Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#4776 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

konektovan wrote:
dgL_ wrote:Gledaj casnih sestara sto pripovjedaju kako sta treba... :)

Covjece nije prpblem dati za nesto sto fakat treba... Nesto dto ti utice na rad vozila ili ne znam ni ja...

Nije do renaulta? Ne znas ti onda pozadinu ovog problema... Prpguglaj malo i vidjeces da jeste do renoa itekako...
Da si ranije slusao casne sestre, prosao bi mnogo bolje. :wink: :D
Ti si bas cudna neka mraka...

Sta bih crni ti bolje prosao? Mislis bio bih laksi za 350 KM? Ovako sam dao 70 i dacu opet ako treba... Sta bih bolje prosao dei ti objasni pls?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4777 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

Pa da si kupio novu, imao bi najmanje godinu garancije i bio bi rahat duzi period. Ovako, opet polovna, opet macak u zavrzsnoj vteci, i opet ce biti kmecanje na forumu. Znam dosta ljudi koji voze takav auto, i niko nije imao taj problem, ali eto ti si izgleda malo sretniji od ostalih. :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4778 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

neki dan identican problem na jednom ,bio kod mene mijenjali neke stvari na trapu i jos neke gluposti,otisli se provozat,na spuru,zavrsili spuru,krenuli upali se airbag ,ja mu kazem odmah otisao ti flat ,kaze nije,spojimo ga na komp kad gle qrca :D
citroen xm

#4779 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Mana im je to, ako se nešto može nazvati manom posle 10+ godina starosti i ko zna koliko kilometara. :)

Ne znam što se ubjeđujete, neka održava čovjek svoje auto kako hoće. Ja ih znam i danas bruku koji više vjeruju originalnom polovnom dijelu nego novom, mada su ovde u pitanu pare i principi.
bitanga_sa_otesa

#4780 Re: Renault Megane all about

mana ili vrlina ,ti auti su vec 15 god stari,neodrzavani,puni plastike i elektronskih govana ,izvana izgledaju dobro,al je to gori lesh nego neki jugo ili stojadin iz 90-ih...
citroen xm

#4781 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Fakat, činjenica je da u nekom momentu postanu komplikovani i skupi za održavanje. Mada evo recimo ja znam za slučaj Megana 2, 1.4 benzin koji je kupljen sa 200+ hiljada, golać i prilično zapušten. To auto uz minimalna ulaganja prelazi na plinu 50000 godišnje, nikada stao na putu. Vlasnik mi je ko brat tako da sve detalje o autu znam.
dgL_

#4782 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

citroen xm wrote:Fakat, činjenica je da u nekom momentu postanu komplikovani i skupi za održavanje. Mada evo recimo ja znam za slučaj Megana 2, 1.4 benzin koji je kupljen sa 200+ hiljada, golać i prilično zapušten. To auto uz minimalna ulaganja prelazi na plinu 50000 godišnje, nikada stao na putu. Vlasnik mi je ko brat tako da sve detalje o autu znam.
Ma dobri su to automobili... Nije to poenta... Al ne mogu da vjerujem da su stedili na jebenom flet kablu i na plastici odnosno vodnicama tog flet kabla... Pa to je smijesno covjece... Ja ne znam niti jedan primjerak druge marke vozila da je imao problema sa ovim tako cesto kao vlasnici megana 2... Eto samo mi je interesantno to... I glupo odnosno retardirano... Ili ako si vec stedio na tome zasto nisi stavio poseban dio dijela gsje se nalazi spula.. 4 sarafica i da se samo ona promjeni... Bila bi nova mozda oko 100 KM i kraj price... Nebi bio prpblem nikome.. Ovako gluppst na kvadrat...
amar1994

#4783 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

citroen xm wrote:Fakat, činjenica je da u nekom momentu postanu komplikovani i skupi za održavanje. Mada evo recimo ja znam za slučaj Megana 2, 1.4 benzin koji je kupljen sa 200+ hiljada, golać i prilično zapušten. To auto uz minimalna ulaganja prelazi na plinu 50000 godišnje, nikada stao na putu. Vlasnik mi je ko brat tako da sve detalje o autu znam.
heh kakvo sam ja auto zatekao sa 44000km :-) :-) , mislim da je tek od ove god sve pod konac , al imam jos jednu sitnicu glupu :lol: :lol:

samo jel padne smetljarima u ruke , taman da je nov i najbolji na svijetu sjebat ce ga po kratkom postupku :run:
Last edited by amar1994 on 09/07/2017 22:18, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#4784 Re: Renault Megane all about

dgL_ wrote:I glupo odnosno retardirano... Ili ako si vec stedio na tome zasto nisi stavio poseban dio dijela gsje se nalazi spula.. 4 sarafica i da se samo ona promjeni... Bila bi nova mozda oko 100 KM i kraj price... Nebi bio prpblem nikome.. Ovako gluppst na kvadrat...
pa poseban je dio gdje je flat kabl...
desava se isto i na drugim autima tih godista....ne traje to vjecno ....
dgL_

#4785 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:mana ili vrlina ,ti auti su vec 15 god stari,neodrzavani,puni plastike i elektronskih govana ,izvana izgledaju dobro,al je to gori lesh nego neki jugo ili stojadin iz 90-ih...
90% ih je takvih... Ali i 90% auta koji su mladji 5-6 god su u losijem stanju nego moje auto garantujem! Drug je trazio Megana 2 da kupi 3 mjeseca... Kakvih grobova 2008.g. Po 8000 KM raja prodaje to nije humano... Obisao mali milion autosalona, autokuca, privatnih prodavaca i na kraju kupio uvoznog 307 FC... Kaze ja nisam megana mogao naci da je ok i da mi se svidja... Ali kad stane pored mog auta covjek se divi... Nema tu filozofije neke velike
amar1994

#4786 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

najveci problem su nasa primanja , jebes ti platu od 500 do 800 KM i onda je ljudima skupo jbg-a :-) , to je normalno , a normalno je i da hocemo novije da se vozamo udobnije i brze ;-) , al sto kaze Bitanga onda je lakse yugu ili stojadina napravit jer je manje komplikovan :thumbup:

pa naravno DGL , opet se vracam na primanja tj. nedostatak istih :-)

a sto se tice cijene , to je jos i jeftino jer je vitalni dio auta , recimo zastitna plastika motora za moj auto 1000KM :lol: :lol:
Last edited by amar1994 on 09/07/2017 22:23, edited 4 times in total.
dgL_

#4787 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote:I glupo odnosno retardirano... Ili ako si vec stedio na tome zasto nisi stavio poseban dio dijela gsje se nalazi spula.. 4 sarafica i da se samo ona promjeni... Bila bi nova mozda oko 100 KM i kraj price... Nebi bio prpblem nikome.. Ovako gluppst na kvadrat...
pa poseban je dio gdje je flat kabl...
desava se isto i na drugim autima tih godista....ne traje to vjecno ....
Kako je poseban kad je leziste u sklopu rucica i komande za muziku i tog djela komplet... A poklopac samo se moze skinut... I tu je flet kabal... Kako je poseban?
bitanga_sa_otesa

#4788 Re: Renault Megane all about

dgL_ wrote: Kako je poseban kad je leziste u sklopu rucica i komande za muziku i tog djela komplet... A poklopac samo se moze skinut... I tu je flet kabal... Kako je poseban?
fino poseban,skine se sa rucica taj komad plastike sa flat kablom ,treba ti tanki sarafciger da odvojis 6 zabica.tako smo i kupili taj dio na otpadu 50 maraka :D
kafanski_covjek

#4789 Re: Renault Megane all about

Post by kafanski_covjek »

dgL_ wrote:
Ma dobri su to automobili... Nije to poenta... Al ne mogu da vjerujem da su stedili na jebenom flet kablu i na plastici odnosno vodnicama tog flet kabla... Pa to je smijesno covjece... Ja ne znam niti jedan primjerak druge marke vozila da je imao problema sa ovim tako cesto kao vlasnici megana 2... Eto samo mi je interesantno to... I glupo odnosno retardirano... Ili ako si vec stedio na tome zasto nisi stavio poseban dio dijela gsje se nalazi spula.. 4 sarafica i da se samo ona promjeni... Bila bi nova mozda oko 100 KM i kraj price... Nebi bio prpblem nikome.. Ovako gluppst na kvadrat...
pekare ne zaradjuju na hljebu vec na pecivu :skoljka:
dgL_

#4790 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Kako je poseban kad je leziste u sklopu rucica i komande za muziku i tog djela komplet... A poklopac samo se moze skinut... I tu je flet kabal... Kako je poseban?
fino poseban,skine se sa rucica taj komad plastike sa flat kablom ,treba ti tanki sarafciger da odvojis 6 zabica.tako smo i kupili taj dio na otpadu 50 maraka :D
Evo gledam u stari ablender... Moras onda odvrnuti i sarafe koji drze rucice ... A to na otpadu niko ziv nece tako prodat... Zasto onda koji q nema da se kupi samo ovaj dio sa zabicama nov?
konektovan

#4791 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

dgL_ wrote:
Proizvodjac, odnosno dobavljac istog dijela za renault je napravio dio koji je na testiranjima zadovoljio ono sto treba, minimalno garantni rok, 3-4 godine. Nakon 10 godina starosti i stotina hiljada predjenih kiilometara, nije bas pametno ocekivati da se dijelovi ponadaju k'o novi.
bitanga_sa_otesa

#4792 Re: Renault Megane all about

dgL_ wrote:[
Evo gledam u stari ablender... Moras onda odvrnuti i sarafe koji drze rucice ... A to na otpadu niko ziv nece tako prodat... Zasto onda koji q nema da se kupi samo ovaj dio sa zabicama nov?
kako nece ? kako je meni prodao??? hoces rec da lazem?? ne drze ta 4 sarafa rucice vec samo ta dva poklopca mala
citroen xm

#4793 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

amar1994 wrote: heh kakvo sam ja auto zatekao sa 44000km :-) :-) , mislim da je tek od ove god sve pod konac , al imam jos jednu sitnicu glupu :lol: :lol:

samo jel padne smetljarima u ruke , taman da je nov i najbolji na svijetu sjebat ce ga po kratkom postupku :run:
Rekoh ovo zato što ja odavno tvrdim da Megan 2 uopšte nije loše i nekvalitetno auto kakvim ga mnogi predstavljaju. Da ima samo malo kvalitetniju plastiku na nekim dijelovima interijera, ne bi mu se imalo šta zamjeriti. Lako je auto zapustiti, ali kada kupiš zapušteno auto, nikada ga skroz ne dovedeš u red i sa njim se bezbjedno i pouzdano voziš, e to je po meni dokaz određenog kvaliteta auta.
amar1994

#4794 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
dgL_ wrote:
Proizvodjac, odnosno dobavljac istog dijela za renault je napravio dio koji je na testiranjima zadovoljio ono sto treba, minimalno garantni rok, 3-4 godine. Nakon 10 godina starosti i stotina hiljada predjenih kiilometara, nije bas pametno ocekivati da se dijelovi ponadaju k'o novi.
a sto tebi nije na citroenu otislo , isto si presao sa njim puno :-) , malo se reno zajebao kod ovog megana , na mk3 su izgleda izlijecili to :-D
amar1994

#4795 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

citroen xm wrote:
amar1994 wrote: heh kakvo sam ja auto zatekao sa 44000km :-) :-) , mislim da je tek od ove god sve pod konac , al imam jos jednu sitnicu glupu :lol: :lol:

Rekoh ovo zato što ja odavno tvrdim da Megan 2 uopšte nije loše i nekvalitetno auto kakvim ga mnogi predstavljaju. Da ima samo malo kvalitetniju plastiku na nekim dijelovima interijera, ne bi mu se imalo šta zamjeriti. Lako je auto zapustiti, ali kada kupiš zapušteno auto, nikada ga skroz ne dovedeš u red i sa njim se bezbjedno i pouzdano voziš, e to je po meni dokaz određenog kvaliteta auta.
:thumbup:

ja sve kozmeticki sredjiVo :D , vidio si slike tepiha(naknadno saznam da je los kvlaitet i da su stedili na tom) , imas PP 8-)
konektovan

#4796 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

Svaki auto ima odredjene mane, eto, na renou je to mozda ta spula ako je se uporedjuje sa nekim drugim autom. Ali isto tako, i na mom autu ima nekih stvari koje su nekvalitetne u pkredjenju s tim istim reanaultom.
dgL_

#4797 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
kako nece ? kako je meni prodao??? hoces rec da lazem?? ne drze ta 4 sarafa rucice vec samo ta dva poklopca mala
Ti da lazes? Ti nisi takav cojek... Jesi supak vako ponekad, ponekad si ko hljeb al tako to tako treba i to :)

Helem sutra odoh kod doktora za elektroniku kod renaulta pa cemo vidjet sta kaze... Nek je proba vratit u leziste ili nek lemi novi kabal.. Nek radi sta god zna.. Mjesec sam miran poslije toga garant :D
citroen xm

#4798 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

amar1994 wrote:
citroen xm wrote:

:thumbup:

ja sve kozmeticki sredjiVo :D , vidio si slike tepiha(naknadno saznam da je los kvlaitet i da su stedili na tom) , imas PP 8-)
Ništa mi nije stiglo. :)
bitanga_sa_otesa

#4799 Re: Renault Megane all about

Ti da lazes? Ti nisi takav cojek... Jesi supak vako ponekad, ponekad si ko hljeb al tako to tako treba i to :)

Helem sutra odoh kod doktora za elektroniku kod renaulta pa cemo vidjet sta kaze... Nek je proba vratit u leziste ili nek lemi novi kabal.. Nek radi sta god zna.. Mjesec sam miran poslije toga garant :D
nisam ja supak,vec supcina,al to tako treba ...istina boli jbga znam...
za tvoj info na ovome se slomio flat tacno gdje ulazi u tu plastiku sto ga drzi na spoju vanjskog kruga, sve se to moze rastaviti,mislio sam to cak i zaletovat al nije mi se dalo zajebavat s tim...
bitanga_sa_otesa

#4800 Re: Renault Megane all about

konektovan wrote:Svaki auto ima odredjene mane, eto, na renou je to mozda ta spula ako je se uporedjuje sa nekim drugim autom. Ali isto tako, i na mom autu ima nekih stvari koje su nekvalitetne u pkredjenju s tim istim reanaultom.
jedino si ti mana svom autu :lol:
Post Reply