Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
safran
#4776 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja, ja, druga matematika je ovdje u pitanju

-
acinoc
#4777 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala svima jos jednom na iskrenim cestitkama
mi se mazimo i jubimo i mijisemo i puno poljubaca od mene i moje djevojcice. a trudnjacama kojima se priblizilo sretnooooo i samo hrabro 
- CherryLips
#4778 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala,al se izgleda mom bebanu nigdje ne zuri...beautyfool wrote:Iskrene cestitke i od meneacinoc wrote:Dosla i moja djevojcica![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bebaca uranila malo i sad ima da slavimo praznike skupa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
CherryLips ja sam mislila da ti imas jos puno do termina, pa draga ti odbrojavas danesretno !!
- Alhemicarkaa
#4779 Re: Trudnjače i porodilje online
Što će u ovom krugu biti puno beba <3
-
radenska
#4780 Re: Trudnjače i porodilje online
ove porodilje da pitam sta ste uzimale od kozmetike za bebe. Johnson ili hipp ( ulje i kupke) i pavlovic bademova ili dr. pasha za bebe 
I jos nesto, u vezi ovih vlaznih maramica za bebe ( jel ih nikako ne koristite ili kako vec). ZNam da je moja jetrva to koristila kad su negdje van kuce ( a mali je imao ogromnih problema sa crvenilom guze)
I jos nesto, u vezi ovih vlaznih maramica za bebe ( jel ih nikako ne koristite ili kako vec). ZNam da je moja jetrva to koristila kad su negdje van kuce ( a mali je imao ogromnih problema sa crvenilom guze)
- putujucidzindas
#4781 Re: Trudnjače i porodilje online
Od sad pa zauvijek se zaklinjem u dr Pasha
Ostale nisam koristila, jer beba ima osjetljivu kožu. Kupila Hipp prije poroda, ali je nismo smjeli koristiti. Onda smo kupovali u apoteci A-Derma liniju, koja je namijenjena mnogo osjetljivoj koži i ništa nam nije pomogla. Nedavno sam kupila dr Pasha i odlična mi je. Kupim je gdje je vidim, onako u prolazu, i kad treba i kad ne treba
Ostale nisam koristila, jer beba ima osjetljivu kožu. Kupila Hipp prije poroda, ali je nismo smjeli koristiti. Onda smo kupovali u apoteci A-Derma liniju, koja je namijenjena mnogo osjetljivoj koži i ništa nam nije pomogla. Nedavno sam kupila dr Pasha i odlična mi je. Kupim je gdje je vidim, onako u prolazu, i kad treba i kad ne treba
- putujucidzindas
#4782 Re: Trudnjače i porodilje online
A koliko god izbjegavam vlažne maramice, kad se beba vani ukaka, nemam izbora.
- ciki4
#4783 Re: Trudnjače i porodilje online
Sad ti je u dm-u na akcijiputujucidzindas wrote:Od sad pa zauvijek se zaklinjem u dr Pasha![]()
Gdje su najpovoljnije klix gaćice? Meni se u onoj apoteci u Kralja Tomislava čine preskupe, 25 KM, čini mi se 14 kom., a u dm-u 17 KM -5 kom
Meni sestra rekla da kad se beba rodi muž donese u bolnicu paket pelena i vlažnih maramicaradenska wrote:I jos nesto, u vezi ovih vlaznih maramica za bebe ( jel ih nikako ne koristite ili kako vec). ZNam da je moja jetrva to koristila kad su negdje van kuce ( a mali je imao ogromnih problema sa crvenilom guze)
Joj koliko toga treba naučiti i savladati sad
Sretan Božić svim trudnjačama i porodiljama koje ga slave!!!!
-
duboka_misao
#4784 Re: Trudnjače i porodilje online
imas ove u DM pet komada dodje, jeftine mozda 7 KM nisam sigurna tacno koliko su

-
radenska
#4785 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam kupila u mercatoru 10 KM 5 komada, cini mi se da su dobre. A za ove pelene, da li se nose spakovane u torbi pri polasku u bolnicu. MEni nemaju gdje stati, jedino putnicki da ponesem
A koga zanimaju ova odjelca za bebe, ima ih u amku po 8, 75 KM, i uopce nisu losi. Pamucne dekice 9 i 13, mnogo bolje nego po pijacama i ostalim prodavnicama.
I jos, koje pelene uzeti, pa ima nekih 15 vrsta, ja neki dan stajala u DM pola sata i odustala, nisam znala koje da uzmem.
A koga zanimaju ova odjelca za bebe, ima ih u amku po 8, 75 KM, i uopce nisu losi. Pamucne dekice 9 i 13, mnogo bolje nego po pijacama i ostalim prodavnicama.
I jos, koje pelene uzeti, pa ima nekih 15 vrsta, ja neki dan stajala u DM pola sata i odustala, nisam znala koje da uzmem.
- putujucidzindas
#4786 Re: Trudnjače i porodilje online
Samo da napomenem, ove nisu za XXL trudniceduboka_misao wrote:imas ove u DM pet komada dodje, jeftine mozda 7 KM nisam sigurna tacno koliko su
-
duboka_misao
#4787 Re: Trudnjače i porodilje online
kad su mogle na moje guzove vala mogu svima..imas bona po brojevima nisu one one size fits allputujucidzindas wrote:Samo da napomenem, ove nisu za XXL trudniceduboka_misao wrote:imas ove u DM pet komada dodje, jeftine mozda 7 KM nisam sigurna tacno koliko su
![]()
- putujucidzindas
#4788 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja kupila najveće koje su bile
Možeš misliti onda 
-
duboka_misao
#4789 Re: Trudnjače i porodilje online
kaze se mashalaputujucidzindas wrote:Ja kupila najveće koje su bile![]()
Možeš misliti onda
- Alhemicarkaa
#4790 Re: Trudnjače i porodilje online
Jesam to ja jedina koja nije nosila klix? Ja ponjela stare i bacila, meni se gadi sve jednokratno.
ciki4, brišu u bolnicama vlažnim maramicama, jer nemaju vremena i brže je. Ja sam jednom obrisala, beba se ojela i nisam nikad više. Sad ko budala kad idem napolje nosim toplu vodu i blaznice baby i tako brišem, mada, hvala Bogu, nismo morali to praktikovati, a i ne znam kako bih i gdje po ovoj hladnoći. Ja sam svoju bebu svaki put prala, ojela se par puta, tad kad sam je prebrisala vlažnim maramicama (bila sam sama, a beba se ukakila opet do zavrat
, i hajde reko prvo da je očistim, pa ću je oprati, i ona se ojede), jednom kad je imala proliv, i jednom na ljeto kad je nisam zračila
(radila mi klima pa me bilo strah da se ne prehladi).
džindas, potpuno te razumijem za veličinu
.
ciki4, brišu u bolnicama vlažnim maramicama, jer nemaju vremena i brže je. Ja sam jednom obrisala, beba se ojela i nisam nikad više. Sad ko budala kad idem napolje nosim toplu vodu i blaznice baby i tako brišem, mada, hvala Bogu, nismo morali to praktikovati, a i ne znam kako bih i gdje po ovoj hladnoći. Ja sam svoju bebu svaki put prala, ojela se par puta, tad kad sam je prebrisala vlažnim maramicama (bila sam sama, a beba se ukakila opet do zavrat
džindas, potpuno te razumijem za veličinu
- putujucidzindas
#4791 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja nisam našla klix dovoljno velike, pa sam nosila one trudničke preko stomaka. Ispade pravo dobro, jer sam išla na carski, a morali su mi raditi vertikalno rez. Pošto su ove mnogo duboke, nisu mi smetale preko reza. Kontala ja, svakako su mi trudničke, biće mi poslije velike. Ovih par komada koje su mi ostale mi uredno i sad mogu

- Alhemicarkaa
#4792 Re: Trudnjače i porodilje online
A još tople i udobneputujucidzindas wrote: Ovih par komada koje su mi ostale mi uredno i sad mogu![]()
![]()
-
radenska
#4793 Re: Trudnjače i porodilje online
sve guzlate 
-
safran
#4794 Re: Trudnjače i porodilje online
Nisi - i ja brate vazda imam tih za još jednom i bacaj. A o veličinama mi, života vam, nemojte .....Alhemicarkaa wrote:Jesam to ja jedina koja nije nosila klix? Ja ponjela stare i bacila, meni se gadi sve jednokratno.
džindas, potpuno te razumijem za veličinu![]()
.
- otherside
#4795 Re: Trudnjače i porodilje online
dje ste debele?
ja sam opet krenula prema minusu
do posla cu opet biti k'o ofinger 
ja sam opet krenula prema minusu
-
duboka_misao
#4796 Re: Trudnjače i porodilje online
oces da se mjenjas ?otherside wrote:dje ste debele?![]()
ja sam opet krenula prema minusudo posla cu opet biti k'o ofinger
-
bizet
#4797 Re: Trudnjače i porodilje online
hajde kad smo kod kila da cujem savjete....prestadoh pusiti prosli mjesec, prije nego sam ostala trudna i svi su mi govorili sad ces se udebljati....mislila sam par kila sta fali, kad se naviknem na zivot bez cigare ima da se malo krenem baviti vjezbicama i malo neka dijetica i sve ce spadne...e onda ostanem trudna
sad sam se napokon izvagala, nisam par sedmica jer primjecuem da se debljam i da mi smeta ali kao da sam se htjela zavarati...pocela sam nositi muzeve hlace, radi udobrnosit ono kao a i pasu mi sto na meni vise
kad vaga mi kaze da sam se udebljala 7 kg...7kg za 7 sedmica od kad ne pusim
nisu mi problem kile kao kile zbog izgleda....nego razmisljam ako ovako nastavim necu se moci poroditi covjece, koliko preveliko salo moze stetiti bebi i sl stvari mi se vrzmaju po glavi
sad ovo jos uvijek ne izlgeda strasno...hajde recimo da sam povisoka (sto volim Bosanski jezik
) i da ove kile izgledaju kao da sam se malo ubucila....ali strah me ako nastave ovim tempom da se lijepe a ja sam tek u drugom mjesecu, sta ce biti do kraja
razmisljam dijeta u smislu odgranicenja broja kalorija koje cu unositi dnevno, ne u smislu ogranicenja izbora hrane...razmisljam izbacivanje slatkisa...ovo je ono sto mene deblja da se razumijemo, jer tamanim slatko ova 2 mjeseca ko luda
u stvari razmisljam samo zdravija ishrana....meni se cini da ovo smijem...sta mi vasa iskustva govore?
takodje kad sam kod slatkisa, ja sam bas luda za svakom vrstom slatka, oduvijek je tako bilo i oduvijek sam morala kontrolisati unos slatka, ja sam onaj tip koji se inace deblja i od zraka...sve mi se prima...slatkohrana
...sad me zanima moze li pretjerani unos slatka nekako naskoditi bebi?
ja sam na mirovanju...znaci nista tesko ne smijem raditi, dizati, smijem se prosetati, sto radim ali kad je hladno bas se ne mogu siliti da ostajem napolju duze, kad se krenem mrznuti kuca....dakle bez neke fizicke aktivnosti sam, a moram pripaziti koliko se debljam, uz sve to moram jesti raznovrsno
doktoru nisam rekla koliko sam se udebljala, niti je pitao, nije me ni izvagao...primjetio je i njegov jedini savjet je bio izbjegavajte slatkise, jedite 7 puta dnevno pomalo i setajte
sad sam se napokon izvagala, nisam par sedmica jer primjecuem da se debljam i da mi smeta ali kao da sam se htjela zavarati...pocela sam nositi muzeve hlace, radi udobrnosit ono kao a i pasu mi sto na meni vise
kad vaga mi kaze da sam se udebljala 7 kg...7kg za 7 sedmica od kad ne pusim
nisu mi problem kile kao kile zbog izgleda....nego razmisljam ako ovako nastavim necu se moci poroditi covjece, koliko preveliko salo moze stetiti bebi i sl stvari mi se vrzmaju po glavi
sad ovo jos uvijek ne izlgeda strasno...hajde recimo da sam povisoka (sto volim Bosanski jezik
razmisljam dijeta u smislu odgranicenja broja kalorija koje cu unositi dnevno, ne u smislu ogranicenja izbora hrane...razmisljam izbacivanje slatkisa...ovo je ono sto mene deblja da se razumijemo, jer tamanim slatko ova 2 mjeseca ko luda
u stvari razmisljam samo zdravija ishrana....meni se cini da ovo smijem...sta mi vasa iskustva govore?
takodje kad sam kod slatkisa, ja sam bas luda za svakom vrstom slatka, oduvijek je tako bilo i oduvijek sam morala kontrolisati unos slatka, ja sam onaj tip koji se inace deblja i od zraka...sve mi se prima...slatkohrana
ja sam na mirovanju...znaci nista tesko ne smijem raditi, dizati, smijem se prosetati, sto radim ali kad je hladno bas se ne mogu siliti da ostajem napolju duze, kad se krenem mrznuti kuca....dakle bez neke fizicke aktivnosti sam, a moram pripaziti koliko se debljam, uz sve to moram jesti raznovrsno
doktoru nisam rekla koliko sam se udebljala, niti je pitao, nije me ni izvagao...primjetio je i njegov jedini savjet je bio izbjegavajte slatkise, jedite 7 puta dnevno pomalo i setajte
-
safran
#4798 Re: Trudnjače i porodilje online
Slatko zamijeni voćem, pušenje zamijeni grickanjem mrkve i biće to OK. Odmah da ti kažem da ćeš, akobogda, do poroda nabaciti preko 20 kg - sve se to da srediti. Jednostavno neke trudnice u prvom trimestru dušu ispovraćaju, žive na grisiniju i izgube 3-4 kg a neke nemaju s tim problema
pa se već sa samom početku, kako bih rekla, utove. E ondak dođe drugi trimestar i polovina trećeg pa to prikupljanje kila bitno uspori. Konačno - zadnja dva mjeseca kada beba intenzivno raste a mama je sve manje pokretna i upija atmosfersku vlagu opet se prikupi koja kg više ali najveći dio otpada na bebu i prilično se ispiški nakon poroda. Ja sam bebeće kile skinula za 7 meseci a bilo ih je 25 nego sada ne znam šta ću sa svojim kilama - one me ne ostavljaju.
-
safran
#4799 Re: Trudnjače i porodilje online
bi onaduboka_misao wrote:oces da se mjenjas ?otherside wrote:dje ste debele?![]()
ja sam opet krenula prema minusudo posla cu opet biti k'o ofinger
-
bizet
#4800 Re: Trudnjače i porodilje online
ma ne pusim vise, ne pada mi na pamet zapaliti...tacnije prahne ali si ne dozvoljavam, iako svi tvrde da nije strasno toliko i da mnoge buduce mame puse i u trudnoci...jednostavno ne mogu zamisliti da svjesno unistavam ovo blago dato na cuvanjesafran wrote:Slatko zamijeni voćem, pušenje zamijeni grickanjem mrkve i biće to OK. Odmah da ti kažem da ćeš, akobogda, do poroda nabaciti preko 20 kg - sve se to da srediti. Jednostavno neke trudnice u prvom trimestru dušu ispovraćaju, žive na grisiniju i izgube 3-4 kg a neke nemaju s tim problemapa se već sa samom početku, kako bih rekla, utove. E ondak dođe drugi trimestar i polovina trećeg pa to prikupljanje kila bitno uspori. Konačno - zadnja dva mjeseca kada beba intenzivno raste a mama je sve manje pokretna i upija atmosfersku vlagu opet se prikupi koja kg više ali najveći dio otpada na bebu i prilično se ispiški nakon poroda. Ja sam bebeće kile skinula za 7 meseci a bilo ih je 25 nego sada ne znam šta ću sa svojim kilama - one me ne ostavljaju.
znaci i sa 20kg vise ja cu biti sposobna da se porodim normalno i da nakon poroda brinem o svom djetetu....daj Boze da bude samo tih 20kg
ma povescu racuna o ishrani...napokon sam se navikla na nerad, ovo me jelo proteklih sedmica, i zivci su se smirili...navikla sam se na ovaj usporeni bioritam...sad imam volje pratiti sta i koliko jedem
ma tamanim voce draga safran....najvise narandze i klementine, a bogami i jabuke