FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#4776 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
Krvotok

#4777 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

Eh što volim ovu našu ligu, sve laganini, vidjećemo, biće...pa lagano naši puleni u kladionicama i kafićima gledaju evropske tekme, a ne k'o u Engleskoj, jbt sinoć "rat" između Liverpoola i Arsenala, a kod nas zimski raspust uveliko. Znam ja nas, j... ti nas :D . Osime, uvedi pravilo kod dodavanja, ko "zavrne" loptu kod dodavanja (znate ono balon, pa akobogda je igrač primi jer mu mogu trojica pritrčati dok je dobije) nema mu igrati sljedeću tekmu, dok ne nauče po zemlji dodavati, primati loptu u trku bez gubitaka vremena u štopanju i zastajkivanja...Gledaju li oni uopšte kako se igra football, osim što prate razultate na kladionicama? 8-)
Ovi naši igrači moraju ponovu u osnovnu školu fudbala, pass, dribbling, primanje lopte i sl. makar sami na sebi radili na "raspustu" dok ih šef ne pozove 15. januara, ili da upisuju neke škole k'o Greda da imaju neki hljeb kad završe karijeru. Ja im želim sve najbolje, ali ako žele da završe k'o npr. Meša Baždarević, moraju naučiti osnovne korake da bi trener mogao s njima ikakvu taktiku da pravi, jer nema te taktike sa igračima koji abecedu fudbala i kontrolu lopte nisu naučili...dok im lopta ne postane dio tijela ništa od igre.
salle_eh1986

#4778 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Image
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI
veljaca

#4779 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

salle_eh1986 wrote:Image
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI
Svaka cast majstore !!!!
Mozes li ovo postaviti u vecoj rezoluciji ( 1024 X 726 ) na stranici themaniacs ......
Charuga
Globalni moderator

#4780 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image

AVAZ
sejo sexon

#4781 Re: FK Zeljeznicar

Post by sejo sexon »

salle_eh1986 wrote:Duboki naklon za legende...ČUVA BOG ŽELJU SVOG
http://www.youtube.com/watch?v=AvhhhtWdxjw
:thumbup:
Krvotok

#4782 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

Teško da ćemo nešto više dobiti za Cocu, sve stoji oko cijene, imena kluba i slično, ali opet čovjek iduće godine može otići bez marke za Želju, sad se kockamo sa ponudom ali da ne izgorimo, pa ni jare, ni kakve takve pare. Ovako bi sa 50 milja evrića mogli kupiti potrebna pojačanja za nastavak, malo podijeliti plate. A to za ime reputaciju i slično, ma progutali smo mi mnogo većih g....a (Hasagić, Štilike...) u ne tako dalekoj prošlosti, tako da nam je obraz najmanji problem :D Coca svakako više ne misli igrati u Želji, i bojim se da nas inat ne bude koštao k'o u prošlosti...
Charuga
Globalni moderator

#4783 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Krvotok wrote:Teško da ćemo nešto više dobiti za Cocu, sve stoji oko cijene, imena kluba i slično, ali opet čovjek iduće godine može otići bez marke za Želju, sad se kockamo sa ponudom ali da ne izgorimo, pa ni jare, ni kakve takve pare. Ovako bi sa 50 milja evrića mogli kupiti potrebna pojačanja za nastavak, malo podijeliti plate. A to za ime reputaciju i slično, ma progutali smo mi mnogo većih g....a (Hasagić, Štilike...) u ne tako dalekoj prošlosti, tako da nam je obraz najmanji problem :D Coca svakako više ne misli igrati u Želji, i bojim se da nas inat ne bude koštao k'o u prošlosti...
Mislim da grijesis sto se tice onih 50.000. Za te pare se mogu kupiti samo prinove a nikako kvalitetna i prava pojacanja! Svaki igrac koji imalo vrijedi trazi od 30.000-50.000 KM za sezonu. A da ne pricamo o onim bas pravim pojacanjima.
ultima_palabra

#4784 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Meni nije jasno kako Coca ne može otići vani bez naknade, a u neki drugi klub u BiH bi kao mogao :?: Bar tako piše u ovom članku
banovan

#4785 Re: FK Zeljeznicar

Post by banovan »

ultima_palabra wrote:Meni nije jasno kako Coca ne može otići vani bez naknade, a u neki drugi klub u BiH bi kao mogao :?: Bar tako piše u ovom članku
Prema pravilima NSBIH klub iz BiH ne mora platiti ovu naknadu,samo inostrani klubovi, koliko se ja sjecam
Krvotok

#4786 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

Izgleda da može ako godinu od isteka ugovora sa Željom ne potpiše ino angažman, on je sad slobodan igrač za prelazak, zato se i zove naknada za treniranje, kada se ide vani, i barem po komentarima i objašnjenjima novinara u domaći klub ide bez naknade...ali kad prođe godina, ni banke za njega ako zapali vani. A ova pojačanja, što reče Plavih 11, ma prijatelju možeš ti potpisati i za 100.000 al' ti se sve svede opet na đemdo ti, niko ne dobije sumu odmah već na etape. Pa onaj vinkovčanin Rajović što je sa Sokoca trebao doći 2004/5, završi u Zrinjskom, njegov uslov je bio 25.000, ne dadosmo već ponuda bi oko 15.000 i ode frajer u Zrinjski, za mnoge u Želji je klasa, čini mi se da je sada u Grčkoj, a prije toga bio u Izraelu, ovo govorim čisto cjenovnika radi :D ...zato sam uvjeren da bi se svaki bolji igrač u ovoj ligi udarao u dupe da dobije 20000-25000 za dolazak...tek poslije cifre mogu rasti, s odlaskom vani. To je naša reala, džaba i ugovorena plata od 3000 ako je dobiješ svaki treći mjesec. Skoro svugdje u BiH je slično, tek izuzetak je Široki gdje je to redovnije, što se vidi i na tabeli po sezonama...
krokodil

#4787 Re: FK Zeljeznicar

Post by krokodil »

Krvotok wrote:Izgleda da može ako godinu od isteka ugovora sa Željom ne potpiše ino angažman, on je sad slobodan igrač za prelazak, zato se i zove naknada za treniranje, kada se ide vani, i barem po komentarima i objašnjenjima novinara u domaći klub ide bez naknade...ali kad prođe godina, ni banke za njega ako zapali vani. A ova pojačanja, što reče Plavih 11, ma prijatelju možeš ti potpisati i za 100.000 al' ti se sve svede opet na đemdo ti, niko ne dobije sumu odmah već na etape. Pa onaj vinkovčanin Rajović što je sa Sokoca trebao doći 2004/5, završi u Zrinjskom, njegov uslov je bio 25.000, ne dadosmo već ponuda bi oko 15.000 i ode frajer u Zrinjski, za mnoge u Želji je klasa, čini mi se da je sada u Grčkoj, a prije toga bio u Izraelu, ovo govorim čisto cjenovnika radi :D ...zato sam uvjeren da bi se svaki bolji igrač u ovoj ligi udarao u dupe da dobije 20000-25000 za dolazak...tek poslije cifre mogu rasti, s odlaskom vani. To je naša reala, džaba i ugovorena plata od 3000 ako je dobiješ svaki treći mjesec. Skoro svugdje u BiH je slično, tek izuzetak je Široki gdje je to redovnije, što se vidi i na tabeli po sezonama...

Kad si ti prestao pratiti Premijer ligu BiH?????
Krvotok

#4788 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

krokodil wrote:

Evo prest'o snijeg u Sarajevu, kako je kod tebe?
Krvotok

#4789 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

Šta ćeš, kad nema evropskih uspjeha i jakih tekmi, dobre su i majice podsjećanja na '67u i tekmu sa Mančesterom, šega mi kad je nose klinci koji nisu ni u mudima bili... tako i klip "naš je cijeli svijet" za oplakat' majke mi dokle je sve to došlo, stalno neka sjećanja na neka vremena, isto da je Torpedo, ne daj bože, preminuo u najtežim mukama. Eto pogledao sam, autore imaš peticu "za stara dobra vremena" 8)

Nego da se mi vratimo na Grbavicu...

http://www.youtube.com/watch?v=VFFcAe8i ... re=related
krokodil

#4790 Re: FK Zeljeznicar

Post by krokodil »

Krvotok wrote:
krokodil wrote:

Evo prest'o snijeg u Sarajevu, kako je kod tebe?
Zemljače praviš se pametan i daješ nekakva poredjenja a onda pominješ igrača koji igra u Olimpiku i navodiš da je "negdje u Grčkoj", a držiš predavanja o visinama transfera.

Ja sam u Rogatici kod nas ne pada jbg ;)
Krvotok

#4791 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

Hvala na obavjesti, moja greška, kol'ko mogu Želju pratim :D za Rajovića mi je bilo krivo što nije došao, k'o nešto je i ljetos bio na Grbavici al' ništa ne bi. Ostaj mi u zdravlju i navijaj za Olimpik, neka nama Olimpika, jedno gostovanje više bez cimanja sa prevozom.
Ares 1921

#4792 Re: FK Zeljeznicar

Post by Ares 1921 »

Cujem da Zajko Zeba treba da potpise za Zelju, zna li neko nesto o tome ?
Charuga
Globalni moderator

#4793 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

rossi 46 wrote:Cujem da Zajko Zeba treba da potpise za Zelju, zna li neko nesto o tome ?
Posljednja informacija je da je u Rusiji i da treba da potpise za neki njihov klub. Navodno je dobra para u pitanju!

Kako cuo, tako napisao!
banovan

#4794 Re: FK Zeljeznicar

Post by banovan »

Bosanskohercegovački fudbaler Zajko Zeba nakon odlaska iz ruskog drugoligaša Kamaza ponovo se vraća u istu zemlju, ali i u isti rang takmičenja.
Naime, Zeba je potpisao ugovor sa Alaniom Vladikavkaz, koja je u prošlom prvenstvu zauzela 3. mjesto u ruskoj drugoj ligi te tako ostala na korak do plasmana u najviši rang, a u nastupajućoj sezoni ambicije ovog ruskog kluba su plasman u elitni rang takmičenja.

Zeba i Alania dogovorili su trogodišnji saradnju, a još uvijek nema informacija o financijskim detaljima ugovora.

Podsjetimo, Zeba je karijeru počeo u Željezničaru, a osim u timu s Grbavice igrao je i za Olimpik, Brotnjo, Zrinjski, Maribor i već spomenuti Kamaz.

Izvor SS.ba
Ares 1921

#4795 Re: FK Zeljeznicar

Post by Ares 1921 »

evo sad citam u Avazu o Zebi. Potpisao je za neki žnj klub, a karijeru ce zavrsiti na Grbavici... za par godina.
salle_eh1986

#4796 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Ma ne kontam ove naše igrače nikako. Haj razumijem da su pare u pitanju ali otići da igra u rusku drugu ligu, ili norvešku, švedsku ili tamo neke lijeve lige, pa šta vide u tome. Tu mogu samo stagnirati ili propasti još više jer ko će ih tu primijetiti. Zar nije bolje odigrati seonu-dvije u našoj ligi u Želji ili Sarajevu, ili bilo kojem koji igra u eurokupovima te tako skrenuti pozornost na sebe...
Roy

#4797 Re: FK Zeljeznicar

Post by Roy »

Zeljo je zadnji izbor svakom iole kvalitetnijem igracu

Ako sta dodje na zimu, to ce biti rashodovani otpad koji nije nigdje prispio

Svaka, ali bas svaka, uprava je ista....gade mi se
salle_eh1986

#4798 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Roy wrote:Zeljo je zadnji izbor svakom iole kvalitetnijem igracu

:-)
guerlain

#4799 Re: FK Zeljeznicar

Post by guerlain »

Roy wrote:Zeljo je zadnji izbor svakom iole kvalitetnijem igracu

Treba ovih dana da potpišu Karpuzović i Izmuz iz druge Hrvatske lige !
Charuga
Globalni moderator

#4800 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Nema se tu sta kontati, covjek ide za parama kao i svaki drugi igrac iz BiH. Nemaju oni penziono pa da kad zavrse karijeru zive od neke crkavice. Valja zaraditi za zivot posloje fudbala!Sretno mu bilo, da uzme dobre pare i da se nekad vrati u ovu "ligu" kao igrac koji je sebi osigurao egzistenciju!
Post Reply