Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
Afi Konan
#4776 Re: Cigarete, odvikavanje
Ponovo rahat od augusta ove godine. Inače imao prekide po 2-3 godine i ne kanim više počinjati, zadnji period kontinuiranog uživanja duhana je trajao od 2007(proljeće)-2013(august) do max. dvije kutije na dan. Inače imam problema sa gastritisom, a bio je i prisutan sve snažnije bol u prsima iako sam imao redovne sportsko-rekreativne aktivnosti. Nadam se da je sve prošlost jer mi ne naumpada da ponovo počinjem 
- shmizlica
#4777 Re: Cigarete, odvikavanje
quarterback wrote:
meni se krize nakon prvih mjesec-dva nisu ni javljale, javile su se nakon 4 godine...
sad ponovonakon 8 godina pauze
- drug_profi
#4778 Re: Cigarete, odvikavanje
Sta si uradio za taj gastritis?Afi Konan wrote:Ponovo rahat od augusta ove godine. Inače imao prekide po 2-3 godine i ne kanim više počinjati, zadnji period kontinuiranog uživanja duhana je trajao od 2007(proljeće)-2013(august) do max. dvije kutije na dan. Inače imam problema sa gastritisom, a bio je i prisutan sve snažnije bol u prsima iako sam imao redovne sportsko-rekreativne aktivnosti. Nadam se da je sve prošlost jer mi ne naumpada da ponovo počinjem
-
Afi Konan
#4779 Re: Cigarete, odvikavanje
Konkretno ništa, ponekad još napadi gorčine i kiseline u ždrijelu uzrokovani hranom. Trenutno sam u fazi eksperimentisanja, otkrivam šta mi ne godi poslije cigareta, a to je za sad: pržena hrana na ulju i sl., kafa, čokolada, gazirana pića većinom. Nemam više bolove u želucu jer sam relativno dobro sanirao, antibiotike ne podnosim. Kolega nutricionista mi je preporučio laneno ulje, ali kaže da je grdno ko đavodrugi profil wrote:Sta si uradio za taj gastritis?Afi Konan wrote:Ponovo rahat od augusta ove godine. Inače imao prekide po 2-3 godine i ne kanim više počinjati, zadnji period kontinuiranog uživanja duhana je trajao od 2007(proljeće)-2013(august) do max. dvije kutije na dan. Inače imam problema sa gastritisom, a bio je i prisutan sve snažnije bol u prsima iako sam imao redovne sportsko-rekreativne aktivnosti. Nadam se da je sve prošlost jer mi ne naumpada da ponovo počinjem
- ka0406
#4780 Re: Cigarete, odvikavanje
[
Bas sam ovako izgledala .. nakon 8 godina opet pusis????
quarterback wrote:meni se krize nakon prvih mjesec-dva nisu ni javljale, javile su se nakon 4 godine...ka0406 wrote:Uh, koju sam krizu imala prije nekih satic vremena .... katastrofa .. dugo mi nije bilo ovako zestoko.
Bas sam morala upotrijebiti svu snagu volje![]()
I da ... sutra mi je punih 10 mjeseci
sad ponovonakon 8 godina pauze
Bas sam ovako izgledala .. nakon 8 godina opet pusis????
- ka0406
#4781 Re: Cigarete, odvikavanje
Afi... probaj pravi propolis sa cajem svako jutro, ali budi uporan .... provjerenoAfi Konan wrote: Konkretno ništa, ponekad još napadi gorčine i kiseline u ždrijelu uzrokovani hranom. Trenutno sam u fazi eksperimentisanja, otkrivam šta mi ne godi poslije cigareta, a to je za sad: pržena hrana na ulju i sl., kafa, čokolada, gazirana pića većinom. Nemam više bolove u želucu jer sam relativno dobro sanirao, antibiotike ne podnosim. Kolega nutricionista mi je preporučio laneno ulje, ali kaže da je grdno ko đavotako da se na taj korak još nisam odlučio, iako kaže da je to pravi lijek.
- ka0406
#4782 Re: Cigarete, odvikavanje
Bravo .. e to cekam.. taj osjecajBig Ang wrote:prođe moja prva godina bez cigareta + koji mjesec i jutros po prvi put osjetih žaljenje što sam ikad pušila![]()
kako ja vako pametna sam se mogla trovati?
-
Afi Konan
#4783 Re: Cigarete, odvikavanje
Koliko traje i gdje kupiti pravi propolis jer mi je pun K ovih nadriprodavača zdrave hraneka0406 wrote:Afi... probaj pravi propolis sa cajem svako jutro, ali budi uporan .... provjerenoAfi Konan wrote: Konkretno ništa, ponekad još napadi gorčine i kiseline u ždrijelu uzrokovani hranom. Trenutno sam u fazi eksperimentisanja, otkrivam šta mi ne godi poslije cigareta, a to je za sad: pržena hrana na ulju i sl., kafa, čokolada, gazirana pića većinom. Nemam više bolove u želucu jer sam relativno dobro sanirao, antibiotike ne podnosim. Kolega nutricionista mi je preporučio laneno ulje, ali kaže da je grdno ko đavotako da se na taj korak još nisam odlučio, iako kaže da je to pravi lijek.
Pitam koliko traje samo iz razloga što mi strpljenje nije neka vrlina
- ka0406
#4784 Re: Cigarete, odvikavanje
Tesko je reci koliko trebas piti jer smo svi razliciti ... kod nas je trajalo mozda 1 mjesec i poslije kada se pocnu javljati problemi, dovoljno je samo par jutara popiti caj i zeludac se smiri. Probaj, nije tesko i ruznoAfi Konan wrote: Koliko traje i gdje kupiti pravi propolis jer mi je pun K ovih nadriprodavača zdrave hrane
Pitam koliko traje samo iz razloga što mi strpljenje nije neka vrlina
- drug_profi
#4785 Re: Cigarete, odvikavanje
Volim i ja traziti prirodni balans ali to je za zdrav stomak. Bolestan se mora prvo izlijeciti. Bitno je da si detektovao ono sto ti ne godi.Afi Konan wrote:Konkretno ništa, ponekad još napadi gorčine i kiseline u ždrijelu uzrokovani hranom. Trenutno sam u fazi eksperimentisanja, otkrivam šta mi ne godi poslije cigareta, a to je za sad: pržena hrana na ulju i sl., kafa, čokolada, gazirana pića većinom. Nemam više bolove u želucu jer sam relativno dobro sanirao, antibiotike ne podnosim. Kolega nutricionista mi je preporučio laneno ulje, ali kaže da je grdno ko đavodrugi profil wrote:Sta si uradio za taj gastritis?Afi Konan wrote:Ponovo rahat od augusta ove godine. Inače imao prekide po 2-3 godine i ne kanim više počinjati, zadnji period kontinuiranog uživanja duhana je trajao od 2007(proljeće)-2013(august) do max. dvije kutije na dan. Inače imam problema sa gastritisom, a bio je i prisutan sve snažnije bol u prsima iako sam imao redovne sportsko-rekreativne aktivnosti. Nadam se da je sve prošlost jer mi ne naumpada da ponovo počinjemtako da se na taj korak još nisam odlučio, iako kaže da je to pravi lijek.
Ako vec nisi bio kod doktora, savjetovao bih ti, mada ni ja prvi ne volim tu agresivnu dijagnostiku, niti dokturu mislim ici dok mi ne otpadne neki dio tijela.
Ako si kao ja, dakle, otidji u apoteku, kupi neki pantoprazol od 20 mg. Imas Controloc, Zipantola, Zontop, Fenix...itd.
Procitaj uputstvo i postupi po njemu. Popij kutiju kakoje propisano i bices saniran ako je samo gastritis. Neko vrijeme neces imati nikave tegobe, moci ces jesti sta hoces, ali ti savjetujem da ne jedes przeno... nikad, osim kod kuce sa svjezeg ulja predvidjenog za przenje.
Kad se tako sanira sluznica zeluca, onda mozes sa travama i vradzbinama dalje odrzavati.
-
artime
#4786 Re: Cigarete, odvikavanje
Zdravo raja, da se čekiram
iznenadila sam se koliko mi ustvari cigarete ne trebaju, ono kad već naviknes bez njih, kao da sam drugačija ličnost, ne sad nova ali u svakom slučaju ne ona ista 
-
Zoya
#4787 Re: Cigarete, odvikavanje
artime
4 mjeseci danas
4 mjeseci danas
-
hali gali halid
#4788 Re: Cigarete, odvikavanje
Prestao sam se trovati početkom februara. Nemam nikakvu zelju da zapalim, ne sanjam ih, ne mislim uopšte na njih, samo smeta dim kada neko puši, uguši me, pogotovo sad kad je zima...
- Big Ang
#4789 Re: Cigarete, odvikavanje
hali gali halid wrote:Prestao sam se trovati početkom februara. Nemam nikakvu zelju da zapalim, ne sanjam ih, ne mislim uopšte na njih, samo smeta dim kada neko puši, uguši me, pogotovo sad kad je zima...
o znam kako vam je
-
Afi Konan
#4790 Re: Cigarete, odvikavanje
Halide, hajde da se drogiramohali gali halid wrote:Prestao sam se trovati početkom februara. Nemam nikakvu zelju da zapalim, ne sanjam ih, ne mislim uopšte na njih, samo smeta dim kada neko puši, uguši me, pogotovo sad kad je zima...
I mene ubi tuđi dim, udavi brate
- shmizlica
#4791 Re: Cigarete, odvikavanje
ne mEžem naći više fishermans friend u ovom svom selu 
- Big Ang
#4792 Re: Cigarete, odvikavanje
To one bobe? Ta ce ti ba? Realno?shmizlica wrote:ne mEžem naći više fishermans friend u ovom svom selu
-
shandrprcSA
#4793 Re: Cigarete, odvikavanje
nemoj da je ko zapalio 
- shmizlica
#4795 Re: Cigarete, odvikavanje
svidile mi se one s jabukom i cimetomBig Ang wrote:To one bobe? Ta ce ti ba? Realno?shmizlica wrote:ne mEžem naći više fishermans friend u ovom svom selu
-
shandrprcSA
#4796 Re: Cigarete, odvikavanje
valja ih na pravi put izvest'Big Ang wrote:
reci momku nek uzme miris s jabukom i cimetomshmizlica wrote:svidile mi se one s jabukom i cimetomBig Ang wrote:To one bobe? Ta ce ti ba? Realno?shmizlica wrote:ne mEžem naći više fishermans friend u ovom svom selu
Last edited by shandrprcSA on 22/12/2013 21:32, edited 1 time in total.
- shmizlica
#4797 Re: Cigarete, odvikavanje
i dalje nema boba 
-
shandrprcSA
#4798 Re: Cigarete, odvikavanje
haj sad ce brzo i cokolada

- shmizlica
#4799 Re: Cigarete, odvikavanje
ja trebam bobe
sad sam ovisnik o fishermans friend 
- Sanchez22