Legolas wrote:Murat Sabanovic wrote:ja da sam moderator zatvorio bih ovu temu zbog palamudzenja i prepucvanja "intelektulaca" i "strucnjaka".
svi ste vi najpametniji samo je jedan covjek koji sebe zrtvuje glup ko malj
samo vi sjedite i pisite glupe komentare koji ne vode nikuda.
samo sebi tovarite veci stres.
kada ste toliko pametni odnosno ne vjerujete u dokaze koji vam covjek iznosi onda lijepo na visocicu i pobite njegove argumente i recite mu ono sta mislite...
ali ne , lakse je iza ceke napadati nego prsa u prsa s protivnikom
jeb'te se svi
Gle, murate, ja da sam diplomirani arheolog, postupio bih baš kao što nalažeš. Ali budući da tek završavam fakultet (odsijek historija), to se moje umijeće, zasad sastoji u pisanju, tj. prenošenju naučenog/pročitanog,
ovim putem. Osim toga, ja zasad
nemam titulu, s kojom bi kao relevantan stručnjak i kompetentna osoba mogao istupati u medijima. Kao apsolvent imam pravo
svoje mišljenje iznositi na javnom forumu i iznosim ga pod svojim imenom i prezimenom, dakle sa punom odgovornošću za svaku izrečenu riječ. A, to što par arheologa koji postoje u BiH, šute, pa.. ni ja im se ne mogu načuditi zbog toga.
mene nervira samo jedna stvar, a to je vrijedjanje covjeka koji ulaze sve
napore da "piramida"ugleda svjetlost dana.
imati osnovnu, srednju ili fakultet je nebitno u ovoj nasoj diskusiji.
i ako, mozda gospodin osmanagic nije arheolog ,smatram da ne zasluzuje ovakve kritike.covjek ima dovoljno maste, vise nego sva bh "arheoloska elita". mislim, u ovom nasem projektu je potrebno biti mastovit, inace bi cijela stvar isla po tandemu imamovic-vejzagic.ja,covjeku skidam sesir
koji non stop govori:"ja se zovem semir osmanagic i ovo ovdje je piramida".ipak covjek zasluzuje veliki respekt.nazalost,respekt je u bosni jos neobradjena rijec,dok je to negdje drugdje najveca i najljepsa rijec.
ipak, mozda je to i u edukaciji pojedinih.
pozdrav