Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Herr Flick

#4776 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

shake69 wrote:Pobjeda protiv Argentine u St. Louise bi nas gurnula nekoliko mjesta naprijed na FIFA ljestvici, ali i poraz takodjer unazadio 2-3 pozicije. Zanimljivo da se i utakmice baraza racunaju, sto po meni nije 'fair'. Tako Susjedi kad izbace Island dolaze ponovo blizu Top 10! :shock:
Ta rang lista uopste nije bitna :-) :-)
Herr Flick

#4777 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Al koja glupost i nelogicnost.Pazite sad. :lol: :lol:

Skotska za pobjedu nad Hrvatskom je dobila monstruoznih 164 boda,a mi ako nekim cudom pobjedimo Argentinu dobijamo samo 27 bodova :lol: :lol: :lol: :lol:
Herr Flick

#4778 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Ali opet dobiti 27 bodova ako pobjedis 3 reprezentaciju svijeta bez obzira jeli prijateljska :-) :-)
SSemir

#4779 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

pa drugacije je kad 16ti ( sa Fifine rang liste, tj Mi) pobijedi 3cu reprezentaciju, i kad 60i neki (skotska u to vrijeme) pobijedi 10tu (hrvatska u to vrijeme.
insaneinthebrain

#4780 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

samo nek se radi. svaka cast :thumbup:

Baković i Pilav otputovali u Brazil

http://www.klix.ba/sport/nogomet/bakovi ... /131111106
luckylaka

#4781 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

insaneinthebrain wrote:samo nek se radi. svaka cast :thumbup:

Rano su brate otisli,sta ce raditi tamo :D 7-8 mjeseci
limeni

#4782 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

kad ce okupljanje nase reprezentacije za operaciju st. louis?
luckylaka

#4783 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

limeni wrote:kad ce okupljanje nase reprezentacije za operaciju st. louis?
U petak u St.Louis-u u subotu i nedelju imaju trening(jos se ne zna gdje)
Crvena Tifoza

#4784 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

luckylaka wrote:
Ziv bio, javi nam to cim saznas. Valjalo bi bilo otici pogledati i trening.
limeni

#4785 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

luckylaka wrote:
hvala na informaciji :thumbup: vidim ja ovi nasi portali nista ne pisu, rekoh sad kad se mesi povrijedio nece ni nasi da igraju s argenticima mizerno im :D
SmokingMan

#4787 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

insaneinthebrain wrote:
:thumbup:

I nakon 15/10/2013,emocije me još savladavaju,hvala našim igračima,struci,pa i navijačima koji su mnogo doprinjeli ovom istorijskom uspjehu,od Kaizeslauterna do Brazila,priča kakva više nikada i nigdje neće biti ispričana,ovo je veće i od epa o Gilgamešu.
shake69

#4788 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Ako Suker Hrvatima za plasman na SP obeca tek pola miliona eura, sto mene iskreno iznenadjuje, zanimljivo ce biti vidjeti koliko ce N/FS BiH nasim igracima dati. Manje ne bi smjeli sigurno a dobra je 'komsijska orijentacija' da mozda i ne damo vise ne bi li se novac dobro utrosio u omladinske pogone, infrastrukturu sta sve ne, po uzoru na druge, ali transparentno, dabome.
MOSALJOZE

#4789 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

insaneinthebrain wrote:
Dosta dobra reportaza,lično su me iznenadili sa poznavanjem historije,vidi se da su se dobro pripremili,ali vala rata rata rata i rata je previše u ovoj priči,sve u svemu nije loše,ali nadam se da nas neće samo po tome upamtiti.
jeza u ledja

#4790 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Znaci da opet ozivim pricu o ovome, za one koji nisu pratili. :D
S obzirom na rezultate vecerasnjih utakmica, mi smo i dalje na devetom mjestu po UEAFa koeficijentima nacionalnih timova po kojim se rasporedjuju jakosne skupine za kvalifikacije za EURO 2016 (izvlacenje je nekad poslije nove godine).
Posto se u ovaj koeficijent ne racunaju prijateljske, ostaju jos samo uzvratne utakmice plejofa za SP.

Nakon vecerasnjih rezultata, Hrvatska i Svedska su otpale od trke da nas prestignu (mi smo na devetom mjestu), medjutim Ukrajina je nakon iznenadjujuce pobjede nad Francuskom skocila na deseto mjesto i imaju sansu da nas prestignu, ali jedino ako uzmu Francusku i u Parizu.

Mada jos nije poznato koliko ce timova brojati grupe za kvalifikacije za EURO, spekulise se da ce biti devet grupa kao i za SP kvalifikacije. Jedino je sigurno da ce ovi gori spomenuti koeficijenti biti jedini kriterij za pravljenje tih grupa.
Dakle, s obzirom na obzir, a posto smo mi na devetom mjestu na toj ljestvici, mi bi dakle upali u prvu jakosnu skupinu kao deveti, tj. bili bi nosioci za sljedece kvalifikacije.
To se dakle sada jedino moze promjeniti ako Ukrajinci pobjede u Parizu, ili ako se grupe rasporede na neki drugi nacin. (a sumnjam da ce se to desiti, pogotovo mogucnost da ce biti manje nosioca, jer bi to znacilo manje grupa i vise timova po grupama, tj. vise utakmica, a Platini&Co su vec govorili da ih ima previse i sada).

Dakle navijajte za pijetlove u ponedjeljak, ili ako nista moze i remi. :)

Ovo je tabela koeficijenata, apdejtovana nakon vecerasnjih tekmi:
http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html
DonVitoN

#4791 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

MOSALJOZE wrote:
insaneinthebrain wrote:
Dosta dobra reportaza,lično su me iznenadili sa poznavanjem historije,vidi se da su se dobro pripremili,ali vala rata rata rata i rata je previše u ovoj priči,sve u svemu nije loše,ali nadam se da nas neće samo po tome upamtiti.
Nema tu sta da iznenandi covjeka tj. da se pametuje i hvala bogu nije isao do RS-a da sastavlja reportazu o BIH.
I neka se ispricalo, koga treba da stidimo zbog toga,. Brazila :? Svijeta..
Mada Svijeta zna ali neka se ponovi štivo..pa makar i ovako neka se jos cuje i po brazilskim pa neka se i tamo neki mladi brazilac upozna sa tim..
Mi se nemamo cega da stidimo u tom pogledu, mi smo heroji kako god da okrenes.
flexibila

#4792 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by flexibila »

luckylaka wrote:
insaneinthebrain wrote:samo nek se radi. svaka cast :thumbup:

Rano su brate otisli,sta ce raditi tamo :D 7-8 mjeseci
:D Vilio bih da znas ha :lol: , otisli ljudi da vide dje se moRe a dje nemoRe :D ubost nafaka.
Gandalf

#4793 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Gandalf »

Eh da čujem sada kako je isključivi krivac za sinoćnji poraz Vršajević, ostali svi za 10, Zahirović kriv za oba gola, Pape odlazi, 'ta će Argentina i sl. :lol:
flexibila

#4794 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by flexibila »

Gandalf wrote:Eh da čujem sada kako je isključivi krivac za sinoćnji poraz Vršajević, ostali svi za 10, Zahirović kriv za oba gola, Pape odlazi, 'ta će Argentina i sl. :lol:
:izet: :thumbup: :thumbup:
Havatar

#4795 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

Gandalf wrote:Eh da čujem sada kako je isključivi krivac za sinoćnji poraz Vršajević, ostali svi za 10, Zahirović kriv za oba gola, Pape odlazi, 'ta će Argentina i sl. :lol:
Vrsajevic je sinoc bio igrac utakmice
korisnik101

#4796 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

DonVitoN wrote:
korisnik101 wrote:Pjanic i Misimovic ne mogu igrati zajedno na SPu !. Koliko cemo puta to ponoviti da bi Susic shvatio ?
Dzeko i Vedo takodjer ne mogu skupa ali kome govr. :roll: Litvanija i Latvija ne igraju na SP.
Poredjenje vam je - 'nigdje veze'.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#4797 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Dobro smo prošli budući da smo igrali sa devet igrača cijelu utakmicu...ne znam sad jel do Džeke il do taktike, al frajer se vidio nije.
Vršajević-------najgore je što će i posle ovoga neko tvrditi da treba i dalje da igra, ono jaka htvatska liga, Hajduk u formi itd..
Momak je šupalj naprijed, još šupljiji pozada, jadno je bilo gledati u drugom poluvremenu kako je Bičakčić pokušavao da čuva i njega i protivničke igrače.
Nadam se da je ovo bila zadnja utakmica bez defanzivnog veznog. Pape neka se odluči il brate neka pita Osima šta da radi, ovako više ne može.

Jedini koji me je iznendaio je Višča, vidjelo se da se jedini nije prepao. Jebo te ekipa gdje igrač iz druge turske lige pored onih ostalih milionera jedini pokaže muda.

Sinoć se vidjelo gdje smo, mi se nadigravat možemo samo sa ekipama gdje mi imamo posjed lopte više od 50%. Tad dolaze i Džeko, i pjanić i Miske do izražaja, tad se stvaraju šanse, tad razvaljujemo...
Nažalost, to su bile i nadam se ostat će ekipe u rangu Slovačke, Litvanije, Latvije itd.
Kad se zna da mi ne možemo nametnuti svoj stil igre, onda je do trenera da sastravi ekipu sa kojom ce moci zaprijetiti protivniku, ako argentina jedna moze izvesti 5 defanzivnih igraca i onako dominirati, mozemo vala i mi imati u rukavu taktiku za utakmice kad se zna da smo slabiji. Barem nam sad ne manjka kvalitetnih defanzivnih igraca.

Ustao sam ja bio i prije 15 godina kao i sinoc da gledam te nase protiv Argentine, jedina razlika tada i sada je bio Asmir Begovic a ne Mirsad Dedic. Da nije Asmira sinoc bilo vrlo lako je ondje moglo biti i 5:0, po sansama su sigurno zasluzili.
Referent za ONO i DSZ

#4798 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Referent za ONO i DSZ »

:roll:
Ma BRAVO, zaista profesionalan scan nase nacionalne selekcije i sinocnje utakmice do savrsenstva.
:thumbup: :thumbup:

Ja bih dodao da sam ja zadovoljan i s nama ovakvim kakvi jesmo i plasmanom ali sam isto tako ubjedjen da mozemo jos mnogo bolje uz dobru kombinatoriku, taktiku i selekciju. :bih:
Gandalf

#4799 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Gandalf »

Sinoć smo igrali protiv Argentine - ne moramo valjda ovdje utvrđivati znanje ko je Argentina u svijetu fudbala, koliko je iza njih svjetskih prvenstava, koliko je iza njih utakmica u kojima su razbijali protivnike sa 4-5 golova razlike, gdje igraju njihovih potencijalnih 50-ak reprezentativaca i sl. Oni su svjetske klase, mi to nismo, mi smo tek solidna reprezentacija, koja trkački nije bogznakako postavljena ni protiv Slovačke a kamo li jedne Argentine - tehnički loši nismo ali ako neko stvarno misli da se na tom polju možemo nositi sa reprezentacijama tipa Brazil, Argentina, Mexico :-)

Svaka ekipa koja ima brze pojedince će biti veliki zalogaj za nas, dovoljno se prisjetiti samo Weissa koji je u fudbalskim okvirima tek solidan igrač a koji je našu kompletnu odbranu u dvomeču okret'o k'o ringišpil, Di Maria je za njega dvije klase ispred, a Aguero prof.dr. fudbala. Treba biti realan i reći da je većina južnoameričkih ekipa znatno bolja od nas, ne kažem svi iz J.A. ali sve te ekipe imaju brze ofanzivne zvrkove koje mi jednostavno ne znamo čuvati, protiv tehnički jakih ekipa smo inferiorni - da bi im se suprostavili ekipa će morati drastično drugačije se postaviti na terenu, formacijski, pristupom igri, pomjeranjem linija tima, većom pokretljivošću i sl.

Koliko budemo uspjeli u tome, toliko ćemo daleko doći na SP, naša grupa nije bila lagana, jer su i Grci i Slovaci i Litvanci forsirali bunker i kontru, čelični živci su trebali za svaku utakmicu grupe, no SP donosi drastično drugačije protivnike i stil igre, da ne govorim o kvaliteti protivnika, na struci je da se adekvatno pripremi u mogim segmentima. Ne očekujte do SP-a neke Yaye Toure, Lahmove i Ashely Colove u ekipi, moraćemo se skrpiti sa ovim što imamo, nije to ni malo, ali se mora pametnije koristiti ono sa čim raspolažemo.
nekoeko

#4800 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nekoeko »

Realno, mi smo po rangu mozda 20. reprezentacija u Evropi, ispred nas su po snazi: Spanija, Njemacka, Engleska, Irska, Francuska, Holandija, Belgija, Portugal, Italija, Svedska, Danska, Svicarska, Austrija, Ceska, Hrvatska, Srbija, Bugarska, Rumunija, Grcka, Poljska, Rusija, pa i Slovacka i Turska.

Jaci smo od Kipra, Farskih ostvra, Luksemburga, Makedonije, Albanije, Litvanije, Latvije, Estonije, San Marina, Andore, Moldavije, Azerbejdzana, Kazahstana, Islanda.

To vam je tako. Koliko god mi dizali nase u nebesa, i koje god mi mjesto zauzimali na nekim tamo rang listama, sve ove gore nabrojane reprezentacije su ozbiljnije od nas, imaju ozbiljniji pristup, kompaktniji su kao tim. Mi imamo nekoliko igraca u velikim klubovima, ali i tamo su vecinom talasika. Nazalost, ovo je mozda malo grubo, ali je tako.

I kad vec nema rjesenja na poziciji zadnjeg veznog (a nije da nema, ali Safetu se tesko dici i pogledati i porazgovarati sa nekim igracima tipa Besica, (Seferovica smo vec izgubili u napadu), sto ne stavi Rahimu, covjek ce odigrati maksimalno, ali zato su tu Sunjici, Vranjesi, Visce, Vrsjajevici, Kvesici ili kako se vec zovu, smjesno, tuzno, zalosno, Brazil ostaje samo turisticka destinacija :-(
Post Reply