happy hrasno, pizzeria u wisi na stupu i pekara as hadzici su tip pizze koje meni gode onako za uzinu s nogu, s tim da je je posljednja ubjedljivo najbolja
Najbolja pizza u SA?
-
bejzik
#4776 Re: Najbolja pizza u SA?
haha hvala raja olaksali ste mi dan
happy hrasno, pizzeria u wisi na stupu i pekara as hadzici su tip pizze koje meni gode onako za uzinu s nogu, s tim da je je posljednja ubjedljivo najbolja
-
John Cleese
#4777 Re: Najbolja pizza u SA?
Mi smo se otimali ko ce pojest kad sta zagori, slano pecivo pogotovo - osim ako je bas ugljenisanoDigla_da_kreci wrote: ↑26/09/2024 14:32 Nece ti nista biti od male kolicine, ali ako te bas brine, guglaj acrylamide.
Kad se sjetim kao dijete, odemo kod nene i njoj izgorio hljeb za rucak i nece to niko da jede, a nene prospe neku svoju mudrost: 'Jedi, jedi, to te cuva od grmljavine!' I ja bih jela.![]()
-
John Cleese
#4778 Re: Najbolja pizza u SA?
Ma nece ti nista bit dok god to ne radis nekoliko puta (svako)dnevno kroz duzi period - u Sarajevu ti je stetnije disanje, odgovorno tvrdimbejzik wrote: ↑26/09/2024 14:00 Zna li neko šteti li zdravlju ona čađ (crne tačkice) što budu na skoro svakoj pizzi ?
nekako to smatram sastavnim dijelom pizze i po navici jedem bez razmišljanja, ali sam danas pojeo tortilju punu toga (a ne sjećam se da mi je ikad prije tortilja bila čađava) iako sam otpuhao i mahno rukom koliko se moglo nešto me nasikira jer sam puno toga i pojeo
-
Nisamsdaali
#4779 Re: Najbolja pizza u SA?
Montana istovremeno diže cijene i obara kvalitet a raja opet navaljuje, prekucao ugostiteljsku igricu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Saian
#4781 Re: Najbolja pizza u SA?
Montana, pekara As … pa Shvico draga …
P.s. U sheheru mosa rita marghe
P.s. U sheheru mosa rita marghe
-
bejzik
#4782 Re: Najbolja pizza u SA?
nisam probao tu margheritu ali kontam da je to ono fino sjesti na večericu ćejfiti , uskoro aBd
nisam rekao da je najbolja pizza u SA pekara AS ali je najbolja u Hadzicima haha
kazem da ja volim taj tip pizze kakav je u Wisi i pekari AS u nadi da će neko prepoznati taj tip i preporučiti još neko mjesto da čekiram..
evo neko pohvalio lazanje u AS-u , a ja nisam znao ni da imaju pa ću i to provjeriti hvala
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4783 Re: Najbolja pizza u SA?
jarane dragi sta je ovo narucim amerikanu sa sirom u rubovima kolega donese sa virslama u rubovima
bio sam najeden nakon 3 zalogaja a nakon pola...jedva dovrsih
da mi je neko reko da cu se od 1 pize najesti
u pm
bio sam najeden nakon 3 zalogaja a nakon pola...jedva dovrsih
da mi je neko reko da cu se od 1 pize najesti
u pm
- BHF_Manijak
#4784 Re: Najbolja pizza u SA?
Jednom sam to narucio i nikad vise.
Bas je silna.
-
bumerangss
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4786 Re: Najbolja pizza u SA?
Montana
-
Dzontra_Volta
- Ateista
#4788 Re: Najbolja pizza u SA?
Nakon nekih modifikacija na rerni, uspio sam postici vecu temperaturu i napraviti savrsenu domacu picu, jest bila malo zajebancija ali je vrijedilo. 
-
Dzontra_Volta
#4789 Re: Najbolja pizza u SA?
Jesi li ti onaj što su vatrogasci sinoć intervenisali? 
-
zigson
- Ateista
#4791 Re: Najbolja pizza u SA?
Sve je ok, rerna je predvidjena za te temperature jer ima opciju pirolize, ja sam uradio modifikacije da je mogu tad otvoriti i staviti picu, inace bude zakljucana. Ima par zastita koje sam morao zaobici, ali sam uspio.
Pica gotova za manje od 2 minute i savrseno ispecena, socna i nije isusena.
Ako se sjetim iduci put da slikam postavicu sliku kako je ispala.
-
John Cleese
-
John Cleese
#4793 Re: Najbolja pizza u SA?
Ne trola. Picu o kojoj je Truba pisao zaista nude u Montani.
Nisam probao, doduse, samo sam pregledao jelovnik
-
dixi5
#4794 Re: Najbolja pizza u SA?
Nista posebno ta sto ima u rubovima sir, ili neku bezze virslu
- Ateista
#4795 Re: Najbolja pizza u SA?
Nisam nikakav termostat ugradjivao, u principu pecem na pamet jer mi u tom modu ne pokazuje temp.
Ostavim nekih sat da se dobro zagrije, a mozda nekad nabavim i neki dodatni termometar cisto da mi pokazuje u utrasnju temp, to je iduci level.
Skinuo dio vrata koji ne treba a bez kojeg se ne moze zakljucati, nesto drugo stavim da bi detektovao da je rerna zatvorena jer ako nije zatvorena nece da upali pirolizu. Jednom kad upali misleci da su vrata zatvorena, mogu poslije otvarati vrata koliko hocu i nece je ugasiti.
Lako se sve vrati na fabricke postavke ako treba.
-
John Cleese
#4796 Re: Najbolja pizza u SA?
Domisljato, svaka castAteista wrote: ↑10/10/2024 12:30Nisam nikakav termostat ugradjivao, u principu pecem na pamet jer mi u tom modu ne pokazuje temp.![]()
Ostavim nekih sat da se dobro zagrije, a mozda nekad nabavim i neki dodatni termometar cisto da mi pokazuje u utrasnju temp, to je iduci level.
Skinuo dio vrata koji ne treba a bez kojeg se ne moze zakljucati, nesto drugo stavim da bi detektovao da je rerna zatvorena jer ako nije zatvorena nece da upali pirolizu. Jednom kad upali misleci da su vrata zatvorena, mogu poslije otvarati vrata koliko hocu i nece je ugasiti.![]()
Lako se sve vrati na fabricke postavke ako treba.![]()
Ako namjeravas sta ugradjivati, ugradnja (zamjena) termostata ima vise smisla, jer ce ti i iskljucivati grijace kad temperatura dosegne zeljenu vrijednost.
Ako te samo zanima kolika je radna temperatura u uvjetima koje si opisao, predlazem da negdje posudis industrijski beskontaktni (IC) termometar (jer nisu bas jeftini, a ne bih rekao da ti je termometar zaista neophodan) - provjeris i vratis
-
statixx
#4797 Re: Najbolja pizza u SA?
Ne znaju napraviti tijesto da im se digne po rubovima pa guraju virsle. 
- Ateista
#4798 Re: Najbolja pizza u SA?
Termostat mi nije potreban, ne da mi se zezati sa tim jer je digitalni i ne znam kako bih to rijesio. Najvise bih volio kada bi se moglo softverski hakovati da normalni programi rade na vise od 300, ali ne znam kako.John Cleese wrote: ↑10/10/2024 12:49Domisljato, svaka castAteista wrote: ↑10/10/2024 12:30Nisam nikakav termostat ugradjivao, u principu pecem na pamet jer mi u tom modu ne pokazuje temp.![]()
Skinuo dio vrata koji ne treba a bez kojeg se ne moze zakljucati, nesto drugo stavim da bi detektovao da je rerna zatvorena jer ako nije zatvorena nece da upali pirolizu. Jednom kad upali misleci da su vrata zatvorena, mogu poslije otvarati vrata koliko hocu i nece je ugasiti.![]()
Lako se sve vrati na fabricke postavke ako treba.![]()
![]()
![]()
Ako namjeravas sta ugradjivati, ugradnja (zamjena) termostata ima vise smisla, jer ce ti i iskljucivati grijace kad temperatura dosegne zeljenu vrijednost.
Ako te samo zanima kolika je radna temperatura u uvjetima koje si opisao, predlazem da negdje posudis industrijski beskontaktni (IC) termometar (jer nisu bas jeftini, a ne bih rekao da ti je termometar zaista neophodan) - provjeris i vratis![]()
Mislim da piroliza ide do 490 stepeni i nece preko toga svakako.
Volio bih da znam temperaturu cisto iz razloga da znam na kojoj temperaturi i koliko dugo da pecem, da ne moram otvarati da provjeravam kako je peceno i da smanjujem temperaturu. Fazon je sto sa ovim programom ni svjetlo unutra ne radi (pretpostavlja se da nemas sta gledati, to je za ciscenje rerne jel) pa onda bas moram otvoriti i pogledati odozdo jeli ispecena. Gledao sam bas malo, ima nekih termometara na internetu sa unutrasnjim sondama, ali uglavnom do 300 stepeni, mozda bi taj beskontaktni bio najbolji, ako stvarno moze mjeriti unutra.
-
John Cleese
#4799 Re: Najbolja pizza u SA?
Ako ne ide preko 490, odlicno - vise ti i ne treba, a znacajno manje ne bi bilo dovoljno 
IC termometar ti (u ovdje potrebnom intervalu) mjeri temperaturu nekog objekta, pa vjerujem da bi najbolje bilo uperiti ga pri mjerenju u hranu koju pripremas - i trebao bi pritom biti brz, jer moras na tren otvoriti pecnicu da bi obavio mjerenje
IC termometar ti (u ovdje potrebnom intervalu) mjeri temperaturu nekog objekta, pa vjerujem da bi najbolje bilo uperiti ga pri mjerenju u hranu koju pripremas - i trebao bi pritom biti brz, jer moras na tren otvoriti pecnicu da bi obavio mjerenje
- Ateista
#4800 Re: Najbolja pizza u SA?
Ma ja, sasvim dovoljno, koliko znam 450 je idealna temp.John Cleese wrote: ↑10/10/2024 14:16 Ako ne ide preko 490, odlicno - vise ti i ne treba, a znacajno manje ne bi bilo dovoljno
IC termometar ti (u ovdje potrebnom intervalu) mjeri temperaturu nekog objekta, pa vjerujem da bi najbolje bilo uperiti ga pri mjerenju u hranu koju pripremas - i trebao bi pritom biti brz, jer moras na tren otvoriti pecnicu da bi obavio mjerenje![]()
Ako moram otvoriti opet to nije to, volio bih da znam bez otvaranja.
Znaci puno kamen koji sam stavio, ako se i rerna malo ishladi on drzi temperaruru, a najbitnije injeste odozdo da pece. Nakon pecenja na rerni jos satima pise "appliance cooling down", u normalnim uslovima mozda sat vremena.