Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
niho92

#4776 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

Nema te opcije ali naplati kako sam i napravio tj u dolarima, funtama... po kursu banke
nemezis

#4777 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nemezis »

Saka wrote:
nemezis wrote:
prelivoda wrote:Možeš, izaberi domaću banku koja izdaje Visa Electron kartice.
A znam to, imam PayPal godinama. Pitao sam moze li se vezati racun u banci, ne kartica. Sada sam provjerio, ne može, moze samo USA račun. Pitao sam zato sto je neko pomenuo povezivanje racuna a vjerovatno je mislio na karticu.
Ne može, samo VISA kartica.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hm, i ja sam to napisao [emoji4]
Brigoni

#4778 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Brigoni »

Pozdrav forumaši
Opet mi treba pomoć :-D
Na paypalu ne mogu da primim pare samo od jednog lika, svi ostali mogu da mi salju pare, a i on moze svima ostalima, samo on meni ne moze, ne znam zasto mozda je paypal to nekako blokirao... Ugl. sad ne znam sta da radim ni kome da se obratim pa trebam pomoc.
Jel neko zna u cemuje problem, jako mi je vazno, svaki mjesec treba da primam pare od tog lika, a ne moze na moj racun da salje, pa pare idu na racun jednog mog druga, a meni dosadilo da mu vise s tim dosadujem....HELP
nemezis

#4779 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nemezis »

Brigoni wrote:Pozdrav forumaši
Opet mi treba pomoć :-D
Na paypalu ne mogu da primim pare samo od jednog lika, svi ostali mogu da mi salju pare, a i on moze svima ostalima, samo on meni ne moze, ne znam zasto mozda je paypal to nekako blokirao... Ugl. sad ne znam sta da radim ni kome da se obratim pa trebam pomoc.
Jel neko zna u cemuje problem, jako mi je vazno, svaki mjesec treba da primam pare od tog lika, a ne moze na moj racun da salje, pa pare idu na racun jednog mog druga, a meni dosadilo da mu vise s tim dosadujem....HELP
Ja sam imao taj problem. Iz PayPal-a nisu mogli pomoci, rekli su da je sve u redu. Na kraju smo rijesili tako sto je on promijenio u postavkama nacin konverzije.
Mehemed
Vozim: automobil

#4780 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

hava123 wrote:Sad hoću da platim narudžbu na e bay-u i prilikom plačanja nemam više opciju da odaberem da banka vrši konverziju...
Jel su oni to nešto ukinuli ili je opet neki zajeb?
Nema, ali uredu je to, danas sam platio za jedan item sa ebaya za koji sam ranije dobio refund a stigao danas i nije paypal vršio konverziju, već banka, kako mi je i podešeno u postavkama. Ako ti ne piše nigdje ono BAM onda je sve uredno, onda ti banka vrši konverziju.
dobojlija81

#4781 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobojlija81 »

ima li ko sa visa od sberbank da zna moze li primati novce
zvao danas one koze u banci pojma nemaju, da dzabe ne prijavljujem
hvaala
Kataklinger

#4782 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

Nije bitno od koje je banke, bitno je da je Visa Electron.

A s tim znalcima iz banki sam se davno prestao konsultovat, kad mi je istekla Visa Electron u Unicredit banci, otišao da zatvorim sve što sam imao kod njih i žena mene ubjeđuje kako je ta nova MasterCard ravnopravna staroj Visa Electron kartici, kako i ona može na Paypal dvosmjerno (plaćanje/primanje novca) da bi popustila nakon što sam je otresao i rekao da ne može primanje novca. U tom nailazi šef, i ona ne vjerujući meni pita njega, na što je lik odgovorio da nije siguran :S
Last edited by Kataklinger on 20/01/2017 00:38, edited 1 time in total.
dobojlija81

#4783 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobojlija81 »

Kataklinger wrote:Nije bitno od koje je banke, bitno je da je Visa Electron.
hvala
zokislav

#4784 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zokislav »

Ne može svaka Visa Electron. Mora imati ona 3 broja na poleđini. Recimo Visa iz Hypo/Adiko ne može...

Sent from my MI 4W using Tapatalk
Kataklinger

#4785 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

zokislav wrote:Ne može svaka Visa Electron. Mora imati ona 3 broja na poleđini. Recimo Visa iz Hypo/Adiko ne može...

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Valjda bi svaka Visa Electron trebala da ima taj CCV kod. Jer ako nema CCV kod kako bi onda plaćao s njom online? Možda si mislio na Visu Classic ?
ado_sar

#4786 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

dobojlija81 wrote:
hvala
to nije tacno. Npr visa od NLB banke ne moze primati
Pitarrr82

#4787 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Pitarrr82 »

ado_sar wrote:
dobojlija81 wrote:
hvala
to nije tacno. Npr visa od NLB banke ne moze primati

Moze NLB Visa Electron
Kataklinger

#4788 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

Visa Electron moze, ponavljam ne bi trebalo da zavisi od toga koja je banka. Mozda ima vise vrsta Visa kartica? Visa Classic itd pa vas zbunjuje?.
Filter

#4789 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Filter »

A s tim znalcima iz banki sam se davno prestao konsultovat, kad mi je istekla Visa Electron u Unicredit banci, otišao da zatvorim sve što sam imao kod njih i žena mene ubjeđuje kako je ta nova MasterCard ravnopravna staroj Visa Electron kartici, kako i ona može na Paypal dvosmjerno (plaćanje/primanje novca) da bi popustila nakon što sam je otresao i rekao da ne može primanje novca. U tom nailazi šef, i ona ne vjerujući meni pita njega, na što je lik odgovorio da nije siguran :S
nova master card radi regularno na paypalu.
dobojlija81

#4790 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobojlija81 »

prijavio sam ovu pa javim moze li

vise electron sa cvv-om

nema jos koda
ajrolina

#4791 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ajrolina »

dobojlija81 wrote:ima li ko sa visa od sberbank da zna moze li primati novce
hvaala
Moze, ja koristim, jedina mana je sto je maksimakan iznos koji kozes povuci s paypal na racun 500km.
Kataklinger

#4792 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

@Filter

Da li si uopste procitao sta sam ja napisao? Ja svo vrijeme brujim o dvosmjernom toku novca na Paypalu, placanje i PRIMANJE novca, i u tu svrhu moze samo Visa Electron, nikakve ostale Vise tipa Visa Classic, te Master Cardovi i ostale cke materine....

Tako da u ovom kontekstu primanja novca na Paypal, Master Card ne prolazi REGULARNO.
Saka

#4793 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Kataklinger wrote:@Filter

Da li si uopste procitao sta sam ja napisao? Ja svo vrijeme brujim o dvosmjernom toku novca na Paypalu, placanje i PRIMANJE novca, i u tu svrhu moze samo Visa Electron, nikakve ostale Vise tipa Visa Classic, te Master Cardovi i ostale cke materine....

Tako da u ovom kontekstu primanja novca na Paypal, Master Card ne prolazi REGULARNO.
Pazi, VISA Classic takođe može primiti pare s PayPal-a, samo ona nije vezana za račun jer je kreditna. Ali pare legnu na karticu i možeš ih trošiti regularno na kupovinu, ili izvaditi keš na bankomatu ali banka te dere s provizijom za dizanje keša.
Dakle VISA debitna vezana za račun je najbolja opcija, ne mora biti Electron kako to neki tvrde, samo kod nas u BiH ne izdaju drugu Visu debitnu osim Electron, koja je inače najslabija vrsta VISA kartice, ali to je sad drugi par rukava.
Kataklinger

#4794 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

Ja govorim za karticu koja se izdaje u BiH i koja je vezana za racun, dakle Visa Electron debitna.
dobojlija81

#4795 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobojlija81 »

ajrolina wrote:
hvaala
Moze, ja koristim, jedina mana je sto je maksimakan iznos koji kozes povuci s paypal na racun 500km.
super
povukao sam evo
koliko stoji na pending otprilike?
dok sam raifaisen koristio odmah complete bude
cassius

#4796 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by cassius »

Kako prebacim pare na paypal, nakon stavljanja istih prethodno na bankovni racun?
ajrolina

#4797 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ajrolina »

dobojlija81 wrote:
ajrolina wrote:
hvaala
super
povukao sam evo
koliko stoji na pending otprilike?
dok sam raifaisen koristio odmah complete bude
Iskreno nemam pojma, nisam pratila uopste, uglavnom cekam automatski transfer, pa kad god da legnu, mislim da ide odmah osim vikendom i praznikom ali opet...
Del_Boy1

#4798 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

cassius wrote:Kako prebacim pare na paypal, nakon stavljanja istih prethodno na bankovni racun?
Nikako, plaćaš direktno sa svog računa.

Sent from my E2303 using Tapatalk
Mehemed
Vozim: automobil

#4799 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

cassius wrote:Kako prebacim pare na paypal, nakon stavljanja istih prethodno na bankovni racun?
Novac se ne prebacuje na paypal, već paypal bude samo posrednik prilikom plačanja, skida onoliko sa računa koliko košta taj artikal/ta usluga i proslijeđuje taj novac prodavaču/davaocu usluge.
tvojkomsija

#4800 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by tvojkomsija »

Pozdrav momci, moze li mi neko napisati najjednostavniji nacin da napravim paypal?
Koristio bih ga za kupovinu stvari online (gearbest), steam igre itd. Znaci samo za kupovinu mi treba, a ne za prodaju.
Nemam trenutno nikakvu karticu, punim 18 za par dana pa sam mislio uzet neku na koju cu stavit pare i trosit online, podizat sa bankomata itd.
Po mogucnosti preporucite neku iz Raifeisen banke, hvala! ;-) ;-)
Post Reply