Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dallton

#4776 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Saradnja Srbije i RS se izrodila u bruku: Ministri otišli, „kupci” morali da vrate traktore Ispis E-mail
16.07.2009. 11:58
Image
Poljoprivrednici kojima je srbijanski ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić u utorak u selu Kobatovci u Laktašima svečano uručio ključeve prvih 20 subvencionisanih traktora, vratili su se kućama praznih ruku. Nakon što su isključene kamere, a delegacije Vlade Srbije i RS otišle, farmeri su morali da vrate „uručene" ključeve i dokumentaciju. Traktore će, kako im je rečeno, dobiti tek u septembru. Ostali su zbunjeni, jer se njihov obračun cijene traktora znatno razlikuje od računice ministra Mlađana Dinkića i ministra poljoprivrede RS Radivoja Bratića. Stvarna cijena najtraženijeg traktora IMT 539 nije oko 11.000 KM, kako su ih uvjeravali ministri, nego oko 13.690 KM, piše beogradski Blic.

„Ono je bila predstava za novinare. Dobili smo koverte sa brojevima, a ključeve smo odmah morali da vratimo. Osim toga, niko nam nije objasnio koliko treba da platimo uvoz i PDV, pa ne znamo koliko će na kraju to sve da košta. Cijenovnike sa osnovnim cijenama dobili smo nakon što su ministri otišli", kaže jedan od farmera. On dodaje da niko od njih nije potpisao ugovor o kupovini.

„Niko nam nije objasnio ni zašto moramo da čekamo do septembra, kad je kraj sezone, pa traktore možemo samo da parkiramo", tvrdi ovaj poljoprivrednik.

Da o stvarnoj kupovini traktora u utorak nije bilo ni govora potvrđuje i predsjednik Udruženja uzgajivača svinja RS Mišo Maljčić, koji je jedan od „dobitnika" ključeva. Kaže kako ne zna tačan tip traktora koji je formalno kupio, jer je dokumenta i ključeve odmah vratio.

„Došli smo na neviđeno. Nadamo se da će sve biti onako kako su nam obećali i da ćemo zaista dobiti traktore po najnižim cijenama u regionu", kaže Maljčić.

Najavljene najniže cijene treba da obezbijede subvencijama Vlada RS i Srbije koje će za svaki traktor obezbijediti po 2.000 KM. Nakon kupovine traktora, na račun kupca traktora do 50 konjskih snaga, biće uplaćen i dodatni popust od 1.000 KM, koji je obećan iz Ministarstva poljoprivrede RS. Za mašine preko te snage subvencija iznosi do 5.000 KM.

Međutim, farmeri tvrde da su obmanuti, jer su im ministri rekli da će najtraženiji i najjeftiniji model traktora platiti oko 11.000 KM, a stvarna cijena je znatno veća.

Prema podacima IMT, subvencionisana cijena najtraženijeg i jednog od najpovoljnijih traktora IMT iz serije 539 iznosi 12.048 KM. Na tu osnovnu cijenu farmeru se uračunavaju i troškovi uvoza od oko 600 KM i PDV od 17 odsto, što na kraju iznosi oko 14.690 KM. „Olakša" li se taj trošak za 1.000 KM od Ministarstva poljoprivrede RS, taj tip traktora farmere košta 13.690 maraka.

U preduzeću „Agrokop" iz Kobatovaca, preko kojeg će se traktori distribuisati potvrđuju da dodatne troškove plaća farmer, ali tvrde da je to i dalje vrlo dobra ponuda.

Mada ne zna kojom računicom su ministri došli do cifre od 11.000 KM za najtraženiji traktor IMT, predsjednik Udruženja poljoprivrednika RS Vladimir Usorac smatra da je subvencija nabavke traktora dobra prilika za farmere. Kaže kako mu se od najave programa nabavke traktora poljoprivrednici neprestano javljaju, jer su vrlo zainteresovani za kupovinu.
majku mu nestalo i traktora, kako cemo organizovati otcjepljenje, ne mozemo se gurati po cetvoro u fiat puntu...
ovo su sigurno bosnjaci krivi jer nece da prihvate pc il je mozda zeljko komsic pokvario dobrosusjedske odnose ili reis ceric pravi dzamahiriju ili se 60 minuta vratila s ljetnjeg godisnjeg odmora, jedno je od to cetvoro sigurno
vee-jay

#4777 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

dallton wrote:
Saradnja Srbije i RS se izrodila u bruku: Ministri otišli, „kupci” morali da vrate traktore
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
vee-jay

#4778 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

DODIK:.......dok imovina BiH, u momentu kada prestane potreba za njom, pripada entitetu na kom se nalazi....
dallton

#4779 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vee-jay wrote:
DODIK:.......dok imovina BiH, u momentu kada prestane potreba za njom, pripada entitetu na kom se nalazi....
jel se to gazda reterirao, il my fali para za ljetnje plate, ili nije prodao stari avion? :D
behavac

#4780 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

nokia6170 wrote:
behavac wrote:
ekvivalent wrote:pa i latic je otprilike tako pragmatican :-D
mada se u biti i ne bi bilo posteno petljat nikome u pravo na izbor domovine
ako se ljudima ne dopada Banja Luka i Bosna i Hercegovina,treba im omuguciti da dobiju sto zele,brate oko Cacka sljiva rodila,bice veselo,bice im bolje tamo
nema niko pravo nikoga da frustrira :D
pragmaticno,posteno,ljudski brate :D
Kome se ne dopada ?
Meni recimo BL je jedan od najljepsih gradova, znam subjektivan sam...i ne nemam namjeru da se selim igdje iako imam mogucnosti...:)
il mi se cini, il' si i ti jedan od dejtonskih banjalucana, pa ti je super i high u danasnjoj bl
Cini ti se...
Tj nije meni ovdje lose al sam ja prije, tokom i poslije dejtonski Banjalucanin. :D
dallton

#4781 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

srecom sad ces imati pasos pa ces vidjeti i svijeta
A.P

#4782 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by A.P »

dallton wrote:srecom sad ces imati pasos pa ces vidjeti i svijeta
...
and

#4783 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

samo treba para,a putuje se i sa bih pasošom
dallton

#4784 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

and wrote:
samo treba para,a putuje se i sa bih pasošom
i to sto kazes, potrosilo se na kredite za traktore i punto, al evo ga dolazi regres od mmf-a, samo da prodju ti zakoni i to...

al i ako to ne bude, dodo ce izvaditi pare od privatizacije i razbacati narodu
zlatiborka

#4785 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zlatiborka »

dallton wrote:
vee-jay wrote:
jel se to gazda reterirao, il my fali para za ljetnje plate, ili nije prodao stari avion? :D
Zapelo je nesto Dodi, ne ide mu bas prodaja starog aviona...... :lol:
Nema kupca za "stari" avion Vlade RS
16.07.2009. 13:16

Avion Vlade RS-a „Cessna Citation 500" ni nakon provedena dva javna poziva i metode direktnog pregovaranja nije prodat.

Radi se o starom avionu „Cessna", koji je entitetska Vlada prestala da koristi, zbog, kako je rečeno prošle godine pred kupovinu novog vrijednog pet miliona dolara, nerantabilnosti, visoke cijene dijelova i poravki.

Stara „Cessna Citation 500" je zamjenjena novom, ali nije nađen kupac za njenu prodaju.

Entitetska Vlada je na današnjoj sjednici razmatrala i prihvatila Informaciju u vezi sa prodajom „Cessne Citation 500" i zaključku da se postupak prodaje aviona poslije sprovedena dva javna poziva i metode direktnog pregovaranja proglašava neuspješnim, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske vlade.

(--- NO LINKS ---/Fena)
zlatiborka

#4786 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zlatiborka »

..........
and

#4787 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

..........Nema kupca za "stari" avion Vlade RS
16.07.2009. 13:16

Avion Vlade RS-a „Cessna Citation 500" ni nakon provedena dva javna poziva i metode direktnog pregovaranja nije prodat.

Radi se o starom avionu „Cessna", koji je entitetska Vlada prestala da koristi, zbog, kako je rečeno prošle godine pred kupovinu novog vrijednog pet miliona dolara, nerantabilnosti, visoke cijene dijelova i poravki.

Stara „Cessna Citation 500" je zamjenjena novom, ali nije nađen kupac za njenu prodaju.

Entitetska Vlada je na današnjoj sjednici razmatrala i prihvatila Informaciju u vezi sa prodajom „Cessne Citation 500" i zaključku da se postupak prodaje aviona poslije sprovedena dva javna poziva i metode direktnog pregovaranja proglašava neuspješnim, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske vlade.
pa nek proda novi,a nek sebi ostavi stari.može valjda do bgd-a dobaciti kad zatreba :)
vee-jay

#4788 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Dodik: Nisam spreman da učestvujem u razgovorima o Ustavu ukoliko vođstvo imaju EU i SAD

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da je Ustav BiH stvar političkog dogovora i konsenzusa unutar BiH i poručio da ga neće rješavati ni Nato, ni Evropska unija, ni SAD.

"Nisam spreman da učestvujem u razgovorima o Ustavu ukoliko vođstvo nad tim procesom ima Nato ili bilo ko iz EU i SAD", rekao je Dodik komentarišući raniju izjavu generalnog sekretara Natoa Jap de Hop Shefera da je ustavna reforma u BiH bitna za Nato.

Dodik je naglasio da ustavna reforma treba biti proces koji će dogovoriti domaći lideri i da je potrebno doći do konsenzusa o onome što je moguće.

"Mi smo blizu odluke da uopšte ne učestvujemo u raspravama o ustavnim promjenama ukoliko se na ovaj način stvara atmosfera pritiska i upotrijebi Nato za priču o ustavnim promjenama. Onda od toga nema ništa, neka ih tada donese i nametne Shefer", poručio je on. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dodik je uoči sastanka lidera "prudske trojke" sa Sheferom ocijenio da je funkcioner Natoa podlegao atmosferi iz Sarajeva i da se umjesto rješavanja problema koji su na dnevnom redu postavljaju neki novi zadaci. :-) :-) :-)

"Mi i dalje podržavamo prijem BiH u Nato, ali taj proces bi išao brže bez ovakvih neopreznih političkih zahtjeva koji dolaze iz Natoa. Ako se ovako nastavi to može da poljulja našu odluku za članstvo u Natou", rekao je on. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dodik je ukazao na, kako je rekao, neoprostivu činjenicu da je Nato bombardovao Srbe i na neoprostivu činjenicu da je to uradio sa osiromašenim uranijumom.

"Doći će vrijeme kada će i to pitanje biti stavljeno na dnevni red", rekao je lider SNSD- a uoči sastanka sa Sheferom u Sarajevu.
:evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no comment

:lol:
vee-jay

#4789 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

evo jos jedne:
Pošto je Ešdaun nametnuo zakon o državnoj imovini RS, potrebno je da taj zakon usvojimo u Narodnoj skupštini kako bi mogli da ga mijenjamo. To ćemo vjerovatno uraditi, ali još uvijek želimo održati dijalog ukoliko je moguće. Ukoliko nije moguće, mi ćemo nametnuti zakon usvojiti u parlamentu RS i istog ili narednog dana poništiti i vratiti pravno stanje stvari prije nego što je on bio nametnut", obrazložio je Dodik.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

:lol: :lol: :lol:
dallton

#4790 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

od dode za nato i domovinu srbiju, mali pjesnicki prilog:
"(ne)oprosti mi pape sve te ruzne rici
i moj nato danas na tvoj nato slici

(ne)oprosti mi pape, ca sam druge slusa
sad je nato isti
jer je zivot kusa

hor:
(ne)oprosti mi pape
(ne)oprosti mi papeeeeeee......" (na kraju visoki terc, u horu vasic, kalabic, spiric)
nokia6170

#4791 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

vee-jay wrote:evo jos jedne:
Pošto je Ešdaun nametnuo zakon o državnoj imovini RS, potrebno je da taj zakon usvojimo u Narodnoj skupštini kako bi mogli da ga mijenjamo. To ćemo vjerovatno uraditi, ali još uvijek želimo održati dijalog ukoliko je moguće. Ukoliko nije moguće, mi ćemo nametnuti zakon usvojiti u parlamentu RS i istog ili narednog dana poništiti i vratiti pravno stanje stvari prije nego što je on bio nametnut", obrazložio je Dodik.

nek poniste i dejt. mir. sporazum :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4792 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Ma udarilo Ćoeku sa svih strana,hem MMF,hem NATO,hem EU,hem islamisti,hem,vatikanisti,hem,udruženje dijaspore i zelenog okoliša,hem......nebiJo mu u njegovoj koži :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4793 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

nokia6170 wrote:

eeeee da ima Muda :( ....neg da se preobucemo u JNA vojnike i da krenemo pa da vidimo hocel se nameraciti na "Voćnjak Revolušen" :mrgreen:
dallton

#4794 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

nokia6170 wrote:

tisu, ako dodo hoce da izvrsi restitucio in integrum i vrati pravno stanje stvari prije nametanja, korak po korak, eto nas u republici bih (kao sto si i sam primjetio) - jedino vazece stanje prije dejtona
:D
dallton

#4795 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

malo je dodi danasnja prica bezveze skroz, nedosljedno brate...dreka, dreka, vriska, povika, i sad ce prihvatiti i drzavnu imovinu pa ce onda reci, pa trebamo imati i jednog predsjednika, onda dodati a i izborne jedinice nisu najbolje uredjene (naravno poslije vike i povike u medjuvremenu), dok mu jos malo zafali para bit ce reformi koliko hoces

a tek je 2 dan blokade pc-a...ovo me podsjeca na pricu o opsadi sarajeva i bombardovanju srbije iz zraka: srbije se predaje nakon 78 dana, sarajevo se ne predaje ni nakon 1200...
A.P

#4796 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by A.P »

dallton wrote:malo je dodi danasnja prica bezveze skroz, nedosljedno brate...dreka, dreka, vriska, povika, i sad ce prihvatiti i drzavnu imovinu pa ce onda reci, pa trebamo imati i jednog predsjednika, onda dodati a i izborne jedinice nisu najbolje uredjene (naravno poslije vike i povike u medjuvremenu), dok mu jos malo zafali para bit ce reformi koliko hoces

a tek je 2 dan blokade pc-a...ovo me podsjeca na pricu o opsadi sarajeva i bombardovanju srbije iz zraka: srbije se predaje nakon 78 dana, sarajevo se ne predaje ni nakon 1200...
Srbija se predala NAto-paktu ,a Sarajevo nije uspjelo probiti obruč za 1200 dana. :skoljka:
dallton

#4797 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

A.P wrote:
dallton wrote:malo je dodi danasnja prica bezveze skroz, nedosljedno brate...dreka, dreka, vriska, povika, i sad ce prihvatiti i drzavnu imovinu pa ce onda reci, pa trebamo imati i jednog predsjednika, onda dodati a i izborne jedinice nisu najbolje uredjene (naravno poslije vike i povike u medjuvremenu), dok mu jos malo zafali para bit ce reformi koliko hoces

Srbija se predala NAto-paktu ,a Sarajevo nije uspjelo probiti obruč za 1200 dana. :skoljka:
srbija se predala nakon otprilike 300 bombica, onoliko koliko je palo u vase miskina, danasnja ferhadija...a s obzirom na odnos snaga i blizinu, valjda je trebalo sarajevo da bude osvojeno a ne osnivati nadrigradove po palama
behavac

#4798 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

dallton wrote: tisu, ako dodo hoce da izvrsi restitucio in integrum i vrati pravno stanje stvari prije nametanja, korak po korak, eto nas u republici bih (kao sto si i sam primjetio) - jedino vazece stanje prije dejtona
A sto tu stade, eto nas onda valjda ponovo Jugoslaviji...
and

#4799 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

behavac wrote:
dallton wrote: tisu, ako dodo hoce da izvrsi restitucio in integrum i vrati pravno stanje stvari prije nametanja, korak po korak, eto nas u republici bih (kao sto si i sam primjetio) - jedino vazece stanje prije dejtona
moramo prvo partizane skupiti
dallton

#4800 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

and wrote:
behavac wrote:
moramo prvo partizane skupiti
bi mi u jugoslaviju, al nece hrvatska i slovenija , a bez njih jugoslavije nema
a ni ostalima se ne da, tako da smo morali da povucemo rucnu na republici bih
Locked