Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
convict

#4776 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 14:44, edited 1 time in total.
nikad_vise

#4777 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

convict wrote:Nakon što je u novogodišnjem izdanju Avaza Dodik dobio 2 stranice za promociju svojih separatističkih ciljeva, sada nas sa naslovnice portala Avaza (a sutra vjerovatno i printanog izdanja) gleda ratna zločinka Biljana Plavšić i daje svoje viđenje raspada BiH. Zasad Avaz prenosi izjave bez redakcijskog komentara, ali uskoro je za očekivati tekstove podrške Dodikovoj mentorici, pa i njen izbor za ličnost dana. Fahro sve manje krije na kakvom je zadatku i za čije interese radi. Novi Babo je rođen!
pa mi smo velikosrpsko kukavicje jaje ubaceno medju bosnjacki narod kako bi definitivno unistili ovu drzavu :roll:
Bosnolog ti to stalno govori a ti tek sad otvorio oci :?
popajic

#4778 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by popajic »

nikad_vise wrote: vec danima si neaktivan na ovoj temi nemoj da ti moram poceti pisat neopravdane :D ubuduce ti necu tolerisati ovakve stvari :x
Slucajno naletih na ovu biser izjavu doticnog fabia , pa se aktivirah da izrazim svoju sucut ( nekim ) Bosnjacima :D
Hajde priznaj da cak ni ti , fen lika i djela FahrA ,ne mozez sazvakati da je hairlija jedini glas razuma... :D
Pa, hebo ga ti , sta su ostali ...sve sami ritardi :-)
(sta ima kod Scepe inace ? Sta kazu u Banja LuKi za ovaj "nas" glas razuma .Garant vele : small step foor man, giant step foor the mankind. Znaju ljudi sta valja :D )
convict

#4779 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 14:45, edited 1 time in total.
Država

#4780 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Država »

veliki_fabio wrote:fahro je jedini glas razuma medju bosnjacima covjek ispred svog vremena. nesto slicno poput djindjica.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. Meni je bolji onaj vic sa zekom i lisicom...
StupskaBitanga

#4781 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

veliki_fabio wrote:fahro je jedini glas razuma medju bosnjacima covjek ispred svog vremena. nesto slicno poput djindjica.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

drug na čemu si daj i meni malo da mi bude dobro
nikad_vise

#4782 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

popajic wrote:
nikad_vise wrote: vec danima si neaktivan na ovoj temi nemoj da ti moram poceti pisat neopravdane :D ubuduce ti necu tolerisati ovakve stvari :x
Slucajno naletih na ovu biser izjavu doticnog fabia , pa se aktivirah da izrazim svoju sucut ( nekim ) Bosnjacima :D
Hajde priznaj da cak ni ti , fen lika i djela FahrA ,ne mozez sazvakati da je hairlija jedini glas razuma... :D
Pa, hebo ga ti , sta su ostali ...sve sami ritardi :-)
(sta ima kod Scepe inace ? Sta kazu u Banja LuKi za ovaj "nas" glas razuma .Garant vele : small step foor man, giant step foor the mankind. Znaju ljudi sta valja :D )
ma to je vjerovatno bio neki nas skup velikosrpske mladezi pa mi je doticni kolega zalutao onako euforican :)
sto se pak tice glasa razuma,onako iskreno cesto se znam zaklet fahrudinovim imenom al brate zilav je ovaj zalogaj i za mene,sto nam servira kolega :roll:
kod fahre nista novo,malo se rotiramo u ovom restoranu i tak.. :roll: svi su u iscekivanju velikosrpskog centalnog sastanka da vidimo sta i kako dalje..zasad smo uspjeli prevariti oko 100 000 ljudi jos da nam je slomit ovih par forumasa na sa-x mislim da bi i centrala bila zadovoljna :dance: :D
nikad_vise

#4783 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

convict wrote:Meni je to jasno odavno, ali je tek sad Fahro počeo javno podržavati politiku Dodika i Plavšićke.
ma dosad je bosanski otpor bio jak pa sad dok je zatisje odluceno je da pokusamo da podijelimo ovu drzavu :roll: samo zilavi nam ovi bosanci nikako da ih savladamo..jos pogotov ovaj sdp..kud njima fotelje nisu ni bitne odrekli bi se svih primanja u ime patriotizma i zastite drzave,pa nas to najvise koci :? njima su fotelje i dijeljenje istih nesto strano :dance:
convict

#4784 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 14:46, edited 1 time in total.
nikad_vise

#4785 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

convict wrote:
On je po habitusu ustvari nešto između Gandija i Obame, a po patriotizmu i doprinosu državotvornosti BiH je tik ispred Kulina bana.
oplaka :lol: :lol:
spreca

#4786 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spreca »

E jebi ga i vi se odmah bacili na dijete(Fahrino)nezna te vi sta je to djecija ljubav prema roditelju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#4787 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by enko 1964 »

nikad_vise wrote:
enko 1964 wrote:..."Da li će SBB biti deo vlasti?
- Još nismo definitivno odlučili da li ćemo biti vlast ili konstruktivna opozicija.
Koliko su tačne informacije da će SBB, zajedno sa Strankom za BiH Harisa Silajdžića, pristupiti koaliciji u kojoj se nalaze SNSD, SDS i dva HDZ-a.
- U poslednje vreme nisam imao direktnih kontakata s Harisom Silajdžićem, ali smatram da i njegova stranka, kao i SBB, prvenstveno misli na interese ove zemlje. Nismo vođeni mišlju o raspodeli funkcija, resora i ministarstava, već smo iskreno zabrinuti za sudbinu BiH."...

Grohotom se smijem, grohotom! :lol: :lol: :lol:
Sve ovo gore nagovori najveća politička kurva koja se pojavila u BiH od rata na ovamo. Nema političkog šupka koji je srao u ovoj zemlji a u kojeg se pomenuti niskoprofilni polit-novinar-utemeljitelj-graditelj-itd, nije uvukao. I sad ono kao nije " vođeno mišlju o raspodeli ". A godinama prelazi iz guzice u guzicu a da pri tom ni ne sapere nakupljeni smrad.
U jednom se slažemo, iskreno smo zabrinuti za sudbinu zemlje. Ja svoje, on svoje.
idi ba nosaj kofere,nek te ne cekaju sefovi :)
ako iko nema pravo da prica o prodaji guzice onda je to socijalisticka "majka tereza" :run:
Koji si sad ti? :? Šta s to reko? :? Ne kontam. :? U stvari, nemoj objašnjavat matere ti! :skoljka:
nikad_vise

#4788 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

04. januar 2011. godine

Predstavljanje Novalije Ibrahimovića za načelnika Općine Srebrenik

Današnjom pres-konferencijom, na kojoj su predstavljeni izborni program i kandidat za načelnika općine Srebrenik, Savez za bolju budućnost Srebrenik započeo je predizbornu kapanju za predstojeće prijevremene izbore za prvog čovjeka ove općine.

Kako je u uvodnom izlaganju istakao predsjednik OO SBB Srebrenik Mahir Nurkanović, kandidat ove stranke za načelnika općine Srebrenik je ugledni srebrenički privrednik Novalija Ibrahimović, čiju poslvnu biografiju, između ostalog, upotpunjavaju vodeće funckije u nekoliko uspješnih privrednih kolektiva, poput preduzeća „Ingram“, „Murex“ i „Silikatni kompleks“, te direktorska funkcija u Mješovitoj srednjoj školi Srebrenik i angažman na mjestu predsjednika Izvršnog odbora SO-e Srebrenik. O razlogu svog ponovnog političkog angažovanja, nakon pauze od skoro 25 godina, Ibrahimović je istakao želju za promjenu postojećeg stanja i stvaranje uslova za kvalitetniji privredni razvoj općine Srebrenik, koji će omogućiti intenzivnije zapošljavanje armije od 7.602 nezaposlena lica na ovom općinskom području.

Privlačenje stranih investitora, obezbjeđenje sredstava iz različitih predpristupnih fondova, poboljšanje uslova u oblasti socijalne zaštite i formiranje institucionalnog okvira za održavanje postojećih i izgradnju novih infrastrukturnih objekata, prema riječima Ibrahimovića, prioritetni su zadaci koje bi u narednom periodu trebalo rješavati. Upućujući poruku potencijalnim biračima, Ibrahimović je naglasio da bi građani trebali birati one koji će izvršavati svoja obećanja, a ne one koji brinu samo o podjeli funkcija i ministarskih fotelja. Distribucijom propagandnog materijala na posebnom štandu u centru Srebrenika, izbornu kampanju Novalije Ibrahimovića danas su podržali i članovi Foruma mladih SBB-a Srebrenik.

Osman Mujkić
06. januar 2011. godine

Ako SDP i SNSD ne zanima državna vlast, loše se piše BiH

Predsjednik i osnivač Stranke za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić izjavio je za jučerašnji srbijanski Press da je zbog straha od raspada zemlje odlučio praviti vlast sa Dodikom i bez SDP-a i SDA. Za ** No links ** portal Radončić pojašnjava svoju izjavu, te odgovara da li je istina da SBB ulazi u državnu vlast
Radončić je za ** No links ** rekao da se radi o 'vrlo prejudicirajućoj i nepreciznoj interpretaciji jedne beogradske novine', te da SBB BiH još uvijek nije ništa odlučila.

'Nama nije prioritet da budemo u državnoj vlasti, ali nam jeste prioritet da se ona napravi od izbornih, legitimnih pobjednika, prvenstveno od SDP-a i SNSD-a. Vjerovatno se dobro sjećate da sam javno na konferenciji za štampu, pred oko stotinjak vaših kolega, insistirao i čak javno zamolio da se organizira sastanak SDP-a i SNSD-a, kako bi te dvije stranke napravile državnu vlast', rekao je za naš portal osnivač SBB-a BiH.

Na pitanje smatra li da sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem može graditi konstruktivnu priču o BiH, Radončić kaže da su njih dvojica već u državnoj vlasti, zajedno sa SDA i Strankom za BiH, te da su te stranke pokazale šta mogu, a šta ne.
'Ja još jednom skrećem pažnju na to da ne postoji odluka u SBB-u da ćemo mi ući u tu koaliciju. Vi imate naizgled dva bloka: s jedne strane su četiri stranke okupljenje oko SDP-a, a s druge strane su četiri stranke, u smislu dvije srpske i dvije hrvatske. Kada to razložite, imate tri nacionalne grupe. Jedna bošnjačka, koju čine SDP i SDA, jer su ove dvije male hrvatske stranke uistinu marginalne, drugi je srpski blok, kojeg čine SNSD i SDS, i treći blok sastavljen od dva HDZ-a. SBB po logici stvari ne može pripadati niti jednom od ta tri bloka. Mi moramo biti jedna vrsta vezivnog tkiva ozbiljne političke stranke, koja ima izvanredan izborni rezultat. Mi ćemo u tom smislu konstruktivno biti na raspolaganju i vršiti pritisak da se što prije napravi državna vlast, bez prejudiciranja toga da mi budemo u njoj', kazao je Radončić, naglasivši da je posebno zabrinjavajuća činjenica da su i Dodik i Lagumdžija izjavili da ih ne zanima državna vlast, jer je 'takva poruka po građane i sudbinu ove zemlje jako loša, ako izbornim pobjednicima nije prioritetna državna vlast'.

'SNSD i dva HDZ moraju imati bošnjačkog partnera - i matematički i politički. Prema tome, vjerovatno ćemo morati da sačekamo, a što se nas kao SBB-a tiče, mi smo nastavak pregovora uvjetovali time da SNSD i SDP sjednu i da još jednom pokažu svoj demokratski kapacitet, u smislu da zajednički naprave državnu vladu. Mi ostajemo na toj poziciji i strpljivo ćemo čekati da dvije najjače stranke sjednu i pokušaju da se dogovore. Ja se iskreno nadam da će doći do toga i u tom smislu sam - neovisno od varnica, propagandnih ratova - blagi optimista', kazao je za ** No links ** portal Fahrudin Radončić.
(** No links ** PORTAL/Mirna Duhaček)
07. januar 2011. godine

Kontaktirajte kandidata za bolju Vogošću Dženana Redžu

Kandidat Saveza za bolju budućnost BiH za načelnika Općine Vogošća Dženan Redžo svakog dana od 10 do 11 sati organizira druženje s građanima u prostorijama SBB BiH Vogošća, Braće Kršo 27.

Kako bi ga građani bolje upoznali kandidat Redžo je obezbijedio i info telefonsku liniju 062 455 914, na koju je za sve vrste pitanja dostupan 24 sata.

Osim lično i putem telefona, sa kandidatom za bolju Vogošću možete razmijeniti mišljenja i putem e-maila: [email protected] .
ev ovo su neke od aktuelnosti..
btw.gdje su svi oni branioci lika i djela mesarsko-kordicke koalicije :D
convict

#4789 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 14:47, edited 1 time in total.
nikad_vise

#4790 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

convict wrote:nikd_vise, šta bi? još juče si u ovo doba branio ulazak svoje stranke u vlast? sad kao fol niste vi ni mislili, neko pogrešno prenio? e jest vam ga Hare zabio do balčaka, svaka mu čast! ali ne brini, nada umire posljednja...

P.S. maloprije (petak 3 poslije podne) gledam na trafici hrpu neprodanih Avaza i nešto mi bi toplo oko srca.
hmm..nebi ja rekao da sam do juce branio il tvrdio da ulazimo u vlast..ja iskreno mislim da je fahrudinu puno bolje da ostane u opoziciji i da putem medija kritikujuci nerad vlasti potpuno potopi i sda i sdp..sta vise obje stranke ce i onako imati osjetan pad glasova upravo zbog ove svoje koalicije..sto se pak tice ulaska u koaliciju na drzavnoj razini ni tu nemam nikakvih problema al samo u slucaju da sdp ne zeli uci,a vidim i fahrudin ih stalno proziva na njihovu odgovornost za kreiranje drzavne vlasti..znaci ulazak kao nuznost da se ne blokira drzavni nivo..za ostalo sbb nije dobio veliko povjerenje i jednostavno ja sam pristalica da ostanemo u opoziciji..

p.s.stvarno zanimljivo..ja oko 10 sati svrati u postu da vidim imal avaz kad za cudo bozije opet rasprodano :-)
uglavnom meni je zanimljiviji fenomen da se ti radujes necijoj propasti iako ruku na srce ti sa tim neces nista dobit..al to e ono sto jebe bosanskog covjeka vec dugo vremena.. :)
Alfa_Ze

#4791 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

Image . . . . Image . . . Image
ultima_palabra

#4792 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

nikad_vise wrote:uglavnom meni je zanimljiviji fenomen da se ti radujes necijoj propasti iako ruku na srce ti sa tim neces nista dobit..al to e ono sto jebe bosanskog covjeka vec dugo vremena.. :)
Kad propadne Fa'ro okrećem virtualnog janjca 8-)
Image
Bosnolog

#4793 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnolog »

Nevjerovatno koliko je gnjeva navukao Scepo Abdic na sebe,cak i onih koji su glasali za njega svojim grabezljivim i licno intersno motivisanim potezima i izjavama,

Zaista je rekorder politickog samoubistva da mu u tako kratkom vremenu spadose gace,.Ni najveci pesimisti nisu ocekivali ovakav slobodni pad Scepe,

On je prvu politicki loptu sa centra igralista zabio u vlastiti gol,cak i njegova publika na stadionu je zanijemila.
Nesto se ne oglasavaju njegovi politicki i duhovni mentori od Cerica,Tunje Filipovica te senilnog Sidrana,Sto bi rekli covjek dobi politicki proljev a jos nije naucio ni gdje je WC-. :mrgreen:
nikad_vise

#4794 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Bosnolog wrote:Nevjerovatno koliko je gnjeva navukao Scepo Abdic na sebe,cak i onih koji su glasali za njega svojim grabezljivim i licno intersno motivisanim potezima i izjavama,

Zaista je rekorder politickog samoubistva da mu u tako kratkom vremenu spadose gace,.Ni najveci pesimisti nisu ocekivali ovakav slobodni pad Scepe,

On je prvu politicki loptu sa centra igralista zabio u vlastiti gol,cak i njegova publika na stadionu je zanijemila.
Nesto se ne oglasavaju njegovi politicki i duhovni mentori od Cerica,Tunje Filipovica te senilnog Sidrana,Sto bi rekli covjek dobi politicki proljev a jos nije naucio ni gdje je WC-. :mrgreen:
opet fula..ne vidim bas neko razocarenje onih koji su glasali za njega..sta vise mnogo je veci broj onih koji su razocarani u sda i sdp nakon ove koalicije.. :-) znam,znam nije lose sto ti imas tako lijepe zelje samo ti njih podijeli s rajom na forumu :)

sto se tice tunje,cerica i sidrana to su intelektualne gromade i jedni od najuvazenih ljudi u BIH.Isto tako ta uvazena gospoda kad nesto kazu oni to potpisu svojim imenom a ne sakriti se iza nekog nicka i sa srednjom skolom nazvati jednog akademika budalom i slicno.. :run:
elSaik

#4795 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by elSaik »

nikad_vise wrote:
Bosnolog wrote:Nevjerovatno koliko je gnjeva navukao Scepo Abdic na sebe,cak i onih koji su glasali za njega svojim grabezljivim i licno intersno motivisanim potezima i izjavama,

opet fula..ne vidim bas neko razocarenje onih koji su glasali za njega..sta vise mnogo je veci broj onih koji su razocarani u sda i sdp nakon ove koalicije.. :-) znam,znam nije lose sto ti imas tako lijepe zelje samo ti njih podijeli s rajom na forumu :)

sto se tice tunje,cerica i sidrana to su intelektualne gromade i jedni od najuvazenih ljudi u BIH.Isto tako ta uvazena gospoda kad nesto kazu oni to potpisu svojim imenom a ne sakriti se iza nekog nicka i sa srednjom skolom nazvati jednog akademika budalom i slicno.. :run:
Zar? Provedeno istraživanje?
BSn

#4796 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by BSn »

nikad_vise wrote: uglavnom meni je zanimljiviji fenomen da se ti radujes necijoj propasti iako ruku na srce ti sa tim neces nista dobit..al to e ono sto jebe bosanskog covjeka vec dugo vremena.. :)

Fahrina politicka i ekonomska propast donosi dobro cjelokupnom bosnjackom zivlju - i u nacionalnom i u religijskom pogledu, tako da konstatacija o propasti najgoreg sto se desilo Bosnjacima poslije Alije Izetbegovica kao o neutralnom fenomenu ne stoji. Kako su slijepo koracali za Alijom, danas slijepo koracaju za Scepom.

I jedan i drugi ih vode u isti ambis, ali se cini da je ipak do naroda, tj. da on bira svoju muku. Tako ce i Fahro samo i dalje politicki jacati, jer prije ce Vatikan postati sekularna drzava, no sto ce Bosnjaci postati ozbiljni u odabiru vodja.
nikad_vise

#4797 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Kad propadne Fa'ro okrećem virtualnog janjca 8-)
Image
do cega dotjera socijaldemokratija :cry: dok mi jedemo na kile janjetine na tornju,ultima dragi tebi da je virtualni janjac :? ajd s ljudima ovamo su pare :)
ako je san toalet papir od novine,šta li je tek avaz
pa to ti dodje nesto kao san=harmony(onaj losi papir) dok avaz=violeta(nesto kvalitetni papir) :razz:
nikad_vise

#4798 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

elSaik wrote:
nikad_vise wrote:

Zar? Provedeno istraživanje?
da..ima kod bosnologa rezultati ankete zajedno sa ovim o padu SBB-a.. :zzzz:
nikad_vise

#4799 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

@BSn
Fahrina politicka i ekonomska propast donosi dobro cjelokupnom bosnjackom zivlju - i u nacionalnom i u religijskom pogledu,
svasta..ovo nije normalno majke mi..ako je vama fahrudin radoncic najveci problem u zivotu blago se vama onda bogami..fahrudinova propast donosi dobro cjelokupnom bosnjackom zivlju,onih 300-400 ljudi sto ce ostati na ulici je dobro bosanskom zivlju :lol: :lol: :lol: i u nacionalnom i u religijskom pogledu :lol: :lol: to ono sto objave hutme IZ..:D
tako da konstatacija o propasti najgoreg sto se desilo Bosnjacima poslije Alije Izetbegovica kao o neutralnom fenomenu ne stoji. Kako su slijepo koracali za Alijom, danas slijepo koracaju za Scepom.
alija je meni najveca licnost koja je majka bosna izrodila tako da nebi da idemo dalje u raspravu..tema nije predvidjena za to..uglavnom zamolio bi administraciju ako ikako moze da ubaci onaj smajli koji povraca pa ako treba placat cu clanarinu za ovaj forum :D s tim smajlijem bi mu sve rekao i nebi morao okolisati :D
I jedan i drugi ih vode u isti ambis, ali se cini da je ipak do naroda, tj. da on bira svoju muku. Tako ce i Fahro samo i dalje politicki jacati, jer prije ce Vatikan postati sekularna drzava, no sto ce Bosnjaci postati ozbiljni u odabiru vodja.
pa tako reci..hajmo sad svi u red i glasati za plat(f)ormase..samo me podsjeti na biografije tih velikih vodja koje bi bosnjaci trebali podrzati?
zlatko ibn bezgrijesni,
sulejman ibn dobrovoljacki,
haris ibn elektoenergetski,
fahrudin ibn toranjski
ev vidis..ja ovdje vidim cetri covjeka koji se bore za svoje interese..ti si podrzao prvog a ja zadnjeg...iza tog tvog prvog ima masu afera i sranja..iza ovog mog ima masu afera s sranja..ja sam seika zlatku bezgrijesnog prhvatio jer je volja veceg broja glasaca..dok se ti kao et sad koprcas nesto i dosao meni ovdje prosipat pricu kako je sad u ovom covjeku kojeg sam ja podrzao opasnost..a ljudi se bore u vecoj il manjoj mjeri samo za fotelje..
Alfa_Ze

#4800 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

nikad_vise wrote: :? ajd s ljudima ovamo su pare :)
Image na putu za Bolju Buducnost - SBB Image
Post Reply