Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
530i wrote:Prije su gume bile skuplje par desetina maraka općenito, ali nije ovo neka rijetka ili zeznuta dimenzija da bude skuplja. Skuplja je od 195 65, a sa ostalima manje-više slične cijene...
Ja na Citroenu Picaso imam te 185-65-15 gume i prije su istina bile skuplje , kažu pošto je na malo vozila , t.j. manja potražnja...
.. Sad sam slučajno primjetio da na novijim manjim autima kao Citroen c3 od 2009 god... Te pežo 208 novi.. IMAJU BAŠ TU DIMENZIJU..
IZGLEDA da ih sad ubacuju više u opotrebu .. Al ne mora značit...
Imao sam prije nekoliko godina 195/65/15. Bilo je knap, a znalo se desiti i da struže o blatobran, tako da ne bih više.
Na jednoj frugoj temi čitao sam dosta loših kritika o "Sava" gumama.
Opasno me sad svrbi džep da se zaletim i kupim "Goodyear". Jeste da su skoro 50% skuplje u odnosu na "Sava", ali su izgleda
toliko i bolje.
I kad bih tražio neku sredinu između "Sava" i "Goodyear" guma izgleda da što se cijene tiče nije ogromna razlika.
"Sava" je 85,00 KM, dok su ove druge kvalitetnije ("Goodyear", "Continental", "Dunlop", "Vredestein") u par maraka jedna od druge, dakle u rasponu od 110-125 KM (sa popustom za cash).
Jbga dimenzija jeste nezgodna, elem ima li mogucnosti da se "preselis" na drugu dimenziju ukoliko uzimas 4 gume? Na neku konvencionalniju.
Nezgodna!? Druga najrasprostranjenija 15 dimenzija nakon 195/65. Svugdje je ima i nije skupa.
Jest da danas 205 55 16 i slicne nisu zavladale, brdo je auta koji imaju ovu i veću dimenziju.
U svakom slucaju je uvijek bolje ganjati dimenziju standarda, sve sto malo odstupa bit ce skuplje od standardne. A et vidis da ih nema svugdje jbga.
Warashii wrote:
Jbga dimenzija jeste nezgodna, elem ima li mogucnosti da se "preselis" na drugu dimenziju ukoliko uzimas 4 gume? Na neku konvencionalniju.
Nezgodna!? Druga najrasprostranjenija 15 dimenzija nakon 195/65. Svugdje je ima i nije skupa.
Jest da danas 205 55 16 i slicne nisu zavladale, brdo je auta koji imaju ovu i veću dimenziju.
U svakom slucaju je uvijek bolje ganjati dimenziju standarda, sve sto malo odstupa bit ce skuplje od standardne. A et vidis da ih nema svugdje jbga.
Još je veće brdo auta sa 195-65 i 185-65 dimenzijama, ako već meni ne vjeruješ pogledaj malo oko sebe... Nema standardne ili nestandardne dimenzije, samo one koje propisuje proizvođač za određeni model... 185 65 15 standardna dimenzija u zadnjih 15 godina, od auta tipa Scenic ili Picasso, Alfa 147 do današnjih malih auta tipa Polo, Corsa i sl., nije nikakva egzotika i nikakvog razloga nema za mijenjanje dimenzije.
530i wrote:
Još je veće brdo auta sa 195-65 i 185-65 dimenzijama, ako već meni ne vjeruješ pogledaj malo oko sebe... Nema standardne ili nestandardne dimenzije, samo one koje propisuje proizvođač za određeni model... 185 65 15 standardna dimenzija u zadnjih 15 godina, od auta tipa Scenic ili Picasso, Alfa 147 do današnjih malih auta tipa Polo, Corsa i sl., nije nikakva egzotika i nikakvog razloga nema za mijenjanje dimenzije.
Huh brdo sam natipkao pa sam obrisao, ne vidim razloga a ni neke potrebe da sta pisem .
530i wrote:
Huh brdo sam natipkao pa sam obrisao, ne vidim razloga a ni neke potrebe da sta pisem .
Piši, niko ti ne brani, ako misliš da imaš dovoljno razloga da ubjeđuješ nekoga da mijenja dimenziju guma, da 185 65 15 nije standardna, da je ovo ili ono...
530i wrote:
Piši, niko ti ne brani, ako misliš da imaš dovoljno razloga da ubjeđuješ nekoga da mijenja dimenziju guma, da 185 65 15 nije standardna, da je ovo ili ono...
A vjerovatno kao i Tigar i Starfire. To je neka najniža kategorija. Na snijegu solidne, po mokrom lošije. U suštini služe dvije sezone solidno i onda se pretvaraju u plastiku bez obzira na istrošenost.
Kiki_Musampa wrote:Kakve su Fulda gume?Platih 110 km jednu u Volanu u Tuzli,a u drugoj radnji skoro 17 km jeftinija ista ta guma,pa mi nije jasno nista...
Kirstal montero 3 za njihovu cijenu - extra !
Malo su mekse od konkurencije i CINI mi se, brze se trose.
extra grip u svim uslovima, i meni se pokazala kao jedna od tisih guma...