iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
amelinoo

#4776 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

skinuo sam frah sa cydie, međutim kad pokrenem flash izbaci mi slijedeću grešku
_abort() food.c:43, šta da činim :)
Curve

#4777 iPhone - All about

Post by Curve »

Kako da copy dio texta, kad otvaram u safariu npr neki clanak, nadjem text trebal bi kopirat neki citat al u safariu nece da mi se pojavi da mogu obiljezit dio texta i kopirat ga pa da si pita..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Lady Saray

#4778 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

Curve wrote:Kako da copy dio texta, kad otvaram u safariu npr neki clanak, nadjem text trebal bi kopirat neki citat al u safariu nece da mi se pojavi da mogu obiljezit dio texta i kopirat ga pa da si pita..

samo na toj stranici ili na bilo kojoj? obicno je dovoljno samo duze drzati prst na tom mjestu gdje tekst.. nesto ne znam da se jos neko zalio na to
Vertig0

#4779 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Chuckie wrote:
agent_001 wrote:Gdje ste skinuli taj Tapatalk, nemogu da nadjem nikako!
I npr sada valencija-barca, kako to gledat preko telefona ili nesto slicno?
Kupio ga brate, a imaš ga na Installousu.

Kod mene je praksa da probam crakovanu verziju, i fakat kad koristim program svakodnevno, gledam da ga kupim, aplikacije tipa Tapatalk, IntelliscreenX, Zephyr :thumbup:
Ja imam americki acc na itunesu sa opcijom none za placanje.
Nedavno sam htio kupiti neke aplikacije i htio sam da dodam american karticu, ali ne moze. Prepozna mi da nije registrovana u USA pa mi ne da. Kakva je kod tebe situacija?
DYD666

#4780 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Lady Saray wrote:
Curve wrote:Kako da copy dio texta, kad otvaram u safariu npr neki clanak, nadjem text trebal bi kopirat neki citat al u safariu nece da mi se pojavi da mogu obiljezit dio texta i kopirat ga pa da si pita..
samo na toj stranici ili na bilo kojoj? obicno je dovoljno samo duze drzati prst na tom mjestu gdje tekst.. nesto ne znam da se jos neko zalio na to
Da, trebao bi dobiti ovo

Onda pomjeras ove hepekove sa strana da selektujes samo dio texta koji zelis
DYD666

#4781 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Vertig0 wrote:
Nedavno sam htio kupiti neke aplikacije i htio sam da dodam american karticu, ali ne moze. Prepozna mi da nije registrovana u USA pa mi ne da. Kakva je kod tebe situacija?
Na CRO store mozes dodati Visa El. a mislim i PayPal te kupovati apps bez problema. Bar meni uspjeva...

Svakako su po ponudi aplikacija to skoro identicni storeovi, nije sad da ima neka specijala samo za USA, dok je s druge strane mozda i za nas u BiH nelose sto je CRO orjentisan na aplikacije domaceg tipa koje mogu biti korisne.

Nema muzike, filmova, serija, ali i da ima, ne znam ko bi bio dovoljno blesav da to kupuje svakako pored :skoljka: znamo vec cega :mrgreen:
shalla

#4782 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Sudeći po iskustvima raje sa ovog linka https://discussions.apple.com/thread/25 ... 0&tstart=0 izgleda da je definitivno problem sa baterijom jer se skoro svima dešavalo isto (iznenadno gašenje, pojavi se svima da je skroz prazna baterija, kad se priključi na struju upali se i regularno radi i sl.) tako da ja definitivno danas idem da je zamijenim aBd...

E sad, da li iko zna u čemu je caka sa ovim APN brojem baterije, kako da provjerim koji je to broj, da mi lik ne stavi kakvu pogrešnu (iako ću uzeti originalnu koja je malo skuplja pa valjda ne bi trebao biti problem). Vidim mnogi govore kao uzeli su bateriju sa ispravnim APN# i to im je riješilo problem...
Chuckie

#4783 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Vertig0 wrote:
Chuckie wrote:
agent_001 wrote:Gdje ste skinuli taj Tapatalk, nemogu da nadjem nikako!
I npr sada valencija-barca, kako to gledat preko telefona ili nesto slicno?
Kupio ga brate, a imaš ga na Installousu.

Kod mene je praksa da probam crakovanu verziju, i fakat kad koristim program svakodnevno, gledam da ga kupim, aplikacije tipa Tapatalk, IntelliscreenX, Zephyr :thumbup:
Ja imam americki acc na itunesu sa opcijom none za placanje.
Ja imam američki Payoneer MasterCard a registrovan sam na hr storu, i sve radi bez greške.

Vertig0

#4784 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ma meni je american registrovan na paypalu pa opet nece. Probao sam i sa paypalom i bez njega ne moze. Uglavnom nebitno, ne da mi se praviti novi acc.
@shalla ja se sjecam da sam na svom prvom iphone-u 2g ili kako vec imao neki problem sa baterijom. Baterija mi je trajala samo 3-4 sata, mobitel je bio konstantno vruc kao da sam ga stalno koristio bez prestanka. Koliko se sjecam restore je pomogao. Nisam u toku sta se tebi desilo, ne da mi se citati prethodne postove :D
shalla

#4785 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Vertig0 wrote:Ma meni je american registrovan na paypalu pa opet nece. Probao sam i sa paypalom i bez njega ne moze. Uglavnom nebitno, ne da mi se praviti novi acc.
@shalla ja se sjecam da sam na svom prvom iphone-u 2g ili kako vec imao neki problem sa baterijom. Baterija mi je trajala samo 3-4 sata, mobitel je bio konstantno vruc kao da sam ga stalno koristio bez prestanka. Koliko se sjecam restore je pomogao. Nisam u toku sta se tebi desilo, ne da mi se citati prethodne postove :D
Ma uradio sam druže upgrade na 5.0.1 (to je bio show neku noć ovdje na forumu), urađen backup pa restore, i dalje se isto dešava...

Kažem vam, na ovom linku sam pročitao da se pravo puno raje žali da im se dešava apsolutno isto i haman kod sviju je zamjena baterije riješila problem...
stevan2712

#4786 Re: iPhone - All about

Post by stevan2712 »

Ljudi installous mi je nesto zatrokirao... uradio sam sve update sto treba ali javlja neki Api ili apn greska ne znam tacno... pa cas ucita kad upisem aplikaciju i kad odem na link za download javi nesto no found
ziv se pojedoh koliko sam se iznervirao....
Curve

#4787 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Lady Saray wrote:

da to je to, nisam znao da treba duze drzat da se pojavi dio za copy... :shy
Lady Saray

#4788 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

stevan2712 wrote:Ljudi installous mi je nesto zatrokirao... uradio sam sve update sto treba ali javlja neki Api ili apn greska ne znam tacno... pa cas ucita kad upisem aplikaciju i kad odem na link za download javi nesto no found
meni se to desavalo ali je proslo samo od sebe.. znalo se cak desiti napis no apn sta vec i ja kliknem na download izaberem link i normala skinem app
DYD666

#4789 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Lady Saray wrote:
stevan2712 wrote:Ljudi installous mi je nesto zatrokirao... uradio sam sve update sto treba ali javlja neki Api ili apn greska ne znam tacno... pa cas ucita kad upisem aplikaciju i kad odem na link za download javi nesto no found
meni se to desavalo ali je proslo samo od sebe.. znalo se cak desiti napis no apn sta vec i ja kliknem na download izaberem link i normala skinem app
Danas je cijeli dan takav, mislim da se radi o zagušenju njihovih servera ili neko pretumbavanje linkova isl ...strpljenje je ključ.
Ili skidanje direkt sa sitea.
iSwagga

#4790 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Apptrackr radi maintenance na serverima.. be patient :)
shalla

#4792 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Opet ja sa pitanjem :mrgreen:

Koliko se smijem pouzdati u ove baterije od 30 KM? Ono, imam opciju da kupim novu i originalnu bateriju ali je ona 90 KM, nešto mi se ne daje baš 100 KM za bateriju jbt...
Lady Saray

#4793 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

shalla wrote:Opet ja sa pitanjem :mrgreen:

Koliko se smijem pouzdati u ove baterije od 30 KM? Ono, imam opciju da kupim novu i originalnu bateriju ali je ona 90 KM, nešto mi se ne daje baš 100 KM za bateriju jbt...
ma uzmes tu od 30 samo nek radi ko sto je do sad radio tel, prodaces ga abd uskoro a cijena ce mu biti ista i sa 30km baterijom i 100km baterijom jer se baterija ne vidi pa ko ce ti vjerovat da je to ta unutra i da nisi pokazao tudji racun :D
Chuckie

#4794 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Hehe pitaj te prodavce odakle dobijaju te "originalne" baterije, od Apple-a sigurno nisu.

______
Sent from my iPhone
shalla

#4795 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Lady Saray wrote:

ma uzmes tu od 30 samo nek radi ko sto je do sad radio tel, prodaces ga abd uskoro a cijena ce mu biti ista i sa 30km baterijom i 100km baterijom jer se baterija ne vidi pa ko ce ti vjerovat da je to ta unutra i da nisi pokazao tudji racun :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jel mi to imaš neku četvorku na ponudi :mrgreen:
shalla

#4796 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Chuckie wrote:

Hehe pitaj te prodavce odakle dobijaju te "originalne" baterije, od Apple-a sigurno nisu.

______
Sent from my iPhone
Ma znam burazeru...

Ma jedino mi je da mi ne podvali bateriju za 3G, strah me tog nekog APN broja (valjda sam dobro napisao), kako da to provjerim jebem ga :sad:
Chuckie

#4797 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Kupi bateriju za 3Gs na ebayu za 5$, istu takvu ce ti naplatit kod nas 30KM.

______
Sent from my iPhone
febo_acm

#4798 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Kako god da pkreneš nećeš dobro proći ako budeš kod nas radio... Naruči sa eBay i odnesi u neki servis nek je za 20 km zamjene....
qay

#4799 Re: iPhone - All about

Post by qay »

Pozdrav svima

Kupio sam iPhone 4 (OS 4.3.1 (8G4) ) Jailbreakovan. Iz prijasnjeg iskustva sa iPhonom znam da treba sa Cydia-e downloadat AppSync i onda preko iTunes-a prebacivati krekovane aplikacije. Tako sam radio prije. Al na ovom iPhone-u nema ikone Cydia-e, tako da ne mogu uci u Cydia-u i downl. AppSync. Da li neko zna rjesenje ovog problema?

Hvala !
Saka

#4800 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Ako nema Cydije onda nije jailbrakeovan. JB-kaj ga Redsnow-om, on ce ti instalirati Cydiju.
Post Reply