Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
swanfilter

#4776 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by swanfilter »

animals wrote:Jedno je ispisnicu a drugo upis..
mene je drzavljanstvo Austrije sa ispisnicom iz Hrvatske kostalo 2000,€..
Oni naplacuju upis? Ja mislio posteniji malo od ovih nasih ...
Bluemore

#4777 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

swanfilter wrote:
Bluemore wrote:
swanfilter wrote:Eto, za njemacko 660€, a vjerovatno ide i gore. Kao sto sam rekao, to oni na salterima sami racunaju ...
Nije cijena za njemacko ispis ja ispis
Kontam ja to. Vodi se polemika koliko ispis kosta za određenu drzavu ...
Opet fulas
Ovo je cijena u ambasadi a ako ode dole je jeftinije
swanfilter

#4778 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by swanfilter »

I to je Insomnia spomenuo. Skontali smo ...
animals

#4779 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

swanfilter wrote:
Oni naplacuju upis? Ja mislio posteniji malo od ovih nasih ...
Otprilike oko 1500 je upis u Austrijsko drzavljanstvo, ako se ne varam ..
swanfilter

#4780 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by swanfilter »

I kazu, Janezi sup...ci ....
TDK-90

#4781 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by TDK-90 »

U Austriji ne vazi da mozes zadrzati EU drzavljanstvo? Jesi li imao BiH drzavljanstvo , kako s tim ?
insomnia78

#4782 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

swanfilter wrote:Pitao uhljeba postoji li opcija na brzaka uz doplatu, nije bilo. Htio doci kuci za 1. Maj ... :lol:
Jednom sam bio izgubio pasos u putu. Skonto tek u Slo. Ne postoje gluplji ni bezobrazniji ljudi od onih koji rade u nasoj ambasadi u Sloveniji
animals

#4783 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

TDK-90 wrote:
U Austriji ne vazi da mozes zadrzati EU drzavljanstvo? Jesi li imao BiH drzavljanstvo , kako s tim ?
Ma to je bilo prije nego Hrvatska usla u EU..
2008..a BIH, nisam ni trebao, jer nisam imao putovnice..
TDK-90

#4784 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by TDK-90 »

animals wrote:
TDK-90 wrote:
Ma to je bilo prije nego Hrvatska usla u EU..
2008..a BIH, nisam ni trebao, jer nisam imao putovnice..
Izvini sto pitam , ja kontam da si Bosanac - drzavljan BiH i Hrvatske. I radio si ispis iz Hr. a BiH nisu trazili ili nemas drzavljanstvo BiH.
U Njemackoj Hrvatima iz BiH traze de odbace BiH , a Hr. mogu zadrzati. Pa ako ti nije tesko pojasni , hvala :-D
insomnia78

#4785 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

duminjo wrote:
Hendrix wrote:Zar nije neki dan bio clanak o nasem liku koji tvrdi da je platio oko 4 milje eura ispis iz drzavljanstva naseg ukupni. Dok je sve potvrde dobio i zajebancije...meni se cini bas velika cifra, ne kontam sta je toliko imao platiti.
Drug ima dijete od 15 godina i valjda bi mali trebo slijedece godine da odluci hoce li ostati na srbijanskom drzavljanstvu ili će uzeti (besplatno i bez komplikacija njemačko). Kaže, da ce ga ispis iz srbijanskog kostati oko 10.000€ i zato mi Malo ova cifra zä srbiju bas Sumnjiva. Jebe psuje sve kako je valjda drzava od toga napravila biznis jer se dosta raje ispisuje. Dal je biznis Dal je to nacin da se pokusa zaustaviti taj ispis, ne znam. Samo mi je ova cifra bas golema.

Ako ovaj nas kaže da ga je došlo oko 4, mozda i jest. Hajd ga znaj. Dobro bi bilo da neko, ko se ispiso na frisko, javi i kaže otprilike koliko je :mrgreen:
Izmislja. Ispis iz Srb kosta oko 200€
duminjo

#4786 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by duminjo »

Moze biti svašta :mrgreen:
animals

#4787 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

[quote="TDK-90"

Izvini sto pitam , ja kontam da si Bosanac - drzavljan BiH i Hrvatske. I radio si ispis iz Hr. a BiH nisu trazili ili nemas drzavljanstvo BiH.
U Njemackoj Hrvatima iz BiH traze de odbace BiH , a Hr. mogu zadrzati. Pa ako ti nije tesko pojasni , hvala :-D[/quote]

Pa jesam :D vidii rodjen i zivio u BIH..
godinu prije rata otisao sa Jugo pasosem..
92 uzmem Hrvatsku putovnicu u Becu..
nisam ni uzimao Bosansku..
i onda uzmem Austrijsku, a morao uzeti ispis iz Hrvatskog..
a ona u magistratu mi kaze da sam ja drzavljanin BIH i da imam pravo i na BiH drzavljanstvo..
ali kao ga uzmem, gubim Austrijsko..jel ti sad jasno..
znaci mogu sutra uzeti i Bosansko ali Austrijanci ne smiju znati..
drzavljanstvo BIH mi pripada po rodjenju..
TDK-90

#4788 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by TDK-90 »

animals wrote: a ona u magistratu mi kaze da sam ja drzavljanin BIH i da imam pravo i na BiH drzavljanstvo..
eeeee :-D , to znaju i ovdje u Njem. vide gdje si rodjen.
ALI :D , kako stvari stoje ti si dobio Aus. drzavlj. bez da si trazio ispis i iz BiH. :!:
Ti imas BiH drzavljanstvo bez obzira sto nemas L.K ili putovnicu. Nije mi jasno kako je to proslo u Austriji.
U Njemackoj su iskljucivi s tim , zahtijevaju ispis iz BiH cak ako si davno iselio iz BiH i zivio u Hr. -nikakve dokumente iz BiH vec 30 -40 godina!
Ako si rodjen u BiH upisan si u BiH drzavljansto trazio to ilio ne. to su maticni uredi po zakonu radili jos u SFRJ :izet:
animals

#4789 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

TDK-90 wrote:
animals wrote: a ona u magistratu mi kaze da sam ja drzavljanin BIH i da imam pravo i na BiH drzavljanstvo..
eeeee :-D , to znaju i ovdje u Njem. vide gdje si rodjen.
ALI :D , kako stvari stoje ti si dobio Aus. drzavlj. bez da si trazio ispis i iz BiH. :!:
Ti imas BiH drzavljanstvo bez obzira sto nemas L.K ili putovnicu. Nije mi jasno kako je to proslo u Austriji.
U Njemackoj su iskljucivi s tim , zahtijevaju ispis iz BiH cak ako si davno iselio iz BiH i zivio u Hr. -nikakve dokumente iz BiH vec 30 -40 godina!
Ako si rodjen u BiH upisan si u BiH drzavljansto trazio to ilio ne. to su maticni uredi po zakonu radili jos u SFRJ :izet:
I ja sam mislio da ce mi trazitii i tu ispisnicu..
ali nisu..imao sam srece..
Melbourne_Australia

#4790 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Ne isplati se odreci BH drzavljanstva...Jer onda treba placati porez kao stranac na silne nekretnine :izet: :izet: Lijepa Australija, imas pravo na dvojno :D
mali jomu

#4791 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

Melbourne_Australia wrote:Ne isplati se odreci BH drzavljanstva...Jer onda treba placati porez kao stranac na silne nekretnine :izet: :izet: Lijepa Australija, imas pravo na dvojno :D

Kod mene vazda jedno, tako su me na Marsu zaustavili, kao okle mene tamo a nisam marsovac, zijanili se, to se svi skupili, televizija, novinari, emisije, marsovske drzavne pocasti..... svasta

hos marsovski pasos, jok

haj ba molim te, moci ces putovat svemirom dje hos, jok

ali sa bosanskim ne mozes ni na Mjesec, jok ba

htjedoh se uvalit u transsvemirsku raketu, vidim pise na jednoj na naljepnici, uletio unutra, kad me vrati na Zemlju, marsovci me izradili..... znali da cu se uvalit pa promijenili naljepnice, nema veze.... imam drugu semu :bih:

:mrgreen:
Suzie Q

#4792 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Suzie Q »

mali jomu wrote: Kod mene vazda jedno, tako su me na Marsu zaustavili, kao okle mene tamo a nisam marsovac, zijanili se, to se svi skupili, televizija, novinari, emisije, marsovske drzavne pocasti..... svasta

hos marsovski pasos, jok

haj ba molim te, moci ces putovat svemirom dje hos, jok

ali sa bosanskim ne mozes ni na Mjesec, jok ba

htjedoh se uvalit u transsvemirsku raketu, vidim pise na jednoj na naljepnici, uletio unutra, kad me vrati na Zemlju, marsovci me izradili..... znali da cu se uvalit pa promijenili naljepnice, nema veze.... imam drugu semu :bih:

:mrgreen:
Eto vidis koliko si se za*ebo, sad kad se BiH ukljucila u svemirske programe mogao si biti ambasador na Marsu
mali jomu

#4793 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

Suzie Q wrote:
Eto vidis koliko si se za*ebo, sad kad se BiH ukljucila u svemirske programe mogao si biti ambasador na Marsu

ti si se za*eb, radi mene nas uvaljuju u svemirski program da bi nam uzeli pasose, jok :lol:
detroit-mercy

#4794 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Melbourne_Australia wrote:Ne isplati se odreci BH drzavljanstva...Jer onda treba placati porez kao stranac na silne nekretnine :izet: :izet: Lijepa Australija, imas pravo na dvojno :D
Ma bolje USA, jebe ih se koliko imas drzavljanstava :mrgreen: niti ti sta traze niti ih je briga za kojkakve upise/ispise :mrgreen:
Fudo387

#4795 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:
Ma bolje USA, jebe ih se koliko imas drzavljanstava :mrgreen: niti ti sta traze niti ih je briga za kojkakve upise/ispise :mrgreen:
Ja ovo nista ne kontam, sta oni placaju?
Melbourne_Australia

#4796 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

detroit-mercy wrote:
Bas tako, dok ti zivis u njihovoj zemlji i ponasas se po pravilima, jebe im se za drzavljanstva ...Ovako imam po rodjenu Bosansko i dobio Australsko...Svi sretni :D
Melbourne_Australia

#4797 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Fudo387 wrote:
detroit-mercy wrote:
Ja ovo nista ne kontam, sta oni placaju?
Jeli pitas za ispis ili porez?
Fudo387

#4798 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Melbourne_Australia wrote:
Ma ovo za ispis.
Ne kontam sto to treba?
Jel to traze te zemlje cije drzavljanstvo uzimas, ili to nasi nekako skontaju da si uzeo drugo drzavljanstvo pa te prisile da se ispises?
vjesticanametli

#4799 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

Prije uzimanja vaseg moras napustit naseg za 800 km i bruku papira
Melbourne_Australia

#4800 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Fudo387 wrote:
Melbourne_Australia wrote:
Ma ovo za ispis.
Ne kontam sto to treba?
Jel to traze te zemlje cije drzavljanstvo uzimas, ili to nasi nekako skontaju da si uzeo drugo drzavljanstvo pa te prisile da se ispises?
Na primjer, hoces Njemacko da uzmes, ali svabe nedaju da imas i Bosansko i Njemacko, e da bi dobio Njemacko moras se odreci- ispisati iz Bosanskog drzavaljanstva, a to kosta....Onda platis drzavi BIH :D To nije pravilo samo za BIH, mnoge zemlje to rade...
Post Reply