Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#4776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Pedja Kojovic wrote:Argumenti i ton diskusije su spali ispod svakog nivoa.
Lazi koje plasiraju po forumima se plasiraju odsjecaju na D.Avaz.
Pojedine pristalice SDP-a ali i NS-a koriste rijecnik i argumente koji su za
mene, licno, neprihvatljivi i mislim da bi za obje stranke bilo najbolje kada bi izborna sutnja pocela danas.
Ja sam na putu dan/noc i nazalost nemam vremena da posvetim ovoj temi vrijeme i energiju koju sam imao
u proteklih 190 strana.
Jos jednom apelujem na sve.(Kao sto sam sinoc rekao i predsjedniku OO SDP-a u Tesnju)
Dajte da skinemo sadasnju vlast, da posaljemo nacionaliste u istoriju,da zavrsimo s ovim tragicnim periodom BiH istorije i da se onda u slobodi raspravljamo oko politickih nijansi u kojima se razlikuju SDP i NS.

p.k.
Peđa, uz svo poštovanje, ne smiješ biti naivan i ignorirati implikacije da je sam vrh SDP na određeni način involviran u najgrublje dezinformacije na forumu - to nisu političke nijanse. Tolerancija ima jasnu granicu - tvoja tolerancija prestaje tamo gdje počinje moja netolerancija, i obrnuto. Tolerancija je i kada ne toleriramo netoleranciju!
ex_libres

#4777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

DepraUbiVepra wrote:
mene, licno, neprihvatljivi i mislim da bi za obje stranke bilo najbolje kada bi izborna sutnja pocela danas.
Ja sam na putu dan/noc i nazalost nemam vremena da posvetim ovoj temi vrijeme i energiju koju sam imao
u proteklih 190 strana.
Jos jednom apelujem na sve.(Kao sto sam sinoc rekao i predsjedniku OO SDP-a u Tesnju)
Dajte da skinemo sadasnju vlast, da posaljemo nacionaliste u istoriju,da zavrsimo s ovim tragicnim periodom BiH istorije i da se onda u slobodi raspravljamo oko politickih nijansi u kojima se razlikuju SDP i NS.

p.k.
Peđa, uz svo poštovanje, ne smiješ biti naivan i ignorirati implikacije da je sam vrh SDP na određeni način involviran u najgrublje dezinformacije na forumu - to nisu političke nijanse. Tolerancija ima jasnu granicu - tvoja tolerancija prestaje tamo gdje počinje moja netolerancija, i obrnuto. Tolerancija je i kada ne toleriramo netoleranciju!

Upravo tako! :thumbup:

Dosta je bilo lazi i prevare, ako hocemo istinsku opciju ljevice, pa makar imala i samo par postotaka glasova, onda je to Nasa stranka.

[quote]
"Svi lijevo i demokratski orjentisani birači samo glasanjem za Našu stranku mogu biti sigurni da njihov glas neće završiti u koaliciji sa Fahrudinom Radončićem", navodi se u saopštenju.[/quote]
ex_libres

#4778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

ex_libres wrote:
DepraUbiVepra wrote:
u proteklih 190 strana.

p.k.

Dosta je bilo lazi i prevare, ako hocemo istinsku opciju ljevice, pa makar imala i samo par postotaka glasova, onda je to Nasa stranka.

[quote]
"Svi lijevo i demokratski orjentisani birači samo glasanjem za Našu stranku mogu biti sigurni da njihov glas neće završiti u koaliciji sa Fahrudinom Radončićem", navodi se u saopštenju.
[/quote]

EDIT: I niko tu nikoga ne dira. SDP ocigledno svoje glasove trazi sada u desnici, i uglavnom u pripadnicima jednog naroda u BiH. Nasa stranka je stranka istinske ljevice, dosljednja i svoje birace trazi u tako orjenitsanim gradjanima ove zemlje SVIH nacionalnosti. I bez obzira kakva ta podrska bila, to je sada nasa realnost.
Treba to reci jasno i sa tako iznesenim cinjenicama razgovarati o postizbornim koalicijama.
Alfons Kauders

#4779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote:Članovi SNSD-a nas već treći put napadaju
Tuesday, 28 September 2010
„Grupa od preko 20 osoba nas je u petak, 24.09.2010. izvela iz kluba Buda u Srpcu napolje. Kada smo izašli nastavili su sa najvulgarnijim vrijeđanjem i prijetnjama.“ izjavio je Marić dodavši da je ovaj slučaj odmah prijavljen MUP Republike Srpske u Srpcu koji po ovom pitanju nije još ništa uradio. „U stvari, MUP RS nam juče nije htio dati ni kopiju zapisnika koji je sačinjen.“, kazao je Marić.

Damir Miljević, nosilac liste iz Naše stranke i Aleksandar Marić i Branko Krejić, kandidati ispred Koalicije NS – NSP Zdravko Krsmanović za Narodnu skupštinu Republike Srpske održali su danas konferenciju za medije na kojoj su govorili o nedavnim napadima kojima su Marić i Krejić bili izloženi od strane ljudi iz okruženja SNSD-a u Srpcu.

„Grupa od preko 20 osoba nas je u petak, 24.09.2010. izvela iz kluba Buda u Srpcu napolje. Kada smo izašli nastavili su sa najvulgarnijim vrijeđanjem i prijetnjama.“ izjavio je Marić dodavši da je ovaj slučaj odmah prijavljen MUP Republike Srpske u Srpcu koji po ovom pitanju nije još ništa uradio. „U stvari, MUP RS nam juče nije htio dati ni kopiju zapisnika koji je sačinjen.“, kazao je Marić.

Po izjavama Marića i Krejića grupa napadača je bila predvođena Huskić Slobodanom i Grlica Aleksandrom koji su članovi SNSD-a.
„Jasno nam je da je ponašanje pripadnika SNSD-a izazvano strahom od gubitka položaja i funkcija te da je ovaj napad na nas imao političke motive.“, dodao je Krejić.

Damir Miljević je naveo da je ovo već treći napad na članove Koalicije Naša stranka – Nova socijalistička partija – Zdravko Krsmanović od strane članova SNSD-a i pitao: „Tražimo da nam ministar Čađo i direktor policije Republike Srpske odgovore na pitanje da li su svi oni koji nisu pripadnici SNSD-a ostali bez prava na zaštitu policije iako je plaćaju? Zbog čega od narodne pravite partijsku policiju?“
Pedja, sta je na kraju bilo sa one otmice? I sta planirate poduzeti po ovom pitanju? Jeste li kontaktirali EUPM i sl.?
DepraUbiVepra

#4780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

ex_libres wrote:
DepraUbiVepra wrote:
u proteklih 190 strana.

p.k.

[quote]
"Svi lijevo i demokratski orjentisani birači samo glasanjem za Našu stranku mogu biti sigurni da njihov glas neće završiti u koaliciji sa Fahrudinom Radončićem", navodi se u saopštenju.
[/quote]

Ex-libres, dočekali smo i taj dan da postoji politička opcija koja pokriva i mene i tebe. Ja sam Bošnjak iz Sarajeva, ali ako bismo iznad tvojih postova izbrisali autora, mogao bih povjerovati da sam ja to pisao. Stoga želim da moja zemlja bude izgrađena na onim principima za koje se ti zalažeš i u skladu sa tvojim individualnim interesima (objašnjenje za maliciozne: mislim na prava i slobode, ne na interes u smislu političkih talova). Meni je dovoljna i ova naša tačka identifikacije koja prelazi sve unutrašnje granice jer je široka kao planet... Ti i ja smo već dobili ove izbore!
ex_libres

#4781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

DepraUbiVepra wrote:
ex_libres wrote:
DepraUbiVepra wrote:

[quote]
Ex-libres, dočekali smo i taj dan da postoji politička opcija koja pokriva i mene i tebe. Ja sam Bošnjak iz Sarajeva, ali ako bismo iznad tvojih postova izbrisali autora, mogao bih povjerovati da sam ja to pisao. Stoga želim da moja zemlja bude izgrađena na onim principima za koje se ti zalažeš i u skladu sa tvojim individualnim interesima (objašnjenje za maliciozne: mislim na prava i slobode, ne na interes u smislu političkih talova). Meni je dovoljna i ova naša tačka identifikacije koja prelazi sve unutrašnje granice jer je široka kao planet... Ti i ja smo već dobili ove izbore![/quote]

Jako mi je drago zbog toga, meni kao Srbinu iz Banjaluke. Sad ce nas ovi pojedini UDBASI optuziti da smo ustvari jedna te ista osoba :?
Glavni princip za koji se ja zalazem su JEDNAKE MOGUCNOSTI ZA SVE GRADJANE. Nisu tu samo Bosnjaci, Srbi i Hrvati, ovdje se sistematski 20 godina zatire trag svim koji se osjecaju drugacije npr. neizjasnjeni su, Eskimci, Bosanci, Jugosloveni...
Ja sam svjestan velike podvale socijaldemokratije u vidu SNSD koji je od proevropske stranke s kraja devedesetih dosao do stranke koja negira genocid tj. cini krivicno djelo. Jezik generalizacije, podjela, predrasuda je meni neprihvatljiv. Meni je zao zbog one vecine pozitivnih simpatizera SDP-a, pogotovo u entitetu RS, sto cu ovo reci, ali SDP je sa mnogo svojih izjava i poteza, generalizacija, odbijanja svake saradnje, iskljucivosti krenula ovim putem.
I sta, ja i ti kao obicni gradjani ove zemlje imamo sa 60% glasova tkz. socijaldemokratskih partija? Nista. Bice sve isto.
Je li to to? Nije.
Nesto opasno smrdi na ljevici u BiH, sto kaze Bajic.
ultima_palabra

#4782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Ti meni serdaru, ja tebi vojvodo :lol:
DepraUbiVepra

#4783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

ex_libres wrote:
DepraUbiVepra wrote: Ex-libres, dočekali smo i taj dan da postoji politička opcija koja pokriva i mene i tebe. Ja sam Bošnjak iz Sarajeva, ali ako bismo iznad tvojih postova izbrisali autora, mogao bih povjerovati da sam ja to pisao. Stoga želim da moja zemlja bude izgrađena na onim principima za koje se ti zalažeš i u skladu sa tvojim individualnim interesima (objašnjenje za maliciozne: mislim na prava i slobode, ne na interes u smislu političkih talova). Meni je dovoljna i ova naša tačka identifikacije koja prelazi sve unutrašnje granice jer je široka kao planet... Ti i ja smo već dobili ove izbore!
Jako mi je drago zbog toga, meni kao Srbinu iz Banjaluke. Sad ce nas ovi pojedini UDBASI optuziti da smo ustvari jedna te ista osoba :?
Glavni princip za koji se ja zalazem su JEDNAKE MOGUCNOSTI ZA SVE GRADJANE. Nisu tu samo Bosnjaci, Srbi i Hrvati, ovdje se sistematski 20 godina zatire trag svim koji se osjecaju drugacije npr. neizjasnjeni su, Eskimci, Bosanci, Jugosloveni...
Ja sam svjestan velike podvale socijaldemokratije u vidu SNSD koji je od proevropske stranke s kraja devedesetih dosao do stranke koja negira genocid tj. cini krivicno djelo. Jezik generalizacije, podjela, predrasuda je meni neprihvatljiv. Meni je zao zbog one vecine pozitivnih simpatizera SDP-a, pogotovo u entitetu RS, sto cu ovo reci, ali SDP je sa mnogo svojih izjava i poteza, generalizacija, odbijanja svake saradnje, iskljucivosti krenula ovim putem.
I sta, ja i ti kao obicni gradjani ove zemlje imamo sa 60% glasova tkz. socijaldemokratskih partija? Nista. Bice sve isto.
Je li to to? Nije.
Nesto opasno smrdi na ljevici u BiH, sto kaze Bajic.
Ja se bojim da nas svi mentalno vraćaju u devedesete, jer se u drugačijim vremenima ne snalaze...
Area_51

#4784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Area_51 »

Pedja,

Malo je ova diskusija otisla u neku stvar. Ovo dvoje dezurnih dokonih advokata DepraUbiVepra i Ultima palabra, samo nanose stetu Nasoj stranci, jako prizemnim komentarima. Ako je tako nesto vas intelektualni kapacitet, onda imate vidan problem. Svi mi ovdje imamo svoje stavove i pravo da ih iznosimo, ali ako ti kazes par stanica ranije kako je namjera NS da vrati etiku u politiku, onda je nekako nespojivo da ova dva glasnogovornika NS na jako los i neprimjeren nacin apsolutno sve nepodistavaju, sto onda ima problem sa odredjenom etikom. Vidi to malo, jer vam iskreno ne ide u korist.

Drugo pitanje, koje vidim da provejava da je jako vazno sagledati i vidjeti s kim ce SDP biti u koaliciji, ali opet na nivou advokature. To niko realno ne zna. Moje je misljenje da ce SDA i SBiH sve uciniti, pa cak i fahru k sebi privuci samo da zadrze taldzijske interese i formiraju vlast. Ideja da SDP planira koaliciju sa Fahrom meni nije realna, iz vise razloga, da ne smaram ovdje svijet. Recimo bar ovo, bilo koja koalicija ukljucivace vise od dvije stranke, tako da fama da ce vlast ciniti koalicija SDP-SBB ne drzi vodu. Bice to drugacije, sa vise stranaka.

Ono sto apeliram na NS da osvojite sto vise glasova, iako nisam vas simpatizer, ali vas osjecam kao gradjansku opciju. Doduse bez nekog vidnog programa. Ovo »Rat mafiji« malo izgleda zalosno smijesno za ozbiljnije politicke kampanje. Sugestija, nemojte slati Bojana Bajica u emisije, covjek je tanak jako. Imate sigurno boljih kadrova, recimo Srdjan Dizdarevic, koji izgleda kao pravi politicar i suvislo govori.

Iskreno sam ovdje za koaliciju SDP-NS na svim nivoima.
DepraUbiVepra

#4785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Area_51 wrote:Pedja,

Malo je ova diskusija otisla u neku stvar. Ovo dvoje dezurnih dokonih advokata DepraUbiVepra i Ultima palabra, samo nanose stetu Nasoj stranci, jako prizemnim komentarima. Ako je tako nesto vas intelektualni kapacitet, onda imate vidan problem. Svi mi ovdje imamo svoje stavove i pravo da ih iznosimo, ali ako ti kazes par stanica ranije kako je namjera NS da vrati etiku u politiku, onda je nekako nespojivo da ova dva glasnogovornika NS na jako los i neprimjeren nacin apsolutno sve nepodistavaju, sto onda ima problem sa odredjenom etikom. Vidi to malo, jer vam iskreno ne ide u korist.

Drugo pitanje, koje vidim da provejava da je jako vazno sagledati i vidjeti s kim ce SDP biti u koaliciji, ali opet na nivou advokature. To niko realno ne zna. Moje je misljenje da ce SDA i SBiH sve uciniti, pa cak i fahru k sebi privuci samo da zadrze taldzijske interese i formiraju vlast. Ideja da SDP planira koaliciju sa Fahrom meni nije realna, iz vise razloga, da ne smaram ovdje svijet. Recimo bar ovo, bilo koja koalicija ukljucivace vise od dvije stranke, tako da fama da ce vlast ciniti koalicija SDP-SBB ne drzi vodu. Bice to drugacije, sa vise stranaka.

Ono sto apeliram na NS da osvojite sto vise glasova, iako nisam vas simpatizer, ali vas osjecam kao gradjansku opciju. Doduse bez nekog vidnog programa. Ovo »Rat mafiji« malo izgleda zalosno smijesno za ozbiljnije politicke kampanje. Sugestija, nemojte slati Bojana Bajica u emisije, covjek je tanak jako. Imate sigurno boljih kadrova, recimo Srdjan Dizdarevic, koji izgleda kao pravi politicar i suvislo govori.

Ti bi koalirao sa NS, kod koje ti smetaju samo forumaši, nedostatak programa, tanak predjsednik stranke i slogan Rat mafiji... U tom kontekstu, polaskan sam što ti i ja smetam...
ultima_palabra

#4786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Area_51 wrote:Malo je ova diskusija otisla u neku stvar. Ovo dvoje dezurnih dokonih advokata DepraUbiVepra i Ultima palabra, samo nanose stetu Nasoj stranci, jako prizemnim komentarima
Da nisi fulio loma :-D
Abacija

#4787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Redom citam i dosao sam do 177. stranice ali da malo preskocim pa da odgovorim na nelogicnosti koje se lupaju ovdje...
ex_libres wrote:
ex_libres wrote:

[quote]
EDIT: I niko tu nikoga ne dira. SDP ocigledno svoje glasove trazi sada u desnici, i uglavnom u pripadnicima jednog naroda u BiH. Nasa stranka je stranka istinske ljevice, dosljednja i svoje birace trazi u tako orjenitsanim gradjanima ove zemlje SVIH nacionalnosti. I bez obzira kakva ta podrska bila, to je sada nasa realnost.
Treba to reci jasno i sa tako iznesenim cinjenicama razgovarati o postizbornim koalicijama.[/quote]

Stvarno ne vidim zasto NS-u, kao stranci koja se bori za ocuvanje genocidnog entiteta, neodgovara Fahrudin Radoncic koji ima identican cilj. :-) :-) :-) :-) :-)
Area_51

#4788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Area_51 »

ultima_palabra wrote:
Area_51 wrote:Malo je ova diskusija otisla u neku stvar. Ovo dvoje dezurnih dokonih advokata DepraUbiVepra i Ultima palabra, samo nanose stetu Nasoj stranci, jako prizemnim komentarima
Otkud znas moj spol, palabro. :-)

Nisam fulio/la, imate oboje i jos neki jako neartikuliran, zajedljiv, otrovan tonalitet. Jos ako ste kandidati sa nekih stranackih lista NS, onda ta stranka ima vidan problem.

Da se vise ne ponavljam, zelim NS svaki uspjeh, ali iskreno mislim da se kod vas malo nagomilalo sodera, nedoraslih i neizraslih persona koji misle da je politika igra.

Jeste Bajic jako tanak u nastupima, ne bih glasao za njega da ne znam kako volim NS. Ali eto, nemam taj problem, moj glas ide na drugo mjesto.
Altsa

#4789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Altsa »

DepraUbiVepra wrote:
Area_51 wrote:Pedja,

Ti bi koalirao sa NS, kod koje ti smetaju samo forumaši, nedostatak programa, tanak predjsednik stranke i slogan Rat mafiji... U tom kontekstu, polaskan sam što ti i ja smetam...
dobro ti je covjek rekao ali ocito kao sto sam ranije napisao inteligencija ti nije jaca strana...nanosis samo stetu svojoj stranci sa svojim nesuvislim komentarima koje vjerojatno ni ti sam ne shvatas
ultima_palabra

#4790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Area_51 wrote:
ultima_palabra wrote:
Otkud znas moj spol, palabro. :-)

Nisam fulio/la, imate oboje i jos neki jako neartikuliran, zajedljiv, otrovan tonalitet. Jos ako ste kandidati sa nekih stranackih lista NS, onda ta stranka ima vidan problem.

Da se vise ne ponavljam, zelim NS svaki uspjeh, ali iskreno mislim da se kod vas malo nagomilalo sodera, nedoraslih i neizraslih persona koji misle da je politika igra.

Jeste Bajic jako tanak u nastupima, ne bih glasao za njega da ne znam kako volim NS. Ali eto, nemam taj problem, moj glas ide na drugo mjesto.
Pročitaj, malo bolje vidjećeš da si fulio/la... garant misliš na onoga @ex_libres :)
Abacija

#4791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Sta bi @DepraUbiVepra i @ex_libres? Pojela maca jezik, ccccccc... :roll: :mrgreen:
DepraUbiVepra

#4792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

EVO PONAVLJAM JOŠ JEDNOM SVOJU NEARTIKULIRANOST, OTROVNOST I NEDORASLOST. OČITO VAM OVO NAJVIŠE BODE OČI!
DepraUbiVepra wrote:Ex-libres, dočekali smo i taj dan da postoji politička opcija koja pokriva i mene i tebe. Ja sam Bošnjak iz Sarajeva, ali ako bismo iznad tvojih postova izbrisali autora, mogao bih povjerovati da sam ja to pisao. Stoga želim da moja zemlja bude izgrađena na onim principima za koje se ti zalažeš i u skladu sa tvojim individualnim interesima (objašnjenje za maliciozne: mislim na prava i slobode, ne na interes u smislu političkih talova). Meni je dovoljna i ova naša tačka identifikacije koja prelazi sve unutrašnje granice jer je široka kao planet... Ti i ja smo već dobili ove izbore!
Abacija

#4793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

DepraUbiVepra wrote:EVO PONAVLJAM JOŠ JEDNOM SVOJU NEARTIKULIRANOST, OTROVNOST I NEDORASLOST. OČITO VAM OVO NAJVIŠE BODE OČI!
Deranje po Forumu je primjer neartikulisanosti.

DepraUbiVepra wrote:Ex-libres, dočekali smo i taj dan da postoji politička opcija koja pokriva i mene i tebe. Ja sam Bošnjak iz Sarajeva, ali ako bismo iznad tvojih postova izbrisali autora, mogao bih povjerovati da sam ja to pisao. Stoga želim da moja zemlja bude izgrađena na onim principima za koje se ti zalažeš i u skladu sa tvojim individualnim interesima (objašnjenje za maliciozne: mislim na prava i slobode, ne na interes u smislu političkih talova). Meni je dovoljna i ova naša tačka identifikacije koja prelazi sve unutrašnje granice jer je široka kao planet... Ti i ja smo već dobili ove izbore!
Ovo k'o da je Fahro pisao svom jaranu Dodiju. :-) :lol:
5 0 5

#4794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 5 0 5 »

Po anketi http://www.vijesti.ba/poll/index.html Naša Stranka (oko 12%) ima duplo više glasova od SBB (5%) i duplo manje od SDP (20tak %). Ako NS dobije na izborima više od 10%, može se računati kao ozbiljan igrač. SBB sa 5% može kupiti imunitet svom gazdi, što je valjda i cilj iste.
Corto Maltese

#4795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Area_51 wrote: Iskreno sam ovdje za koaliciju SDP-NS na svim nivoima.
Pošto su iz vrha NS javno rekli da koaliranje sa SBB-om ne dolazi u obzir, mislim da će ti ova želja, barem u prvih pola godine nakon izbora dok obnovljena ljubav između FahrA i ZlajA ponovo ne pukne, ostati neispunjena.
Last edited by Corto Maltese on 29/09/2010 12:34, edited 2 times in total.
DepraUbiVepra

#4796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Abacija wrote:
DepraUbiVepra wrote:EVO PONAVLJAM JOŠ JEDNOM SVOJU NEARTIKULIRANOST, OTROVNOST I NEDORASLOST. OČITO VAM OVO NAJVIŠE BODE OČI!
Deranje po Forumu je primjer neartikulisanosti.

Ovo k'o da je Fahro pisao svom jaranu Dodiju. :-) :lol:
Ne, nego je neko drugi to pisao svom jaranu Mići...
ultima_palabra

#4797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:Po anketi http://www.vijesti.ba/poll/index.html Naša Stranka (oko 12%) ima duplo više glasova od SBB (5%) i duplo manje od SDP (20tak %). Ako NS dobije na izborima više od 10%, može se računati kao ozbiljan igrač. SBB sa 5% može kupiti imunitet svom gazdi, što je valjda i cilj iste.
U ovoj anketi Aida Jusić ima 8% glasova :-D
delightful

#4798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by delightful »

depraubivepra, iskljuci caps lock. hvala.
5 0 5

#4799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 5 0 5 »

Corto Maltese wrote:
Area_51 wrote: Iskreno sam ovdje za koaliciju SDP-NS na svim nivoima.
Pošto su iz vrha NS javno rekli da koaliranje sa SBB-om ne dolazi u obzir, mislim da će ti ova želja ostati neispunjena.
Pa to zavisi najviše od toga šta (koliko) NS može ponuditi. SBB može ponuditi medijski imunitet Lagumdžiji&Co.

NS samo sa pristojnim procentom može dobiti dobar koalicijski odnos. Nažalost svih nas, sa ovakvom nacionalističkoparanoidnompolariziranoparalizovanom bosanskohercegovačkim narodom šanse su kao kod LDP-u u Srbiji. Znači, dovoljno da postoje, ali ne i da utiču. Iskreno se nadam da će NS dobiti koliko toliko šansu da promjene koncept političkog (čitaj nacionalnopolariziranog) razmišljanja u BiH.
Poslije ovolikih "razočarenja" u zadnje 4 (20) godine(a), poslije tolikih demonstracija, štrajkova, gladi, terora i kriminala u koji su upetljani najviši državni funkcioneri i pored svih izignoriranih obećanja od prije 4 godine ako opet dođu isti ljudi na vlast, onda se možemo samo poklopiti i trpiti. Ja bih radije vidio ovaj put lijeve koalicije nego desne.
Last edited by 5 0 5 on 29/09/2010 13:03, edited 1 time in total.
doktor78

#4800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

Svidja mi se ova analogija sa LDP-om,mada su i oni imali par fulanja u zadnje vrijeme (podrska ef.Zukorlicu na nedavnim izborima za nacionalno vijece). Nadam se da se sa NS-om nece slicno dogoditi...
Locked