FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#4777 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@gogadado:

Mislim da je to više Pepova zasluga, jer ne želi da potpiše ugovor dok ne vidi kako će se predsjedništvo ponašati. Pep traži neke garancije i oprezan je sa dugim ugovorom. Ovo sam ja zaključio iz nekih članaka još od ljetos, ne mora biti istina.
On jeste za ovaj tim Barcelone idealan, ali da mu sutra npr. ManU ponudi €12M godišnju platu i četverogodišnji ugovor, misliš da ne bi uzeo?
zudda

#4778 Re: FC Barcelona

Post by zudda »

@505scrtom
ja msm da nebi jer ako ce radit za pare onda ce radije otic kod seika i 20 miliona uzimat pa ya a da je to htio nebi sad produzio ugovor vidis da coek hoce da udje u hitoriju i da je cule samo ovako kao sto si ti rekao osigurava sebe da ga presjednik i ostali postuju a ne da mu nesta namecu tako sam ja citao kao njegova izjava
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4779 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

505sCrtom wrote:@gogadado:

Mislim da je to više Pepova zasluga, jer ne želi da potpiše ugovor dok ne vidi kako će se predsjedništvo ponašati. Pep traži neke garancije i oprezan je sa dugim ugovorom. Ovo sam ja zaključio iz nekih članaka još od ljetos, ne mora biti istina.
On jeste za ovaj tim Barcelone idealan, ali da mu sutra npr. ManU ponudi €12M godišnju platu i četverogodišnji ugovor, misliš da ne bi uzeo?
Pa neki dan je u Sportu izašlo da mu Katar nudi 22 miliona godišnje do 2022. Hoće da on napravi nešto od njihove reprezentacije... To je posao kojim bi se u potpunosti finansijski obezbjedio. Ali on zna da još može "iskoristiti" ove igrače Barcelone i pokoriti sve rekorde, pa će i ostati.
ja.neron

#4780 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

on bi volio da ode u MAN UTD i da dobije ovlasti kakve sad ima Ferguson ali ako dobije nešto slično u barsi onda će ostati duže od novopotpisanog ugovora
ratata

#4781 Re: FC Barcelona

Post by ratata »

Sto je njega strah da vodi neki klub izvan Spanije ?
Jel u pitanju izbor igracha koji bi imao u drugom klubu, ili jednolichnost taktike ?
LSD

#4782 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ratata wrote:Sto je njega strah da vodi neki klub izvan Spanije ?
Jel u pitanju izbor igracha koji bi imao u drugom klubu, ili jednolichnost taktike ?
Bice da je oboje :lol: , ali neka njega u Barsi...neka se zadovolji vođenjem najbolje ekipa na svijetu...svakako nije dorastao da vodi bilo koji drugi klub :lol: :lol:
Bušman

#4783 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Da se razumijemo, Pep je prosjecnu ekipu Barce B (ko prati zna da je ovosezonska Barca B jedno 1000 puta bolja od one iz 2007.) dovukao u Segundu B iz tercere u kojoj je sezonu prije nego ce poniziti Real igrao i Alcorcon (nisu u istoj diviziji, ali je isti rang).
zudda

#4784 Re: FC Barcelona

Post by zudda »

@ja.neron
Drug pa on ima vec ovlasti ko ferguson jer on trazi igrace koje ce kupit i odbija igrace koje nece u nista mu se ne mijesaju
gogadado

#4785 Re: FC Barcelona

Post by gogadado »

505sCrtom wrote:@gogadado:
Može bit' da i jest mudro sa njegove strane što im na kašićicu potpisuje. Ali vjerujem da ima dooobru platu u Barci, a tek mu je treća profi sezona. Nema razloga da još ode. I Barca je sistem koji klinci uče od malena, a na treneru je da to sve uklopi kako treba. Rješio se Pep, na vrijeme nekih, igrača kao što je Ronaldinho, koji je prema priznanju Rijkaarda u zadnjoj sezoni odradio jedva 50% treninga (čini mi se propustio 81 od 178). Ili Deca koji se nikad nije vraćao nakon gubitka lopte. Dovoljno je sad pogledat' komplet vezni i napadački red Barce koliko učestvuju u odbrambenim zadacima. Villa pretrči barem 3 kilometra po utakmici više u od Ibrahimovića.
Ovaj klip dovoljno govori.
Što bi ga bio strah? Šta treba da uradi? Barcino je dijete. Đe će drugo nego u Barci?
K'o Mourinho možda. Svjestan da ne može ponoviti uspjeh sa Interom (barem u CL), odlazi u ekipu sa ogromnim novčanim ulaganjima u igrače, nadajući se da će moći, k'o u Chelsea što je Abramovicha, Pereza za ruku i kupi mi ovog kupi mi onog. Ono jes' da su mu i u Madridu kupili skoro svakog kog je zapikir'o, al' još mu fali napadač po njegovom ukusu. Al' pipa za sad presušila. Iduće sezone vjerovatno. Ako ga ne napucaju do tad.
Pa Pep radi tek treću sezonu u profi karijeri i stariji je godinu dana od Rivalda koji je još aktivan. I koji se to trener u istoriji fudbala može pohvalit' da je u prvoj profi sezoni osvojio sve što se u klupskom takmičenju može osvojit'? A ekipa mu ove sezone uznapredovala do :-) ....
I ko bi sad napustio ovakvu ekipu? Takav se hayvan nije rodio. I kome to treba da se dokazuje ba? Priče da treba otić' u Italiju ili Engleku mogu mačku o rep okačit'. Koji bi to igrač iz tih liga mogao igrat' u Barci? Možda koji kromanjonac u odbrani ali i to je upitno pošto Barcini igrači moraju znat' i nešto više od lomnjenja protivničkih nožica.

Što to isto ne kažu Fergusonu? Da se nije dokaz'o niđe izvan Engleske. Eto nek proba u Španiji. Pa lika će sahranit' na po' Old Traforda.

Jednoličnost taktike, čije to? O čemu ti to?
Last edited by gogadado on 09/02/2011 11:24, edited 2 times in total.
ja.neron

#4786 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

zudda wrote:@ja.neron
Drug pa on ima vec ovlasti ko ferguson jer on trazi igrace koje ce kupit i odbija igrace koje nece u nista mu se ne mijesaju
budi siguran da nema iste ovlasti jer u spaniji nijedan trener ne dovodi igrace vec predsjednik i direktor kluba zbog ovoga je guardiola par puta davao izjave jer se nije slagao sa nekim transferima koje su ova dvojica obavila
dante14

#4787 Re: FC Barcelona

Post by dante14 »

Entropio wrote:3:0 FT

Hattrick Messi.

Sporting, pa Arsenal... :D

i na kraju dva put' Real... :D
ratata

#4788 Re: FC Barcelona

Post by ratata »

gogadado wrote:
Što bi ga bio strah? Šta treba da uradi? Barcino je dijete. Đe će drugo nego u Barci?
K'o Mourinho možda. Svjestan da ne može ponoviti uspjeh sa Interom (barem u CL), odlazi u ekipu sa ogromnim novčanim ulaganjima u igrače, nadajući se da će moći, k'o u Chelsea što je Abramovicha, Pereza za ruku i kupi mi ovog kupi mi onog. Ono jes' da su mu i u Madridu kupili skoro svakog kog je zapikir'o, al' još mu fali napadač po njegovom ukusu. Al' pipa za sad presušila. Iduće sezone vjerovatno. Ako ga ne napucaju do tad.
Pa Pep radi tek treću sezonu u profi karijeri i stariji je godinu dana od Rivalda koji je još aktivan. I koji se to trener u istoriji fudbala može pohvalit' da je u prvoj profi sezoni osvojio sve što se u klupskom takmičenju može osvojit'? A ekipa mu ove sezone uznapredovala do :-) ....
I ko bi sad napustio ovakvu ekipu? Takav se hayvan nije rodio. I kome to treba da se dokazuje ba? Priče da treba otić' u Italiju ili Engleku mogu mačku o rep okačit'. Koji bi to igrač iz tih liga mogao igrat' u Barci? Možda koji kromanjonac u odbrani ali i to je upitno pošto Barcini igrači moraju znat' i nešto više od lomnjenja protivničkih nožica.

Što to isto ne kažu Fergusonu? Da se nije dokaz'o niđe izvan Engleske. Eto nek proba u Španiji. Pa lika će sahranit' na po' Old Traforda.

Jednoličnost taktike, čije to? O čemu ti to?
razumijem tvoju agresivnu odbranu covjeka koji trenira tvoj omiljeni klub, ali bojim se da nisi dobro razumio moja pitanja.

naime,svojevremeno je Guardiolin otac dao jedan golemi intervju u kojem je naveo kolike probleme njegov sin ima kad je u pitanju odlazak iz Barcelone (a to je ono vrijeme kad je Guardiola uzeo sest trofeja dakle kraj prve njegove sezone u Barsi). U tom intervju,njegov otac je jasno dao do znanja da njegov sin ima veliku zelju da trenira negdje drugo ali van Spanije. Isto tako, covjek je rekao da mu je sin u depresiji, s druge strane Guardiola govori kako je uzeo sve i da bi volio da se oproba negdje drugo....i,nakon toga tajac iz kojeg tek onako tiho dolazi vijest da Pep ostaje....a evo i sad mu je trebalo dosta vremena da se odluci.

Ne kontam tvoju potrebu da na moje pitanje o Guardioli ti uopste spominjes Mourinha? Cemu to, nema potrebe, pogotovo ne nakon sto je i sam Guardiola ne jednom nego vise puta rekao da je Mourinho trenutno najbolji trener na svijetu koji je trenirao i osvojio sve u tri velike i jake fudbalske lige,kraj citata.

O Interu necu da raspravljam jer je ovo tema o Barsi,a sto se Reala tice i mala djeca znaju da vlasnik ne da tamo nikome da dise.

Dakle,ja sam samo bio zainteresovan (dakle bio, jer vise nisam posto je ocito nemoguce normalno razgovarati), da cujem od vas da li bi po Vasem nekom skromnom misljenju Pep bi sposoban uzeti po neki trofej i u nekoj drugoj drzavi sa nekim drugim igracima, gdje ne bi bilo Messija, Xavija, Inieste itd...i to je sve, ali skontao sam nema problema...I kad spominjem jednolicnost taktike mislim na sistem (patern) koji Pep koristi u Barsi koji bi sa nekim drugim timom logicno i normalno bio porazan,( znaci u Italiji ekipe promjene 4 sistema igre u toku jednog poluvremena), eto to je sve, nista zlonamjerno i nista toliko strasno.

Stvarno vas nekad ne kontam, sve pobjedjujete, imate fenomenalnu generaciju igraca, imate fenomenalan i uigran sistem igre, imate dobre navijace, i opet i pored svega, niste u mogucnosti normalno da odgovorite neko jednostavno pitanje.

Ako je zabranjeno pitati onda ok, nema me :run:
veljaca

#4789 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

@ratata

Pokusacu da ti odgovorim - bez provokacija ....

Voditi klub koji najvise volis i u kome si igrao - to je neprocjenjivo - bez obzira na pare ....
Voditi klub koji je trenutno najbolji u svijetu - to je neprocjenjivo ....
Voditi neki drugi klub - to je veliki izazov i mislim da bi Pepe to rado uradio - ali ga ometaju ova dva prethodna razmisljanja ....

Btw - mozes upititi licno pitanje Pepeu - preko e- maila ili preko zvanicne stranice Barce - pa ti mozda i odgovori ...
nazarenko

#4790 Re: FC Barcelona

Post by nazarenko »

Ovo nisu pitanja, ovo su tvoje konstatacije i zaključci.
Kad postaviš pitanja, onda očekuj i odgovore ;-)
5 0 5

#4791 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Report: Ferguson lining up Barcelona's Pep Guardiola as Manchester United replacement
October 27, 2010

Sir Alex Ferguson already has an eye on his successor at Manchester United and reportedly favours Barcelona coach Pep Guardiola to take over at Old Trafford.

68-year-old Ferguson has been in charge at Manchester United for almost a quarter of a century and although he shows little sign of stepping aside at the moment, according to Spanish daily Mundo Deportivo, he is considering his successor and would like to see Pep Guardiola take over the Manchester United hot seat.

According to Mundo Deportivo, Ferguson "very much appreciates Pep's virtues both on the bench and off it" and views Guardiola as "an ideal coach to perpetuate and enhance the attacking style of the United team".

At 39-years-old, Guardiola would not appear to be the type of candidate that Ferguson envisages succeeding him. Yesterday, Sir Alex commented that "I don't think Manchester United could ever go down the road of having a young manager, to be honest with you".

Despite his relative youth, Guardiola has been a massive success since taking over at the Nou Camp in 2008. Under his guidance, Barcelona have won plenty of silverware in significant style, including two Spanish titles, the Spanish Cup and of course the Champions League.
gogadado

#4792 Re: FC Barcelona

Post by gogadado »

ratata wrote:razumijem tvoju agresivnu odbranu covjeka koji trenira tvoj omiljeni klub, ali bojim se da nisi dobro razumio moja pitanja.

naime,svojevremeno je Guardiolin otac dao jedan golemi intervju u kojem je naveo kolike probleme njegov sin ima kad je u pitanju odlazak iz Barcelone (a to je ono vrijeme kad je Guardiola uzeo sest trofeja dakle kraj prve njegove sezone u Barsi). U tom intervju,njegov otac je jasno dao do znanja da njegov sin ima veliku zelju da trenira negdje drugo ali van Spanije. Isto tako, covjek je rekao da mu je sin u depresiji, s druge strane Guardiola govori kako je uzeo sve i da bi volio da se oproba negdje drugo....i,nakon toga tajac iz kojeg tek onako tiho dolazi vijest da Pep ostaje....a evo i sad mu je trebalo dosta vremena da se odluci.

Ne kontam tvoju potrebu da na moje pitanje o Guardioli ti uopste spominjes Mourinha? Cemu to, nema potrebe, pogotovo ne nakon sto je i sam Guardiola ne jednom nego vise puta rekao da je Mourinho trenutno najbolji trener na svijetu koji je trenirao i osvojio sve u tri velike i jake fudbalske lige,kraj citata.

O Interu necu da raspravljam jer je ovo tema o Barsi,a sto se Reala tice i mala djeca znaju da vlasnik ne da tamo nikome da dise.

Dakle,ja sam samo bio zainteresovan (dakle bio, jer vise nisam posto je ocito nemoguce normalno razgovarati), da cujem od vas da li bi po Vasem nekom skromnom misljenju Pep bi sposoban uzeti po neki trofej i u nekoj drugoj drzavi sa nekim drugim igracima, gdje ne bi bilo Messija, Xavija, Inieste itd...i to je sve, ali skontao sam nema problema...I kad spominjem jednolicnost taktike mislim na sistem (patern) koji Pep koristi u Barsi koji bi sa nekim drugim timom logicno i normalno bio porazan,( znaci u Italiji ekipe promjene 4 sistema igre u toku jednog poluvremena), eto to je sve, nista zlonamjerno i nista toliko strasno.

Stvarno vas nekad ne kontam, sve pobjedjujete, imate fenomenalnu generaciju igraca, imate fenomenalan i uigran sistem igre, imate dobre navijace, i opet i pored svega, niste u mogucnosti normalno da odgovorite neko jednostavno pitanje.
Ma lafe ja ti nisam nikakav navijač niti Barce niti bilo koga. Zašto bi mi bila draža Barca od ikoga drugog? Niti znam ikoga, niti ću upoznati ijednog igrača. Ja sam jednostavno fan fudbala kakav igra jedino Barca. Niti je iko ikad igrao niti će aman ikad više iko igrati ovako. A bilo je velikih ekipa i igrača (gledao i Maradonu, Socratesa, Zica, Platinia, Van Bastena, Ronaldinha... da ih sve ne nabrajam) i lijepog fudbala, ali ovo što sad ovi rade to je nešto extra, nešto do sada neviđeno. O tome govori i struka. Od naših Ivice Osima, Vahe Halilhodžića..., pa najtrofejnijeg sa ovih prostora Tomislava Ivića, i svjetskih Wengera, Rooneya, Tottia, Capela, Platinia... ma svih ostalih, osim Pelea možda. I mnogo me sikira kad uspjeh imaju likovi i ekipe koje imaju sistem (patern) parkiranja busa, Jumbo Jeta u 16-rac. A parkir'o bi ga Mou i da je imao igrača više.

Svojevremeno Capelo, i nakon osvojene titule, dobi nogu u Realu radi paterna koji tamo niko ne voli. Lično sam volio nekad kako je Real igrao. Milina mi je bilo gledat' R Carlosa, Raula (i dan danas jedan od meni najdražih igrača i sportista uopšte) a vala i Šukera i na kraju i Zizua. Majstor se razrahatio kad je otiš'o iz Serie A.

Od navijanja za ijedan klub posebno, me davno izliječio veliki, najveći Michael Jordan. Do tada sam bio navijač Magica Johnsona i Lakersa, i tokom prvog Jordanovog finala i titule nisam ga očima mogao smislit'. Nakon finala i prve MJ-eve titule, širom otvorenih očiju, rekoh sebi, čovječe no sikiriki, gledaj i uživaj ovo se jednom u životu gleda. Srećom odgledah skoro svaku finalnu utakmicu Michaelovu. Užitak neprocjenjiv! Potpuno isto i sa Barcom. Sutra ako bude npr. Juventus igrao ovako, što je ipak naučna fantastika, ja ču bit' najveći fan fudbala koji bi igrao takav Juve. Ovako mi ostaje da se nadam da će Barcelona sa njenim načinom igre i dalje pobjeđivati. Baš kao i bilo koji drugi tim ako bude igrao ovako. Mada lično mislim niko više ovako.

Fudbal lafe zavolih zahvaljujući Brazilu i dr. Socratesu i ostaloj ekipi. I kad mi neko kaže fudbal ja pomislim na Brazil, generacije od Socratsa pa do 2002. Od ovih zadnjih propaliteta mi je muka. Ne pomislim na pet titula koje su osvojili. Baš kao i talijani što osvojiše. Samo što talijane nikako ne mogu ugurat u istu rečenicu sa fudbalom. Masakriranje Maradone, catanaccio, gomila dosadnih finala (CL 2003 polufinale Inter - Milan, jedna 0:0 druga 1:1, Finale protiv Juventusa 0:0) .... Milina!
Ma zaboli me za sistem igre, još me više zaboli za kvazi stručnjake kojih ima milion na raznoraznim forumima i koji se razumiju u sve moguće taktike, šeme i paterne. U početku mi je bilo smiješno a sad više i nije, kad počnem čitati po forumima kako "stručnjaci" razglabaju o taktikama, te kako je Mou pogriješio što je ovo a trebao je ono.

Meni je fudbal prvenstveno zabava. Ono što mene privlači ovom sportu je akcija, driblinzi, nemoguće asistencije i dodavanja, show, spektakl, i na kraju i golovi. Koja crna jednolična taktika ba! O majko moja! Kako da ćoik ne bude agresivan na takve izjave. Ja mislio da govoriš o jednoličnoj taktici catanaccia, parkiranju busa ili Jumbo Jeta o kojem govori Special Five a ti o Barcinoj "jednoličnoj" taktici.
Šta o tom sistemu (patern) misle talijanski navijači, dovoljno govori i ova slika ispod i poluprazne tribine. Kao i podatak da Barcu na svakoj utakmici gleda 79 000 ljudi Intera 52,166, Milana 44,843 i ,kako se njihovi navijači vole hvaliti kao najbrojniji i najvjerniji, Juventus 21,221. Skoro pa četiri puta manje nego Barca. A od toga žive svi oni. A ti se zapitaj iskreno da ti neko ponudi da gledaš uživo Barcu ili bilo koju ekipu koga bi izabrao. Meni, i niti bilo kome drugom, na to ne moraš odgovorit. Onako sam sebi skontaj. I kod Barce vrijedi ona "Ko igra i za raju a i ne zanemaruje taktiku neće završit..."
Image
A da li će Pep otić' iz Barce i da li će imat uspjeha sa nekom drugom ekipom, pitaj vidovitu Džemilu. Na to ti pitanje niko ovdje ne može odgovorit'. Tek mu je 4 banke ima još puno vremena da pokaže šta zna i da nauči još dosta stvari. A izgleda da aman brzo uči.

Šta o Barci misli struka evo ti djelić pa sam čitaj. A ima gomila još. Da koga ne zavaraju naslovi, ovdje se govori ne samo o El Clasicu nego o Barcinom sistemu (paternu ako ti je ta riječ draža)
http://www.hrsport.net/vijesti/408339/n ... bila-barcu
http://www.jutarnji.hr/jose-mourinho-vi ... e-/907906/
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... -seen.html
Last edited by gogadado on 09/02/2011 16:38, edited 2 times in total.
ratata

#4793 Re: FC Barcelona

Post by ratata »

gogadado wrote:
Ono što mene privlači fudbalu je akcija, driblinzi, nemoguće asistencije, show, spektakl, i na kraju i golovi.

ja ne vidim spektakl ni na jednoj utakmici Barselone osim individualnog poteza Messija koji rjesi utakmicu

akcije prakticno i nema jer se sve svodi na beskrajno dodavanje, tako da to nije akcija nego dodavanje

driblinzi,pih,pa driblaju svi u svakom klubu, samo neko to radi uspjesno a neko ne

nemoguce asistencije :? nkad cuo

show...i ovo mi malo bezze termin za sve sto ima veze sa fudbalom, meni bi veci show bio da Barcelona dodje u Sarajevo da igra, nego da je gledam protiv Almerie

a sto se golova tice, Barcelona ih toliko daje iz prostog razloga sto protivnicki klubovi(u Spaniji) imaju u glavi problem,koji tako utice na njih, da i prije pocetka utakmice, cak mozda i sedam dana ranije , oni potpisu poraz

i da, jos jedna stvar, vise volim 10 minuta Serie A nego godinu dana ovog nazovi "atraktivnog" fudbala
Last edited by ratata on 09/02/2011 15:56, edited 2 times in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4794 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

gogadado :thumbup:
ja.neron

#4795 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

@gogadado

mala digresija barsu prati 71,045 gledalaca i po tome su treći u Europi

http://www.independent.co.uk/sport/foot ... lery&ino=3
gogadado

#4796 Re: FC Barcelona

Post by gogadado »

ratata wrote: - ja ne vidim spektakl ni na jednoj utakmici Barselone osim individualnog poteza Messija koji rjesi utakmi
- akcije prakticno i nema jer se sve svodi na beskrajno dodavanje, tako da to nije akcija nego dodavanje
- Stvarno vas nekad ne kontam, sve pobjedjujete, imate fenomenalnu generaciju igraca, imate fenomenalan i uigran sistem igre, imate dobre navijace...
Šta reć na ovo. Image :lol: :shock: :-)
ratata wrote:driblinzi,pih,pa driblaju svi u svakom klubu, samo neko to radi uspjesno a neko ne
Image
ratata wrote:akcijenemoguce asistencije :? nkad cuo
Image Pa normalno da jedan prosječan ljubitelj talijanskog "fudbala" nije čuo za takve stvari. Da si pogledao kao što sam kažeš više od 10 minuta vidio bi. Upali nekad TV kad bude igrala Barca pa ćeš vidjet i ćut šta je joto.
ratata wrote:show...i ovo mi malo bezze termin za sve sto ima veze sa fudbalom, meni bi veci show bio da Barcelona dodje u Sarajevo da igra, nego da je gledam protiv Almerie
Što Pajo reče "I tata bi sine", al' te nisam to pit'o nego koga bi ti više volio live gledati da ti recimo zlatna ribica ponudi Barcu ili neku drugu ekipu. Ne moraš odgovorit' nama nego samo sebi priznaj.
ratata wrote:a sto se golova tice, Barcelona ih toliko daje iz prostog razloga sto protivnicki klubovi(u Spaniji) imaju u glavi problem,koji tako utice na njih, da i prije pocetka utakmice, cak mozda i sedam dana ranije , oni potpisu poraz
U Italiji je najmanji prosjek golova po utakmici u ligi petice (osim možda francuske) što imaju patern da pod broj jedan, dva, tri i četri ne prime ni jedan a ako koji daju puna šaka brade.
ratata wrote:i da, jos jedna stvar, vise volim 10 minuta Serie A nego godinu dana ovog nazovi "atraktivnog" fudbala
E blago tebi. Al' đaba ti, i u Italiji je manje takvih ko ti nego vakih k'o ja.
ja.neron wrote: mala digresija barsu prati 71,045 gledalaca i po tome su treći u Europi

http://www.independent.co.uk/sport/foot ... lery&ino=3
Ja ovdje nađoh ovo o čemu ja govorim
http://soccernet.espn.go.com/stats/atte ... on?cc=5739
http://soccernet.espn.go.com/stats/atte ... -a?cc=5739

Romin kapetan Francesco Totti kaže: "Barcelona je najjača momčad svih vremena. Imaju sjajnog trenera i sjajne igrače. Oni su ljepota nogometa ..."
“In the Camp Nou football I’ve seen the show, one of the most beautiful parts of the world. I think the best team ever “
Ali šta zna Totti?
Last edited by gogadado on 09/02/2011 16:54, edited 8 times in total.
Baltazar_khan

#4797 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

ovaj ratata ne može organski barcelonu, tako da je nepotrebno replicirati na njegove postove.
LSD

#4798 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

A što je strah Fergusona voditi bilo koji klub van Engleske :?:
Zbog izbora igraca ili jednolicnost taktike :? :lol: :lol: što se toliko plaši? cemu toliki strah :lol:
smoki_choko

#4799 Re: FC Barcelona

Post by smoki_choko »

gogadado wrote:
ratata wrote:razumijem tvoju agresivnu odbranu covjeka koji trenira tvoj omiljeni klub, ali bojim se da nisi dobro razumio moja pitanja.

Ma lafe ja ti nisam nikakav navijač niti Barce niti bilo koga. Zašto bi mi bila draža Barca od ikoga drugog? Niti znam ikoga, niti ću upoznati ijednog igrača. Ja sam jednostavno fan fudbala kakav igra jedino Barca. Niti je iko ikad igrao niti će aman ikad više iko igrati ovako. A bilo je velikih ekipa i igrača (gledao i Maradonu, Socratesa, Zica, Platinia, Van Bastena, Ronaldinha... da ih sve ne nabrajam) i lijepog fudbala, ali ovo što sad ovi rade to je nešto extra, nešto do sada neviđeno. O tome govori i struka. Od naših Ivice Osima, Vahe Halilhodžića..., pa najtrofejnijeg sa ovih prostora Tomislava Ivića, i svjetskih Wengera, Rooneya, Tottia, Capela, Platinia... ma svih ostalih, osim Pelea možda. I mnogo me sikira kad uspjeh imaju likovi i ekipe koje imaju sistem (patern) parkiranja busa, Jumbo Jeta u 16-rac. A parkir'o bi ga Mou i da je imao igrača više.

Svojevremeno Capelo, i nakon osvojene titule, dobi nogu u Realu radi paterna koji tamo niko ne voli. Lično sam volio nekad kako je Real igrao. Milina mi je bilo gledat' R Carlosa, Raula (i dan danas jedan od meni najdražih igrača i sportista uopšte) a vala i Šukera i na kraju i Zizua. Majstor se razrahatio kad je otiš'o iz Serie A.

Od navijanja za ijedan klub posebno, me davno izliječio veliki, najveći Michael Jordan. Do tada sam bio navijač Magica Johnsona i Lakersa, i tokom prvog Jordanovog finala i titule nisam ga očima mogao smislit'. Nakon finala i prve MJ-eve titule, širom otvorenih očiju, rekoh sebi, čovječe no sikiriki, gledaj i uživaj ovo se jednom u životu gleda. Srećom odgledah skoro svaku finalnu utakmicu Michaelovu. Užitak neprocjenjiv! Potpuno isto i sa Barcom. Sutra ako bude npr. Juventus igrao ovako, što je ipak naučna fantastika, ja ču bit' najveći fan fudbala koji bi igrao takav Juve. Ovako mi ostaje da se nadam da će Barcelona sa njenim načinom igre i dalje pobjeđivati. Baš kao i bilo koji drugi tim ako bude igrao ovako. Mada lično mislim niko više ovako.

Fudbal lafe zavolih zahvaljujući Brazilu i dr. Socratesu i ostaloj ekipi. I kad mi neko kaže fudbal ja pomislim na Brazil, generacije od Socratsa pa do 2002. Od ovih zadnjih propaliteta mi je muka. Ne pomislim na pet titula koje su osvojili. Baš kao i talijani što osvojiše. Samo što talijane nikako ne mogu ugurat u istu rečenicu sa fudbalom. Masakriranje Maradone, catanaccio, gomila dosadnih finala (CL 2003 polufinale Inter - Milan, jedna 0:0 druga 1:1, Finale protiv Juventusa 0:0) .... Milina!
Ma zaboli me za sistem igre, još me više zaboli za kvazi stručnjake kojih ima milion na raznoraznim forumima i koji se razumiju u sve moguće taktike, šeme i paterne. U početku mi je bilo smiješno a sad više i nije, kad počnem čitati po forumima kako "stručnjaci" razglabaju o taktikama, te kako je Mou pogriješio što je ovo a trebao je ono.

Meni je fudbal prvenstveno zabava. Ono što mene privlači ovom sportu je akcija, driblinzi, nemoguće asistencije i dodavanja, show, spektakl, i na kraju i golovi. Koja crna jednolična taktika ba! O majko moja! Kako da ćoik ne bude agresivan na takve izjave. Ja mislio da govoriš o jednoličnoj taktici catanaccia, parkiranju busa ili Jumbo Jeta o kojem govori Special Five a ti o Barcinoj "jednoličnoj" taktici.
Šta o tom sistemu (patern) misle talijanski navijači, dovoljno govori i ova slika ispod i poluprazne tribine. Kao i podatak da Barcu na svakoj utakmici gleda 79 000 ljudi Intera 52,166, Milana 44,843 i ,kako se njihovi navijači vole hvaliti kao najbrojniji i najvjerniji, Juventus 21,221. Skoro pa četiri puta manje nego Barca. A od toga žive svi oni. A ti se zapitaj iskreno da ti neko ponudi da gledaš uživo Barcu ili bilo koju ekipu koga bi izabrao. Meni, i niti bilo kome drugom, na to ne moraš odgovorit. Onako sam sebi skontaj. I kod Barce vrijedi ona "Ko igra i za raju a i ne zanemaruje taktiku neće završit..."
Image
A da li će Pep otić' iz Barce i da li će imat uspjeha sa nekom drugom ekipom, pitaj vidovitu Džemilu. Na to ti pitanje niko ovdje ne može odgovorit'. Tek mu je 4 banke ima još puno vremena da pokaže šta zna i da nauči još dosta stvari. A izgleda da aman brzo uči.

Šta o Barci misli struka evo ti djelić pa sam čitaj. A ima gomila još. Da koga ne zavaraju naslovi, ovdje se govori ne samo o El Clasicu nego o Barcinom sistemu (paternu ako ti je ta riječ draža)
http://www.hrsport.net/vijesti/408339/n ... bila-barcu
http://www.jutarnji.hr/jose-mourinho-vi ... e-/907906/
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... -seen.html
a sta ce ti u svemu ovome slika chelinija kako ubacuje loptu iz auta
ultima_palabra

#4800 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

.
Post Reply