i na koja izmisljena radna mjesta
treba samo ispitati konkretno ucesnike u strajku koliko clanova familije imaju i ko im je omogucio da ih pozaposljava tamo?
ocito ti direktori koje smjenjuju-kad im s eporemete racuni
svai direktor ispunjava njihove zahtjeve,raspolazu imovinom na nacin koji nije dopustiv-strajkovi i obustave,onda i u toku rada necivilizirano se odnose prema istoj toj imovini i kao oni brinu za firmu o kojoj rade?
sta je to taj mladi prespektivni direkor kupio pa su toliko zaludeni sa njim i sta im je to pomogao i sta smo to mi osjjetili u praksi?nista
omogucio im da rade sta hoce.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4800 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

"Napravili smo nekake kompromise".... jebem li vam pleme!
Post Reply