The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- DMXallen
#4776 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Jučer sam samo objavio trailer i nisam napisao reakcije.
Sudeći prema viđenom u tih 4 minute mogu zaključiti da će definitivno sezona 6 biti najbolja do sada, ma što drugi mislili ja lično smatram tako. Rick će da razbija kao nikada do sada a ostali će biti podijeljenog mišljenja o njegovom ponašanju. Koliko vidim, a i očekivano je bilo, podršku će imati od Deanne.
Morgan napokon više zastupljen i jedva čekam kako će biti dalje. Muzika u traileru otkida.
Sudeći prema viđenom u tih 4 minute mogu zaključiti da će definitivno sezona 6 biti najbolja do sada, ma što drugi mislili ja lično smatram tako. Rick će da razbija kao nikada do sada a ostali će biti podijeljenog mišljenja o njegovom ponašanju. Koliko vidim, a i očekivano je bilo, podršku će imati od Deanne.
Morgan napokon više zastupljen i jedva čekam kako će biti dalje. Muzika u traileru otkida.
- jalijas74
- Logovan
#4778 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Izgleda da je sezona pravo dobra, zombija nikad više. Valjda nas neće ovaj video zavarati.
- dale cooper
#4779 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Izgleda da će Rick kompletirati transformaciju u Shanea. A Morgan je novi Rick. 
- simonese
#4780 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ekipa na pola,pola pickice sto zele normalan zivot ali toga nema vise i to mora Rick "docarati"
- DMXallen
#4781 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
THE WALKING DEAD SEZONA 6 - NOVI IZGLED WALKERA
http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot ... zgled.html
http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot ... zgled.html
- Jack Be Nimble
#4782 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Slusao interviju sa piscem Walking Dead i na pitanje kada ce malo razvuci pricu i npr. pokazati sta se desava u drugim gradovima on kazao da ga takve price ne interesuju. Kaze ovako kako jeste mogu da razduzim na 20 sezona, cim pocnem uvecavati pricu to ce biti i kraj romana/serije. Otvoren je idejama za spinoff tipa The Walking Dead: Chicago, The Walking Dead: Berlin, The Walking Dead: Seoul itd. On posto je odrastao u juznom dijelu Amerike samo ga interesuje taj region, ljudi iz tog regiona i kako bi se oni snasli u takvim okolnostima.
- DMXallen
#4783 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Očito zastario interviju, za malo više od mjesec dana, tačnije 23. Augusta počinje serija Fear The Walking Dead i radnja je smještena u LA i to na samom početku apokalipse dok je Rick Grimes bio u komi.Jack Be Nimble wrote:Slusao interviju sa piscem Walking Dead i na pitanje kada ce malo razvuci pricu i npr. pokazati sta se desava u drugim gradovima on kazao da ga takve price ne interesuju. Kaze ovako kako jeste mogu da razduzim na 20 sezona, cim pocnem uvecavati pricu to ce biti i kraj romana/serije. Otvoren je idejama za spinoff tipa The Walking Dead: Chicago, The Walking Dead: Berlin, The Walking Dead: Seoul itd. On posto je odrastao u juznom dijelu Amerike samo ga interesuje taj region, ljudi iz tog regiona i kako bi se oni snasli u takvim okolnostima.
Jeste otvoren za spin off, tehnički i nije spin off, jer evo i napravio je jedan takav a to pokazuje da je ipak proširio priču.
- Jack Be Nimble
#4784 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Da, govorio je i o tome kako je od pisanja walking dead-a se preselio u LA pa sada pise o takvim licnostima i kako bi oni prosli kroz istu stvar. On je uglavnom govorio kako njemu nije interesatna prica na nivou drzave ili jos gore globalna prica. Nego uzmes sakicu ljudi i pratis njihov razvoj, kako ce stvoriti sebi novu civilizaciju u jednoj mahalici. Poceo je to sve pisati jer mu se nije svidjalo kako zavrse zombi filmovi jer nikada nema price sta se desi sa onima koji su nastavili dalje.DMXallen wrote:Očito zastario interviju, za malo više od mjesec dana, tačnije 23. Augusta počinje serija Fear The Walking Dead i radnja je smještena u LA i to na samom početku apokalipse dok je Rick Grimes bio u komi.Jack Be Nimble wrote:Slusao interviju sa piscem Walking Dead i na pitanje kada ce malo razvuci pricu i npr. pokazati sta se desava u drugim gradovima on kazao da ga takve price ne interesuju. Kaze ovako kako jeste mogu da razduzim na 20 sezona, cim pocnem uvecavati pricu to ce biti i kraj romana/serije. Otvoren je idejama za spinoff tipa The Walking Dead: Chicago, The Walking Dead: Berlin, The Walking Dead: Seoul itd. On posto je odrastao u juznom dijelu Amerike samo ga interesuje taj region, ljudi iz tog regiona i kako bi se oni snasli u takvim okolnostima.
Jeste otvoren za spin off, tehnički i nije spin off, jer evo i napravio je jedan takav a to pokazuje da je ipak proširio priču.
-
Yapi Yapo
- DMXallen
#4786 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
THE WALKING DEAD - SPECIJALNI EFEKTI (video)
http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot ... video.htmlDa li ste se ikada zapitali kako se u seriji The Walking Dead rade efekti kao što su krv, eksplozije i krda Walkera koji se čine tako stvarnima?
- So What!
#4787 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Kao i prethodnu sezonu koja je defintivno bila najlošija tako sam i ovu šestu odgledao na preskak, tj ubrzavao sam radnju. Prvi jesenji dio sezone je bio bezveze, a Aleksandrija je počela da izvlači radnju. Kada sam počeo gledati ovu seriju prije 4 godine sjećam se kako sam gledao svaki minut slobodnog vremena potrošim na nju te neke analize, a sada sam gledao da je pogledam tj. da pratim radnju, ali sa što manje vremena. Aleksandrija je popravila stvar i realno ja bih volio da se negdje skrase, a iako sam mislio da će Terminus biti Aleksandrija ispostavilo se da nije, a u stripu postoji Aleksandrija i ova plavuša Jessie kao njegova nova djevojka. Imaju naravno i neprijatelja koji je veći sadista neko Guverner i vjerovatno je povezan s Vukovima.
Radnja stripa također je još uvijek nešto malo iza radnje nakon Aleksandrije, tako da će se već možda u idućoj sezoni ili sezoni nakon desiti da će radnja serija preći radnju stripa nešto kao u Game of Thronesu. Drago mi je kuda ide serija jer Aleksandrija je najbolja utopija do sad u čitavoj seriji meni lično bolja i od Woodburya i moći će se sigurno razviti radnja i otići na svoju stranu.
Neko je postavio slično pitanje, pa ću i jada li će junaci serije nastaviti da lutaju i međusobno se gone sa drugim grupama ili će postojati neki jasan cilj prema kojem će ići i koji će riješiti probleme jer realno prostora ima da serija doživi 20 sezona no pitanje da li će publiku zadržati. Ja mislim da će kraj biti nekako povezan sa famoznim helikopterom iz Atlante, još uvijek vjerujem u neko masovno vojno sklonište i neka vojno-državna utopija, a malo zeza to što se ne prikazuje ništa izvan prostora saveznih zemalja Georgie, Sjeverne i Južne Karoline te Virginie. Radujem se novom spino-ffu jer upravo očekujem neke odgovore, jer sigurno nije svagdje isto, mora postojati negdje neka jača organizacija koja uspostavlja kontrolu i definisan način borbe i istrebljenja krda hodača, a zatim osiguravanjem uslova za pronalazak lijeka. Na kraju krajeva tako nešto smo vidjeli u Woodburyu.
Radnja stripa također je još uvijek nešto malo iza radnje nakon Aleksandrije, tako da će se već možda u idućoj sezoni ili sezoni nakon desiti da će radnja serija preći radnju stripa nešto kao u Game of Thronesu. Drago mi je kuda ide serija jer Aleksandrija je najbolja utopija do sad u čitavoj seriji meni lično bolja i od Woodburya i moći će se sigurno razviti radnja i otići na svoju stranu.
Neko je postavio slično pitanje, pa ću i jada li će junaci serije nastaviti da lutaju i međusobno se gone sa drugim grupama ili će postojati neki jasan cilj prema kojem će ići i koji će riješiti probleme jer realno prostora ima da serija doživi 20 sezona no pitanje da li će publiku zadržati. Ja mislim da će kraj biti nekako povezan sa famoznim helikopterom iz Atlante, još uvijek vjerujem u neko masovno vojno sklonište i neka vojno-državna utopija, a malo zeza to što se ne prikazuje ništa izvan prostora saveznih zemalja Georgie, Sjeverne i Južne Karoline te Virginie. Radujem se novom spino-ffu jer upravo očekujem neke odgovore, jer sigurno nije svagdje isto, mora postojati negdje neka jača organizacija koja uspostavlja kontrolu i definisan način borbe i istrebljenja krda hodača, a zatim osiguravanjem uslova za pronalazak lijeka. Na kraju krajeva tako nešto smo vidjeli u Woodburyu.
Last edited by So What! on 23/07/2015 18:31, edited 1 time in total.
- So What!
#4788 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Ovo je metal bend Sevendust iz Atlante, a na koga vas podsjeća pjevač grupe, Lajon Witherspoon? (srednji)
-
boky327
- DMXallen
#4790 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Teško da ćemo u spinoff-u, koji tehnički i nije spinoff nego prateća serija TWD-a, vidjeti neki rasplet situacije ili slično. Ova serija pokazuje sami početak apokalipse u vrijeme dok je Rick bio u komi, a u komi je bio dvije-tri sedmice. Kako su planirali rasporediti radnju u prvoj sezoni od 6 epizoda ostaje da vidimo. Tehnički teško da će u ovoj seriji se pojaviti bilo ko od poznatih iz TWD-a jer su ova dva područja jako udaljena. Do toga možda i dođe na neki način ako sa radnjom u FTWD sustignu aktuelna dešavanja u TWD i nekim čudnim putevima se neki od ljudi susretnu negdje, a to će se možda desiti nakon 3-4 sezone ove nove serije. Mada sumnjam u to.
Ne sumnjam da će biti zanimljivo, a pošto su majstori za napraviti zaplet očekivati je dosta paff momenata.
Da se vratim na TWD.
Meni je serija podjednako dobra kao i strip, odlično su se odmakli od stripa a i ne previše od originalne priče ..tako da se i strip i serija mogu pratiti sa velikim zanimanjem. Očekujem mnogo mračniju atmosferu u ovoj sezoni koja kreće u oktobru. Nekako ne bih volio da ubrzo pronađu mirno područje i krenu sa ''normalnim'' životom jer bi tada serija mogla postati dosadna. Mnogima je već i sada dosadna jer većina je očekivala slashersku seriju gdje će se rasturati zombiji kao u nekoj igrici. Ovo je ipak drama sa elementima horrora i to čini ovu seriju posebnom i drugačijom od svega što smo do sada vidjeli u zombie filmovima. Naravno ova zasluga ide Kirkmanu i njegovom odličnom stripu.
Kirkman je na pitanje o mogućem kraju se našalio kako ovo sve što se dešava ustvari Rick Grimes sanje jer je još uvijek u komi. Sad ko će znati što mu se vrti u glavi i je li se šalio. Ono što sa sigurnošću znamo jeste to da njemu nikada nije bio cilj da u ovoj priči traži rješenje i lijek pa to možemo isključiti kao mogući kraj priče. Ovo ako se nastavi moglo bi preći i u treću generaciju, jer Carl polako postaje ''momak''.
Ne sumnjam da će biti zanimljivo, a pošto su majstori za napraviti zaplet očekivati je dosta paff momenata.
Da se vratim na TWD.
Meni je serija podjednako dobra kao i strip, odlično su se odmakli od stripa a i ne previše od originalne priče ..tako da se i strip i serija mogu pratiti sa velikim zanimanjem. Očekujem mnogo mračniju atmosferu u ovoj sezoni koja kreće u oktobru. Nekako ne bih volio da ubrzo pronađu mirno područje i krenu sa ''normalnim'' životom jer bi tada serija mogla postati dosadna. Mnogima je već i sada dosadna jer većina je očekivala slashersku seriju gdje će se rasturati zombiji kao u nekoj igrici. Ovo je ipak drama sa elementima horrora i to čini ovu seriju posebnom i drugačijom od svega što smo do sada vidjeli u zombie filmovima. Naravno ova zasluga ide Kirkmanu i njegovom odličnom stripu.
Kirkman je na pitanje o mogućem kraju se našalio kako ovo sve što se dešava ustvari Rick Grimes sanje jer je još uvijek u komi. Sad ko će znati što mu se vrti u glavi i je li se šalio. Ono što sa sigurnošću znamo jeste to da njemu nikada nije bio cilj da u ovoj priči traži rješenje i lijek pa to možemo isključiti kao mogući kraj priče. Ovo ako se nastavi moglo bi preći i u treću generaciju, jer Carl polako postaje ''momak''.
- DMXallen
#4791 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
THE WALKING DEAD SEZONA 6 - NOVI IZGLED WALKERA - Ažurirano

Svaka čast Greg Nicotero
pogledajte i ostale fotografije
http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot.com/2015/07/the-walking-dead-sezona-6-novi-izgled.html

Svaka čast Greg Nicotero
http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot.com/2015/07/the-walking-dead-sezona-6-novi-izgled.html
- So What!
#4792 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
DMXallen wrote:Teško da ćemo u spinoff-u, koji tehnički i nije spinoff nego prateća serija TWD-a, vidjeti neki rasplet situacije ili slično. Ova serija pokazuje sami početak apokalipse u vrijeme dok je Rick bio u komi, a u komi je bio dvije-tri sedmice. Kako su planirali rasporediti radnju u prvoj sezoni od 6 epizoda ostaje da vidimo. Tehnički teško da će u ovoj seriji se pojaviti bilo ko od poznatih iz TWD-a jer su ova dva područja jako udaljena. Do toga možda i dođe na neki način ako sa radnjom u FTWD sustignu aktuelna dešavanja u TWD i nekim čudnim putevima se neki od ljudi susretnu negdje, a to će se možda desiti nakon 3-4 sezone ove nove serije. Mada sumnjam u to.
Da se vratim na TWD.
Mene lično nervira ti konstanti slasher momenti i konstanto se dešava da za dlaku izbjegnu smrt. Ja razumijem da u takvoj situaciji je stvarno lahko izgubiti život i često ti visi o koncu, ali ne baš onako. Jer poenta ove serije jeste da i čak ljude koji se gnušaju zombie slasher prikuju za TV ekrane zbog realističnosti i mogućnosti da se zaista nešto približno desi. Neke ljude je sigurno natjerala da se zapitaju koliko vrijede, kada nastupi situacija poput rata ili neeke elementarne nepogode. Mnogi su počeli pisati kako bi volili zombie apokalipsu jer cool izgleda ovo preživljavanje na TV. I zaista izgleda jer realno kao što ona djevojčica reče, "Mi živimo u njihovom svijetu" što znači pokušavaš da se nastaniš i opstaneš u neprijateljskom okruženju.
- DMXallen
#4793 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Baš to je mene i fasciniralo u stripu i u seriji. Inače volim temu apokalipse i postapokalipse, uz to volim horror , sve se pretočilo u ovoj seriji i baš uživam. Još tome dodaj dramu koja se pravi zbog drugih ljudi, gdje u većini slučajeva su veći neprijatelj nego Walkeri. Ubijanje Walkera je nekako postalo kao normalna pojava i rutinski se obavlja. Zato će biti pravo dobro gledati Fear The Walking Dead jer tu će biti onog pravog straha od nepoznatog, ljudi nemaju pojma što se dešava i kako da se brane.So What! wrote: Mene lično nervira ti konstanti slasher momenti i konstanto se dešava da za dlaku izbjegnu smrt. Ja razumijem da u takvoj situaciji je stvarno lahko izgubiti život i često ti visi o koncu, ali ne baš onako. Jer poenta ove serije jeste da i čak ljude koji se gnušaju zombie slasher prikuju za TV ekrane zbog realističnosti i mogućnosti da se zaista nešto približno desi. Neke ljude je sigurno natjerala da se zapitaju koliko vrijede, kada nastupi situacija poput rata ili neeke elementarne nepogode. Mnogi su počeli pisati kako bi volili zombie apokalipsu jer cool izgleda ovo preživljavanje na TV. I zaista izgleda jer realno kao što ona djevojčica reče, "Mi živimo u njihovom svijetu" što znači pokušavaš da se nastaniš i opstaneš u neprijateljskom okruženju.
- ExNihilo
#4794 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ne bih se složio da su se serija i strip približili. Dolazak u Aleksandriju je strip broj 69 (izašao prije pet godina). Trenutno smo na broju 140 i kusur. Ako su od 69 brojeva napravili šest sezona, mogu još toliko od preostalih 70 i nešto. Ako se tome doda da je Kirkman sam rekao da Negana nećemo još zadugo vidjeti...
- So What!
#4795 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Da, ali preskočeno je mnogo radnje iz stripa, npr. u stripu se od svih lokacija najduže zadržaju u Aleksandriji, a prije toga su posjetili Washington, npr. imali su nekih neprijatelja i grupa koje u seriji se nisu pojavili. U principu znači da se preostalih 70 i neki volume mogu vrlo brzo skratiti jer se u principu sve svodi na Aleksandriju, Negana i ostale okolne zajednice koje Negan tlači.ExNihilo wrote:Ne bih se složio da su se serija i strip približili. Dolazak u Aleksandriju je strip broj 69 (izašao prije pet godina). Trenutno smo na broju 140 i kusur. Ako su od 69 brojeva napravili šest sezona, mogu još toliko od preostalih 70 i nešto. Ako se tome doda da je Kirkman sam rekao da Negana nećemo još zadugo vidjeti...
- ExNihilo
#4796 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Neće se ništa preskočiti, nego će se još i dodati. Ako išta znaju, to je razvalačiti radnju. Kladim se da će cijela naredna sezona biti peripetije sa Vukovima. Rat sa Neganom, kad se jednom pojavi, trajat će najmanje tri sezone. Guverner, koji je u stripu dobio 20tak epizoda, razvučen je na dvije sezone. Šta očekivati od Negana koji ima preko 40 epizoda?So What! wrote:Da, ali preskočeno je mnogo radnje iz stripa, npr. u stripu se od svih lokacija najduže zadržaju u Aleksandriji, a prije toga su posjetili Washington, npr. imali su nekih neprijatelja i grupa koje u seriji se nisu pojavili. U principu znači da se preostalih 70 i neki volume mogu vrlo brzo skratiti jer se u principu sve svodi na Aleksandriju, Negana i ostale okolne zajednice koje Negan tlači.ExNihilo wrote:Ne bih se složio da su se serija i strip približili. Dolazak u Aleksandriju je strip broj 69 (izašao prije pet godina). Trenutno smo na broju 140 i kusur. Ako su od 69 brojeva napravili šest sezona, mogu još toliko od preostalih 70 i nešto. Ako se tome doda da je Kirkman sam rekao da Negana nećemo još zadugo vidjeti...
- annoy
#4797 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nadam se da neće zasrati lik Negana,
i da u spin offu neće biti nikog iz TWDa, ne hvala.
Ova serija bi bila odlična da sezona ima po 6 epizoda, kao prva, prva je beton
Ja sam valjda jedina koju trailer nimalo ne oduševljava
i da u spin offu neće biti nikog iz TWDa, ne hvala.
Ova serija bi bila odlična da sezona ima po 6 epizoda, kao prva, prva je beton
Ja sam valjda jedina koju trailer nimalo ne oduševljava
- ExNihilo
#4798 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ne oduševljava ni mene. 
- annoy
#4799 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Dobro jeExNihilo wrote:Ne oduševljava ni mene.
Uvijek te trailere smontiraju da izgleda napetije i zanimljivije nego što stvarno jest . Nadam se da to nije slučaj sad.
No dobro, vidjet ćemo kako će biti, možda baš bude super sezona...ja se sa svakom sezonom nekako nadam da će se vratiti sve ono zbog čega sam se zaljubila u ovu seriju u prvih par epizoda i cijeloj prvoj sezoni.
Kad bi se barem Darabont vratio, ali to su samo mokri snovi
- ExNihilo
#4800 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Eh, kada bi, kada bi...
Iskreno, ja nemam pojma zašto još uvijek pratim ovu seriju. Mislim da je neki latentni mazohizam u pitanju.
Iskreno, ja nemam pojma zašto još uvijek pratim ovu seriju. Mislim da je neki latentni mazohizam u pitanju.