Da nisam bio umoran, nenaspavan, pokisao i bez nekih stvari, *ebo bi mu od do....
Idem od tačke A do tačke B, torba u gepeku. Sjedamo, pali auto ali ne i taksimetar. Nisam htio dizat frku jer se ne bih mogao iskontrolisati zbog iznad pobrojanih okolnosti i faktora...Doveze me na destinaciju i hladno kaže 7KM, 6+1 za prtljag. Reko je li to kod vas standard da ne palite taksimetar ili ste otišli korak dalje sa tehnologijom pa imate integrisan u mozgu? Kaže pa taksimetar kuca 6 za ovu rutu i 1 KM prtljag, kod nas je tako, a to što vam privatnici ne naplaćuju prtljag, to je njihova politika.
Ostaneš bez auta 10 minuta i posere ti se na glavu. A da ne pričam o rasporedu vožnje, dođeš na štand, stoji Golf 6 ili neki Mercedes prvi, zaletiš se a lola ti kaže hajd tamo u Passata pijačara, nisam ja na redu, on je. Pu j*bem im klicu, od sad pa nadalje se Sarajevo taxijem vozim rekreativno samo po stanicu, kad mi se digne da im čisto onako vadim živac, a mislim da im nema ništa gore od tih stometarskih vožnji